/spanien/bilbao/forum/25.aspx/spanien/bilbao/forum/25.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Athletic C.E.I.K
2017-10-14 13:55
Snällt av aduriz att låta bollen gå in. Nu får vi se i andra halvlek om vi kan försvara ledningen för en gångs skull
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-10-14 13:52
Kul att vesga får göra mål
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-10-14 13:45
goooool
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-10-10 23:56
Snart är uppehållet över och Athletic är tillbaka i spel. Kan man hoppas på vinst mot Sevilla eller blir det ännu ett magplask?
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic jupero
2017-10-09 09:38
Aduriz20: ta en weekend resa till bilbao kostar några tusen se en match och köp en tröja i deras shop. bilbao är en trevlig stad att besöka.
Aduriz20
2017-10-09 02:43
Tjena,
Är ett stort fan av Aduriz och försöker hitta en matchtröja med orginaltryck som man kan köpa. Frågade unisport som säger att dem inte vet när de får in tröjorna med orginaltrycken. Ska man köpa från Bilbaos shop så kostar frakten oerhört mycket :/
Någon som vet ? :)
Athletic C.E.I.K
2017-10-02 09:35
Tack för analysen! Håller med om att Williams passar bäst som ytter. Hans styrka är ju snabbhet och 1 mot 1 spelet, men framför mål vill man ju ha en klinisk avslutare.
Vad jag såg i slutet var Cordoba riktigt grym på vänsterkanten, även Susaeta kändes riktigt het. Ser bra ut inför framtiden!
Athletic Los Leones
2017-10-02 00:06
Första halvleken såg hopplös ut. Vågade inte göra något offensivt och slarvade bort en hel del bollar. Det jag inte gillar som våra försvarare gör, vilket sker ofta, är den ivriga onödiga pressen man sätter utan titta omkring sig. Vid 1-0 målet när valencia-spelaren först hade bollen så var redan en Athletic spelare uppe och täckte. Men ändå så väljer Balenziaga att ändå också komma upp och pressa bollinnehavaren vilket öppnade upp ytan bakom där man enkelt kunde hitta en fri valencia-spelare som bara kunde spela in till Zaza. Det här har pågått länge, vi måste pressa smartare än vad vi gör. Sen, Problemet när man spelar med williams som forward är att han inte har mycket hjälp. Williams trivs bättre som ytter där han kan använda sin snabbhet och styrka för att sedan leverera in bollar i sista tredjedelen. Speciellt när vi är ett lag som i stort sätt fokuserar på inläggsspel så funkar det inte när williams är forward. Och vad händer när williams är i kanten? Jo då står vi med Susaeta och Cordoba som inte direkt har sin styrka där. Nu vet jag inte vad ziganda hade för spelide eller hur det offensiva spelet går till väga, men det kändes väldigt svårt och få igång något. Det resulterar oftast med att williams får dribbla och slita och utmana själv för att sedan dra på ett skott. Annars tycker jag att spelet tog fart när aduriz och raul kom in, då kunde vi mata på inlägg och hota på allvar, vilket funkade ju bra. Ziganda har en del att jobba med under uppehållet, som kommer vid ett bra tillfälle. Vi måste komma tillbaka starkare med motivation och intensitet vilket har nästan varit obefintlig dessa dagarna. EUP!!
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-10-01 23:12
Om det var högerknät är jag helt förvirrad, han sköt ju iväg bollen med högern precis innan han föll ihop, så han kan inte ha fastnat i gräsmattan. Har aldrig hört om någon som dragit korsbandet av att skjuta en boll! Aja hoppas det betyder att det var en lindrigare skada...

Ser nu på highlights att Kepa gjorde bort sig vid 2-0 & 3-1. Hoppas inte det påverkar hans självförtroende för han har ju varit så bra hittills.
Athletic C.E.I.K
2017-10-01 22:58
Missade matchen utom sista 15, hur såg det ut?
Athletic Los Leones
2017-10-01 19:16
Förfärligt
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-10-01 16:54
Viktig match idag, tar vi inga piäng så lan det bli en ordentlig uppförsbacke i kampen om europaplatserna.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-09-30 19:59
Riktig bakslag, det var högern.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-09-30 17:14
Fan vad jobbigt både för laget och Muniain. Helt klart vår viktigaste spelare. En korsbandsskada tar absolut minst 6 månader att komma tillbaka från, men oftast lite längre uppemot 8-9 månader. Men det beror även på om det är delvis eller helt avslitet.
Det var ingen kontakt från någon annan spelare så jag antar att han måste ha fastnat i gräset lite när han sparkade bollen. Ved du om det var höger eller vänster knä som skadades?
Athletic Los Leones
2017-09-29 16:20
Muniain har drabbats av en korsbandsskada, och om jag förstod rätt så kommer han vara borta säsongen ut. (Ej säker hur länge man blir borta av såna skador) Fan va surt, nu när han har hittat formen. Sjukt deprimerande...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-09-28 23:42
Absolut, defensiven är viktigast, lyckas vi sätta den så som det såg ut i början så kommer det finnas iallafall en grundlig trygghet där bak. Det är för riskabelt att pilla på den delen och skifta här och där. Sabin och aketxe har potential och med speltid kan de förhoppningsvis komma upp i sin nivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-09-28 22:32
Jag är också tveksam till Ziganda coachning. Det är inte ett ungdomslag han driver, där alla ska få spela lika mycket. Jag har inga problem med rotationen på offensiva spelare, det är bra att Cordoba får chansen. Man skulle t.o.m kunna hävda att spelare som Aketxe och Sabin Merino inte fått chansen ännu och borde få spela mer, isåfall på bekostnad av Susaeta som inte är dålig men som samtidigt börjar bli gammal.

Men rotationen defensivt blir jag galen på. Man kan inte rotera så mycket som han gör där, det skapar ostabilitet. Vi hade en riktigt stabil backlinje med Lekue-Nuñez-Laporte-Balenziaga som visat att de presterar på riktigt hög nivå i början på säsongen, varför förstöra den balansen med 3 spelare som gång på gång visar sina brister? Uppspelsfasen blir lidande, det känns som att mittfältet och backlinjen inte har ett samspel. På fasta situationer lyser osäkerheten verkligen igenom.

Mot Valencia måste Ziganda ställa upp med den ordinarie backlinjen. Kan de sätta defensiven så bra som de gjorde under början av säsongen kan det räcka långt även på Mestalla. Tror att San Jose även skulle passa bra i den matchbilden , med antingen Beñat eller Vesga bredvid sig. Hoppas även att Aketxe eller Sabin kan få chansen istället för Muniain som antagligen missar matchen.
Athletic Los Leones
2017-09-28 21:57
Vågar inte ens föreställa mig matchen mot Valencia
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-09-28 21:56
Jag håller med i allt du nämner. Jag vet inte varför det känns som att det inte finns någon klar spelide här. Vi tofflar iväg bollen efter en passning och passningsspelet är i stora delar slarvig. Det känns som att vi offrar iväg matchen där vi roterar och det är till att räkna med poängtapp. Ziganda måste verkligen veta vilka spelare som är lämpliga för uppgiften i respektive matcher. Jag gillar inte att säga detta men Aduriz har känts otrolig seg och begränsad ut. Jag förstår att åldern inte är på hans sida och att man vill vara försiktig med honom, men förblir det på det här viset så kommer vi ha stora problem, såvida man inte lägger williams där uppe och susaeta eller cordoba till höger. Vi har inte imponerat alls så här långt och snart börjar jag undra ifall ziganda verkligen är rätt man för att driva detta laget på den här nivån. Jag hade personligen önskat en mer erfaren tränare som kunde ta oss till nästa steg efter att valverde lämnat.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-09-28 21:30
Såg riktigt allvarligt ut... Energin och viljan ikväll va verkligen på 0. Boveda och Saborit va så otroligt dåliga, Boveda vågar ALDRIG gå upp i anfall eller utmana en motståndare offensivt, Williams blir riktigt ensam på högerkanten. Saborit o andra sidan går fram men kvalitén är sjukt dålig på hans kombinationer och inlägg, oacceptabelt för en ytterback. San Jose var också ett stort minus som vanligt i matcher där vi är det förande laget, vi får inget flyt i passningsspelet när han dröjer 10 sek innan han släpper bollen.
Sen missades det en massa lägen idag. Jag är van med att Muniain och Williams har dåliga avslut... men att Aduriz ska missa så mycket är något nytt. Det är hans jobb att sätta dit den, det är inte mycket mer han bidrar med på plan.
Bortsätt från missade lägen var muniain, Williams, Raul Garcia och även Cordoba riktigt bra. Men det blir svårt för dem att skapa något med så dåligt flyt i uppspelsfasen.
Zorya var riktigt dåliga idag det ska man inte glömma, de gör mål på den chans de får efter riktigt dåligt försvarspel på hörnan (tror det va Laporte som tappade markeringen). Vilket annat lag som helst hade kunnat kontra sönder oss denna match.

Det känns som att vi är inne i en svacka, det här är tredje matchen i rad vi spelar riktigt lojt. Hur kan motivationen vara så låg?? Kanske dags för Ziganda att inte rotera fullt ut lika mycket som han gör? Saborit/Boveda/Etxeita borde absolut inte få fler minuter efter deras prestationer hittills denna säsong. Och San Jose borde sparas till derbyn och stormöten som brukar vara lite mer fysiska. Då kan han glänsa, men matcher som denna borde Vesga spela.
Athletic Los Leones
2017-09-28 20:58
Såg ut som en sträckning när han skulle skicka iväg bollen
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-09-28 20:57
"The players have made it clear that the europa is the big goal this year" Jo tjena! Skärpning nu innan vi åker ut i gruppspelet redan.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-09-28 20:56
Vad hände med muniain???
Athletic C.E.I.K
2017-09-28 20:29
cordoba har gjort ett riktigt bra inhopp
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-09-28 20:12
Ja speciellt saborits inlägg...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-09-28 19:48
Inläggen är KATASTROFALA idag, skärpning nu!
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-09-28 19:19
Jävligt kul att se Muniain spela fotboll nuförtiden!
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-09-28 19:17
Det borde vi
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-09-28 18:58
Ännu en måstematch. Om ÖSK kan slå dem med 2-0 borta borde vi vinna med några bollar!
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-09-24 19:20
Det känns ändå skönt att det kommer en match där det är "okej" att förlora. Sen känns det som att Athletic spelar bättre mot bättre motstånd, så min känsla säger att vi får med oss 1 poäng därifrån. Förhoppningsvis kan vi även vila några nyckelspelare mot Zorya så att de är vilade på mestalla.
Annons: