/spanien/bilbao/forum/21.aspx/spanien/bilbao/forum/21.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Athletic Los Leones
2017-10-19 23:16
Rico hade väl funkat i en sån här match? Var han ens på bänken idag? Sett till hur vi spelat så är vi inte värda att gå vidare, men höjer vi upp oss och inser allvaret så tycker jag vi borde ta full pott de sista tre matcherna. Vet någon någonting angående Muniains skada förresten?
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2017-10-19 23:08
Jag tror underlaget spelade stor roll. Inte för inte att inga utländska lag kan slå Östersund på plastmattan. Sen är ju frågan om vi ens är värda att gå vidare med se resultaten vi har i EL...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-10-19 22:20
Angående vidare avancemang så blir det riktigt svårt efter dagens resultat. Hertha är i princip helt avhängda och skulle inte förvåna mig om Zorya och ÖFK tar poäng i Berlin, trots att de är starka hemma. Det finns i princip inget att spela för för Hertha.

För oss är det 9 p som gäller, vilket kommer bli svårt med den form vi har och utan vår viktigaste spelare. Efter dagens match förstår man att vi kommer ha problem även hemma mot ÖFK. Visst det är stor skillnad att spela på San Mamés, men vi blev trots allt utspelade idag. Muniain hade verkligen behövts i en sådan match. Men spelar vi med ordinarie backlinje, Beñat-Vesga på mitten, och kanske Williams på topp ska vi ha en god chans att ta revansch.
Zorya borta ska vi bara ta, det var klasskillnad senast och om man inte klarar av att slå dem så förtjänar man allvarligt talat inte avancemang. Ett avhängt Hertha hemma sista matchen bör också vara 3 p.

Aupa Athletic!
Athletic jupero
2017-10-19 22:07
Idag såg man betydelsen av underlag och kyla, vana och ovana vid sådana förhållanden, brist på timing, missade närkamper,uruselt passningsspel.
Athletic C.E.I.K
2017-10-19 21:59
ÖFK var fysiskt överlägsna denna match, både snabbare och starkare. De vann varje närkamp. Därför är jag besviken att vi nästan konstant slängde iväg långbollar denna match. Vi behövde spela oss igenom detta Östersund, men vårt passningsspel hackade tyvärr för mycket med många bolltapp som resulterade i farliga kontringar. Susaeta/Cordoba/Williams på kanterna gjorde det bra, det var absolut inte deras fel. Men som så många gånger tidigare så brast det centrala mittfältet totalt. Jag är så trött på att Ziganda återigen bänkar Beñat, han är uppenbarligen inte skadad och behöver absolut inte vilas. Vesga är väl ok men Iturraspe är för dålig idag.

Även mycket märkligt beslut av Ziganda att inte starta Williams antingen på topp eller på på kanten. All ära till Aduriz men han fick inte ut nånting ur denna match. (Inte konstigt i.o.m att vi knappt fick upp bollen till straffområdet.) Kuko skulle ha bytt in Williams på topp, där han skulle kunna hotat med sin snabbhet vid de många kontringar som uppstod under matchen.

Försvaret var även det riktigt kasst, som det brukar vara när Ziganda återigen ändrar på mittbackslåset. Det var stabilt senast i matchen mot Sevilla med Nuñez-Laporte, och så länge Nuñez inte är skadad har Kuko ingen ursäkt. Detta är inget ungdomslag där Etxeita är en ung talang som behöver få speltid!!!!

Det ända plusset från tränarhåll är inbytet av Boveda. Det blev väldigt mycket stabilare när Lekue tog över vänsterbacken.
Från spelarhåll gör Herrerin en jättematch idag, ÖFK skulle ha minst 2-3 mål till ikväll. Cordoba gör det bra, och Susaeta tände verkligen till speciellt i slutet. Och Williams gör ett jätteinhopp, så viktigt mål han gör.
Athletic Los Leones
2017-10-19 21:03
Som CEIK va inne på så gjorde Cordoba det bra, en av få ljusglimtarna som stack ut idag, kämpade, slet, pressade hårt och försökte hitta på mycket. Mycket slarv och bolltapp från vår sida, men östersund pressade högt också så det får vi ge dem. Vet inte om underlaget spelade någon roll också, mycket möjligt. Men vi hade väldigt svårt att hitta på något offensivt. Vad har benat gjort för att inte få starta? När ska ziganda inse att vi inte kan spela med två så pass tunga mittfältare i mitten? Inget emot Iturraspe och vesga, det är bra spelare, men som sagt så behöver vi någon som drar i trådarna i mitten som en länk mellan mittfält och anfall, rörligare och som kan slå de avgörande passningarna. Aduriz och raul ska inte behöva droppa ner så här långt för att få fart på det. Herrerin storspelade också och var en stor faktor till att det inte blev 4-2.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-10-19 20:54
Min tålamod med Ziganda börjar snart ta slut...pinsamt
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2017-10-19 20:54
Ooouffff... här går man och tränar med en fin 1-0 ledning, kommer ur duschen till underläge för att komma hem till 2-2... vilken pärs utan att ens se matchen... Ni som såg den, hur var det? Vad stack ut? Bäst, sämst idag?
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-10-19 19:59
Balenziaga helt utspelad av Sema på sin kant, han måste få mer understöd. Beñat behövs verkligen i denna matchbild, vi måste klara av att hålla i bollen bättre. För mycket bolltapp just nu. Som vanligt numera imponerad över Cordoba som är vår bästa spelare tillsammans med Herrerin hittills.
Athletic tio Pepe
2017-10-19 19:51
Athletic har ju en hyfsad klack på plats! Hade gärna stått i den.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-10-19 19:50
Vi ligger alldeles för högt med backlinjen och ÖSK har ett hav av ytor att spela på. Vi ska vara glada de har missat sina chanser, rena cirkusen där bak.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-10-19 18:23
Jag ska ha det i åtanke @C.E.I.K! Jag kör via appen så brukar inte ha möjlighet till att tippa. Men kan absolut börja vara med i racet om guldstjärnan, trots att man är en bedrövlig tippare;)
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2017-10-19 18:10
Hade vart kul om fler tippade regelbundet inför varje match, så att det blir lite mer konkurrens om guldstjärnan. Ni kan väl inte låta mig prenumerera på den hur länge som helst? Det är ensamt på toppen;)
Athletic C.E.I.K
2017-10-19 17:59
Bra initiativ Arrasate, om man jämför med andra redaktioner här på SF så är Athletics död och begraven. För mig har det ändå varit viktigt att hålla igång forumet. Spanienredaktionen skrev en "införrapport" om matchen idag så det är något i allafall. Jag har en bra känsla inför matchen trots att min logik säger mig att det kommer bli svårt ikväll. Riktigt kallt är det just nu, tror inte spelarna är vana vid det. Lägg därtill konstgräs plus en väldigt lång resa så talar allt emot oss. Förhoppningsvis fick laget en boost med självförtroende efter helgens vinst, det lär behövas!
Athletic Los Leones
2017-10-19 16:39
Bara 3p som gäller idag ifall man vill fullfölja europaäventyret.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2017-10-19 16:02
Podd istället för text. Mycket 2017 känns det som... Ingen har tid att skriva, ingen har tid att läsa...

Ikväll är det dags att vinna, även om jag tror det blir tufft på konstgräset...

Aupa!
Osasuna Kepa
2017-10-19 15:14
En f.d. skribent i Athletic redaktionen här på Svenska Fans gör uttalande i Sveriges Radio inför kvällens match mot Östersund. Det får klassas som en införrapport då redaktionen här verkar helt lagt ner. Aupa!
Athletic Arrasate
2017-10-19 11:06
Nervion

Ok, då är det kanske för att jag började kolla in här när det började gå bra... och sedan har det sjunkit... men hur som helst kan man ju hoppas att det börjar ta lite fart snart igen.
Athletic Nervión
2017-10-19 09:35
Arrasate Nja, det håller jag inte riktigt med om. Sidan var som mest aktiv under en period då laget presterade klart sämre än vad de gjort de senaste säsongerna.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2017-10-19 09:17
Tack Wark!
Vi hoppas det kommer några Athletic supportrar till Östersund så ni får lite katedralstämning ;)
Wark
2017-10-19 08:39
Välkommen till Östersund och hoppas på bra match ikväll! (inte alltför bra från er sida dock)
Athletic Arrasate
2017-10-19 08:23
Det ser ju verkligen ut som om han njuter ensam iaf... inte en människa förutom honom... :)
Athletic Los Leones
2017-10-18 20:57
Sola ser ut att njuta av livet dessa dagarna
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2017-10-18 13:20
@Nervion Tack. Jag skriver till dem också. Lite tråkigt att sidan har gått i stå. Det känns som folk bara är aktiva här när det går bra för laget. När de låg i toppen av ligan och gick långt i cuperna så var det hyfsat bra med uppdateringar men nu när det är lite "vanilj" över laget så är det mer eller mindre dött... Att Real Madrid och Barcelona har medgångssupportrar får man ta men Athletic borde inte ha det kan man tycka...
Athletic Nervión
2017-10-18 11:55
Arrasate Om du kontaktat de som finns under "Redaktionen" så gissar jag på många av de listade är utdaterade. Det är nog bäst att kontakta antingen Jacob Nilsson eller Notrica som är de senaste som varit aktiva. Notricas mailadress finns som signatur under några av de senast publicerade nyheterna. Kul att du är intresserad av att skaka liv i sidan!
Athletic Arrasate
2017-10-18 08:57
@Los Leones

Tack. Jag hittade några mailadresser till redaktionen så vi får se om man får något svar. Redaktionssidan är ett exempel på hur dåligt uppdaterad sidan är. Någon hade satt "Iker 19 år" som favoritspelare. Muniain har redan hunnit fylla 24... Men man får väl hoppas att någon från redaktionen iaf följer forumet.

För som du sa, en klubb av Athletics kaliber borde ha en bra sida...

Nu tar vi Leganes på söndag så vi kan börja klättra lite i tabellen...
Athletic Los Leones
2017-10-17 18:38
@arrasate Håller med dig, det borde finnas mer innehåll, som t.ex inför-rapporter. En club av Athletics kaliber borde givetvis ha en bra sida. Dock har jag ingen aning om vem som sköter detta. Du kan kolla runt på sidan och se ifall du hittar något mailadress och dylikt.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2017-10-17 16:32
Kaixo!

Som Athletic supporter följer jag forumet som tyst åskådare sedan länge och har äntligen fått tummen ur och skapat en profil.

Dock är det ju lite dåligt med uppdateringarna på Athletics sida ibland. Jag är inte mycket till skribent själv men det kanske skulle vara kul att uppdatera sidan lite.

Truppen är förförra säsongens (minst) och borde inte vara så svår att uppdatera. Som grafiker har jag även gjort en uppdatering av bannerna på sidan om någon är intresserad av att fräscha upp det lite.

Vem har hand om sådana saker?

Aupa Athletic
/Håkan
Athletic Los Leones
2017-10-16 22:53
Hur fan kunde vi torska mot detta Las Palmas? Och kryssa på La rosaleda? Jag går nötter alltså...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2017-10-15 16:54
Jag tycker han har gjort det bra, han imponerade under försäsongen och har bara fortsatt att utvecklas. Han har integrerat sig i truppen bra och har bildat en stark mittlås med Laporte under yeray's frånvaro. Stor,stark och spelar med stort självförtroende.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: