/spanien/barcelona/forum/9856.aspx/spanien/barcelona/forum/9856.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-14 16:55
Barcadinho/

Den elfte september var det ca 1,5 miljon katalaner som deltog i firandet av la Diada, som inte nödvändigtvis har att göra med att folk kräver att Katalonien ska bli ett självständigt nation, och då får man ha i åtanke att det finns över sju miljoner som bor i regionen.

Så naturligtvis går det att argumentera för att långt ifrån alla katalaner vill att Katalonien ska bryta sig loss från Spanien. De flesta är, precis som du är inne på, nöjda med situationen då Katalonien ändå har ganska mycket självstyrelse,

Det mest problematiska, om man ser med culé-ögon, är vad som hade hänt med Barcelona. Hade man endast fått spela i den nya katalanska ligan eller, som Rosell var inne på, hade man fortfarande kunnat delta i den spanska ligan? Sandrusco drog då upp exemplet med Monaco som är ett furstendöme, men ändå lirar i den franska ligan. Fast det argumentet kanske inte håller då Monaco delar politiska, ekonomiska och militära relationer med Frankrike och laget har alltid spelat i den franska ligan.
Coach pep.
2012-09-14 16:55
Jag tror det finns många katalaner som tar avstånd från radikal nationalism. Visst, det finns mycket rasism och stolthet där nere men enligt mig är i alla fall inte ännu mer separatism lösningen.
Barcelona Barcadinho.
2012-09-14 16:45

i väntan på att Gabriel ska svara så kan jag berätta om en politisk artikel som jag läste för ungefär ett år sedan. Och det stämmer inte att de flesta katalaner ville ha en egen nation enligt just den här artikeln. Ha för mig att det var en väldigt låg procentandel som föredrar att gå en egen väg (har för mig att det var typ 15 procent).

Nu är det andra tider i båda Spanien och Katalonien så det kan hända att den allmänna uppfattningen har ändrats sig. Det stora argumentet för dem som vill ha en egen nation är att Katalonien bidrar med mycket pengar till Spanien, procentuellt sett mest av alla regioner.
Katalonien är ändå en egen autonomi med många rättigheter att bestämma över sin egen framtid. Jag gissar att många är nöjde med det.
Coach pep.
2012-09-14 16:41
Jag kan förstå om en katalan vägrar skriva på för Real, men annars är det bara naivt att övertyga sig själv om att man hade tackat nej till rikedom genom att dissa Real Madrid. Det fungerar inte så i vuxenvärlden. Man hade bara skämt ut sig själv och förstört för sig själv om man tackat nej till Real. Det finns ingen större maktfaktor i fotbollen än Real Madrid och man kan inte bara tacka nej till dem, inte ens om man vill.

Om jag hade varit en lovande talang i Sverige och erbjudits att komma till Real Madrid hade jag skrivit på eftersom jag vet att jag hade kommit till ett lag där jag verkligen kan få utlopp för min fulla potential. Jag hade kopplat bort allt dåligt som förknippas med Real och tänka på det positiva istället, t.ex. Zidane och Raul. Jag hade utnyttjat Real Madrid för att bli så bra som möjligt och sen göra allt för att komma till Barca en dag. När det gäller yrket måste man koppla bort känslor ibland och visa professionalitet.

Jag är culé men jag hatar inte Real Madrid. Jag hatar vissa beteenden och värderingar som klubben visar upp men i slutändan är jag inte katalan och det är därför helt enkelt inte möjligt för mig att verkligen hata Real Madrid. Jag kan inte heller tvinga mig att göra det fast jag är culé. Det är inget jag skäms för utan jag är bara ärlig och realistisk och försöker inte vara cool genom att låtsashata. Jag ogillar Real väldigt mycket, men inte mer än så. Älskar hellre Barca än att hata. Det är väldigt fjortisaktigt att påstå att man som svensk medborgare och uppväxt i Sverige hatar Real Madrid och hade vägrat skriva på för dem.

Folk som skryter om sitt s.k "hat" mot Real Madrid här på forumet och påstår att de hellre valt att vara luffare i ett tält an att skriva på för Real är inga stora Barca fans i mina ögon. Vi Barca fans ska visa att vi är bättre än så och inte förnedra en klubb öppet, även om det gäller Real. Visst, ni kan hata Mourinho, Ramos, Pepe, Mourinhos filosofi och faderullan bäst ni vill men att försöka nedvärdera och håna Real Madrid visar bara att man inte är tillräckligt stolt över sitt eget lag. Vi Barca fans behöver inte göra någon sådant eftersom vi är "on top of the world" och vi bör också visa det med ödmjukhet.

