/spanien/barcelona/forum/99.aspx/spanien/barcelona/forum/99.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Stefansito
2017-09-16 09:38
Nu flyter två parallella diskussioner fram i kanalen. Båda är värda att diskutera.

1. Angående rotationer: Visst är det kul att se våra äldre spela var tredje dag. Men finns det något att vinna på att låta yngre spelare ta plats ibland? Ja möjligtvis växer bredden i truppen och det kan väl inte vara skadligt att börja bygga ett framtida lag? Å andra sidan förstår jag att man inte har råd att tappa poäng och det köper jag faktiskt, speciellt med tanke på dagens "vinnar"-hysteri. Men visst blir man sugen på att fantisera? Tänk er Aleña stå bredvid Roberto på mittplanen om några timmar? Visst suktar det lite trots allt?

2. Vet att det har diskuterats kring fotbollens organisation, struktur och ledning i Tyskland kontra Sydeuropa. Jag kan till viss del hålla med om att tysk fotboll har en stabilare organisation många gånger men påverkar det klubbarnas resultat? Nja. Skulle snarare rikta fokus mot en underbyggd granskning som Niva har gjort kring varför spanska lag alltid lyckas i Europaspelet. Den belyser frågan ur ett intressant perspektiv. Jag länkar artikeln.

Avslutningsvis kul att se att vi delar med oss av våra idéer och tankar här på forumet. Önskar att vi kan fortsätta hitta möjliga alternativ till laget som vi älskar. Fortsätt med det vänner!
Barcelona el Flaco
2017-09-16 09:25
Omklädningsrummet ska tydligen vara missnöjt med hur ledningen har skött förhandlingarna med Iniestas kontraktförnyelse och anser att han har blivit orättvist behandlat.

Den här juntan har priset. En ny dag, en ny fail. De kan inte göra något rätt och när man lyckas få två en klubbens bästa spelare genom tiderna, Messi och Iniesta, så pass missnöjda att de segar med att skriva på sina nya kontrakt då är det illa.

Mundo Deportivo försökte så klart att kamouflera hela incidenten med en artikel där allt är ok mellan Iniesta och Bartomeu efter att de kramades om under en ceremoni där man lade den första stenen i bygget av Johan Cruyff stadion. Propagandamaskinen är på gång för fullt!
Barcelona Rivaldo=Gud
2017-09-16 04:30
@Amo.38:
I fotbollsamanhang blir det skrönor. Tyska lag är inte mer organiserade än spanska eller Italienska lag eller klubbar. Ofta har dom kaos som i dagens Bayern. Med frispråkiga spelare och allmän anarki. Dom är inte i närheten av reals eller exempelvis Juves struktur. Sen att Tyskland skulle va bättre organiserade än Spanien för att man här bättre ekonomi idag håller jag inte med om. Spanien i sin nuvarande form har funnits i flera hundra år. Tyskland i sin enade form det har idag i 28år..... Idag må Tyskland som hållts separerat och under övervakning av soviet och usa sen andra världskriget fram till 1990 ha det bättre ställt ekonomiskt . Men Rom styrde hela den civiliserade världen i väst i över 1000 år och dom mäktigaste imperierna i Europa med undantag från England kom alltid från syd, spanien, Portugal, Frankrike, Italien (Rom), och Grekland. Dom latinska länderna är även länderna som format dominerat, byggt och höjt europa över alla andra kontinenter . Allt du betraktar som västerländsk civilisation, filosofi, demokrati, lagar och struktur har sitt sköte i Rom/Italien , Grekland(demokratins vagga) och Frankrike(franska revolutionen, code napoleon). Alltså i syd! Tyskland har i alla århundraden varit ett söndrat rike som trots gemensamt språk och kultur vart splittrat i små förstendömen dom första 1000 åren och sen i allmänt kaos och krig. Det är en nation som startat 2 världskrig och bara vart en enad nation i drygt 30 år. Visst har dom fått igång sin ekonomi fint idag. Men att det skulle vara ett land av stor organisation köper jag inte. Tyskland har historiskt sett i flera tusen år alltid vart kaos, splittring och krig. 30 år av provisorisk vällstånd borde ej ändra på helhetsbilden. Ska man bedömma ett folk och ett land så måste man se längre än 28 år. Även kinas ekonomi växer explosionsartat dom senaste åren. Skulle ej vilja kalla dom för organiserade även om det är ett land och civilisation som är äldre än alla europeiska länder med några tusen år. Sverige är stabilt och organiserat och vart det i lång tid. Tyskland däremot har mycket att bevisa. Tills dess kallar jag det en skröna. För tysk "stabilitet organisation och struktur" har hittills gång på gång visats sig vara luft slott. Va man som människa upplever som struktur och organisation har med kultur att göra som sagt. Vissa grejor görs annorlunda i andra länder. Tyskland har inte kunnat hålla ihop sitt land i 3 decennier ens någon gång under sin över 1000 åriga historia och du ska jämföra det med Spanien eller Italien som båda hållt sina i hundratals år. Italien 167år Spanien 558år
Barcelona Barca4life98
2017-09-16 02:09
Lion24 Håller med, ska man rotera måste man rotera max 2 spelare tycker åt gången. Man kan sträcka sig till en i varje lagdel men mer än så är för mycket. Imorgon skulle detta funka: Ter Stegen - Semedo, Mascherano, Umtiti, Alba - Roberto, Busquets, Iniesta - Denis Suarez, Messi, Luis Suarez En i varje lagdel som inte direkt skulle förändra sättet vi spelar på eller är spelartyper som skiljer sig jättemycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-09-16 01:37
Lite överallt på nätet där jag tittar på startelvor från olika personer eller tidningar så ser jag en grej som kopplar i stort sett alla tillsammans: alla roterar, minst fyra spelare också. Helt allvarligt, har vi inte lärt oss något de senaste åren med Herr Rotationer himself? Jag tror inte ett dugg på rotationer och innebörden av 'vila' som vi har förstått det på senare år. In fact, jag tror att det är bättre för en spelare att spela var 3:e dag än att få vila emellanåt. Tror jag att det är bra om en spelare spelar alla 50-60 matcher? Absolut inte, men man måste försöka ha igång spelaren så mycket som möjligt. För när spelaren är igång då är kroppen och hjärnan igång. Man anpassar sitt spel efter den rytm tränaren eftersträvar. Man behöver knappt återhämta rytmen och tempot i spelet för den finns ständigt där. Du är alltid på en stabil nivå där du lättare kommer in i matcher istället för att känna av matchen först och själv höja adrenalinen, när du ständigt är i gång har du ständigt en hög adrenalin. Är på semester så jag kan ej gå in djupare på det men skrev ett långt inlägg om det för nåt år sen där jag tycker att rotationer är grovt överskattad. Hur som helst önskar jag bästa möjliga startelva imorgon, vi spelar borta mot ett Madrid baserat lag som gör vad som helst för att störa oss. Våra spelare är professionella fotbollsspelare som spelar i den högsta nivån man kan spela, då kan dom spela flera matcher i rad.
Barcelona Amo.38
2017-09-15 23:35
[QUOTE=Rivaldo=Gud]Jag håller med. Det bottnar nog i svenskars allmänna fascination med tyskar och skrönor om deras legendariska arbetar vilja organisation och effektivitet. Det gör att man här.i Sverige alltid höjer upp Tyskland och allt tyskt som något felfritt maskineri. Allt sydländskt har med lathet och kaos att göra. Det här nog även att göra med kultur skillnader och stereotyper. [/QUOTE] Skrönor? Är du på riktigt? Tyskland är överlägset vissa "sydländer" vad det gäller organisation och struktur. Har du varit i Spanien och Italien och slagits av tanken hur oorganiserat saker och ting är? Tyskland var i ruiner efter andra världskriget men ändå har man störst köpkraft och ekonomi i EU idag, jag undrar varför. Men håller definitivt med om att Bayern får onödigt mycket beröm sett till hur krampaktiga dom är ute i Europa. Bayern har använt Bundesliga som en godispåse, du vet som när man plockar de godisarna man tycker om och slänger resten till övriga som får nöja sig med mindre godbitarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-09-15 23:24
Luis Enriques eviga rotationsproblem var inte rotationen som sådan, utan det var mängden rotationer och på vilka positioner dessa rotationer sedan skedde. Hoppas Valverde inte begår samma misstag imorgon.
Barcelona Andresito
2017-09-15 23:12
@Koeman!!:


Där har du källan.
Barcelona MessiTheLivingLegend
2017-09-15 21:58

Förresten nice att få en stjärna bredvid nicknamnet när man leder tippsligan :)

Barcelona-Real Betis 2-0
Barcelona Espanyol 5-0

Känner mitt lag väl :)
Barcelona the cameroonians
2017-09-15 21:02
Enligt den erkänt trovärdige Xavi Campos ifrågasatte styrelsen i veckan de ansvariga personerna i sportledningen (Albert Soler, Raul Sanllehí och Robert) för hur de hanterade vissa saker under transferfönstret. De största frågetecknen var kring varför de inte lyckades få betalt för spelare som lämnade. Denna kritik kan leda till att en eller flera får lämna sina uppdrag och det kan ske under eller i samband med att misstroendevotumet avslutas. Notera att Pep Seguras namn inte nämns, det är solklart att styrelseledamöterna inte vågar gå på Bartomeus vapendragare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-09-15 20:48
[QUOTE=FCB_Messi]Finns två saker jag verkligen undrar . 1. Varför går inte Messi ut och dementerar kontrakts situationen . Hur det ligger till liksom . Istället sitter vi här som frågetecken dag in och dag ut. 2. Undra hur relationen mellan barto och Messi är ? Känns som att dom inte ens har kontakt . Och min gissning är att Messi vill ja bort barto . [/QUOTE] Messi är extremt professionell och har väldigt sällan uttalat sig kritiskt mot ledningen. Undantaget som bekräftar regeln är väl när han idiotförklarade Jordi Mestre. Annars gör han väl snarare saker i det tysta som att följa Chelsea på IG eller se allmänt missnöjd ut på plan. Aldrig rena ord eller meningar. Relationen honom och Barto emellan är troligtvis lite frostig. Messi valde till exempel att åka på egen hand till Fifa-galan. En intressant iakttagelse är dock Messis glädje som råder för närvarande. Det är samma glädje som infann sig efter att Bartomeu utropade nyval i januari 2015 efter fadäsen på Anoeta. Nu är det misstroendevotumet efter fadäsen i sommar. Säger inte att vi kommer vinna trippeln igen, men konstaterar att när Bartomeu visar svaghetstecken - ja då börjar Messi dra på smilgroparna...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Boti Boti Boti
2017-09-15 20:44
Real Madrid slutade alltså 3 poäng före oss förra säsongen. Vi var bättre innbördes. Säg att vi hade vunnit mot Alaves hemma på Camp Nou bara...

Låt det sjunka in lite. Hur var vi ens nära med det spel vi visade upp?

Jag vet inte varför jag sitter och skriver det här nu men denna tanke slår mig ibland. Det är liksom inte som när vi var som bäst under Pep. Inte ens i närheten av det om vi ska vara helt ärliga.
Barcelona the cameroonians
2017-09-15 20:36
Samma trupp till morgondagens match som i veckan mot Juve. Detta till trots lär det bli en del rotationer. Hade gärna sett att Piqué, Iniesta och Suárez vilar och att Mascherano, S. Roberto och Denis kommer in i deras ställe. Busquets och Alba bör också få en bit mindre än 90 minuter, men eftersom Digne ff är utanför truppen är det frågan vem som kan ta den sistnämndes plats. Sista bytet blir Dembélé mot Deulofeu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Boti Boti Boti
2017-09-15 20:31
Vidal är en skum spelare. För dålig defensivt för att spela högerback och för dålig offensivt för att spela ytter i ett 4-3-3-system.

Han behöver ett annat lag med en annan spelidé. Han hade nog funkat hos något mittenlag i PL, om inte tillbaka i Sevilla.
Barcelona the cameroonians
2017-09-15 20:15
Det råder lite smått kaos nere i Barcelona på Beneditos högkvarter. Faktum är att de inte hunnit gå igenom alla mail, vilket inkluderar de där socis på förhand skickade in kopior på ID och medlemskort. Det är såklart en jättestor apparat att rodda för Benedito och hans 100 volontärer, och dessutom är det ju långt ifrån gratis. Positivt att det i alla fall råder kaos snarare än stiltje, det indikerar att det ff finns en liiiten chans att nå 16500 röster. Förhoppningsvis. Ska få en röstsedel i morgon av en soci i Köpenhamn, sen skickar jag ner mitt bidrag. Hoppas det gör skillnad. Förresten. Jäkla tur för Bartomeu att han och Rosell ändrade gränsen från 5 till 15 procent, annars hade det redan varit klart. 1. Höj gränsen. 2. Gör det svårare för icke katalaner att bli medlemmar. 3. Kontrollera katalanska medlemmar genom media. 4. Gör sen vad fan man vill med klubben. 5. Så har man gjort en demokrati till diktatur.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiLionel
2017-09-15 20:01
Har ni sett Rakitics nya look.. ser riktigt bra ut!
Barcelona DM1982
2017-09-15 19:52
[QUOTE=MessiTheLivingLegend]Hoppas att Seri kommer i januari!!! [/QUOTE] Jean-Michael Seri: "I will not be leaving in the January transfer window. That is clear." [@GFFN] #FCBlive https://t.co/bcSLmdKCt5
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiTheLivingLegend
2017-09-15 19:40

Hoppas att Seri kommer i januari!!!
Barcelona FCB_Messi
2017-09-15 19:21
Finns två saker jag verkligen undrar . 1. Varför går inte Messi ut och dementerar kontrakts situationen . Hur det ligger till liksom . Istället sitter vi här som frågetecken dag in och dag ut. 2. Undra hur relationen mellan barto och Messi är ? Känns som att dom inte ens har kontakt . Och min gissning är att Messi vill ja bort barto .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo=Gud
2017-09-15 18:20
@Davids3:Jag håller med. Det bottnar nog i svenskars allmänna fascination med tyskar och skrönor om deras legendariska arbetar vilja organisation och effektivitet. Det gör att man här.i Sverige alltid höjer upp Tyskland och allt tyskt som något felfritt maskineri. Allt sydländskt har med lathet och kaos att göra. Det här nog även att göra med kultur skillnader och stereotyper.


Barcelona Barcelonistas
2017-09-15 18:01
Vilka dagar är det som poden går på? Lyssnade på avsnitt 2 precis riktigt bra!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2017-09-15 17:33
Jag tycker vi hyllar Bayern alldeles för mycket och tar det som det perfekta exemplet alltid när vi ska jämföra vår klubb med någon, inkl. jag.

Men det är tydligen inte frid och fröjd där borta heller, saxat från sportbladet:

I slutet av förra säsongen riktade målkungen Robert Lewandowski kritik mot sina lagkamrater för att ”de inte hjälpte” honom vinna skytteligan.
? Thomas Müller har öppet vädrat missnöje över utebliven speltid.
? Efter 3-0-segern mot Anderlecht i Champions League var Arjen Robben ändå missnöjd och sa att ”fansen förtjänar mer”.
? I samma match blev Franck Ribery utbytt varpå han tog av sig och kastade sin matchtröja i vrede.
Barcelona Koeman!!
2017-09-15 16:14
Andresito: Källa? ??
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || Cillessen #1
2017-09-15 13:24
Bosketts Haha! Ingen tillräckligt kompetent inom ledningen för att kunna hantera en.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-09-15 13:20
Truppen just nu

TerStegen / Cillisen

Semedo / Vidal -- Pique / Macherano / Umtiti / Vermalen -- Alba / Digne

Busquets / Iniesta / Rakitic / Roberto / Rafinha / Gomes / Paulinho

Messi / Suarez / Dembele / Denis / Deulofeu / Turan / Paco

Onödigt köpt där av Paulinho när man redan har en liknande spelare i Gomes.

Man borde blivit av med Turan med alla medel tillgängligt.

Man lånade ut Samper, Munir, Marlon(Succé direkt på brassen).

Man sålde inte Vermalen.

Man blev av med Mathieu och Douglas.

Man lyckades inte knipa varken Veratti, Coutinho lr Seri. Man blev av med Neymar.

Man betalde grovt överpris för Dembele på 1 miljard + bonusar, När det egentliga priset borde legat på ca 45 milj, Fortfarande högt pris för en 20 åring som bara vart i branschen i 2 säsonger, Besitter hög potential dock.

Man gjorde ett kap med Semedo. Det var en risk med en ganska hög prislapp på runt 30+ milj. Hittills har det visat sig vara ett kanon köp, Vid säsongens slut vet vi mer.

Truppen känns överlag överbefolkad, Främst i anfallet och mittfältet. Men man förstår samtidigt varför mittfältet är det. Det kan ju bero på att Iniesta och Rafinha är skadebenägna.

Anfallet känns väldigt trångt där Messi och Suarez spelar i princip hela tiden. Då ska 4-5 spelare kriga om en överbliven plats. Känns inte direkt optimalt.

Backlinjen är jag hyfsat nöjd med. Vi har fått bevis på att Vidal inte håller och klagar dessutom. Då vet man redan nu att han ska ersättas, helst av ngn från la masia om nu Palencia håller. Vermalen och Macherano kmr också säljas då inte längre uppfyller någon sportsligt till klubben längre med stabila Pique-Umtiti och en flåsande Marlon bakom.Då har vi som sagt 2 perfekta ersättare i Marlon och kanske Yerri Mina lr någon annan som det surras om. Digne vet jag inte riktigt, Verkar vara en trevlig typ men är nog ingen enastående vänsterback, Man bör kunna ersätta honom från akademin.

Man bör fixa Coutinho nästa sommar så har man fixat Iniestas arvinge.
Och man bör verkligen överväga och titta på Seri denna säsongen noga och självklart andra spelare med Xavi egenskaper där possesion och bollkontroll bör stå högst upp i kurs till nästa sommar. Det kan bli ett jävla monsterlag om alla pusselbitar faller på plats.

Deulofeu, Denis, Rafinha och till viss del Roberto bör få denna säsongen att bevisa sig hålla Barca klass. Dom är inte direkt några 19 åringar. Håller dom inte, Så ersätter man dom med andra lovande unga spelare och testar tills någon blommar ut och exploderar. Hade gärna sett att man lånade ut Alena till något La liga också denna säsongen. Att harva i Segundan tjänar han inte på. Vi ser att killen är grym. Han behöver 1 år på högsta nivå för att sen ta steget in i Barcas A -lag. Man borde gjort likadant med Palencia och Cucurella som är framträdande spelare i B-laget. Det kan vara svårt för vissa att gå direkt från Segunda och B laget till A laget och spel på allra högsta nivån. Paco bör man ersätta med någon lovande anfallare som Rashford liknande spelare, Ung som ska ta över manteln efter Suarez. Jag kan inte se Paco göra det.
Barcelona Bosketts
2017-09-15 13:14
Att faxmaskiner inte är särskild populära i Madrid är ju sedan gammalt, men du menar att de inte heller används i Katalonien?
Barcelona || Cillessen #1
2017-09-15 12:52
Jo men när kontraktet gick i hamn så var Messi i Argentina om jag minns rätt och endast hans far reste till Barcelona. Att hitta en väg ut när ett kontrakt är skrivet är väl näst intill omöjligt. Även jag hade skickat iväg min far med första bästa privat jet för att få sign on bonusen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-09-15 12:46
@DM1982:


Nu vet jag inte hur många mellannamn Messi har, men att skriva Lionel Messi på ett papper går för mig betydligt fortare än 30 sekunder...

Vilket i sig också understryker om hur mycket jag är med på din poäng. Att han personligen inte skrivit på kontraktet är märkligt. Om jag inte visste bättre skulle jag nästan tro att det görs i syfte att ha en väg ut, om han skulle vilja.
Barcelona DM1982
2017-09-15 12:38
[QUOTE=|| Cillessen #1]Dm1982 Man kan ge någon annan fullmakten vid såna här grejer, det är faktiskt inte så ovanligt som man kan tro. Messi var ju mitt i planeringen och förberedelserna till bröllopet då med. Har hans far skrivit på så är det klart [/QUOTE] Visst kan man ge fullmakt men skriva på ett kontrakt tar 30 sekunder. Känns lite skumt det här, vi får se.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2017-09-15 12:21
Antal lyckade dribblingar:

Ronaldo under förra säsongen (2539 min): 25
Messi under nuvarande säsong (270 min): 19
Annons: