/spanien/bilbao/forum/261.aspx/spanien/bilbao/forum/261.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Semme
2010-04-26 14:51
Hej. Skulle ni kunna berätta om San Joses framfart, har han spelat bra? styrkot/svagheter. ÄR Liverpool supporter. Vet att han har en klausul, något som ni kommer att använda?
Athletic oskar
2010-04-25 09:41
Vad roligt! han är en stjärna offensivt, när han vill...

Kul med måndagsmach åxå. Men nu måste vi höja oss ifall inte europatåget skall åka ifrån oss!
Athletic Julken
2010-04-23 07:50
Apropå Yeste-såpan så bryter han nu 2 års tystand gentemot pressen för att berätta att han helst av allt vill stanna i klubben. Han uppmanar klubben att sätta sig vid förhandlingsbordet igen och bryta den stiljte som rått sedan januari.

Enligt artikeln i El Correo som länkas ovan så bjöd klubben först ett bud på 900 000 euros årligen. Yestes utågnspunkt var 1 900 000 euros och ingen av parterna ändade sina bud nämnvärt.

Klubben gick upp till 1 000 000 innan förhandlingarna strandade. El Correo spekulerar i att Yeste troligtvis skulle kräva 1 200 000 i nuläget. Helt plötsligt känns parterna ganska nära varandra! Kul!

EDIT: Och flera spelare (Orbaiz, Llorente och Amorebieta) uttalar sig också i media att de vill att Yeste förnyar sitt kontrakt.
Athletic SH
2010-04-22 22:39
Tack för fantastisk läsning Julken.
Athletic oskar
2010-04-22 16:10
Ander Herrera vore en drömvärvning i mina ögon.

Tycker vi har kompetenta forwards så det räcker.

Vi behöver en ytterback.
Athletic Julken
2010-04-21 19:46
Så truppen skulle kunna se ut så här 2010/11 (stor nypa salt):

Målvakter:
Gorka
Raul

Backar:
Amorebieta
Iraola
San José
Ustartiz
Ocio
Balenziaga
Castillo
M Flano
Etxeita (B-lagströja)

Mittfältare:
Javi M
Orbaiz
Gurpegi
Raul Garcia
Iturraspe
Susaeta
David Lopez
Gabilondo
Muniain
Ibai Gomez (B-lags tröja)

Forwards:
Llorente
Toqeuro
Cerio
de Marcos
Ion Velez

Detta lämnar en ledig tröja för ev nyförvärv. Som ni ser försvinner Koi, Yeste, Zubiarre, Muonz mfl i detta exempel.
Athletic Julken
2010-04-21 18:48
Och avslutar med forwards:

Llorente: Given fixstjärna som förmodligen blir kvar i klubben då han bara varit "lagom bra" denna säsong. Lär tex inte tas ut till VM.

Toquero: Publikfavoriten har förlängt kontraktet med klubben så han blir kvar. Frågan är om han är en startspelare även nästa säsong?

Exteberria: Som vi alla vet slutar "El Gallo" efter denna säsong. Lär ansluta till Julen Guerreros fotbollsakademi som "pensionssysselsättning".

Ion Velez: Frågetecken. Räcker han till? Kan han utvecklas mer? Vad gör Caparros för bedömning, det är frågan.

Cerio: Ja, han har inte imponerat på någon de gånger han fått göra inhopp, men med tanke på det långa kontrakt som skrevs när han värvades så har någon stor tilltro till hans potential. Jag håller tummarna för att det är så.

de Marcos: Trots att han bara är 20 år har han visat att han är en spelare för A-laget. Lär få ett nytt - och lägre - nummer på tröjan till nästa säsong.

I B-laget har vi en del talang (Ismael, Goni * 2 mfl), men jag har svårt att se att någon på allvar skulle kunna konkurera in sig i truppen.

Nyförvärv: Inte troligt, men Caparros gillar Joseba Llorente, det vet vi sedan tidigare. Så det är väl en hypotetisk möjlighet som säkert kommer skrivas en del om under sommaren. Annars finns ockås Aduriz - Mallorca har ju ännu inte betalat hela köpet och lyckas de inte med detta kanske vi får tillbaka honom på nåt jäkla sätt. Vem vet?

Annars har Real Sociedad några skickliga unga forwards, men det skulle kännas ganska bra om vi inte värvade mer från dom på ett tag nu.
Athletic Julken
2010-04-21 18:39
Jag fortsätter med miffältet:

Centrala mittfältet:

Javi M: Klubbens viktigaste och bästa spelare denna säsong. Försvinner bara om någon rik klubb hostar upp 30 miljoner euro och R**l, Liverpool mfl kanske gör just det.

Orbaiz: 31-årongen förlängde sitt kontrakt under säsongen (halva lönen, men 2+1 år). Han blir kvar, men kan nog inte räkna med att starta varje match framöver.

Gurpegi: Lär också bli kvar då Caparros uppskattar hans fighting-spirit.

Yeste: Ja, tyvärr kan sagan vara över. Då Yeste och klubben inte är överens om vad han förtjänar för lön kommer nog inget nytt kontrakt att skrivas. Turkiet, Frankrike, England är de länder det surras mest om. Yestes agent säger till media att han inte gärna spelar i Spanien med en annan klubb (även om intresse från tex Depor inte saknas). Trist :/

Inigo Perez: Får sin chans att slåss om en plats. Kan behålla sin B-lagströja eller lånas ut.

Iturraspe: Har spelat 10 mathcer i lagen hittills och kan därför inte glida med på ett B-lagsnummer. Ska han undvika att lånas ut måste han kriga hårt på försäsongen om att få en av de 25 tröjorna.

Munoz: Nej, försvinner. Tror dessutom hans kontrakt går ut till sommaren, men även om det inte gör det lär han försvinna.

Nyförvärv: Ja, som sagt Raul Garcia snackas det om. Han skulle definitivt vara en kandidat för startelvan i så fall.

Yttermittfält:

Susaeta: Blir kvar, hoppas bara att han får spela fler matcher från start nästa säsong.

Munian: Tar förmodligen en av de 25-tröjorna, då ha inte får registreras för B-laget nästa säsong. Jag tror inte han blir utlånad, han har varit för bra i år.

David Lopez: Har kontrakt ytterligare ett år, tror jag, och lär väl fortsätta i truppen. Även om han tappat jämfört med hur bra han var i Osasuna, så är han jämn, stabil, erfaren och mångsidig.

Gabilondo: Tror att han också har kontrakt ytterligare ett år. Lär fortsätta som inhoppare/komplementspelare i truppen, inte minst pga en riktigt fin vänsterfot. Särskilt om Yeste försvinner.

Nyförvärv: Som sagt, Ibai Gomez (20 år) från Sestao är aktuell. Kanske han värvas, men i så fall lär han få ett B-lagsnummer även om han sedan tar plats i truppen (som de Marcos denna säsong).

Annars finns ju alltid Arteta att drömma om, men klubben har knappast pengarna att värva mer än en toppspelare och Raul Garcia verkar hetast just nu.
Athletic Julken
2010-04-21 18:17
En preliminär genomgång positon per position kanske är intressant?

Målvakter:

Gorka lär ju fortsätta som nummer 1 då han har kontrakt över flera ytterligare säsonger. Ålderstigne men lojale Armando har inte spelat en minut och hans kontrakt går ut efter denna säsong. Troligtvis blir han kvar i klubben som målvaktshjälptränare eller dylikt, vilket tex El Correo rapporterat om. Istället tar nog 22-årige Raul, som jag nämnde i förra inlägget, över som nummer 2.

Backar:

Amorebieta: Kommer vara kvar om ingen storklubb köper honom dyrt.

Iraola: Se ovan.

San José: Köper vi med all sannolikhet loss för 3 miljoner euro.

Ocio: Har kontrakt över nästa säsong (vilket nästan känns lite synd), men hans nästan permamentana axelskada kanske gör att han lyfter lön från sin trampcykel under nästa säsong. Och han har nog en av de högre lönerna i klubben.

Ustaritz: Tillhör inte Caparros favoriter, men är änåd en duglig - om lättskadad - mittback. Möjligt att han lämnar om Caparros vill bli av med honom. Han suktar nog själv efter speltid och i Athletic tycks det alltid vara någon annan som går före.

Koi: Jag tror han har kontrakt över nästa säsong, men Caparros har gång på gång visat att han inte riktigt tror på Koi genom att värva vänsterback efter vänsterback. Det blir tuff konkurens för Koi under försäsongen om han ska bevisa att han förtjänar att få vara kvar.

Castillo: Tuff konkurens även för honom. Men eftersom han köptes nyligt och är ung så lär han i alla fall inte säljas (men kan lånas ut?)

Baleziaga: Utlånad till segundan i dagsläget och gör bra ifrån sig. Utvecklats nog för att konkurerar bort Castillo och/eller Koi till nästa säsong?

Zubiarre: Lär försvinna definitivt då han inte är önskvärd. Han har kontrakt ytterligare någon säsong, tror jag, och är väl officiellt den sämsta affären någonsin då han kostat så otroligt mycket (skadestånd/böter, dyr övergång plus lön).

Etxeita: Lånades ut efter jul efter att ha gjort några framträdanden i ligan. Får ytterligare en chans att slå sig i truppen. Kan han konkurera bort Ustartiz och/eller gammelmannen Ocio?

Extebarria: Se ovan, men troligtvis något mindre chans att lyckas.

Murillo: Utlånad. Som jag skrev i förra inlägget har Murillo troligtvis åldern emot sig då han ska bevisa att han återigen är en man för truppen. Försvinner nog till segundan eller ett sämre primera-lag.

Utöver dessa finns som sagt flera talanger: Ramalho, Boveda, Borda, Galan, Aurtenetxe m.fl. Visst skulle det vara kul om någon av dem kunde slå sig in i truppen, men de får nog stå på tillväxt lite till.

Nyförvärv då? Ja, det är ju den fördömda vänsterbacksplatsen... Kommer någon av vänsterbackarna att lyckas visa att de "duger" eller kommer klubben att göra tafatta försök att värva ytterligae någon ny. Det som talar emot nya värvningar är väl att toppnamnen (Monreal och Garrido) är för dyra.

Sen är det ju det eviga tjatet om att ha en högerback i reserv, men det tycker jag vi ska kunna klara av med det som finns i klubben.

Sen ska vi inte glömma att det i somras ryktades att mittbacken Miguel Flano redan skrivit på ett kontrakt för Athletic, då han vägrar förnya det han har med Osasuna. Sant eller inte? Det får vi se.
Athletic Julken
2010-04-21 17:53
Mycket tråkigt om Yeste försvinner. Tyckte senaste matchen var ett typ-exempel på hur nyttig han är för laget. :(

Det är lite tidigt för transfer-surr ännu, jag vet, eftersom vi har ganska mycket hör och nu att fokusera på. Men ni som är intresserade av ett tidigt resonemang kring silly season kan fortsätta läsa:

Värvningsmässigt skulle det vara dumt att inte glädjas åt Raul Garcia eller Ander Herrera. Arteta och J. Llorente kan vi nog glömma då de är alltför dyra. Annars då?

Garrido? Är han tillgänglig i sommar tror ni? Han skulle vara en långsiktig och stabil lösning på ytterbacksplatsen.

Det viktigaste är dock att vi fortsätter lyfta upp ungdomar från Bilbao Athletic. På lång sikt innebär det naturligtvis att B-laget inte får halka ner i Tercera (eftersom Baskonia då automatiskt hoppar ner ett hack även de). Men på kort sikt innebär det att en handfull spelare får en A-lagströja (nummer 1-25) till nästa säsong.

Redan nu vet vi att Muniain, de Marcos och Itarruspe inte kan få en B-lagströja (nummer 25-) nästa säsong. De har spelat för många matcher i A-laget. De tar troligtvis plats i truppen nästa är. Dessutom har utlånade trion Etxeita, Balenziaga och målvakten Raul (som alla gjort bra eller mycket bra ifrån sig i sina Segunda A/B-klubbar) goda chanser att ta en plats i truppen. Utlånade Murillo lämnar säkert klubben då han har åldern emot sig och konkuransen på mittbacksplatserna blivit tuffare under säsongen.

Bakom dessa killar finns många, många duktiga lirare (tex Inigo Perez, Extebarria, Borda) som säkert lär få några chanser här och var i A-laget, men som inte direkt konkurerar om en tröja i laget. Grym återväxt helt enkelt!
Athletic The Kuba
2010-04-21 15:59
Senaste given i Yeste-gate: Besiktas är intresserade. Se länken här ovanför.
Athletic Julken
2010-04-20 13:07
Sen så var det ju Ander Herrera också, som Peder skrivit om...
Athletic Julken
2010-04-20 12:59
De senaste dagarnas transfersurr:

* Raul Garcia: El Correo tar åter upp att Garcia är aktuell. Caparros har tidigare varit väldigt tydlig med att det är honom han vill förstärka med. Särskilt när nu Yeste är på väg bort och Orbaiz tydligt tappat senaste säsongen. Osasuna är också i farten för att värva tillbaka sin förre spelare.
* Ibai Gomez (20-årig vänsterytter från Sestao) har specialstuderats av Caparros, men även Recreativo och Celta rycker i ynglingen. Vi får se, men det faktum att Ibai är Athletic-supporter kanske talar i vår favör.

Sen tidigare vet vi också att Caparros egentligen bara vill värva spetsspelare (förutom unga talanger, men såna finns det ju hur många som helst inom klubben). Förutom Raul Garcia har han mänt Joseba Llorente och Mikel Arteta vid namn.
Iraizoz
2010-04-18 22:01
Tycker precis som du att castillo visade prov på vad en bra vänsterback ska ha. Han har en offensiv spelstil. Tycker att susaeta var som vanligt pigg på kanten och yeste borde få spela från start nästa match. Tråkigt att vi inte vann...
Athletic PedroYeste
2010-04-18 21:00
Ämne: Hur många matcher ha....
Noll...
Athletic PedroYeste
2010-04-18 20:58
Ny blek insats av athletic och nu försvann nog Chansen till spel i CL, urdålig första halvlek och en något bättre andra borde givetvis gett 3 poäng ändå då zaragoza inte skapade ett skvatt. Klara chanser för de Marcos. Llorente susaeta och muniain borde resulterat i minst 1 mål! Tycker det blir ett bättre spel när yeste kom in men man vill ju helst ha honom längre upp i banan.

Tycker också att castillo visade vem som skall spela vänsterback.

Trodde inte att jag skulle behöva skriva följande, vi saknar TOQUERO!!!
Iraizoz
2010-04-18 14:36
Hur många matcher har Armando Ribeiro spelat denna säsong egentligen ^^ ?
Iraizoz
2010-04-17 23:28
Hmm, iturraspe spelade i torsdags. nu är han inte ens med i truppen. det svänger.
Tycker Yeste borde få lira från start. vore kul om de marcos fick speltid också. vi behöver fart på kanten.
Athletic Julken
2010-04-17 14:15
Det verkar också om Zaragoza får Suazo och Ander till spel. De är uttagna i truppen. Synd :/
Athletic Julken
2010-04-17 14:14
Alltså han startade inte med Iturraspe, utan med Gurpegi på mitten. Kanske borde han ha startat med Iturraspe istället? Det säger nånting om någon som sett matchen inte förstod att Gurpegi befann sig på plan...

Nån som vet varför Caparros valde Ustaritz framför San Jose? Tycker det var ett ganska bra drag. Kan det vara så att Ustaritz är snabbare än San Jose och han bedömde att det skulle passa bättre mot Villa?

Mot Zaragoza vill jag se Yeste, Susaeta och Muniain på plan från start. Alledeles oavsett om Toqeuro spelar eller inte. Kanske så här (om Toqeuro blir frisk i tid):

Gorka
-----------
Iraola
San José
Amorebieta
Castillo (Koi avstängd)
-----------
Susaeta
Javi M
Yeste
Muniain
-------------
Llorente
Toqeuro

Det ni! Sen ska de Marcos ha en halvtimme också. Och så borde gammel-tuppen få hoppa in om vi leder mot slutet.
Iraizoz
2010-04-16 10:21
hur kan capparos starta med iturraspe?? startelvan var under all kritik igår...
Athletic Julken
2010-04-16 07:42
Nej, insatsen igår var inte alls bra. Llorente tappade boll för många gånger i första. Gurpegi rörde bollen kanske två gånger - en gång passade han fel och den andra bollkontakten var en hemmåtpassningen på 2 meter. Gabilondo svag som vanligt.

Koi, Amorebieta, Ustaritz och Gorka gjorde en ok insats i försvaret, men annars är det svårt att hitta några ljuspunkter...
Athletic PedroYeste
2010-04-16 00:18

Athletic PedroYeste
2010-04-16 00:17
Bedrövlig insats ikväll och såg man matchen i söndags kan man inte tro att det är samma lag som spelar. Från himmel till helvete på 4 dagar märkligt...
Som vanligt några märkliga beslut av caparros. Vad har igentligen David Lopez visat för att förtjäna en plats i startelvan? Koi måste ha ligans sämsta inläggsfot och gabilondo får jag inget grepp om, han är fullständigt värdelös och så helt plötsligt gör han ett kanon mål som i söndags och får vara kvar i startelvan, otroligt att inte yeste får spela mer.

Idag rök nog cl platsen så vi får nog rikta oss på Europa league. Tycker förresten att susaeta var bra idag!

Frågan är väl också hur smart det är att "låna" ut muniain till bilbao athletic ? Han räddade en hel del poäng åt oss i höstas...
Athletic Hammill
2010-04-15 22:08
Tror ni att ni utnyttjar köp-optionen på Mikel San José?
Valencia Valenciacf_VILLA
2010-04-15 20:11
Tråkigt att Toquero inte spelar ikväll.. En av mina absolut favoritspelare i Athletic må jag säga.. I början av säsongen var jag tveksam till Toquero, fast han blir bara bättre och bättre enligt mig.. grymt underskattad spelare.. väl mött ikväll..
Valencia Amunt
2010-04-15 17:53
Hoppas på en bra match ikväll. Må bäste man vinna.
Athletic Joseba
2010-04-14 13:33
Förlusterna för både Villareal och Sevilla gör ju att vi får lite andrum. Nu har vi ett gyllene läge att stärka vårt läge i jakten på europaplatser. Fast så har man ju tänkt förut också, puh dessa nerver!!!
Athletic Joseba
2010-04-14 13:31
ok erkänner mitt misstag.
Faktiskt aldrig varit så glad för det tidigare, jag såg bara den stora röda fyran framför mig och tänkte avstängning.
Dessutom är matchen mot Zamora ikväll så jag hade visst inte ett rätt. Fast det klart det minskar väl sannolikheten att se de två unga herrarna in action...
Iraizoz
2010-04-14 00:00
Haha hur kunde valldolid slå sevilla ^^ ?? skräll! jag tror att det blir oavgjort på torsdag. Men man får hoppas på det bästa,
/Aupa.
Annons: