/spanien/bilbao/forum/11.aspx/spanien/bilbao/forum/11.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Athletic GR.eus
2018-01-22 13:26
Mycket glädjande med Kepas avtalsförlängning och att inte alla faller direkt så snart någon av de största klubbarna visar intresse.
Athletic Nervión
2018-01-22 11:58
Stort att Kepa nobbar Real och skriver nytt kontrakt istället! Det förtjänar verkligen att hyllas så som fotbollsvärlden ter sig just nu. Inte heller ska Laportes förlängning och nobb av City förra sommaren glömmas. Tror dessa aktioner skickar goda signaler till övriga Athletic-talanger. Snart lär det väl börja dras i Unai Nunez t ex.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-20 22:00
Athletic och Bóveda har kommit överens om att bryta kontraktet som går ut i sommar. Man såg det komma tyvärr. Hoppas det går bra för honom!
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-20 00:46
Ja det var det jag faktiskt var orolig över i somras angående tränarsituationen. Ja, inte för att vara en sån "i told you so" men jag kände på mig att ta in ziganda inte var det bästa beslutet. Som du säger så hade han gynnats mer att träna ett mindre lag där han kan etablera sig. Vår trupp är bra, och vi ska kunna spela bra fotboll. Inte bara slå massa långbollar, och kolla på våra mål, antingen är det på straffar eller bara ren slump. Jag kan räkna på fingrarna hur många bra matcher vi gjort denna säsong. Vi är ett lag med ambitioner som ska utmana om minst en Europa League plats, inte ett lag som nöjer sig med ett poäng mot vaniljlag. Jag blir nöjd med en top 10 placering i år. Tycker vi hade mått bra av en säsong utan europaspel för att kunna bygga upp på nytt och införa nån typ av en spelidé. Håller med angående byten, återigen väntar man till sista 10 med byten. Det måste kännas frustrerande för Córdoba att få så lite tid på sig. Trevlig helg
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2018-01-19 23:57
Det blir allt tydligare att Ziganda inte har tillräckligt med erfarenhet eller taktisk förmåga för att coacha laget. Att träna ett ungdomslag är inte samma sak som ett seniorlag. Jag tror att den senaste tidens "uppryckning" beror främst på stabiliseringen av mittfältet som Mikel Rico gett, samt att vi i övrigt faktiskt har ett riktigt bra spelarmaterial. Men man ska heller inte dra för stora växlar av vår förlustfria svit. I hur många av de senaste matcherna har vi verkligen imponerat? Det är väl kanske bara hemma mot ett avdankat Alaves där vi dominerat och spelet flutit på.

Om inget drastiskt händer med lagets prestationer så hoppas jag att en ny mer etablerad tränare får chansen från sommaren. Jag säger inte att Ziganda är helt död som tränare, men han borde ta ett jobb i en mindre klubb, kanske i segundan, där han kan utvecklas med mindre press på sig. Det tror jag hade gynnat honom.

Jag vill bara poängtera att om det inte vore för att lag som Real Sociedad, Celta, och t.o.m. Sevilla hade underpresterat så mycket så hade vi inte haft en minsta chans på europaplats. Nu kanske det kan gå vägen om vi lyfter oss lite under våren. Eibar nästa blir en otroligt viktig match där vi bara måste knipa 3 p. Inga mer kryss nu!
Athletic C.E.I.K
2018-01-19 23:09
Det har tyvärr alltid sett ut så när Athletic tagit ledningen denna säsongen. Förr eller senare släpper man in mål. Dessutom är vi inte alls bra på kontringar. Kolla bara hur bra Getafe utnyttjade sina kontringar, i slutet när vi jagar mål är det så mycket närmare Getafe-mål än Athletic-mål.
Zigandas byten fortsätter att irritera mig. I ett läge där vi är tillbakatryckta så slänger han in Aduriz, som inte kan tillföra något till presspelet eller kontringsattacker. Och än en gång varför vänta med Cordoba så länge???
Athletic Los Leones
2018-01-19 22:57
Halvrövad insats
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-19 22:55
Herregud vad dåliga vi är, åker till till Getafe och spelar på kontringar som om vi vore ett bottenlag. Slarvar bort bollar som ett gäng korpenlirare som spelar en gång i veckan. Kan inte den här skitsäsongen bara ta slut. Suck...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-19 22:09
Herrerin! Framtiden är säkrad
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-19 21:51
Vi gör det ändå okej när vi väl är uppe i sista tredjedel, känns som borde ta hem alla 3 här.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2018-01-19 21:22
Ja jävlar vilket mål har får till där!
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-19 21:14
Poooo, årets mål
Postat via SvenskaFans-appen
Osasuna Kepa
2018-01-19 11:48
När man talar om trollen.... Albacete skall tydligen vara intresserad av Sola, inte direkt något arabiskt oljelag... :-)
Osasuna Kepa
2018-01-18 22:50
@ C.E.I.K
Nej, jag förstod att du var ironisk. Håller med dig om att man kanske kunnat hitta någon annan för de pengarna...

Jag menade bara att p.g.a. sin policy så köpte man Sola. Men utan att egentligen veta om han skulle fungera lika bra där som han gjort i Osasuna. (det vet man ju aldrig med nyförvärv i.o.f.) Men som C.E.I.K är inne på så var man väl i stor behov av en striker och med 9 mål den gångna säsongen var han en av de få som även passade på policyn.
Athletic C.E.I.K
2018-01-18 19:39
@kepa Hoppas du förstod att jag var ironisk angående Solas utköpsklausul, ingen klubb skulle ens köpa honom för en halv mille. Tycker att det kanske var lite onödigt att lägga pengar på en spelare som bara hade en enda ganska ok säsong i Osasuna. Fast det är förståeligt iom bristen på strikers vi haft länge. Men athletics princip att endast ta in spelare med någon form av baskisk bakgrund är det som gjort oss så framgångsrika, och det hoppas jag verkligen inte att man ändrar på.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2018-01-18 19:11
Jo, Sola har ju varit en stor flopp men att det skulle ha något att göra med att alla måste ha baskiskt ursprung kan iaf inte jag hålla med om. Det är ju inte så att Athletic alltid köper alla basker. Och säg det lag som aldrig har gjort floppvärvingar, oavsett transfer policy
Postat via SvenskaFans-appen
Osasuna Kepa
2018-01-18 17:33
@C.E.I.K:

Förstår att en sådan värvning känns deprimerande, 15 matcher och ett mål för Athletic och sedan utlånad i tre säsonger. (Middlesbrough, Getafe och Numancia) Han tillhör faktiskt truppen denna säsong men har bara fått speltid i cupen. Kontraktet går ut till sommaren och hans värde var för 17 dagar sedan runt ½ miljon euro. Han är nog fri att gå vart han vill till sommaren.

Ett negativt exempel på en värvning då alla spelare måste ha baskiskt ursprung!?
Athletic Los Leones
2018-01-17 20:29
.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-17 20:27
Intressant det du påpekar faktiskt, som du säger så känns la liga (till och med segundan) och segunda b som skilda världar. Detta problem har drabbat ett antal spelare, framförallt villalibre, av det jag sett så har hans utveckling stannat i Valladolid och han har inte alls fått mycket speltid. Spelare råkar hamna i skymundan när de lånas ut. Förövrigt så har williams förlängt till 2025, utköpsklausulen ligger på 80 miljoner och kommer att stiga till 108 miljoner med åren. Urrutia har haft fullt upp dessa dagarna. Bra jobbat.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic jupero
2018-01-17 06:58
det största problemet vi har med återväxten är gapet mellan segunda b och primeran. som det är nu lånar man ut spelare som ligger i gapet mellan de två divisionerna till primera eller segunda a lag. Inlånade spelare kommer alltid i sista hand i lag hiearkin, egna spelare under kontrakt kommer alltid i första hand, vad händer med en inlånad som får speltid och tar ett steg i sin utveckling, jo han återgår till sin klubb där han har kontrakt och klubben som givit han speltid står lika tom som innan spelaren kom. därför ar det på sikt "livsavgörande" för klubben att få upp andralaget till segunda a så att man kan se till att talangerna får speltid.
Athletic Los Leones
2018-01-17 00:48
Ja han ser väldigt bra ut faktiskt, instick, roberto carlos-vänster, brytningssäker. Fin all-round spelare, vi får se, som sagt, hur han lyckas i Athletic och i världens bästa liga. Känns dock att vi behöver en renodlad anfallare, ser lite oroande ut på den positionen. Guruzeta i b-laget har haft en bra säsong hittils, så vi får hoppas på att han får en chans i sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Arrasate
2018-01-16 22:06
Då ska Ganea vara helt klar. Verkar vara en kille med tryck i bössan av det få klipp man sett. Sen får vi se hur steget från rumänska ligan till la liga går...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-14 20:50
Verkligen, förstår inte varför han drar ut på det så mycket. Man såg hur spelet led och hur kreativiteten saknades. Kändes som lagdelarna inte satt riktigt, för stora ytor mellan spelarna. Vi fick som sagt lite mer rörlighet efter bytena. Kul att sabin får spela också. Vi får ta med oss att vi har gått 8 matcher obesegrade iallafall. När var det senast vi spelade så här tråkigt som majoriteten av denna säsong?
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 20:42
@Kepa Så du säger att det inte finns en chans att nåt lag betalar utköpsklausulen på 30 mille? Kanske med lite marknadsföring nåt arabiskt oljelag slår till ;)

Hade förövrigt för mig att han kom gratis, nu blev Kike Sola ännu mer deprimerande :(
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 20:32
Ziganda har mycket att lära som tränare, han väntar för länge med bytena trots att vi har problem att komma till lägen. Man såg direkt effekten av Cordoba på plan, och Merino var också en förfriskning. Och sen att han inte byter ut Iturraspe när han blöder från huvudet och det är typ 5 min kvar och vi har Beñat på bänken!!! Vad ska man säga? Hans passiva agerande är inte bara skadligt för matchbilden. Även bänkspelarna drabbas, de behöver speltiden, speciellt Cordoba.

Man får väl va nöjd med 1 p, men vi spelade absolut inte på en bra nivå ikväll.
Athletic Los Leones
2018-01-14 20:23
Varför väntar han så länge med bytena? Det såg ju bättre ut i slutet...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-14 20:11
Kanske cordoba kan få fart på saker
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Los Leones
2018-01-14 20:08
Det har knappt spelats någon fotboll andra halvlek
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 20:00
haha kameran är med espanyol xD
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic C.E.I.K
2018-01-14 19:58
kom igen ziganda agera!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: