Under onsdagen genomgick Aspas en läkarundersökning och ska nu vara klar för Liverpool. Båda klubbarna bekräftar övergången på sina hemsidor.

Celta Vigo skriver på sin hemsida att klubbarna kom överens på torsdagseftermiddagen och att man vill tacka Aspas för hans tid i laget. Anfallaren kom till de ljusblåa när han var åtta år gammal och tog 2009 klivet upp i a-laget. Men nu lämnar han Spanien för nya äventyr. Galicierna skriver på hemsidan att spanjoren har bidragit stort till klubben och laget önskar honom lycka till i Premier League.

Aspas gjorde 12 mål på 34 matcher den senaste säsongen och var med det lagets bästa målskytt i ligan. Han var inblandad i 51 procent av Celta Vigos mål och spelade bland annat fram till det avgörande målet mot Espanyol i den sista omgången som räddade kvar de ljusblåa i den högsta division.   

Aspas är Brendan Rodgers andra värvning den här sommaren, sedan tidigare har klubben tagit in Kolo Toure som en fri transfer.

Ingen av klubbarna skriver en övergångssumma på sina hemsidor men det rapporteras om att anfallaren kostar drygt 81 miljoner svenska kronor. Det är viktiga pengar som Celta Vigo nu kan användas i jakten på en ny anfallare.