En spelare hos Athletic som ligger långt ifrån sin högsta potential är Beñat Etxebarria. Redan för någon månad sedan fanns det rykten om en flytt till England och en eventuell konflikt med Valverde.

Beñat var ju, som bekant, briljant när han spelade i Real Betis och han var helt klart Athletic Clubs profilvärvning inför årets säsong.

Bläcket har knappt hunnit torka i Brimingham där tränaren i West Bromwich nu heter Pepe Mel. Samma Pepe Mel som tränade Real Betis under 2010-2013 och det är därför en ganska enkelt att koppla honom samman med en bänkad storstjärna.

Beñat var ju landslagsmässig när han lämnade Betis och han är så klart väldigt sugen på att åka med till Brasilien denna sommar. Det lär ju verkligen inte vara aktuellt om han får fortsätta som bänkspelare i Bilbao. VM-tåget har ju nästan redan lämnat stationen så man förstår om Beñat är intresserad av speltid.

Nu verkar det inte bara vara West Bromwich som är intresserade av Beñat. Han finns nu även med på den lista av spelare som Man Utd tittar på. Den listan är väl i och för sig väldigt lång.

Personligen skulle jag inte bli förvånad om Beñat spelar i West Brom snart. Svårt att se att han är nöjd med sin roll i Athletic.

Fortsättning lär följa.