På kvällens presskonferens med Athletics president Urrutia blev det så till slut officiellt. Athletic(eller om det är tvärtom) kommer inte att förnya kontraktet med sin färgstarka tränare Marcelo Bielsa.
Bielsa har under sin tid vid rodret verkligen piggat upp Athletics spel och man har från tid till annan kunnat se möjligheten för Athletic återigen ska bli ett topplag i den spanska fotbollen.
Under sin tvåårsperiod har Bielsa tagit Athletic till en Copa del Rey final och en Europa League final och dessutom infört ett i sina bästa stunder mycket attraktivt spel. För detta kommer jag och Athletics fans att vara honom evigt tacksam.
Dock sätter detta lite fokus på Urrutias presidentperiod. Trots framgångar under fjolårssäsongen så har också Urrutia lyckats med konststycket att tappa sin bästa forward, mittfältare och fram till förra året, mittback. Han började också direkt med att inte förnya kontraktet med Joaquin Caparrós, en tränare som supportrarna inte älskar på grund av hans "tråkfotboll" men som kreativa spelare som Susaeta och Munian aldrig verkar kunna sluta tacka för de möjligheter han gav dom.

Men ikväll tackar vi Marcelo Bielsa för tiden han gav oss, för hoppet han ingav och för alla glada minnen från förra säsongen.

Imorgon kommer vi såklart att hårt rannsaka och granska Urrutia och hans projekt, kanske lever han redan nu på lånad tid.