/spanien/bilbao/forum/274.aspx/spanien/bilbao/forum/274.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Athletic Julken
2010-04-21 18:17
En preliminär genomgång positon per position kanske är intressant?

Målvakter:

Gorka lär ju fortsätta som nummer 1 då han har kontrakt över flera ytterligare säsonger. Ålderstigne men lojale Armando har inte spelat en minut och hans kontrakt går ut efter denna säsong. Troligtvis blir han kvar i klubben som målvaktshjälptränare eller dylikt, vilket tex El Correo rapporterat om. Istället tar nog 22-årige Raul, som jag nämnde i förra inlägget, över som nummer 2.

Backar:

Amorebieta: Kommer vara kvar om ingen storklubb köper honom dyrt.

Iraola: Se ovan.

San José: Köper vi med all sannolikhet loss för 3 miljoner euro.

Ocio: Har kontrakt över nästa säsong (vilket nästan känns lite synd), men hans nästan permamentana axelskada kanske gör att han lyfter lön från sin trampcykel under nästa säsong. Och han har nog en av de högre lönerna i klubben.

Ustaritz: Tillhör inte Caparros favoriter, men är änåd en duglig - om lättskadad - mittback. Möjligt att han lämnar om Caparros vill bli av med honom. Han suktar nog själv efter speltid och i Athletic tycks det alltid vara någon annan som går före.

Koi: Jag tror han har kontrakt över nästa säsong, men Caparros har gång på gång visat att han inte riktigt tror på Koi genom att värva vänsterback efter vänsterback. Det blir tuff konkurens för Koi under försäsongen om han ska bevisa att han förtjänar att få vara kvar.

Castillo: Tuff konkurens även för honom. Men eftersom han köptes nyligt och är ung så lär han i alla fall inte säljas (men kan lånas ut?)

Baleziaga: Utlånad till segundan i dagsläget och gör bra ifrån sig. Utvecklats nog för att konkurerar bort Castillo och/eller Koi till nästa säsong?

Zubiarre: Lär försvinna definitivt då han inte är önskvärd. Han har kontrakt ytterligare någon säsong, tror jag, och är väl officiellt den sämsta affären någonsin då han kostat så otroligt mycket (skadestånd/böter, dyr övergång plus lön).

Etxeita: Lånades ut efter jul efter att ha gjort några framträdanden i ligan. Får ytterligare en chans att slå sig i truppen. Kan han konkurera bort Ustartiz och/eller gammelmannen Ocio?

Extebarria: Se ovan, men troligtvis något mindre chans att lyckas.

Murillo: Utlånad. Som jag skrev i förra inlägget har Murillo troligtvis åldern emot sig då han ska bevisa att han återigen är en man för truppen. Försvinner nog till segundan eller ett sämre primera-lag.

Utöver dessa finns som sagt flera talanger: Ramalho, Boveda, Borda, Galan, Aurtenetxe m.fl. Visst skulle det vara kul om någon av dem kunde slå sig in i truppen, men de får nog stå på tillväxt lite till.

Nyförvärv då? Ja, det är ju den fördömda vänsterbacksplatsen... Kommer någon av vänsterbackarna att lyckas visa att de "duger" eller kommer klubben att göra tafatta försök att värva ytterligae någon ny. Det som talar emot nya värvningar är väl att toppnamnen (Monreal och Garrido) är för dyra.

Sen är det ju det eviga tjatet om att ha en högerback i reserv, men det tycker jag vi ska kunna klara av med det som finns i klubben.

Sen ska vi inte glömma att det i somras ryktades att mittbacken Miguel Flano redan skrivit på ett kontrakt för Athletic, då han vägrar förnya det han har med Osasuna. Sant eller inte? Det får vi se.
Athletic Julken
2010-04-21 17:53
Mycket tråkigt om Yeste försvinner. Tyckte senaste matchen var ett typ-exempel på hur nyttig han är för laget. :(

Det är lite tidigt för transfer-surr ännu, jag vet, eftersom vi har ganska mycket hör och nu att fokusera på. Men ni som är intresserade av ett tidigt resonemang kring silly season kan fortsätta läsa:

Värvningsmässigt skulle det vara dumt att inte glädjas åt Raul Garcia eller Ander Herrera. Arteta och J. Llorente kan vi nog glömma då de är alltför dyra. Annars då?

Garrido? Är han tillgänglig i sommar tror ni? Han skulle vara en långsiktig och stabil lösning på ytterbacksplatsen.

Det viktigaste är dock att vi fortsätter lyfta upp ungdomar från Bilbao Athletic. På lång sikt innebär det naturligtvis att B-laget inte får halka ner i Tercera (eftersom Baskonia då automatiskt hoppar ner ett hack även de). Men på kort sikt innebär det att en handfull spelare får en A-lagströja (nummer 1-25) till nästa säsong.

Redan nu vet vi att Muniain, de Marcos och Itarruspe inte kan få en B-lagströja (nummer 25-) nästa säsong. De har spelat för många matcher i A-laget. De tar troligtvis plats i truppen nästa är. Dessutom har utlånade trion Etxeita, Balenziaga och målvakten Raul (som alla gjort bra eller mycket bra ifrån sig i sina Segunda A/B-klubbar) goda chanser att ta en plats i truppen. Utlånade Murillo lämnar säkert klubben då han har åldern emot sig och konkuransen på mittbacksplatserna blivit tuffare under säsongen.

Bakom dessa killar finns många, många duktiga lirare (tex Inigo Perez, Extebarria, Borda) som säkert lär få några chanser här och var i A-laget, men som inte direkt konkurerar om en tröja i laget. Grym återväxt helt enkelt!
Athletic The Kuba
2010-04-21 15:59
Senaste given i Yeste-gate: Besiktas är intresserade. Se länken här ovanför.
Athletic Julken
2010-04-20 13:07
Sen så var det ju Ander Herrera också, som Peder skrivit om...
Athletic Julken
2010-04-20 12:59
De senaste dagarnas transfersurr:

* Raul Garcia: El Correo tar åter upp att Garcia är aktuell. Caparros har tidigare varit väldigt tydlig med att det är honom han vill förstärka med. Särskilt när nu Yeste är på väg bort och Orbaiz tydligt tappat senaste säsongen. Osasuna är också i farten för att värva tillbaka sin förre spelare.
* Ibai Gomez (20-årig vänsterytter från Sestao) har specialstuderats av Caparros, men även Recreativo och Celta rycker i ynglingen. Vi får se, men det faktum att Ibai är Athletic-supporter kanske talar i vår favör.

Sen tidigare vet vi också att Caparros egentligen bara vill värva spetsspelare (förutom unga talanger, men såna finns det ju hur många som helst inom klubben). Förutom Raul Garcia har han mänt Joseba Llorente och Mikel Arteta vid namn.
Iraizoz
2010-04-18 22:01
Tycker precis som du att castillo visade prov på vad en bra vänsterback ska ha. Han har en offensiv spelstil. Tycker att susaeta var som vanligt pigg på kanten och yeste borde få spela från start nästa match. Tråkigt att vi inte vann...
Athletic PedroYeste
2010-04-18 21:00
Ämne: Hur många matcher ha....
Noll...
Athletic PedroYeste
2010-04-18 20:58
Ny blek insats av athletic och nu försvann nog Chansen till spel i CL, urdålig första halvlek och en något bättre andra borde givetvis gett 3 poäng ändå då zaragoza inte skapade ett skvatt. Klara chanser för de Marcos. Llorente susaeta och muniain borde resulterat i minst 1 mål! Tycker det blir ett bättre spel när yeste kom in men man vill ju helst ha honom längre upp i banan.

Tycker också att castillo visade vem som skall spela vänsterback.

Trodde inte att jag skulle behöva skriva följande, vi saknar TOQUERO!!!
Iraizoz
2010-04-18 14:36
Hur många matcher har Armando Ribeiro spelat denna säsong egentligen ^^ ?
Iraizoz
2010-04-17 23:28
Hmm, iturraspe spelade i torsdags. nu är han inte ens med i truppen. det svänger.
Tycker Yeste borde få lira från start. vore kul om de marcos fick speltid också. vi behöver fart på kanten.
Athletic Julken
2010-04-17 14:15
Det verkar också om Zaragoza får Suazo och Ander till spel. De är uttagna i truppen. Synd :/
Athletic Julken
2010-04-17 14:14
Alltså han startade inte med Iturraspe, utan med Gurpegi på mitten. Kanske borde han ha startat med Iturraspe istället? Det säger nånting om någon som sett matchen inte förstod att Gurpegi befann sig på plan...

Nån som vet varför Caparros valde Ustaritz framför San Jose? Tycker det var ett ganska bra drag. Kan det vara så att Ustaritz är snabbare än San Jose och han bedömde att det skulle passa bättre mot Villa?

Mot Zaragoza vill jag se Yeste, Susaeta och Muniain på plan från start. Alledeles oavsett om Toqeuro spelar eller inte. Kanske så här (om Toqeuro blir frisk i tid):

Gorka
-----------
Iraola
San José
Amorebieta
Castillo (Koi avstängd)
-----------
Susaeta
Javi M
Yeste
Muniain
-------------
Llorente
Toqeuro

Det ni! Sen ska de Marcos ha en halvtimme också. Och så borde gammel-tuppen få hoppa in om vi leder mot slutet.
Iraizoz
2010-04-16 10:21
hur kan capparos starta med iturraspe?? startelvan var under all kritik igår...
Athletic Julken
2010-04-16 07:42
Nej, insatsen igår var inte alls bra. Llorente tappade boll för många gånger i första. Gurpegi rörde bollen kanske två gånger - en gång passade han fel och den andra bollkontakten var en hemmåtpassningen på 2 meter. Gabilondo svag som vanligt.

Koi, Amorebieta, Ustaritz och Gorka gjorde en ok insats i försvaret, men annars är det svårt att hitta några ljuspunkter...
Athletic PedroYeste
2010-04-16 00:18

Athletic PedroYeste
2010-04-16 00:17
Bedrövlig insats ikväll och såg man matchen i söndags kan man inte tro att det är samma lag som spelar. Från himmel till helvete på 4 dagar märkligt...
Som vanligt några märkliga beslut av caparros. Vad har igentligen David Lopez visat för att förtjäna en plats i startelvan? Koi måste ha ligans sämsta inläggsfot och gabilondo får jag inget grepp om, han är fullständigt värdelös och så helt plötsligt gör han ett kanon mål som i söndags och får vara kvar i startelvan, otroligt att inte yeste får spela mer.

Idag rök nog cl platsen så vi får nog rikta oss på Europa league. Tycker förresten att susaeta var bra idag!

Frågan är väl också hur smart det är att "låna" ut muniain till bilbao athletic ? Han räddade en hel del poäng åt oss i höstas...
Athletic Hammill
2010-04-15 22:08
Tror ni att ni utnyttjar köp-optionen på Mikel San José?
Valencia Valenciacf_VILLA
2010-04-15 20:11
Tråkigt att Toquero inte spelar ikväll.. En av mina absolut favoritspelare i Athletic må jag säga.. I början av säsongen var jag tveksam till Toquero, fast han blir bara bättre och bättre enligt mig.. grymt underskattad spelare.. väl mött ikväll..
Valencia Amunt
2010-04-15 17:53
Hoppas på en bra match ikväll. Må bäste man vinna.
Athletic Joseba
2010-04-14 13:33
Förlusterna för både Villareal och Sevilla gör ju att vi får lite andrum. Nu har vi ett gyllene läge att stärka vårt läge i jakten på europaplatser. Fast så har man ju tänkt förut också, puh dessa nerver!!!
Athletic Joseba
2010-04-14 13:31
ok erkänner mitt misstag.
Faktiskt aldrig varit så glad för det tidigare, jag såg bara den stora röda fyran framför mig och tänkte avstängning.
Dessutom är matchen mot Zamora ikväll så jag hade visst inte ett rätt. Fast det klart det minskar väl sannolikheten att se de två unga herrarna in action...
Iraizoz
2010-04-14 00:00
Haha hur kunde valldolid slå sevilla ^^ ?? skräll! jag tror att det blir oavgjort på torsdag. Men man får hoppas på det bästa,
/Aupa.
Athletic PedroYeste
2010-04-13 21:56
Vet inte var snacket om avstägningar kommer ifrån, vad jag kan se så blev varken Koi eller Iraola varnade i matchen mot Almeria och Castillo har ju inte spelat på ett tag?

Däremot har saknar Valenica en hel del försvarare...

Ser ut som Valladolid tar alla 3 poängen i matchen mot Sevilla! Ser otroligt bra ut om vi vinner på torsdag!
Athletic Julken
2010-04-13 21:12
Inte är de väl avstängda? Ligger inte trion du nämnde på fyra gula kort, dvs ett ifrån avstäning?
Athletic Joseba
2010-04-13 17:47
läget inför matchen:
Iraola, Castillo och Koi avstängda.
De Marcos och Muniain spelar mot Zamora med b-laget ikväll, hmm kunde kännas bättre!!!
Barcelona Joan Gamper 1899
2010-04-13 17:45
Hej kära Athletic fans!

Vad tycker ni om er policy att bara värva nån som tillhör Baskien ? ör säker på att ni vill värva stora nman.
Athletic Joseba
2010-04-13 16:00
Är lite orolig för backbesättningen på torsdag, vad säger ni som vet nåt?
Vore grymt skönt om vi kunde fixa åtminstone en poäng på torsdag matchnerverna finns redan här.

Aupa!
Athletic Julken
2010-04-13 14:39
Ämne: Diego Forlan till At....
Det var väl aldrig aktuellt trots att den gode Diego själv önskade det. Han är inte fotbollsfostrad i (historiska) Baskien, trots att hans mormor/farmor är baskiska.

Jag tycker man ska fråga sig själv varför en sådan nyhet "plötsligt" uppenbarar sig i media. Forlan sa ju detta för många år sedan när han spelade i Manchester. Det är ju klart och tydligt att det sammanfaller med att Macua mfl driver linjen att öppna upp för basker i diasporan.

Frågan är - tycker jag - hur långt man kan sträcka sig angående cantera-policyn innan klubbens själ försvinner...
Iraizoz
2010-04-12 23:16
Det låter trevligt :) Men vi har redan 2 bra forwards i Toquerro och Fernando L.
Men Forlan är en bra straffskytt, så straffmissarna lär inte fortsätta ^^
Athletic PedroYeste
2010-04-12 22:18
Diego Forlan till Athletic? Vad säger ni om det?
Annons: