Nej, La Liga tillåter inte ångra dåliga matcher. Schemat tillåter det inte. Och visst kan det vara bra, som i detta tillfälle. Vi lyckades göra årets plattmatch mot nykomlingen Betis. Vi föll som ett korthus. Men som det verkat på träningarna har vi tagit oss i kragen och betämt oss för att ändra denna negativ trend.

Bielsa har valt att göra ändringar (igen) inför matchen mot Málaga C.F. Ekiza är med i startelvan och vi kommer att starta med en trebackslinje bestående av Gurpegi, Ekiza samt Javi Mártinez. Ja, det här med att spela Javi som mittback är inget jag personligen gillar, men alla säger att vi måste ge Bielsa tid. Senast i raden av tränare att meddela det var Lotina, som i veckan gick ut med att "Om Bielsa får tid så kommer han att triumfera med Athletic". Det återstår att se.

Iraola och De Marcos tar ett virtuellt kliv upp på mittfältet och sällar sig bredvid Iturraspe, som idag ska agera mittfältsmotor, vilket jag tror på, då Herrera är skadad. Framför dessa tre ska Susaeta och Gabilondo spela med Muniain i mitten, lite bakom Llorente. 

Bielsas egan ord om laguppställningen: "Vi har redan spelat på detta vis. Skillnaden är att Iturraspe går ner lite i banan, vilket jag även borde ha gjort mot Betis med facit i hand". Denna uppställning innebär dock inte att vi kommer att förlora bollinnehav, vi kommer att fortsätta attackera med fem-sex spelare.

Ny uppställningen, men inte okänd. Bielsa har spelat med denna uppställning tidigare under säsongen, fast med andra spelare. Matchen i sig kommer nog att bli svår, Málaga har ju som känt pumpat in klasspelare som Cazorla, Joaquin med fler. Bielsa hyser stor respekt för detta Málaga, och det gör jag med måste erkänna. 

Matchen i sig kommer nog att bli en riktig sevärdhet, det är jag säker på. Vem som vinner, det vågar jag inte säga.

Hela truppen: Iraizoz; Raúl, Gurpegi, Ekiza, Iraola, Ibai, Aurtenetxe, Javi Martínez, Iturraspe, Muniain, Ruiz de Galarreta, Llorente, Iñigo Pérez, Gabilondo, Igor Martínez, Susaeta, Toquero, San José, David López och De Marcos.

Skador, avstängningar, mm: Ander Herrera (skadad), Fernando Amorebieta (avstängd)

Málagas trupp: Rubén, Jesús Gámez, Demichelis, Joaquín, Toulalan, Van Nistelrooy, Seba, Cazorla, Willy Caballero, Mathijsen, Monreal, Maresca, Duda, Eliseu, Baptista, Buonanotte, Sergio Sánchez, Isco och Rondón.

Match: Málaga C.F. vs Athletic Club
När: 20.00
Vart: La Rosaleda
TV: stream, direkt på plats, Canal+

Aupa Athletic