Vem är det som har bestämt att man måste hata Real för att anses som ett fullvärdigt Barca fan? Räcker det inte med att älska Barca?

Hat är ett starkt ord i mina ögon.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-14 16:12
Gabriel/

Ville fråga dig som är spanjor hur du ser på det här med att många katalaner, bland annat Pep, vill ha sin egen nation och hur det kan påverka FC Barcelona. Med tanke på den katalanska nationaldagen som var för några dagar sen och det faktumet att många runt om i Spanien tog illa upp vid det.
Barcelona Gabriel
2012-09-14 15:51
barca_joe

Prata för dig själv. Hade jag varit en professionell fotbollspelare hade jag ALDRIG accepterat ett bud från Real Madrid, tro på det eller ej men det är sanningen. Det samma gäller tränare. Money is good men det är inget om jag tvingas offra min självrespekt för det. Så du kan inte prata för alla, jag är helt säker på att det finns flera culés runt om i världen som tänker precis som mig i den frågan.

Sen kan du inte heller göra den jämförelsen eftersom Kluivert redan är miljonär, pengar har han gott om. Sen finns det som han själv säger gott om stora klubbar i Europa. Hade han haft ens en gnutta av respekt för hans sejour som spelare hos oss hade han aldrig övervägt ett framtida tränarerbjudande av Madrid, punkt slut.

Nu spelar det förvisso mindre roll då jag aldrig hade kunnat se honom som vår tränare i vilket fall som helst, men det är en principsak och inget annat.


AndreD - General pardon & Barcelonistas

Word!
Barcelona Barca o Mort!
2012-09-14 15:34
AndreD

Att skriva på ett ettårskontrakt och leva med 10 mille extra i fickan är ett svårt erbjudande att tacka nej till om man har det knapert. En annan sak är förstås om du redan har pengar, då hade jag aldrig i livet ens tänkt på saken. Men säg att du får några mille extra i fickan, du får träna med ett av världens bästa klubblag (även om du hatar det). Efter det där ena året som du spelat där och gett Pepe en extra känga varje träning skulle du kunna få spela i nästan vilken klubb du vill.

Ibland går saker före hatet, sådär tänkte jag också när jag var yngre och tänkte att jag var "Hardcore" barcafan. Jag älskar fortfarande klubben lika mycket. Ibland måste man se "the bigger picture".

Aja ointressant ämne då ingen här inne kommer få spela för skitklubben även om de ville. Moving along.
Barcelona Corazon
2012-09-14 15:34
Saknar det här med Tito V... och det skulle vara lägligt nu också
Barcelona koeman92
2012-09-14 15:29
Ok förlåt om ni nu tog så illa upp av den kommentaren! Tycker ändå att det var ett onödigt ämne att prata om. Om vi nu byter ämne här...

Med tanke på vilka skador vi har så kan jag på en gång dra upp startelvan som jag tror kommer starta imorgon:

Valdes

Alves Mascherano Piqué Adriano

Sergio Song
Xavi

Pedro Messi Villa/Tello

Nu får man hoppas på det bästa imorgon, vill inte se samma flopp som förra året. Nu krävs hunger och fantasi för att vinna den här matchen!
Barcelona Culé hasta la muerte
2012-09-14 15:18
@Barcelonistas:


Ta inte i så du skiter på dig.

Det hade varit svårt att tacka nej till ett erbjudande som gjort en till multimiljonär ifall man inte har så mycket pengar. När det gäller fotbollsspelare som redan tjänar mer än vad man kan spendera på en livstid så är det oacceptabelt. Just my 2 cents.
AndreD - General pardon
2012-09-14 15:11
Barca o mort
Jag skiter fullständigt i om du tror eller inte tror på det. Enda orsaken för mig att spela för R*al är att förstöra allt inuti klubben. Göra självmål varje match och skada alla spelare på träning. Inte ens det är säkert då jag nog hade tagit självmord efter jag tagit på mig deras tröja. Hur man ens som culé kan överväga att spela för det äckliga laget är beyond me. Man kan lika gärna kalla er för fans till skitlaget. Pinsamt.

koeman92

Jo jag kan säga så. Läs igen så ser du att jag har sagt så.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-09-14 14:47
En rubrik på Goal lyder "Manchester City plan raid for Barcelona youngsters" det står lite om att Citys nya VD, Soriano, vill satsa på framtiden och att han vill göra en "räd" i La Masia och kapa spelare som Sergi Roberto, Gerard Deulofeu och Cristian Tello.

Själv så har jag knapp koll på dessa spelare. Men jag vet att de är lovande. Speciellt Deulofeu.

Är den här nyheten något att oroa sig över? Vi har klarat av att tappa lovande talanger till storlag bara för att se dem sluta upp som nollor, då tänker jag på Fran Merida, Iago Falque och Gay Asuulin.
Barcelonistas
2012-09-14 14:34
Jag hade hellre jobbat på en gård och plockat ko skit än att spela för Real Madrid. Pengar? Vem fan bryr sig om pengar. Det är bara att fixa en bra utbildning så kan man tjäna en hel del. Läkare och vd tjänar 100:000 kr i månaden. Ren idioti att skriva sån rappakalja som Koeman92 gör.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2012-09-14 14:22
Jag var nog den första i Sverigen som köpte en Deulofeu tröja...med nummer 7 ; )
Barcelonistas
2012-09-14 14:22
Koeman92 Du har du svikit Barcelona och allt vad det står för. En riktig Cule dör hellre än att bära den vita tröjan. En spelare som Özil tjänade knappast kaffe pengar i Bundesliga. Han Var ekonomisk oberoende och hade säkert hamnat i en annan stor klubb om han inte hade tackat ja till Real. Hade Özil verkligen varit en Cule hade han inte stuckit till Real.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2012-09-14 14:09
Deulofeu i truppen till morgondagens match alltså.

Jag måste säga att jag är löjligt förtjust i killen. Speeden, tekniken och det där på gränsen (ibland över gränsen) löjligt arroganta självförtroendet. Visst, han måste lära sig att värdera lägen bättre och lite ödmjukhet skulle förmodligen inte skada.

Men! Jag kan ändå känna att den här orubbliga tron på sig själv kan vara nyttig för en sådan irrationell spelartyp som Gerard. Det är väl förmodligen det självförtroendet som gör att han aldrig slutar utmana sin back och aldrig sluta försöka. Aldrig tvivla på sig själv eller sitt kunnande.

Återigen så får det naturligtvis inte slå över utan det måste finnas en balansgång.

SPORTs framsida på söndag: "Deulo sänker Getafe!" Kom ihåg var ni läste det först... =)
Barcelona Deulofeu
2012-09-14 14:04
Kul att Deulofeu åker med jag skrev det ju redan igår och blev så glad när det bekräftades idag.

Hoppas han får ett par minuter och att b-laget klarar sig utan honom.
Barcelona Barca o Mort!
2012-09-14 13:43
AndreD

Det tror jag inte på. Om du hade en familj som höll på att svälta då? Isåfall är du ganska egoistisk om ett hat för ett fotbollslag går före kärleken till din familj.

Visst förstår jag om du hade fått €2M/år av Valencia och 10 av Real att du hade valt Valencia. Men om det var Real eller inget tror jag även de djupaste culén hade satt sin familj före fotboll. Allt annat vore fjantigt hur mycket man än älskar sporten och klubben.
Barcelona koeman92
2012-09-14 13:35
@AndreD - General pardon:


Så kan du inte säga. Som fotbollsspelare måste man ju rädda sin karriär och man kan inte förneka att Real är ett av världens bästa lag och har möjligheter till att vinna titlar. Många Barca fans genom tiderna har spelat i Real för att rädda sin karriär, bl.a Zidane, Van der vaart, Robben, Özil, Modric osv. Men eftersom Barca inte ville ha dem (bortsett från Zidane) och för att Real erbjöd de löner som de inte kunde säga nej till så kunde de inte säga nej till det. Personligen skulle jag hellre vilja spela i Real Madrid än att stanna här i Sverige och spelat i sopiga allsvenskan, hur mycket jag än älskar Barca. Först och främst skulle jag utvecklas som spelare och sen skulle jag tjäna väldigt bra pengar och ha en möjlighet till en lyckad karriär. Men som sagt, om man inte har något val och det inte finns andra möjligheter, så måste man ta den enda möjlighet man har. Oavsett hjärta till en annan klubb eller inte.
Barcelona 1.70-ligan
2012-09-14 13:19
Tello och Deulofeu åker med till Madrid. Kul att även Gerard fick plats! Ingen Sergi Roberto dock. Hade nästan trott det, men då är väl Thiago helt redo, antar jag. Sen har vi ju Jonathan, som med sitt a-kontrakt bör gå före... Och Barca B har match i helgen de med. Ganska logiskt att Sergi inte togs upp, när man tänker efter lite!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-14 13:17
"Official: Puyol has recovered from his fractured cheekbone and got the medical green light."

"Official: Jordi Alba has not yet recovered from his flu and will not be able to play against Getafe tomorrow."
Barcelona NoGo™
2012-09-14 13:14
Deulofeu och Thiago med i truppen till Getafe matchen! Alba åker inte med.
AndreD - General pardon
2012-09-14 12:53
barca_joe

Om jag var uteliggare och Real erbjöd mig ett kontrakt med bäst lön i världen hade jag spottat Florentino i huvet och bajsat på kontraktet. Hade hellre skjutit mig själv än gått till den klubben. Så nästa gång, säg inte "varken för mig eller för er". Man skäms att en "culé" kan säga en så äcklig sak som du precis sagt.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2012-09-14 12:41
- Under hela min karriär är det bara en spelare som imponerat lika mycket på mig - när jag först såg honom mot mitt Juventus i Joan Gamper trophy, som Messi och det är Radamel Falcão säger Capello till La Gazzetta dello sport.

- Han är en fantastisk forward, utan tvekan den bästa forwarden i världen för tillfället.

Det här måste vara enormt.. Messi är den första som Capello har imponerats så mycket av och nu El tigre vid namn Falcao. Och Messi var endast SEXTON år gammal då. Det här är sjukt. Capello har haft spelare som Van Basten, Maldini och mött spelare som Zidane, Ronaldinho, Del Piero, CR7, Ronaldo och Totti tex.. Och endå väljer han Messi, men nej, vi överdriver inte när vi säger att Messi är den bästa spelare vi någonsin sett.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-14 12:22
Sergi Sampers prestationer igår mot Tottenhamn fick ganska mycket uppmärksamhet i engelsk press. Daily Mirror döpte honom till "Super Samper" och jämförde honom med Xavi. Sen är det känt sedan länge att engelska klubbar, främst då Arsenal men även City som Daily Mirror nämner, följer hans utveckling.

Dels är det naturligtvis bra att Samper gjorde bra ifrån sig, men nackdelen är att han väcker uppmärksamheten från utländska klubbar och det kommer bli bara mer och mer svårare att behålla honom.

Sen tycker jag att främst Bagnack, Ebwelle och målskytten Sandro gjorde bra ifrån sig på White Hart Lane. Kommer bli svårt för detta Juvenil A att leva upp till prestationerna från förra laget, som hade Sergi Gómez, Deulofeu, Espinosa, Rafinha och Dongou, men de har börjat bra, såväl i ligan som nu i Next Gen Series.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-14 12:11
barca-joe/

Anledningen till att jag inte vill eller kan tänka mig se Kluivert träna Barcelona har inget med hans uttalanden att göra utan mer med att jag aldrig har sett honom som en potentiell tränare allmänt sett.

Sen så gillade jag aldrig spelaren Kluivert särskilt mycket. Som Gabriel var inne på var han ganska ojämn, hade en tveksam attityd och var långt ifrån en målskytt man kunde lita på.
Barcelona barca_joe
2012-09-14 10:57
Så ni menar att om Real Madrid skulle erbjuda er att A-lags kontrakt idag med en monsterlön skulle ni tacka nej?

Hade jag spelat i Fulham t.ex och Schalke och Real ville ha mig då jag var 28 år så hade inte klubbhjärtat spelat någon roll, varken för er eller mig. Kolla bara på Özil och Modric nu. De har ambitioner att vinna alla titlar men vill inte Barca ha dom så är ju bästa stället att göra det på, faktiskt Real Madrid.

Kluivert är en minilegend för mig och hans uttalande är väl inte smidigaste i år. Men han är i början på hans tränarkarriär om jag inte missminner mig och han känner nog att han är villig att träna vilken storklubb som helst, och då även Real.
LionelMessiTheHandOfGod
2012-09-14 09:59
Myrran

Ta fram statistik utan Messi hade varit kul att se.
Barcelona Barca - King / Xavi Dictates
2012-09-14 09:26
kluivert who? gilla aldrig den spelaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Myrran
2012-09-14 09:17
Barcelona have lost 53 of the possible 150 points in the 50 Liga games Iniesta didn't play in the last 8 years #fcblive [via marca]

Det här är ju insane, Iniesta är så grymt viktig för Barca så det är inte klokt...
Annons: