/spanien/bilbao/forum/16.aspx/spanien/bilbao/forum/16.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Osasuna Kepa
2018-01-18 22:50
@ C.E.I.K
Nej, jag förstod att du var ironisk. Håller med dig om att man kanske kunnat hitta någon annan för de pengarna...

Jag menade bara att p.g.a. sin policy så köpte man Sola. Men utan att egentligen veta om han skulle fungera lika bra där som han gjort i Osasuna. (det vet man ju aldrig med nyförvärv i.o.f.) Men som C.E.I.K är inne på så var man väl i stor behov av en striker och med 9 mål den gångna säsongen var han en av de få som även passade på policyn.
Athletic C.E.I.K
2018-01-18 19:39
@kepa Hoppas du förstod att jag var ironisk angående Solas utköpsklausul, ingen klubb skulle ens köpa honom för en halv mille. Tycker att det kanske var lite onödigt att lägga pengar på en spelare som bara hade en enda ganska ok säsong i Osasuna. Fast det är förståeligt iom bristen på strikers vi haft länge. Men athletics princip att endast ta in spelare med någon form av baskisk bakgrund är det som gjort oss så framgångsrika, och det hoppas jag verkligen inte att man ändrar på.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2018-01-18 19:11
Jo, Sola har ju varit en stor flopp men att det skulle ha något att göra med att alla måste ha baskiskt ursprung kan iaf inte jag hålla med om. Det är ju inte så att Athletic alltid köper alla basker. Och säg det lag som aldrig har gjort floppvärvingar, oavsett transfer policy
Postat via SvenskaFans-appen
Osasuna Kepa
2018-01-18 17:33
@C.E.I.K:

Förstår att en sådan värvning känns deprimerande, 15 matcher och ett mål för Athletic och sedan utlånad i tre säsonger. (Middlesbrough, Getafe och Numancia) Han tillhör faktiskt truppen denna säsong men har bara fått speltid i cupen. Kontraktet går ut till sommaren och hans värde var för 17 dagar sedan runt ½ miljon euro. Han är nog fri att gå vart han vill till sommaren.

Ett negativt exempel på en värvning då alla spelare måste ha baskiskt ursprung!?
Athletic Los Leones
2018-01-17 20:29
.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-17 20:27
Intressant det du påpekar faktiskt, som du säger så känns la liga (till och med segundan) och segunda b som skilda världar. Detta problem har drabbat ett antal spelare, framförallt villalibre, av det jag sett så har hans utveckling stannat i Valladolid och han har inte alls fått mycket speltid. Spelare råkar hamna i skymundan när de lånas ut. Förövrigt så har williams förlängt till 2025, utköpsklausulen ligger på 80 miljoner och kommer att stiga till 108 miljoner med åren. Urrutia har haft fullt upp dessa dagarna. Bra jobbat.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic jupero
2018-01-17 06:58
det största problemet vi har med återväxten är gapet mellan segunda b och primeran. som det är nu lånar man ut spelare som ligger i gapet mellan de två divisionerna till primera eller segunda a lag. Inlånade spelare kommer alltid i sista hand i lag hiearkin, egna spelare under kontrakt kommer alltid i första hand, vad händer med en inlånad som får speltid och tar ett steg i sin utveckling, jo han återgår till sin klubb där han har kontrakt och klubben som givit han speltid står lika tom som innan spelaren kom. därför ar det på sikt "livsavgörande" för klubben att få upp andralaget till segunda a så att man kan se till att talangerna får speltid.
Athletic Los Leones
2018-01-17 00:48
Ja han ser väldigt bra ut faktiskt, instick, roberto carlos-vänster, brytningssäker. Fin all-round spelare, vi får se, som sagt, hur han lyckas i Athletic och i världens bästa liga. Känns dock att vi behöver en renodlad anfallare, ser lite oroande ut på den positionen. Guruzeta i b-laget har haft en bra säsong hittils, så vi får hoppas på att han får en chans i sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2018-01-16 22:06
Då ska Ganea vara helt klar. Verkar vara en kille med tryck i bössan av det få klipp man sett. Sen får vi se hur steget från rumänska ligan till la liga går...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-14 20:50
Verkligen, förstår inte varför han drar ut på det så mycket. Man såg hur spelet led och hur kreativiteten saknades. Kändes som lagdelarna inte satt riktigt, för stora ytor mellan spelarna. Vi fick som sagt lite mer rörlighet efter bytena. Kul att sabin får spela också. Vi får ta med oss att vi har gått 8 matcher obesegrade iallafall. När var det senast vi spelade så här tråkigt som majoriteten av denna säsong?
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 20:42
@Kepa Så du säger att det inte finns en chans att nåt lag betalar utköpsklausulen på 30 mille? Kanske med lite marknadsföring nåt arabiskt oljelag slår till ;)

Hade förövrigt för mig att han kom gratis, nu blev Kike Sola ännu mer deprimerande :(
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 20:32
Ziganda har mycket att lära som tränare, han väntar för länge med bytena trots att vi har problem att komma till lägen. Man såg direkt effekten av Cordoba på plan, och Merino var också en förfriskning. Och sen att han inte byter ut Iturraspe när han blöder från huvudet och det är typ 5 min kvar och vi har Beñat på bänken!!! Vad ska man säga? Hans passiva agerande är inte bara skadligt för matchbilden. Även bänkspelarna drabbas, de behöver speltiden, speciellt Cordoba.

Man får väl va nöjd med 1 p, men vi spelade absolut inte på en bra nivå ikväll.
Athletic Los Leones
2018-01-14 20:23
Varför väntar han så länge med bytena? Det såg ju bättre ut i slutet...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-14 20:11
Kanske cordoba kan få fart på saker
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-14 20:08
Det har knappt spelats någon fotboll andra halvlek
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 20:00
haha kameran är med espanyol xD
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 19:58
kom igen ziganda agera!
Postat via SvenskaFans-appen
Osasuna Kepa
2018-01-14 19:41
@C.E.I.K:

Tror faktiskt inte ens han platsar där... Ja, gratis och gratis.... har man mycket pengar är ju fyra miljoner ingenting... och några 12 mål blev det ju inte heller... :-)

"Enrique ”Kike” Sola, Athletic Bilbao: I början av juli blev det så klart att Osasunas bäste målskytt med nio mål denna säsong såldes till Athletic Bilbao. Efter ett flertal förhandlingar slutade prissumman på 4 miljoner € med ett tillägg där Osasuna får 150 000 € ifall Sola gör 12 mål eller fler per säsong, vilket gäller i tre säsonger. Kontraktet med Bilbao är skrivet på fem år och utköpsklausulen ligger på 30 miljoner €."
Athletic Los Leones
2018-01-14 19:41
Sola huserar i Nottingham Forest väl numera om jag är korrekt? På lån tror jag, de kan behålla honom
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 19:30
Hoppas Beñat och Cordoba får hoppa in i andra, vi har för svårt att ta oss förbi Espanyol. Bra inlägg från Saborit vid målet, han har vuxit de senaste matcherna med Balenziaga skadad.
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 19:27
Ren klassvärvning... Kanske Osasuna B kan vara intresserade? Jag tycker vi förtjänar pengarna tillbaka från Osasuna (trots att vi fick honom gratis) :)
Osasuna Kepa
2018-01-14 18:33
@C.E.I.K:

Tror inte heller Osasuna är speciellt intresserade av honom. Men vilken värvning! 15 matcher på fem säsonger för Athletic... och ett mål... mot Osasuna. :-)
Athletic Los Leones
2018-01-14 17:44
Ja det lär bli en svår match, Espanyol kommer med tre raka vinster i bagaget. Dock har de spelat cup i torsdags så där har vi en liten fördel, känns lite skönt att vi åkte ut då vi får längre vila mellan matcherna dessa dagarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 16:39
Haha vi går efter samma schema. När det gäller Kepa så är Athletic i framsätet. Vi har en annan målvakt som är minst lika bra som honom och som dessutom visat förtroende till klubben hela sin karriär trots snålt med speltid. Om vi lyckas signa ett långtidskontrakt med Kepa är det bra, men så länge han fortsätter envisas med att bli Reals bänkvärmare så borde vi bänka honom tills vidare!

Jag hoppas nästan att Real betalar hans klausul redan nu i januari, då får vi åtminstone ut en bra slant från honom.

Tror det blir tufft mot Espanyol ikväll. Nu på förhand skulle jag inte vara alltför besviken med 1 p.
Athletic Los Leones
2018-01-14 00:11
@C.E.I.K visste du att jag skulle skriva eller? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-14 00:07
Ja Sola lär bli skeppad iväg, rico förtjänar absolut en säsong till. Som du säger så finns det potential i Aletxe som jag gärna vill se mer av. Bóveda och saborit tror jag kommer ha svårt att få någon plats med tanke på att Kapa anländer. Eller ifall man ska flytta upp De marcos så kan man behålla bóveda, han besitter ändå defensiv kvalité. Kepas situation kan jag inte bry mig mindre om, det är tydligt att killens dröm var att representera vidriga Real madrid och inte Athletic. Han lär inte heller bli mer populär bland folk i klubben efter denna drama.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 00:07
Mikel Rico och Kepa är viktigast att förlänga med, men även Saborit och Aketxe borde få fortsatt förtroende. Sola är bara att glömma, tror inte ens Osasuna vill ha tillbaka honom, och Boveda behövs inte nu när Ander Capa kommer in nästa säsong.

Har hört rykten om att Athletic haft ögonen på rumänen Cristian Ganea (som spelat i Bilbao som ungdom) som spelar VB. Låter intressant, det ser för tunt ut på den positionen just nu!
Athletic Arrasate
2018-01-13 17:45
De mest självklara är väl att förnya med Kepa och inte med Sola. Rico tycker jag oxå förtjänar kontrakt, och Aketxe för potentialen. Boveda och Saborit funkar bra så länge det inte finns något annat att fylla på med... Men med tanke på hur liten vår marknad är för att köpa in nytt så är det kanske bäst att hålla kvar i allt vi kan just nu...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-12 20:19
Spelare vars kontrakt går ut i sommar Kepa Bóveda Aketxe Saborit Rico Sola Vilka tycker ni bör få nytt kontrakt?
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2018-01-12 18:43
Nu ska vi inte ge upp förrän allt är klart...
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: