/spanien/barcelona/forum/9868.aspx/spanien/barcelona/forum/9868.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca o Mort!
2012-09-06 11:22
LeoMessi

Borde det inte räcka med att Spanien oftast har mer lag i slutspelet i CL och EL säga rätt mycket om vilken liga som är bättre. Bilbao som utklassade ManU.

Sen spelaren som kommer från La Liga har nästan alla dominerat i PL medan spelare som kommer från PL till La liga har oftast inte utmärkt sig speciellt mycket.
Barcelona Carles Puyol - 1899
2012-09-06 11:16
FC Barcelonas president vill kontraktera Lionel Messi på så kallad livstid. Messi själv har hur många gånger som helst sagt att hans dröm är att avsluta karriären på Camp Nou. Men det har också några gånger med tydlighet framgått att Messi kan tänka sig ett år med Newells Old Boys. Enligt flera källor som står klubben nära, så kommer FC Barcelonas styrelse att föreslå Messi ett livstidskontrakt. Ett kontrakt som blir spelarens 6e och sista kontrakt i så fall. Det första skrevs 2005. Det året skrev han sitt första proffskontrakt och var med som 17-åring och vann U20 VM. Den titeln vanns i juni. 3 månader senare, efter en häftig uppvisning av Messi i Gamper, så skrev Messi sitt första kontrakt. Capello försökte med alla medel värva honom, men det var nobben hela vägen. I januari 2007 skrevs ett 7 års kontrakt fram till 2014. Då fick han en fullständigt astronomisk utköpsklausul på motsvarande 1 miljard 212 miljoner kronor. Året därpå kom Josep Guardiola in som tränare och Ronaldinho flyttade till Italien. Vidare ökades hans lön på ordentligt tidigt säsongen 09/10, efter att hjälpt FC Barcelona till den historiska trippeln. Messis kontrakt förlängdes också till 2016 nu med en utköpsklausul på motsvarande 2 miljarder 020 miljoner kronor. ---------------------------------------------------- Jag hoppas att detta verkligen händer och jag vill gärna se Leo avsluta karriären i Barcelona för då kommer han bli den största legenden. Mäktigt om detta händer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2012-09-06 08:36
Att säga att Delofeou enbart är speed och dribblingar är väl inte riktigt rätt.
Utöver ovanstående kvalitéer så har han ju också ett bra målsinne för sin ålder, något som tar dig rätt så långt i dagens fotboll.
Han har också ett väldigt fint tillslag på bollen vid fasta situationer.

Jag tror att Delofeou kommer att komma långt så länge som attityden inte kommer i vägen. Jag har förvisso aldrig läst något skumt uttalande från hans sida men litar väl på att folk har grund till sina påståenden.

Jag hoppas att folk inte bildar sig den uppfattningen enbart baserat på hans "utstrålning"
Barcelona LeoMessi
2012-09-06 03:36
Läste att city och chelsea är beredda att lägga stora summor på falcao i januari. Hoppas att Atletico behåller honom. Börjar bli för jävla trött på att PL-lag ska sno la liga spelare hela tiden för att sedan skryta om hur jävla överlägsen deras liga är. Fuck vad jag hatar PL! Dom får bli bättre på att fostra egna spelare helt enkelt, om nu PL är så jävla svår liga så borde varenda engelsman vara gudabenådad. Vet att falcao inte är fostrad i Spanien, men ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mascherano
2012-09-05 23:28
Santos attacker Neymar (20) would already want to join Barcelona in January. The club for now only consider to sign him next summer. [md]

Barcelona basaric - "el guaje"
2012-09-05 23:18
Cristiano Ronaldo lyssnar på big girls dont cry samtidigt som han försöker hålla tillbaka tårarna.
Barcelona MissyaPep
2012-09-05 22:58
Nu ska jag tända min Joint och titta på älskade FC Barcelona på youtube:) kärlek till er alla Cules!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4eva
2012-09-05 21:27
@B-Guden:


23:e Augusti.

Ps. rekommenderar denna sida för info om klubben.
Barcelona Keite
2012-09-05 19:22
B-Guden
Barcelona B-Guden
2012-09-05 18:51
vilket datum spelades första supercupen ?
Barcelona H.C Xavier
2012-09-05 18:45
Tjena cules!
Har en fråga. Är själv en ganska så rutinerad besökare på camp nou men denna gång blir vi 8 personer som skall kolla på matchen mot celtic och jag är lite osäker på om det går att få tag på biljetter på matchdagen. Har kollat på hemsidan och det finns lite biljetter kvar som dock är väldigt spridda. Tror ni man kan hitta biljetter på plats, kanske inte 8 tillsammans men 2 och 2 eller ska man gardera sig och köpa biljetter nu trots att vi då får sitta 1 och 1.

Tacksam för hjälp.
Barcelona bajsmanen
2012-09-05 18:07
Ja ja vi har förstått dina inte överdrivet sublima provokationer. Nu får du ta dina Youtube-filmer och gamla domargnäll och dela med någon som bryr sig. Prova Aftonbladets kommentarsfält./ Red
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2012-09-05 17:45
1.Ronaldo (Brazil) won Ballon D'or in 1997(playing for Barcelona) & 2002(playing for Inter Milan). Then he came to Real Madrid & couldn't win it ever again.
2.Zinedine Zidane won Ballon D'or in 1998 (playing for Juventus). Then he came to Real Madrid & couldn't win it ever again.
3.Luís Figo won Ballon D'or in 2000 (playing for Barcelona). Then he came to Real Madrid & couldn't win it ever again.
4.Michael Owen won Ballon D'or in 2001 (playing for Liverpool). After he came to Real Madrid, he lost his form & couldn't win it ever again.
5.Fabio Cannavaro won Ballon D'or in 2006 (playing for Juventus). Then he came to Real Madrid & couldn't win it ever again.
6.Andriy Shevchenko won Ballon D'or in 2004 (playing for AC Milan). Then he came to Chelsea under the management of Mourinho & couldn't win it ever again.
7.Ricardo Kaká won Ballon D'or in 2007 (playing for AC Milan). Then he came to Real Madrid under the management of Mourinho & couldn't win it ever again.
8.Cristiano Ronaldo won Ballon D'or in 2008 (playing for Manchester United). Then he came to Real Madrid under the management of Mourinho & couldn't win it ever again.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2012-09-05 16:43
Hetfield

Men å andra sidan är han född 1994 så han har god tid på sig att lära sig att värdera när han ska passa eller gå själv, Du har sett den "färdiga" Ronaldinho som växt fram och lärt sig med tiden.
För inte var Ronaldinho en färdig spelare vid 18års ålder.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-05 16:29
Tyvärr finns det väldigt många likheter mellan GDS, Bojan och Deulofeu. Mexikanen flyttades upp som 18-åring, samma ålder som Deulofeu är nu, och gjorde en väldigt fin säsong i La Liga. Bojan flyttades upp som 17-åring, gjorde 10 ligamål första säsongen. Deulofeu blev nyss uppkallad till U21-laget som 18-åring och det är stort, Bojan var ju väldigt nära EM-truppen för A-landslaget våren 08, fortfarande 17. Tror det var hans föräldrar som inte ville, annars hade han kommit med(?).

Poängen är att råtalang egentligen inte spelar så värst stor roll när man är så ung. GDS och Bojan var lika hypade som Gerard vid samma ¨ålder, idag spelar GDS i Mallorca och Bojan var förra säsongen reserv i Roma. De kan fortfarande bli duktiga spelare såklart, men har inte alls haft i närheten av den utvecklingen man trodde. Kämpar man som Pedro spelar det dock ingen roll om man har två träben, man kommer ändå upp i A-laget. Lite överdrivet, but you get the point.
Barcelona Hetfield
2012-09-05 16:27
Ingen spelare med "dålig" attityd har lyckats i Barcelona sen Pep tog över. Sanningen är att Barcelonas spel bygger just på att spelarna ska ha bra attityd.

Det räcker inte med att ha talang. Jag skulle inte påstå att varken Jeffren eller GDS är större talanger än Deulofeu, men båda har ungefär liknande styrkor, dvs snabbhet och teknik. Det spelar ingen roll hur bra Deulofeu är bra på att ta sig förbi spelare när hans förmåga att ta beslut och passa rätt inte funkar. Varför kom Pedro in i laget? Är det för att han var en stor talang som hela världen ville ha? Nej, han kom in i laget för att sprang för laget. Var Busquets en av världens största talanger? Nej, men han sprang för laget och passade rätt, och han var faktiskt en anfallare i början, innan han skolades om till en defensiv mittfältare. Sen så tänker jag inte heller påstå att man måste vara snäll och ödmjuk hela tiden, det finns ju spelare som Ronaldinho som lyckades vara teknisk och effektiv på samma gång, men det kom också ifrån att han just kunde ta rätt beslut. Han passade när han behövde och dribblade när han behövde. Detsamma gäller Deco, han kunde spela för sig själv ibland, men när han var på bra humör så var han en lagspelare.
Barcelona Deulofeu
2012-09-05 16:25
Addeh vilka problem vi har Grimaldo född 95 och Deulofeu född 94 förmodligen två av de största talangerna Spanien har och båda spelar i vårt b-lag.

Jag vill också passa på att verkligen rekommendera att ni åker ned så ni kan se b-laget spela grymt kul och det finns alltid plats.

Spanien har ju så dålig ekonomi nu så de som har säsongsabonnemang står utanför och vill sälja sina biljetter för någon hundring de har ju fritt inträde till b-matcherna.Passa på att hjälp Spanien och se ungdomarna som snart tar över i ert kära lag.

Jag minns själv min första b-match när Xavi spelade fram Luis Garcia(han som gick till LIverpool) det var 98...Det har blivit ett par matcher sedan dess.NU senast fick jag med mina bröder att kolla på Deulofeu och kompany kul att om ett par år säga att vad var det jag sade om Deulofeu...

Jag ville ju köpa en Messi tröja när han var 16 men de i Barcaaffären hade ingen aning om vem han var...
Barcelona Barcadinho.
2012-09-05 16:20
Håller med er att att det är viktigt med attityden och inställningen att man spelar för laget.
Men det är en balansgång här enligt mig. Många håller inte med mig om det, det vet jag från andra fotbollssammanhang.

Det är också viktigt att försöka se spelare som är unika och som inte faller i mängden eller utbildningsfilosofi. Jag tror på variation till en viss del. Viktigt att inte sudda bort det som är unik hos en ungdomsspelare.

Vårt distriktslag har plockat bort den bästa spelaren för en månad sen. Han hade en ovanlig attityd, lite gnällig och så, men han var i särklass den största talangen i laget. Han är också bara 15 år och tiden kan göra sitt. Attityden kan ändras, vem vet.
Jag tycker att tränarnas uppgift är att försöka se till att han passar in, ju inte till vilket pris som helst, men de tog för hastigt beslut.
Ja, bara ett exempel.

Så på ett sätt är det en fördel att Deulofeu är annorlunda, tycker jag.
Ibland är det nästan tråkigt att titta på Barcas olika ungdomslag. De spelar så lika allihop att det nästan är skrämmande.
Barcelona Deulofeu
2012-09-05 16:14
Hetfeld håller verkligen med om att Pedro är en grym lagspelare som gör sina medarbetare bättre samt hans presspel är underbart.

Utan Pedro kunde inte Messi gå runt och bara vänta på bollen han skulle knappast göra 50 mål om han jagade bakåt också.
Atlético addeh
2012-09-05 16:14
Hetfield

Skillnaden mellan Deulo och en spelare som Jeffren är stora. Gerard har snabbheten, tekniken och målsinnet i ett. Jeffren var egentligen bara snabb, även om han hade fullt duglig teknik. Deulo har dribblat igenom varenda försvar sedan han var tio år. Det råder inga tvivel om att han är en extremt stor råtalang. Så länge han behåller båda fötterna på jorden och inte seglar utanför bubblan kommer han bli riktigt bra.

Tror dock mer på Grimaldo. Så fruktansvärt lugn och kylig i allt han gör, och uppträder väldigt moget på planen. Tar för sig på ett ödmjukt sätt.
Barcelona Deulofeu
2012-09-05 16:12
Hetfield

Håller inte med helt om Pedro han är unik och var det redan innan han kom upp tvåfotad och en riktigt bra avslutare.

När det gäller min gullegris så har han många brister men också en del egenskaper som gör honom unik snabbheten tillsammans med bollkontrollen och hans förmåga att avsluta.Han är dålig på att passa bollen och gör mycket enkla misstag för att vara 18 bast.

Skulle han spela med a-laget är jag helt övertygad om att han skulle tillföra mer än vad Tello gör redan nu.

Det finns ingen som gör sin gubbe så lätt som han gör knappt ens Messi.

Han vore perfekt att slänga in i matcherna liksom de gör med Tello.Dock så behöver ju han verkligen matcherna för att bli mer komplett så jag ser hellre Tello som supersub.

Jag ser dock fram emot att se Deulofeu få chansen snart gärna innan Cuenca och Villa är friska får då lär speltiden krympa rejält.

Kolla vad han gjorde under försäsongen 1 match från start och ett inhopp resultatet två mål.

han leder ju skytteligan i segundan dessutom före spelare som Cavenaghi och Pandiani!
Barcelona Hetfield
2012-09-05 15:48
Jag har aldrig sett storheten i Deulofeu som vissa här inne verkar göra. Han är väldigt snabb och teknisk, men det var också Jeffren och GDS.

Det räcker inte med sånt, man måste även ha en bra attityd och spela för laget. Det är just därför Pedro kom upp, det är knappast för att han var en stor talang.
Barcelona Deulofeu
2012-09-05 15:30
Tack Myrran

Skönt med rävar ; )

Grimaldo är ju som sagt en riktigt talangfull spelare det är han själv som avgör hur bra han kommer bli det kommer förmodligen bli en riktigt kul kamp där om ett par år mellan honom och Alba.Från att ha varit vårt problemområde tills Abidal kom till att bli ett riktigt svårt val framöver intressant helt klart.
Barcelona Myrran
2012-09-05 15:19
Deolofeu Angående B listan för CL: Conditions for registration: List B 16:15 - "A player may be registered on List B if he is born on or after 1 January 1991 and has been eligible to play for the club concerned for any uninterrupted period of two years since his 15th birthday by the time he is registered with UEFA. Players aged 16 may be registered on List B if they have been registered with the participating club for the previous two years without interruption." - saxat från Atletico Madrids artikel om Oliver Torres. Därav att Arajuo och Ca inte är med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2012-09-05 14:43
@addeh:


Vilken härlig resa!

Att träffa Hunter måste ha varit roligt. Bra bok men bara om man inte har riktigt bra koll på laget, har man det är det mest upprepningar för en själv.

Cuenca tror jag också mer på än Tello även om Tello är en bra spelare. Tyvärr är det rätt mycket sparka och spring när det gäller Tello, påminner mig om Bale som tycker om att sparka fram bollen 10 meter och springa efter den. Cuenca kommer nog utvecklas mycket bra, hans inlägg är redan nu a-lags nivå på.

Sedan kan jag även hålla med om Deulofeu, han har en jobbig kaxighet. Kan lätt bli så när man haussas redan som 10-åring och nu fick han plats i U-21 laget, tror att han kommer få det svårt att ha båda fötterna på jorden. Sedan vore en jämförelse med Giovanni dos Santos bättre än Gai, dos Santos trodde han var värsta cracken efter en säsong med a-laget. Gai hade mer otur med skador än överskattning av sin egen talang.

Vi får se men som det är nu så måste Deulofeu skärpa till sig och sluga med sina divigheter.

Kul att Grimaldo uppskattas så mycket, ett litet guldkorn där.
Barcelona Deulofeu
2012-09-05 14:37
Cesc är en oerhört värdefull spelare men det blir tufft nu när Thiago kommer tillbaka för han är i mitt tycke en större talang och passar bättre.

Däremot finns det plats för båda men framförallt ska Iniesta spela mycket och Xavi lagom.

Måste bara fråga en sak när det gäller champions leaguetruppen som blev klar idag har du spelat ett visst antal år i b-laget får du alltid vara med och spela champions har jag för mig.Däremot måste du föranmälas om du inte varit tillräckligt länge i b-laget typ Araujo samt Agostinho Ca.

Istället väljer man att i 30 mannatruppen ta med en spelare som Deulofeu som varit i klubben i 9 år.Någon som vet varför?

Det är ju såklart en boost för honom och det är ju kul.Men minns förra året när vi mötte Bate hemma då spelade ju S.Roberto,Rafinha,Cuenca,Bartra,Jonathan,Montoya,Fontas,Muniesa,Riverola samt Deulofeu så är det någon som vet varför just de spelarna är med?

Detta är ju dessutom för gruppspelet bara sedan får man ju lägga till spelare efter vintertranfern också.

Jag tänker också på Abidal han lär väl knappast spela i år?

Kul hur som helst att han är med det ger ju en klar indikation om vilka som är tänkta att få större roller framöver.

Oier
S.Gomez
Planas
S.Roberto
Deulofeu

Kul och spännande.
Länktips: uefa.com
Atlético addeh
2012-09-05 14:27
Har spenderat helgen i Barcelona med matchen mot Valencia som självklart huvudmål. Antar att samtliga redan sett den matchen och förutom att det var väldigt livat, vilket var trevligt, finns det väl inte så mycket mer att tillägga om just det som inte redan nämnts här inne.

Däremot träffade jag på Graham Hunter. Författaren till boken "Barça - The making of the worlds greatest team in the world". Väldigt härlig snubbe. Var tyvärr tätt inpå matchen så hann inte stanna och prata så länge, men han hade många intressanta saker att säga.

Bland annat att Cuenca var den av honom och Tello han trodde mest på, just på grund av hans tekniska briljans och passningsskicklighet. Enligt Graham var det oerhört tydligt att Tello byggt på sig muskler sedan han fått spela mer med A-laget, vilket till viss del är bra. För han lever ju mycket på sin snabbhet.

Snappade även upp lite annat intressant där nerifrån. Såg B-lagets match mot Sabadell och den enda folk pratar om är Grimaldo. Deulofeu? Dongou? Puh, Grimaldo är den största talangen och den som är mest folkkär. Det råder det inga tvivel om. Samtidigt verkar många ogilla Deulofeus kaxighet och attityd. Råtalangen finns där, men han måste tygla sig och inte få storhetsvansinne. Då kommer han sluta upp på samma nivå som Gai.
Barcelona Gabriel
2012-09-05 14:03
Problemet med Cesc så som jag ser det är, åtminstone enligt mig, inte att han missar målchanser. Visst blir man irriterad när han missar solklara målchanser men samtidigt så är det sånt som händer, även den bästa kan missa en bra målchans så det är i slutändan inget att haka upp sig på.

Vad som däremot stör mig angående honom är det spelmässiga, dvs, han bidrar inte speciellt mycket när det kommer till den delen, snarare tvärtom så blir vi ett sämre lag med han på plan än vad vi blir med honom. Han ser allmänt seg ut, och då menar jag inte i hans löpsteg för alla är redan medvetna om att han inte är den snabbaste haren i skogen - snarare så handlar det om att han är seg/klumpig med bollen. Han tar också konstiga beslut i sitt passningsspel, vet inte vem han ska passa och när han ska passa bollen. Det är relativt vitala delar när du är Barça spelare, framför allt om du ska spela på mittfältet.

Cesc är mer utav en poängspelare än vad han är en "spel-spelare" (haha ni förstår). Än så länge hoppas jag att man väljer att förpassa honom till bänken för att ge honom speltid när vi avgjort matcher. Laget måste komma först och faktum är att vi är ett mycket bättre lag utan honom på plan.

Sen tror jag att han kommer att bli bättre med tiden, men jag är först och främst Barça fan snarare än en Fabregas-fanboy så om det innebär att han får sitta på bänken så får det vara så. Hoppas han kan spela upp sig och fortsätta tro på sina egenskaper som fotbollspelare, för det är iaf inget jag tvivlar på.
AndreD - General pardon
2012-09-05 13:41
Cesc: "Everyone wants to play. I don't like to sit on the bench either. But I'm not a bad teammate, and I always try to support the team."

Cesc: "I know I'm competing with the best in the world. But I didn't join Barça for one, two, or three years. I want to retire here." [rm]

Cesc: "I never before trained this hard. I arrive first, and leave last. Physically, I feel great, lost 4 kilograms compared to last season"

Detta sa han ordagrant om han ens snackat med den tidningen. Har inte folk lärt sig än vad aftonbladet är för någonting?
Barcelona Rambla~
2012-09-05 12:29
Klagar han på tränaren? Påstår han att de som får spela inte borde spela?
Nej just det! Hur fan kan ni få det till att gråta ut? Han är ju besviken på sig själv då han inte presterar efter sina egna högt uppsatta krav.

Personligen tycker jag inte att Cesc har varit så dålig, tvärt om, han har varit helt okej. Visst, några missade målchanser har han stått för men det händer alla. Messi missar en del han också men han är så bra att han skapar fram 4-5 chanser till utöver alla de han missar och sätter dom. Vips glömmer alla bort de tidigare sumpade målchanserna.

Cesc har fått hoppa runt lite för mycket för min smak, Då är det fan inte lätt att få kontinuitet i sitt spel och prestationer. Jag vill att han ska upp i den klass han hade i Arsenal men då krävs det också att han får större ansvar att styra spelet från mittfältet. Tyvärr så vågar man inte riktigt ge honom den möjligheten, åtminstone inte så länge Xavi är kvar.
Annons: