/spanien/bilbao/forum/399.aspx/spanien/bilbao/forum/399.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
[Quetez]
2007-08-10 01:41
Nån som vet vars man kan köpa bilbao tröjor?

EDIT: Såg nu en länk nedan, nån som vet om det finns på nåt mer ställe? Shopen som länken visa hade inte första tröjan.
Athletic KungYeste
2007-08-10 01:31
Härligt! Go for it...
Athletic losleo
2007-08-10 01:09
Ämne: Ämne: Låt mig....Med tanke på våra framgångar dom senaste åren så anser jag nästan det...

Och även hur länge dom var hos oss...
Athletic KungYeste
2007-08-09 22:39
Ämne: Låt mig förklara mig....
Du borde kanske bli tränare i Athletic då du tydligen har bättre kunskaper om spelarna än flertalet av Athletics tränare de sista åren...
Athletic oskar
2007-08-09 16:23
Mikel Astarloza (ser jag en annan cukelbiten månne..)

Jag var precis i Bilbao och jag lyckades inte hitta tröjan från förra säsongen. Vilken är grymt snygg. Det fick bli den nya istället.
Athletic Etxeberria
2007-08-08 08:52
Losleo, du har många bra åsikter där. Men jag tycker att man måste komma ihåg att det är mycket svårt att slå sig in i ett la liga lag. Varje säsong flyttas ju några ungdomar upp i a-laget, men de flesta tar aldrig en plats och säljs/släpps/lånas ut någon säsong senare när man bedömt att de inte kommer utvecklas nämnvärt mer. De är oftast inte tillräckligt duktiga och ska vi då låta dem spela ändå, så att vi får ett sämre A-lag? Säg att vi kan utveckla en A-lagsspelare varannan säsong, då gör vi det otroligt bra! Inte många lag klarar detta. Man måste acceptera att en väldigt liten del av ungdomarna inom organisationen kommer att bli A-lagsspelare.

Ang. det här med Moya och Casas etc.. Casas och Moya är ju typ lika gamla och jag ser ingen anledning till varför Moya skulle utvecklas bättre?

Hoppas Susaeta tar ett par kliv fram, vi skulle behöva en ny baskisk superstjärna!
Athletic losleo
2007-08-07 17:33
Förlåt Gabilondo är 28 år gammal, och Ion Velez lyckades hyfsat bra, Varför? Därför att vi gjorde oss av med en a-lags spelare, eller rättare sagt han gick själv, men då får vi plats med en talang.
Athletic losleo
2007-08-07 17:26
Låt mig förklara mig lite, jag påstår absolut inte att vi kan få mycket pengar för att sälja dem, säkert en 3 miljoner totalt, men jag tänker inte bara på det. Dom här spelarna är relativt avdankade som inte bidrar med speciellt mycket, våra unga tjänar knappast på att "lära" av dom med tanke på att dom flesta är redan bättre än dom. Jag tror däremot att ifall vi gör oss av med dom, så går vi ner rejält i löner och då finns det till och med plats för några uppflyttningar från våra överfyllda reservlag där vi har spelare som är upp till 27 år gamla, många är redan 23 i BA, då ställer man sig frågan, När är man mogen nog att spela i Athletic? Personligen tycker jag att det ska vara en gräns på 21 med vissa undantag. Det här året har vi redan köpt in 8 spelare, alla är över 20 år gamla. Nu snackar jag alltså om BA. Men sen kommer ju det stora hoppet, från BA till Athletic, hur enkelt kommer det vara att komma från ett reservlag 2 divisioner sämmre än Primera att ens ta plats på bänken i Athletic, där det finns 30 spelare, erfarna, några rätt bra men dom flesta kan inte bli bättre, och är rätt dåliga faktiskt. Ifall vi nu gör oss av med 10 spelare där ifrån, skulle det skada laget? vi har alltså 9 reserver då, och sedan kan man börja kolla på talangerna i BA.

Vi går vidare, ungdomarna som blir utlånade varje år, ofta till lag från lägre ligor och sämre lag, som ofta är lite för gamla för att spela i BA, vad händer med dessa när de återvänder, jag vill använda årets exempel, men när vi går tillbaka varenda säsong är det samma gamla visa. I år hade vi 4 stora talanger utlånade. 2 av dom spelar kvar idag, en har gått som det ska, började säsongen i Baskonia, lånades ut till Barakaldo, storspelade och är numera i BA, Iago Herrerín är det.

Den andre som finns kvar i klubben, Jon Moya, fanns under många matcher 04-05 och 05-06 fanns på bänken, spelade några matcher i a-laget och gjorde rätt bra ifrån sig, lånades ut han till Barakaldo, gör en kanonsäsong och är en utav dom bästa i hela divisionen, gissa vilken position han har? Nämligen vänsterback, i dagsläget borde han ses som någon form av messiah med tanke på att han är en ung och lovande vänsterback, men han släpptes (!) till och med, men signerades kort därefter igen för att förstärka, BA, som redan hade köpt Koi, en 26 årig vänsterback som även han var en av dom bästa i samma division. Då kan man ju fråga sig själv, Varför har vi i BA 2 duktiga vänsterbackar när vi i a-laget inte har en ända duktig, utan en som är helt patetisk och har en hög lön. Är det verkligen rätt att behålla honom? Casas, dårå.

Näste tragiska fall är Angulo, som var en av franska motsvarigheten till Segundas bäste spelare, gjorde otroligt bra ifrån sig, vad händer när han återvänder, det står en låt och dålig Gabilondo med en otroligt hög lön framför honom och vad händer då med den lovande lågbetalda vänstermittfältaren Angulo, jo istället för att sälja den överbetalde och dålige 27 åringen med den lovande 23 åringen, så släpper man 23 åringen, det vill säga att man betalar för att förstöra hans kontrakt när det redan fans intresse från andra klubbar, alltså kunde vi ha fått pengar för honom istället betalar vi för att bli av med honom.

Näste fall; Fransisco Javier Tarantino, även han vänsterback som var utlånad, fast han var utlånad till Numancia, var skadad lite då och då, men ändå en viktig och duktig spelare där. Det som hände med honom påminner mycket om Moya med en liten skillnad, vi värvade inte tillbaka honom efter att vi förstört hans kontrakt, nu har han intresse från både Primera och Segunda klubbar. Så den aggresive och duktige vänsterbacken får även han lämna plats åt Casas.

Rätt att behålla spelarna, ja eller nej?
Athletic Kuba
2007-08-07 17:05
Prova länken här ovanför.
Athletic mikelastaRLoza
2007-08-07 01:13
Det enda jag vill är att köpa Athletics tvärsnygga andratröja från förra säsongen. På hemsidan så fraktar dom den bara till Andorra och Portugal, utöver Spanien.. Någon som vet hur jag kan få tag på den, utan att behöva åka dit..?
Athletic Etxeberria
2007-08-06 08:55
Håller helt och hållet med KungYeste. Ocio kommer att bidra med mycket erfarenhet och kunnande. Enligt mig är den svaga backlinjen anledningen till att det gått så dåligt de senaste säsongerna. Vi kan inte bara gå och vänta på att Ustaritz m. fl. ska utvecklas till "la liga-backar", det kan bli dyrbart i form av nedflyttning.

Ett problem inom klubben är att de ungdomar vi har inte har kunnat på allvar konkurrera om platserna med de lite äldre spelarna. Vi kan inte ge ungdomar som är för dåliga mycket speltid bara för att vi ska satsa på egna talanger. Vi kunde göra så för ett par år sedan när vi hade ett bättre lag och aldrig var i farozonen för nedflyttning.

Athletic KungYeste
2007-08-05 22:30
Dina teorier låter ganska enkelt men är i praktiken helt omöjliga, att sälja alla de spelarna är väldigt svårt. De flesta du räknar upp är spelare som har fått väldigt lite speltid de sista 2 åren, att vi dessutom legat i botten gör ju inte andra klubbar mer intresserade. Gorka är ett bra köp men att införskaffa en rikgtigt bra vänsterback (Del Horno) borde vara prioritet nummer 1. Munoz och Cuellar tycker jag att vi hade klarat oss bra utan men däremot är jag övertygad om att Ocio kommer att tillföra en hel del både spelmässigt men framför allt kommer han att bidra med mycket rutin vilket jag tycker har saknats på senare tid. Tror nog att det kommer göra både Ustaritz och Amorebieta mycket gott...

Athletic losleo
2007-08-05 20:06
Jo det stämmer, vi betalar 1 miljon för mycket, men in the long run så kommer det vara värt det. Han är den bäste Baskiske målvakten och snuddar landslagsbänken, Aranzubia är helt ok men det spelar ingen roll vilken backlinje han har haft, även ifall jag tycker den var hyfsat bra, man ska inte släppa in så mycket mål, nu kanske han blir bra bara för att han har konkurrens, men den här värvningen blir nödvändig.

Sjävklart är Del Horno lika viktig, men han hade kostat mer och fått högre löner, vi har dessutom inte råd med honom på grund av våra idiotiska handlingar dessa månader... Jag är säker på att vår budget hade kunnat vara ca 10 miljoner bättre, och då inkluderar jag inte Gorka och López, ifall vi inte hade köpt dom andra spelarna, ifall vi hade sålt Casas, Lafuente, Exposíto, Alba, Sarriegi, Gabilondo, Dañobeitia, Tiko, Álex García och Tarantino hade vi definitivt plussat kraftigt...
Athletic Etxeberria
2007-08-05 15:03
Är det verkligen värt de pengarna för en målvakt? Vi har ju faktiskt en helt ok målis, tycker nog det hade vart bättre att lägga slantarna på en vänsterback eller en anfallare...

Jag som hade hoppats på Del Horno...
Athletic losleo
2007-08-04 16:40
Athletic är riktigt nära Gorka nu:D Det ser ut att hamna på 4.5 eller 4.6 miljoner euro, vi har bara 2 miljoner att köpa för kvar, så vi får göra nån sorts summa per match nota eller nåt. Att vi bara har 2 miljoner och kommer ha 2.6 miljoner i skulde betyder antagligen att Del Horno inte kommer efter allt, ifall vi inte lånar honom.

Så nu gjorde vi ett litet misstag, vi gav Alba pengar för att säga upp kontraktet, dagen där på går han till Hércules gratis, dom hade kunnat köpt honom av oss gratis istället så hade vi sparat lite pengar menmen....

Morgado är nära även han, så vi får nog drömma vidare om Del Horno, nyckeln till framgång.
Istället för att köpa Del Horno, så:
-Betalade vi 2 miljoner euro för mkt för López
-Köpte vi Ocio för 3.5 miljoner
-Köpte vi David Cuéllar för 0.4 miljoner
-Påskrivnings bonus och löner till dom och Muñoz
-Betalar vi även nu ca 1 miljon för mkt för Gorka

Där har ni vår nya styrelse!
Athletic Etxeberria
2007-08-03 08:40
Ang. Del Horno-affären.. Är det någon som vet något mer? Vad står det i spansk press... (Min spanska är knackig..) :)
Athletic losleo
2007-08-02 16:52
Ämne: Del Horno-affären hå....
Årets citat;)
Athletic KungYeste
2007-08-01 22:11
Del Horno-affären håller på att bli ett skämt...
Borde bli skott-pengar på Macua ifall han inte ordnar den övergången!
Athletic AC
2007-08-01 15:12
Ja, det var ju det första nyförvärvet City gjort till vettigt pris. Antar att dom avstår Chiellini för €15M nu...!!!

Ezquerro är verkligen good riddance. Vill aldrig se honom i Athletic igen. Trodde han på riktigt att han skulle få spela i Barca?!?! Tänk om man hade haft så bra självförtroende (alt. snedvriden självbild?). Pajas...
Athletic losleo
2007-08-01 15:00
Fabbelinho, tyvärr vill vi inte ha honom, han är för dålig, jag hoppas det värsta för honom ty han är en förrädare, att vi skulle betala 3 miljoner euro för en sån är ett skämt:)
Athletic losleo
2007-08-01 14:58
Garrido går till City för £2 miljoner.
López Vallejo går till Zaragoza gratis.

Vänsterbacks alternativ just nu:
Alberto Morgado, såg ut att komma den här veckan, men bara för att jävlas ska Valencia lägga sig i, vi kan låta dom få honom ifall vi får Del Horno, då är jag grovt nöjd.

Del Horno som sagt, han har gått ut och sagt att det är konstigt att han inte hört nåt från Athletic, hade vi haft en kompetent president hade det varit konstigt men just nu känns det helt naturligt.

Nuvarande vänsterbackar; Casas, Moya, Koi, samt Zubi, kommer spela vänster, Exposíto, Amorebieta, och Símon.

Mitt förslag ifall Asier och Morgado inte skulle funka har vi alltid Natxo Monreal ifrån Osasuna, väldigt duktig vänsterback.
Barcelona Fabbelinho
2007-08-01 13:41
Hej
Tänkte höra mig för huruvida ni känner till om det förs samtal om/med Ezquerro?
Jag anser personligen att han är en bra spelare som av olika skäl inte kommit till sin rätt i Barcelona men skulle hoppas att se honom åter i fornstor form i en annan klubb där han kanske kan hoppas på mer speltid. Bilbao exempelvis.
Athletic Kuba
2007-07-31 21:40
Ämne: När truppen inför ko....
Gillar också nya tröjan! Men håller med dig om siffrorna. Fula...
Athletic KungYeste
2007-07-31 21:22
När truppen inför kommande säsong presenterades på San Mames igår var hela 15000 Athletic-fans på plats för att möta laget. 15000! Många med mig som har otroligt stora förväntningar...

Dessutom presneterades Athletics nya Hemma-tröja igår, en retrotröja som jag personligen tyckte var riktigt snygg förutom siffrorna som ser ut som nån klipp-kupong! Se länken!

Fler notiser:
Susaeta har fått mycket beröm av tränare Capparos, han säger bland annat att han kommer bli en väldigt viktig spelare inte bara för Athletic utan för hela ligan. Vi hoppas...

Amorebieta har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2011.

Och på värvarfronten inget nytt :(
Athletic Etxeberria
2007-07-29 14:03
Man måste komma ihåg att Aranzubia har haft en av la ligas sämsta backlinjer framför sig under de senaste två säsongerna och att han innan dess var landslagsaktuell för Spanien. Om vi släpper honom kommer han förmodligen göra jättesuccé i sitt nya lag i ny omgivning. Nej försök förlänga kontraktet istället, en målvakt är oftast bäst när han kommit över 30. Håller dock med om att vi borde göra oss av med Lafuente.
Athletic losleo
2007-07-29 10:07
Ämne: Han är värd en hög l....
Nja, han är inte värd en högre lön än dom andra, är kanske rätt duktig, men han har totalt stannat i utvecklingen och kommer inte bli bättre, Gorka kan däremot bli bättre. Dessutom är han knappast den bäste Baskiske målvakten, det finns minst 3 som är lika bra som honom om inte bättre. Vi har även 3 väldigt lovande målvakter som måste få chansen någon dag. Det finns inte ett lag i hela världen som inte kommer spela mer än 40 matcher nästa år, som behöver 4 vuxna målvakter, speciellt inte när 3 av dom inte ser ut att komma någonstans. Det känns nästan lite tråkigt att Dani inte gick till Zaragoza, han har ju kontrakt som går ut nästa säsong och vi kunde få en 2 millar för honom och bli av med en överbetald spelare, någonting jag personligen värderar högt.
Athletic aitorurzaiz
2007-07-28 13:36
Ämne: Kolla länken och gis....Jag skulle nog gissa ja..
Athletic KungYeste
2007-07-28 12:18
Kolla länken och gissa om Gorka vill till Athletic...
Athletic KungYeste
2007-07-28 12:14
Glömde också nämna att vi har en färsk Europamästare i Javi Martinez! Javimar var tyvärr avstängd i finalen men bar annars kaptensbindeln turneringen igenom och var en starkt bidragande anledning till Spaniens täta fösvar.
Athletic KungYeste
2007-07-28 12:06
Aranzubia har tackat nej till Zaragoza och sagt att han tänker stanna i Athletic för att kämpa om en plats något som också Lafuente har meddelat. Värvas Gorka kommer åtminstonne en av dem bli lite ledsen i ögat! På vänsterbacksfronten är det inget nytt om vare sig Del Horno eller Garrido men däremot om Morgado. Athletic har tydligen lagt ett bud på 500 000 Euro och parterna skall träffas igen på måndag. Själv är jag ganska övertygad att Gorka, Del Horno och Morgado kommer och därefter är det nog sluthandlat... Med de nyförvärven har vi en riktigt bra trupp det enda som behövs är att bli av med ett gäng utfyllnadsspelare. En annna glad nyhet är att det verkar finnas en strimma av hopp för Gurpegi då La Ligas "spelarförening" står bakom honom när falet tas upp igen. Kanske kanske får vi se Gurpegi i höst :), det skulle i så fall bli det allra bästa nyförvärvet!
Annons: