/spanien/bilbao/forum/360.aspx/spanien/bilbao/forum/360.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Athletic losleo
2008-07-15 09:56
*Ion Vélez är också han småskadad.

*Ska även lägga till Asier Goiria från Eibar när jag snackar om duktiga anfallare, 15 mål förra säsongen.

*Macua säger att det finns plats för förstärkningar och att han gärna vill se några till, men att det inte kommer att göras några dyra värvningar.

*Cuellar har sagt det många av oss har misstänkt, att det var Macua som ville ha honom till Athletic, inte Capparos. För er som inte minns så var Cuellar ett av löfterna från Macua ifall han skulle bli president. Macua lovade även Almunia, Xabi Prieto........
Athletic losleo
2008-07-15 07:47
*Koi skadade sig igår på träningen, verkar inte var så allvarligt.

*Etxeberria tror att vi kan gå till UEFA-cupen och att vårt lag är komplett.

*Murcia vill ha Lafuente. Lafuente är en av många i laget som har en hög lön. Iñigo Velez har ryktats till Athletic, vem vet vi kanske använder Lafu i en bytesaffär. Clemente är väl ganska bra att förhandla med, dessutom har han sagt att han vill förminska truppen och Murcia ligger inte bra till ekonomiskt. Det ryktas om ett lån med option på köp gällande Iñigo, som var aktuell för Premier League klubbarna Wigan och Birmingham för 10 miljoner Euro i vintras, några 10 millar kommer det inte att vara, men dyr kan han bli. Ifall jag har förstått allt rätt så har vi lagt ett bud på lån till slutet av nästa säsong med option på köp, men att Murcia efterlyser en direkt ersättning för att låna ut honom. Ifall jag har förstått en till grej verkar det som att Clemente inte vill ha kvar honom i Murcia för att han koncentrerar sig på annat än sina prestationer för klubben. Själv vill han representera Athletic men avvaktar än så länge.

*Casas deltog i träningsmatchen i förrigår, nånting som oroar mig mycket, jag som sett fram i över ett år att läsa "Casas contract rescinded" på Athletic's hemsida. Det är mycket underligt att han spelar kvar, han har sannerligen övertygat oss om att han är en fotbollspelare som inte hade platsat i Superettan, trots att han inte fick spela en enda match förra säsongen och var lagets klart sämsta spelare säsongen 2006-07 tillsammans med Javi Gonzalez. Han har dessutom ett bra betalande kontrakt med aldeles för hög lön. Förhoppningsvis är detta ett försök att få klubbar intresserade i att värva honom gratis för att spara pengar istället för att betala honom i 2 år till för att inte ens vara med i truppen. Nej Casas är en av ett par spelare i truppen vi tjänar bättre på att inte ha.

Det börjar bli gott om duktiga Baskiska anfallare för tillfället, Med Joseba Llorente, Fernando Llorente, Aduriz, Sola, Iñigo Vélez, Ion Vélez, Diaz de Cerio, De Paula, Isma López och ett antal lovande i BA, Real Sociedad, Osasuna och i Segundan, har vi ett stort urval av anfallare.
Athletic losleo
2008-07-14 06:49
Capparos vill göra sig av med minst tre spelare till. Det ryktas om att två av dom är Tiko och Zubiaurre, Tiko får gå gratis, han förhandlar med fyra olika klubbar, en från Primera och tre från Segunda. Zubiaurre har sagt nej till att förhandla med Recreativo och Eibar.

Det ryktas om att vi är intresserade i Iñigo Velez från Murcia, anfallaren startade säsongen bra men försvann efter det. Att han har potential är det inget snack om, har för mig att han var framröstad som "Segunda Division B Grupp 2s bäste spelare" säsngen 2006/07 i Eibar där han gjorde 13 mål och var lagets bäste målskytt.

Athletic betalar sina spelare 2 gånger per år, i December och Juni, i år var Juni betalningen försenad. Macua säger dock att det inte är någon fara. Att vi kan ha ekonomiska problem är dock för mig ingen överraskning, sanningen är den att vi har betalat 28 312 000 euros, alltså 28 miljoner euro, på spelare sedan Januari 2006, och om jag minns rätt har vi endast fått in 900 000 euros i försäljning. Vi har också en oerhört hög lönlista med reserver som tjänar bättre än vad de hade varit nyckelspelare åt ett mittenlag i Primera. Vi har dessutom bytt hela tränarteam fem gånger de senaste tre åren, många av de tränarna har fått sparken men får fortfarande lön av Athletic. Att vi dessutom köpt in 17 spelare till A-laget på 2 år och att antagligen nästan samtliga dessa har haft höga "signing-on-fees".

Fem spelare från vårt a-lag har hittils fått sina kontrakt uppsagda/har gått ut. Minst tre till, förvisso har jag efterlyst en upprensning i Athletic men jag har inte velat att den ska vara påtvingad av att vi antagligen har gått back enorma summor på drygt 2½ år, att vi dessutom planerar att bygga en arena som kommer kosta oerhört mycket ställer mig frågan; hur är egentligen det ekonomiska läget i Athletic? En sak till som jag undrar över är hur vi kunde låta Joseba Llorente, en spelare som har briljerat i över två år låta gå förbi oss när vi kunde ha köpt honom för 5 miljoner euro, en miljon euro mindre än vad vi betalade för David López, en högermittfältare, en av våra starkaste positioner.
Athletic losleo
2008-07-13 20:00
Mikel Alonso spelade 7 matcher i Bolton den förra säsongen, han är helt ok men inte något för oss ifall vi ska försöka vara bland dom 6 bästa i Spanien, dessutom har vi Gurpegi, Javimar, Orbaiz, Murillo, Yeste, Muñoz, David Lopez, Susaeta, Garmendia, Tiko och en massa lovande i BA som alla spelar på hans position, är alla dom bättre än Xabi's llilebror. Det bästa förr honom är att han stannar i Reala och ersätter Garitano, han kan hjälpa dom tillbaka till Primera, annars ryktas det om Valverde och Olympiakos.

Arteta kommer knappast gå till en klubb som slutade 11 i ligan, inte ens spelar i Intertoto-cupen och inte har vunnit någonting på 24 år, speciellt med tanke på att han är en av världens bästa allround mittfältare. Dessutom har vi inte råd att värva för 15 millar, oavsett ifall det är Del Olmo, Toquero, Cuellar eller Xabi Alonso, Mikel Arteta eller Raul Garcia. Tror dessutom att han lär bli en av de bäst betalda spelarna i världen när han kommer till en etablerat toppklubb, konstigt att det dröjt så länge...
Athletic Etxeberria
2008-07-13 13:19
Såg att Aranzubia har skrivit på för Deportivo och Expósito för Hércules.

Mikel Alonso verkar vara på väg bort från Real Sociedad, kanske något för oss?

Dessutom ryktas Arteta till Atl Madrid för 15 milj euro. Kan man inte locka honom till Athletic istället? Skulle ju vara en drömvärvning.. Lite orealistiskt kanske...
Athletic Liardo Pau
2008-07-12 21:50
Finnes det muligheter for stream til fredagens kamp mot San Roque?
Athletic losleo
2008-07-12 04:35
24 år!
Athletic KungYeste
2008-07-10 22:02
Det låter som enm intressant värvning, hur gammal är killen? Märkligt med Aduriz faktikskt, kändes som en av de bästa och mest kompletta anfallarna i Primera 2006-2007 men fick inget att stämma senaste säsongen.

Verkar i princip vara klart att Prieto lämnar oss för spel i Valladolid enlig Marca.
Athletic losleo
2008-07-09 07:37
Iñigo Diaz De Cerio ryktas vara på väg från Real Sociedad, gjorde 15 mål under säsongen, kommer garanterat göra fler om han stannar kvar, problemet med honom är att han missar många klara chanser och det gjorde honom opopulär bland Erreala fansen, vet inte hur det ser ut nu. Kan föreställa mig att han gott kunde ha gjort fler än 15 mål även förra säsongen men han växer i varje fall.

Ifall vi köper honom tror jag det bästa är att vi låter honom spela en säsong till i Segunda med Sociedad så att utvecklingen går lugnt och inte för snabbt, dock tror jag inte att Capparós eller Macua vill låna ut honom ifall inte Aduriz och Llorente är fantastiska. Ifall han går direkt till oss kan han bli en Danobeitia. Jag hoppas att vi köper honom oavsett ifall vi lånar ut han en säsong för han kommer nog slå igenom nästa år, nu snackar vi 25-30 baljor, jag känner till typen, fixar chanser hur enkelt som helst och bränner dom i början av karriären men blir allt säkrare med åren (titta på Charlie i Bajen som vi alla (Bajare) hatade förra året) hur som helst tror jag han kan vara ett bra nyförvärv ifall man ser på anfallet, han kanske sätter fart på Aduriz om inte annat.
Athletic Etxeberria
2008-07-08 22:29
Är det någon som sett Del Olmo eller Toquero spela? Skulle va kul att höra någons omdöme om spelarna...
Kommer någon av dem att platsa?
Athletic KungYeste
2008-07-06 22:17
Verkar som Tiko är näste man att lämna skutan, säkert rätt beslut men det smärtar...
Athletic KungYeste
2008-07-05 11:06
Nån som vet om Atletico redaktionen har Svenskafans.com som arbetsgivare? Verkar nämligen som om några av dem jobbar heltid med det...
Athletic Etxeberria
2008-06-29 20:22
Cuellar och Lafuente ryktas till Murcia enligt www.soccerspain.com.

Inte så oväntat att de försvinner..
Athletic Etxeberria
2008-06-23 21:29
Jag tycker vi ska passa oss för att värva sönder laget. Inga gamlingar som Ezquerro etc.

Hoppas vi får San José, Berchiche och sen behöver vi en vänsterback. Monreal alt. Del Horno om han kan skärpa till sig.

Några måste väl gå också, Exposito och Aranzubia är väl bekräftade men sen antar jag att det tillkommer några. Tiko, Munoz, Cuellar och Prieto/Murillo känns väl mest osäkra. Vilka har kontrakt över nästa säsong av dessa?
Athletic oskar
2008-06-22 22:43
Ezquerro och Macua lär ju som bekant inte komma överens efter förra sommarens tjafs.

Men jag skulle önska att Ezquero spelade med oss i höst. han vore ett perfekt kompliment på topp som alternativ till den skadebenägna Etxeberria.
Athletic losleo
2008-06-22 17:53
Villareal vill ha Amorebieta som ersättare för Caceres, tror knappast det går igenom men...
Athletic losleo
2008-06-20 19:10
Oskar kolla mitt inlägg:
2008-06-17 22:23
För info om Berchiche:)

San José har jag inte hört mycket om, vet dock att han antagligen är den mest lovande Baskiske mittbacken som går att hitta och att han längtar hem gör han åxå.

Jag håller med 100-120 millar är överdrivet, Del Horno känns bäst för mig, jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka, han förtjänar mer speltid än vad han fick i år och jag tycker inte Koi har varit tillräckligt bra för att vara en i första 11an, funkar däremot som reserv/roteringspelare.

Vi får inte räkna bort Aduriz från anfallarna, han har väl haft lite otur dom senaste 2 säsongerna men potentialet är där, ifall vi köper en yttermittfältare lär Etxebe få spela som anfallare, vilket är en förstärkning på sätt och vis. Jag anser att vi borde köpt J-Lo men tydligen inte styrelsen, vi hade faktiskt 4 chanser att få honom (efter att han blommade) innan han skrev på för Villareal...
Athletic oskar
2008-06-20 08:34
Hur har den senaste säsongen varit för Mikel San José, mittback från Liverpool, och
Yuri Berchiche, vänsterback från Tottenham?

Det är två unga spelare, under 20 har jag för mig.

I vilka lag har de spelat? Hur troligt är de att de kommer hem!?

jag gillar som bekant värvningar av unga spelare. Hur se det ut med de som var med och spelade i A-laget några träningsmatcher i våras. Julen Goni och hans kusiner bland annat?

Ang vänsterbacken vore ju Monral den bästa lösningen men det är för dyrt med 100 millar. Onödigt dyrt. Den näst bästa lösningen är Del Horno. Billigt och med lägre lön (nu 12 millar om året har jag för mig)

Löser det inte sig så låter ju Xabier Castillo intressant. Men jag skulle gilla en vänsterdoja bättre...

På anfallssidan faller nu ett tungt ansvar på Llorente. Jag tror inte att Ion Vélez kommer att blomma ut redan nu. Om han gör det...

Del olmo är en målfarlig offensiv yttermittfältare/forward. Jag har aldrig sett han spela men de som jag pratat med i Bilbao tycker att värvningen är bra!

Glad Midsommar alla!!
Athletic losleo
2008-06-20 02:23
Kan dessutom tänka mig att vi håller ett extra öga på spelare från Erreala:

Målvakter:
Asier Riesgo, 24 år
Enaut Zubikarai, 24 år

Högerbackar:
Carlos Martinez, 22 år

Vänsterbackar:
Xabier Castillo, 22 år
Iñigo Sarasola, 20 år
Alberto Morgado, 18 år

Mittbackar:
Ion Ansotegi, 25 år
Mikel González, 22 år
Mikel Labaka, 27 år

Högermittfältare:
Dani Estrada, 21 år
Xabi Prieto, 24 år

Vänstermittfältare:
Lander Gabildondo, 21 år

Innermittfältare:
Mikel Aranburu, 29 år
Markel Bergara, 22 år
Gorka Larrea, 24 år
Gorka Elustondo, 21 år
Gaizka Garitano, 32 år
Gari Uranga, 28 år
Mikel Alonso, 28 år

Anfallare:
Iñigo Diaz De Cerio, 24 år
Oskitz Estefania, 21 år
Agirretxe, 21 år
Borja Viguera, 21 år

Dessa är spelare som jag tror Athletic kommer kolla in.
Athletic losleo
2008-06-20 02:04
Spelare som ryktas vara på väg till Athletic:
Xabier Castillo, vänsterback från Erreala, 1 år kvar på kontraktet
Xabi Prieto, högermittfältare från Erreala
Natxo Monreal, vänsterback från Osasuna
Javi Garrido, vänsterback från Man City
José Izquierdo, högerback från Osasuna*, 10 dagar kvar på kontraktet
Mikel San José, mittback från Liverpool
Yuri Berchiche, vänsterback från Tottenham
Gari Uranga, offensiv mittfältare/anfallare, Real Sociedad, 10 dagar kvar på kontraktet
Asier Del Horno, vänsterback från Valencia

*Jag vill varna er om den här värvningen, Izquierdo är inte bättre än vad Expósito var när vi köpte honom, och Izquierdo är inte ordinarie i Osasuna's lag, de vill inte ens förlänga hans kontrakt som går ut om 10 dagar, han är snart 28 år gammal och såna här värvningar ser jag absolut ingen nytta i. Han är sedd som Expósitos ersättare. Dock har jag en känsla av att han förlänger med Osasuna eftersom att han spelat där i hela sitt liv.

Med 5 vänsterbackar på önskelistan är det uppenbart vilken position Macua och Capparos är mest intresserad i, men de har helt rätt, vänsterbacken är vår svagaste position. Personligen hoppas jag antingen på att Del Horno kommer gratis ifall han sköter sig och går ner kraftigt i lön eller på Berchiche/Monreal. Monreal ser ut att vara för dyr (ca €12 miljoner) men är utan tvekan Baskiens bäste vänsterback, om inte försvarare för tillfället. Skulle tippa på att Castillo blir värvningen, en mycket duktig och ung (22 år) högerfotad vänsterback som spelade 37 matcher för ett topplag i Segunda förra säsongen, han har ingen erfarenhet från Primera dock.
Athletic KungYeste
2008-06-20 02:03
Ni som följt Liga BBVA, hur bra har Del Olmo varit?
Athletic losleo
2008-06-17 22:46
Det ser ut som att Olympiakos nye tränare Ernesto Valverde har övertygat Ezquerro att gå till Athen, lite goda nyheter i varje fall:)

Övvrigt:
Real Sociedad får spendera minst ytterligare en säsong i Segunda, dom sumpade chansen i de två sista matcherna.
Alavés klarade sig kvar men nästa säsong lär bli ännu tuffare.
Eibar klarade sig och var en trevlig överraskning för många.
Barakaldo lyckades inte kvala upp till Segundan i år.
Situationen är likadan som förra säsongen 2 Baskiska lag i Primeran och 3 i Segundan.
Säsongen 2005-06 var det 4 i Primera.
Athletic losleo
2008-06-17 22:23
Den spelaren Trumoi beskriver heter Yuri Berchiche (etniskt Armeniskt ursprung) och är en mycket lovande vänsterback, lämnade Athletic förra säsongen för Engelsk fotboll, han var avstängd det sista halvåret i Athletic Juvenil efter ett bråk under en match.

Den här säsongen har han spelat nästan varje match i Tottenhams tredje lag och blev uppflyttad till reserverna ett antal gånger, Ramos har sagt att han kommer få speltid i a-laget nästa säsong om han fortsätter utvecklas som han gjort så här långt.

Dock längtar han själv hem hemskt mycket och det verkar som att han kommer återvända för antagligen betydligt mer än vad vi fick när vi sålde honom inför förra säsongenk, ifall jag inte minns fel så var det €350-400 000.
Athletic Trumoi
2008-06-17 14:17
Det är ganska lungt nu för athletic under EM. Del Olmo har skrivit kontrakt med Athletic. Han är anfallare
Det går också rykten att en kille som var i Athletic förut och som började att spela i Totemhamns B-lag ska återkomma. Det verkar som han kom ut från athletic därför han var bråkig och hade problem med tränaren från "juveniles" i athletic (i "juveniles" spelar spelare från 16 till 18 år)
Athletic Etxeberria
2008-06-16 20:27
Hyfsat dött här. Ingen som hört några smaskiga transfer-rykten?
Athletic Trumoi
2008-06-09 12:21
Domstolen i baskien har bestämnt att Athletic måste betala 5 miljoner till erreala därför den grej soom losleo beskriver. Det går inte att överklaga ...
Lamikiz gjorde en riktigt fiasko men den här spelare.
Det verkar inte som Caparros vill ha honom just nu, så i Athletic funderar för att överlämna honom en sasöng till någon annan lag ... och att tänka att med 5 miljoner vi skulle kunna ha Joseba Llorente ...
Athletic losleo
2008-06-08 22:42
Det var väl sommaren 2005 då allas favorit Lamikiz skrev kontrakt med honom trots att han hade ett år kvar på Sociedad kontraktet, har för mig att Zubiaurre själv var lite inblandad i det där, men ifall något är hans fel har han fått betala det med sin karriär, han var väldigt lovande när han gick till oss.

Förra vintern fick vi betala 5 miljoner euro för honom, pga kontraktsbrott, men har för mig att Erreala fortfarande vill ha 33 miljoner euro, dvs ytterligare 28 miljoner euro, eftersom att det var klausulen i kontraktet.
Athletic Etxeberria
2008-06-06 21:41
Kan ingen dra hela historien om Zubiaurre? Vad var det som inte gick rätt till vid hans övergång till Athletic?
Hur som helst måste han ju vara fiaskovärvningen nummer ett i Athletics historia...
Athletic losleo
2008-06-05 21:14
Peder, i din artikel "Vilka kommer och går del 2", skriver du tyvärr till att Murillo kanske stannar, men jag förstår inte riktigt varför det är ett "tyvärr", tror inte jag sett någon spelare slita så mycket som han gjort för oss någonsin, och dessutom är han mycket duktig på att kapa passningar, vinna boll och spela andra spelare fri, att han inte har fått spela den här säsongen är ytterst underligt, hade åtminstone haft honom i truppen varenda match ifall jag vore tränare.

Oskar, har vi inte redan betalat 5 millar för honom:S? Vi kommer knappast få hälften:P

J-Lo skulle spelat hos oss den säsongen, men vi var för sent ute, han ville inte lämna Valladolid innan de hade hittat en ersättare för honom, med han i laget hade vi säkert slutat en 3-4 platser högre upp.
Athletic oskar
2008-06-05 12:30
Ser ut som om vi skall betala 5 miljoner evrosar för Zubiarre... illa... undrar om vi kan sälja han för hälften kanske..!?
Annons: