/spanien/bilbao/forum/351.aspx/spanien/bilbao/forum/351.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona J.Gamper
2008-11-22 10:30
oskar

Hehe.. hamnade på länken genom Per Zanders blogg på fotbollskanalen.se =)
Athletic Julken
2008-11-22 10:17
Losleo - Vet inte riktigt om jag förstår dig. Vad exakt menar du med potentiellt?

De forwards du räknar upp är just nu inte i nivå med topp5-klubbarnas, Llorente möjligen undantagen. Menar du att de kommer att bli det inom några år? Menar du att de skulle vara det om de vore i toppform, men alla andra klubbars forwards ur form?
Athletic oskar
2008-11-21 20:08
Señor Gamper/ Hur hamnade du på den länken egentligen... :-D
Athletic oskar
2008-11-21 19:49
Ämne: Kolla länktipset:D c....
Fantastisk! Vilken skön liten skara lejon!!!
Athletic oskar
2008-11-21 19:46
Llorente i Villa-Real är väl nära nog.. Nu har ju både Flo-Llo ocj J-Llo spelad på El Madrigal som hemmaspelare.. :-D

Llorente har för övrigt varit väldigt het på Mestalla de senaste säsongerna!!
Villa_Silva
2008-11-21 16:33
Llorente i valencia hade varit roligt att se
Barcelona J.Gamper
2008-11-21 15:34
Kolla länktipset:D coolt

"Den baskiska klubben donerade sportmaterial till hjälporganisationen Coopera, och som tack för biståndet lärde en av organisationens spanska medarbetare ungarna klubbens hymn – med ett resultat som knappast låter bättre ens på Athletics hemmaarena San Mamés.

Aúpa"
Athletic losleo
2008-11-20 23:34
Ja vår första elva är grym i form, på mittfältet har vi som du säger till och med mer än 5 duktiga spelare, vi har till och med råd att sälja 2-3 stycken och fortfarande vara starka där, vänsterkanten är inte den bästa men den är ganska stark.

Som sagt tycker jag att Etxebe funkar bra som anfallare och vill inte säga att Llorente är den enda.

Visst vi har ingen grym vänsterback, fast Iraola på högerbacken är mycket bra, ifall han klarar sig utan skador är vi starka där, Murillo som reser och kanske Zubiaurre som tredjeval nästa säsong. Mittbackarna är bra, Ocio, Ustaritz, Amorebieta osv. Gorka är antagligen den bästa målvakten i Baskien.

"Nere i avgrunden är vi säkert om vi sparkar Caparrós. Att byta tränare mitt i säsongen är av ondo och hjälper inte klubben alls. Framför allt på lite längre sikt men sannolikt inte heller på kortare sikt. Glöm allt prat om att byta tränare. Vi har den perfekta tränaren. Vi är det nya Sevilla! "

Nåväl:P Det får vi avgöra när halva säsongen är spelad, förhoppningsvis är det inte jag som ändrar mig;)

Aupa Athletic!
Athletic oskar
2008-11-20 22:19
"Vi hade kunnat ha ett bättre anfall men det här är i alla fall potentiellt top-5 material enligt mig."

Fast om du syftar på hela truppen eller snarare första elvan så är jag beredd att hålla med. Våra första elva spelare är tillräckligt bra för att slåss om UEFA platserna. På mittfältet har vi till och med fler alternativ med Orbaiz, Javí Yeste, David L, Etxbe, Susaeta och Gabilondo. Det är ytterbackarna som är få och anfallaren som är ensam men med alla hela så har vi ett kompentent lag med en perfekt blandning av rutin och ungdom.

"Hur som helst så måste vi vara beredda att sparka Capparós oavsett om han får hela BA att blomma ifall vi fortfarande ligger på nedflyttningsplats när halva ligan är spelad för då är vi verkligen nere i avgrunden."

Nere i avgrunden är vi säkert om vi sparkar Caparrós. Att byta tränare mitt i säsongen är av ondo och hjälper inte klubben alls. Framför allt på lite längre sikt men sannolikt inte heller på kortare sikt. Glöm allt prat om att byta tränare. Vi har den perfekta tränaren. Vi är det nya Sevilla!

Aupa!
Athletic losleo
2008-11-20 22:08
Exakt, potentiellt, det betyder inte att alla andra lags spelare är i form osv, men det finns potential i Llorente att vara landslagsforward, såna brukar platsa i top-5 lagen, sen har vi Etxebe med 53 landskamper, om han når sin form som han hade tills 2003-04 hade han platsat i dom flesta klubbarna i världen. Iñigo Veléz var det klubbar som var redo att lägga ner 10 miljoner euro för förra säsongen, ganska bra för en reserv anfallare. Det jag ser av Ion Velez är också intressant, han kan få ett genombrott, vem vet, det är svårt att avgöra. Isma López har det länge snackats om att han är en av Spaniens mest lovande anfallare. Aimar Cid dominerade fjärde divisionen säsongerna 05-06 och 06-07, han har en bra bit kvar, men har definitivt potential. Urko kanske är mer än yttermittfältare men är stark och har tidigare visat sig vara duktig, som sagt jag syftar på potential.
Athletic Julken
2008-11-20 21:01
Menar du att våra anfallare håller för en topp5-klubb i Primera!?!

Absolut inte! Kolla bara på topp5-klubbarnas anfallare:

Barca: Ejdur, Eto'o, Messi, Bojan, Henry

Villareal: Llorente, Rossi, Nihat, Franco

Valencia: Villa, Mata, Morientes och Zigic

R**l: Raul, van Nistelrooy, Saviola och stekhete Higuain

Sevilla: Kanouté, Fabiano, Koné och Chevanton

Möjligen skulle vår Llorente vara andrafiol i Valencia eller Villareal, men han skulle få kämpa för det. Nåja, det kan man säkert diskutera, men ingen annan forward i vår trupp skulle ens vara i närheten av bänken i dessa klubbar.

UPPDATERING: Aha, såg nu att du skrev "potentiellt topp 5-material". Det var ju en viss skillnad. Men även det kan man ifrågasätta tycker jag. Ion Velez har gjort några pigga inhopp, men hur stort är inte steget till att bli en toppforward i Spanien? Om någon av Aimar, Isma L eller Urko blir en utfyllnadsspelare A-laget är det ju succé.
Athletic losleo
2008-11-20 20:41
Det har du rätt i, men å andra sidan är inte vänsterbacken världens viktigaste position. Man kan inte låta ett helt lag rasa för att en position inte är stark nog. Vi borde kanske försökt låna del Horno en säsong till med samma klausul, fast å andra sidan är det en bra fråga om han var värd det med tanke på hans höga lön och att han inte var så duktig, bästa vänsterbacken var han i alla fall enligt mig.

Vi har en väldigt kompetent anfallare i Llorente (jag har gett mig och ser honom som en fotbollspelare till sist), Ion Velez är ingen stjärna men han duger som reserv och med tanke på att det går att spela 4-5-1 och fortfarande göra mål, och med tanke på att Llorente inte har missat en enda match den här säsongen, så kan man inte skylla på att vi inte är tillräckligt starka där, dessutom har vi Etxeberria som egentligen borde spela där hela tiden nu när David Lopez spelar så pass bra.

Det vill säga två duktiga anfallare i ett 4-5-1 system, plus två duktiga reserver i Velez och Velez, i reservlaget har vi Aimar Cid, Isma Lopez och Urko. Vi hade kunnat ha ett bättre anfall men det här är i alla fall potentiellt top-5 material enligt mig.

Försvaret och mittfältet har vi både etablerade stjärnor och stora löften, Caparrós har en del att välja mellan på alla positioner förutom vänsterbacken som är vår svagaste position, men vaffan sätt Murillo eller Koi eller Balenziaga eller vad som helst förutom Casas där, nånting borde fungera hyfsat.

Att han har fått Llorente att blomma är dock en oerhört stor bedrift som jag tvivlade på att någonting över huvud taget hade kunnat göra. Susaeta och Amorebieta har alltid haft potentialet och har blommat ut, det hade antagligen skett utan Caparros, däremot tror jag nog att Susaeta fick det mycket tidigare tack vara Caparros.

Hur som helst så måste vi vara beredda att sparka Capparós oavsett om han får hela BA att blomma ifall vi fortfarande ligger på nedflyttningsplats när halva ligan är spelad för då är vi verkligen nere i avgrunden.
Athletic PedroYeste
2008-11-20 00:04
Härligt att få se en Athletic anfallare i landslaget ikväll, klart godkänd i det något korta inhoppet mot Chile.

AUPA LLORENTE!
Valencia PelleT
2008-11-19 07:06
Sköna bilder från spanska (och andra ligor) matcher. Real, Barcelona, Atletico mfl.
http://www.flickr.com/photos/ptn/collections/72157600033257401/

Kolla om ni vill. Det är matcherna jag varit på. Det år så grymt!
Athletic Etxeberria
2008-11-18 22:00
Jag tycker att det är för tidigt att låta Caparros gå. Långsiktigt tänkande är det viktigaste för en klubb som Athletic. Man kanske kan hävda att han inte fått ut tillräckligt av den trupp vi har, men ska sanningen fram har vi ju inte en stark trupp i alla lagdelar. Truppen är för ojämn, exempelvis har skulle ingen av våra vänsterbackar platsa i någon annan div 1 klubb. Vi har inte heller två bra renodlade anfallare, tror knappast Ion Velez skulle få speltid i någon av top-10 klubbarna.

Istället har Caparros lyckats få flera av ungdomarna att göra sitt genombrott, Amorebieta, Susaeta och Llorente har ju alla växt de senaste säsongerna. Frågan är om de skulle gjort det på samma sätt under en annan tränare. Att han vågade satsa på Susaeta förra säsongen var mycket vågat. Sådant behövs av en tränare i ett lag som måste utveckla nya a-lagsspelare.

Athletic losleo
2008-11-17 19:12
Ämne: Sparka tränaren.. ko....
Det du säger är sant, men man kan inte blunda för problemen för att han bygger för framtiden. Framtiden ska vara i Primera och vi kan inte ligga sist efter nästan 1/3 av säsongen är spelad (vi ligger inte sist just nu men fortfarande nedflyttningsplats). Han har klart IG efter resultaten den här säsongen, visst, vi har haft ett tufft schema men vi borde vunnit minst fyra av dom fem första (Almeria, Malaga, Getafe, Valladolid, Recre). Innan igår hade vi inte vunnit på 7 matcher i ligan.

Igår vann vi välförtjänt, trots att vi var katastrofala i stora delar av andra halvleken, vi hade förlorat mot ett bättre lag. Nästa match är svår men efter det har vi fem matcher mot lag som vi ska slå med vår trupp, ifall vi inte har tagit mer än 10 poäng på de kommande sex matcherna har jag inget emot att Capparos sparkas ifall spelet ser ut som det gjorde i andra halvlek igår för att vara helt ärlig, helst Macua men det är ju knappast ett alternativ.

Det bästa vore att vi helt enkelt började vinna matcher och att de bästa spelar som de gör när de är som bäst. Min kropp fylls av vrede och mitt blod kokar över när jag tänker på hur det hade sett ut med J-Llo i anfallet, 9 mål på 13 matcher i Villarreal hittils. Det verkar dessutom som att vi helt och hållet för förlita oss på Ion Velez när Llorente är skadad eller avstängd eftersom att Diaz de Cerio bröt benet. Man får hoppas på det bästa.

Etxebe var helt underbar igår.
Athletic oskar
2008-11-17 15:26
Fast just honom verkar ju Caparrós ha glömt...

Skönt dock att Gurpegi är lika iskall som Llorente var förra hösten (någon som minns hur kall han var Llorente btw)
Athletic Teodoro
2008-11-17 12:36
Ämne: Sparka tränaren.. ko....
Glöm inte Iturraspe!!!
Athletic oskar
2008-11-17 09:19
På Amigo (skön underhållning för barn på lördagkvällar) så kör de "vem skall bort". Fyra bilder varav en skall väck.

Nu kan vi köra en likadan i Athletic.

Iraola-Ocio-Etxeita-Balenziaga

hm..

Såklart Aitor som skall väck. Han är den enda som inte har spelat i ett brittiskt indie band eller har anknytning till brittisk musik.

Jag har ännu inte riktigt kunnat placera vår nya mittback men ytterbackarna spelar ju i The Beatles och i Oasis. (Noel G)

När jag lekt klart ställer jag en fråga. Hur ser Llorentes kontrakt ut. Fölängde han åxå i samband med Amorebieta!?

Någon mer än jag som såg när Garmendia kysste klubbmärket efter sitt mål!? Skönt att se!! Mer sånt!

Åh vad jag gillar att målskyttarna spelat i Athletic sedan cadett åldern!! Mer sånt!

Lättad supporter!
Villa_Silva
2008-11-16 23:02
bra match av bilbao som är ett lag som jag respekterar och gillar. Llorente är en väldigt interesant spelare och det ska bli spännande att få se mer av honom under kommande matcher. men en bra match av bilbao idag
Athletic oskar
2008-11-16 21:32
Det är han värd!

Han har avgjort tre matcher irad.
Athletic PedroYeste
2008-11-16 21:29
Ämne: Ja. Enormt bra idag ....
Och blivit uttagen i landslaget!!
Athletic oskar
2008-11-16 21:08
Redan nästa söndag kan vi se Athletic i TV igen. 21:00 borta mot Deportivo.
Athletic oskar
2008-11-16 21:05
Ja. Enormt bra idag Llorente. Sniffade lite på vad han känner när han på en veckan innan hängt en övertidkvittering samt tagit, och slagit in, en avgörande straff i cupen.
Athletic PedroYeste
2008-11-16 20:52
Ämne: Hejsan Athletic fanz....
soccer-spain.com kan rekomenderas
Athletic PedroYeste
2008-11-16 20:52
Fy fan vad otroligt skönt, en riktigt urusel andra halvlek men 3 poäng är ändå 3 poäng!

Llorente är kung!
Athletic
2008-11-16 20:14
Hejsan Athletic fanz , vet ni nån bra sida där man beställa hemgrejjor från athleitc?
Athletic oskar
2008-11-16 20:00
Sparka tränaren.. kom igen, det var ju det som drog ner oss i träsket senast. Caparrós står för allt vi skall stå för. Långsiktighet och ett lagbygge som slussar in fler unga spelare än normalt på högsta nivån.

Ungt lag men det är två gubbar som gör att vi dominerar. Orbaiz och David López.

Javí ser vilsen ut, det åller jag med om men då alternativet är Gurpegi eller Yeste så måste han vara kvar på plan.

1x pengarna på GAbilondo mot Susaeta redan i paus..

Jag gillade vad jag såg av Ustariz innan han blev skadad.

Räkna med att Osasuna fortsätter att anfalla hårt på vår vänsterkant. Nu även med junisen till vänster i mittlåset.

Gabiondo borde in på vänster och David L över till högerkanten.

Etxebe in för Garmendia åxå om vi håller ledningen med 15 kvar. Så får vi någon som håller i bollen och låter laget komma upp.
Athletic PedroYeste
2008-11-16 19:53
Ingen vidare första halvlek men vi är åtminstone några klasser bättre än Osasuna. llorente visar att han förtjänar sin landslagsplats men däremot är Javi Martinez och Susaeta helt under isen. Ingen skräll att glasliraren Ustaritz blev skadad...

In med Etxeberria istället för Susaeta och kanske in med Yeste också, lite otäckt med en
1-0 ledning n'r försvare har sviktat i tidigare matcher.
Valencia kjihg
2008-11-16 19:17
1-0 juh!!!!!!!
Annons: