/spanien/barcelona/forum/9784.aspx/spanien/barcelona/forum/9784.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Riiio!!
2012-09-23 00:57
Äsch glöm det där med Villa och Messi. Hände precis samma sak förra året tror jag, mellan Alves och Pique. Det glömdes bort ganska omgående. Man såg även sen att så fort Messi kom rättvänd första gången efter incidenten så sökte han efter Villa.

Messi ska bli farsa snart och är kanske lite smånervös =)
Barcelona NoGo™
2012-09-23 00:55
Hahaha där kom den obligatoriska muskelskadan på Adriano....


Vilanova: "Cesc played a great game, satisfied by his work. He just had a bit of bad luck in front of the goal." #fcblive


Vilken match såg han egentligen?
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-09-23 00:53
Adriano, who was subbed off, has a thigh muscle overburdening #fcblvie [catalunya radio]

Någon som är/blev förvånad? Ganska väntat.
,Sami
2012-09-23 00:53
Vilanova: "Song rather than Bartra? Song plays because he has more experience, and we signed him for that position. He needs minutes."
Barcelona NoGo™
2012-09-23 00:50
Ähh kom igen nu grabbar, alla som har spelat fotboll vet att man ibland blir förbannad och säger något olämpligt till lagkamrater/motståndare.

Inget nytt fenomen direkt.

Vilanova: "Song rather than Bartra? Song plays because he has more experience, and we signed him for that position. He needs minutes."

Men tito hur ska Bartra få erfarenhet om han inte esn får chansen hemma mot Granada?! Song köpt för att spela mittback? Ursäkta vad i helvete! De kunde ju för fan köpt en bra renodlad då istället!
Barcelona basaric - "el guaje"
2012-09-23 00:48
Gabriel

Håller med dig fullständigt. Jag blir inte förvånad om Marca redan imorgon skriver att David Villa är på väg från klubben. Vi behöver inte sånt, det där är något som passar in i Real Madrid.

Sami

Ja, det har han. Fast det var för ett tag sen.
,Sami
2012-09-23 00:46
Har inte Messi skällt ut Tello också? Har för mig det.
Barcelona Gabriel
2012-09-23 00:44
Konsten att kunna vinna efter en dålig match, det är det som skapar mästare. Spelet klappar absolut inte som vanligt, vad det beror på vet jag inte riktigt men det är långt ifrån det sedvanliga förtrollande boll rullandet som praktiseras i matcherna f.t. Om det beror på Fabregas närvaro, mittbackspositioner fyllda av spelare som egentligen är mittfältare eller avsaknaden på den höga pressen låter jag vara osagt, kanske är det, och även mest troligast, en kombination av alla dessa saker som gör att spelet inte är att känna igen. Men hur som helst så står vi nu där, högst upp på berget med 15 poäng av 15 möjliga - och det är ett storhetstecken om något.

I andra fall finns det mycket att klaga på när det kommer till det spelmässiga efter denna matchen men jag låter det vara osagt då jag är övertygad om att andra redan skrivit av sig. Istället väljer jag att fokusera på det faktum att vi vinner våra matcher utan att behöva spela speciellt bra. Vi har gått och blivit den klubben som många av oss culés gått och väntat på - ett lag som kan vinna matcher där vi spelar dåligt. Det är långt ifrån signifikativt för den här klubben, snarare tvärtom.

När det kommer till Messi är det mycket som kan sägas även om han efter den här matchen, mest negativt. Spelmässigt är det svårt att klaga på honom eftersom han är så sjukligt bra (även om han inte hade sin bästa match ikväll), men vad som däremot oroar är hans oförmåga/ovilja att springa och kämpa på plan som han gjort i tidigare säsonger. Vad det beror på vet jag inte och känner mig inte heller speciellt intresserad att spekulera till vad det vara pga av, men faktumet kvarstår - Messi har förändrats. Personligen har jag svårt att klaga på en spelare som alltid gör sitt bästa och kämpar. Ta Mascherano t.e.x, han är så långt ifrån en bra mittback som man kan komma, men det är inte hans fel att han blivit tillsagd att spela som mittback. Det går alltså inte att klaga på honom egentligen, för han gör sitt bästa, krigar och kämpar eftersom han vet att laget går före jaget, samtidigt som han säkert även är medveten om att Busquets inte går att rubba.

Messi däremot, och det är tråkigt att behöva skriva det här, klagar man nu snarare på pga hans tråkiga attityd och inställning på plan. Det går inte att komma ifrån att han är världens bästa spelare och nästan alltid skapar farliga situationer för motståndarna oavsett om han har en bra eller en dålig dag. Men det är verkligen synd att se hur han betett sig på sistone. Ikväll var det riktiga "Ronaldo fasoner" hos honom och det är verkligen inget beteende jag vill se i Messis personlighet. Gå och skälla på en lagkamrat efter en dålig passning, gå runt och bitcha med motståndarspelarna - nej, det är verkligen inte den Messi jag vill se.

Det är dock skönt att se lite känslor hos honom, så missförstå mig inte nu. Hans reaktion efter Xavis mål var helt underbart att se, ungefär som när han satte sig ner på gräset och jublade efter Villas 3-1 mål mot United i CL-finalen. Så känslor är absolut inget jag är emot, så länge de visas på rätt sätt.

Men bortsett från att det var väldigt tråkigt att se Messi skälla ut Villa på det sättet var det även otroligt onödigt då det enbart ger Madrid-pressen en onödig chans till att starta något. Vem vågar slå emot på att de kommer låta detta gå förbi?

Don't start nothing, there won't be nothing.

15/15 hur som helst, nu går vi härifrån och försöker rycka upp oss även spelmässigt.
Barcelona Leo! Ets Unic! Sos Grande!
2012-09-23 00:44
Messi: "Discussion with Villa? I don't have problems with him, on the contrary. It's normal, the pressure of the moment." #fcblive
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-09-23 00:42
Helt ärligt, vad skulle Neymar tillföra? Minns ni Alexis i Udinese,han var en riktig dribbler likt Neymar. Men kolla Alexis nu, dribblar han? När han väl kommer förbi sin försvarare blir jag mållös. Så hur tror ni det skulle gå för Neymar hos oss? Inte så bra, va?

Vi kommer aldrig få en spelare som kan avlasta Messi, med målen till exempel. Finns inte många yttrar i världen idag som gör många mål. Köper vi exempelvis Falcao, tror ni Messi vill spela på högerkanten igen? Nej, tror inte det.

Alexis/Pedro - Messi - Neymar ser riktigt nice ut på pappret men hur skulle det gå, egentligen? Neymar skulle inte ens våga dribbla/finta, rädd för att bli utskälld av Messi vettu ;)

Aja, ha de.
AndreD - General Pardon
2012-09-23 00:42
Song has recovered 17 balls against Granada, one of those leading up to 1-0, and he didn't lose any #fcblive [via catalunya radio]
Barcelona Jugador
2012-09-23 00:42
Fabregas som knappt spelar med en tiondel av sin förmåga men ändå presterar i nivå med Sanchez skall man ge fan i och kritisera ner till fotknölarna efter varenda match, han spelar inte så 'fruktansvärt dåligt' som vissa vill få det till, den senare har dock vart under isen sen dagen han landa i Barcelona, väldigt passiv och vågar inte utmana alls, när han väl gör det så tappar han bollen. En frisk Pedro går före, alltid, även Villa.
Barcelona westinho - Sergio #16
2012-09-23 00:41
Messi : "In training it also happens but there are no cameras. I have no problems with el Guaje"

Ni som gnäller kan aldrig ha spelat fotboll. Detta är vardagsmat i alla lag.
Barcelona basaric - "el guaje"
2012-09-23 00:40
Hetfield

Messi har tillräckligt med utrymme så det räcker i Barcelona. Han får nästan göra vad han vill. Helt rätt enligt mig, han är ju trots allt världens bästa spelare genom tiderna.

Men att skälla ut en lagkamrat efter att denne för första gången i matchen försöker på något på egen hand är fel. Oavsett vad du heter.

Är det bara jag som tycker att Messi inte ens va i ett bra läge för att David Villa skulle försöka sig på en passning?

Villa var inte den enda som Messi skällde ut. Sanchez fick ta emot en del skit då han nästan friställde Thiago med en bra passning. Messi var inte i ett bättre läge då heller.

Om jag får gissa så tror jag att det har hänt något i Messis-privatliv.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2012-09-23 00:36
: MESSI.CORLEONE //

Skulle Messi gå ut offentligt å be om ursäkt för att han visa sitt missnöje mot en lagkamrat? Va det barcas f 99 som spela på camp nou nyss eller har jag missat nått?
Tror Villa glömde det lika snabbt som incidenten va över. hade någon i mitt lag börjat lipa för att man fått en utskällning efter ett misstag på plan hade jag som lagkapten gett honom en örfil. Det ä vuxna professionella män som nog kan hantera kritik när man gör något dåligt på plan. Det hade vart en annan sak om messi kritisera villa i media då det är dålig å falsk stil. Man måste dock kunna visa sitt missnöje på plan när folk inte presterar som förväntat. Ingen är immun mot det. Inte ens messi! Upp till honom att svara med att höja sitt spel ist. inte gråta som du vill få dom till
,Sami
2012-09-23 00:34
addeh
Neymar skulle sitta fint:)
Barcelona koeman92
2012-09-23 00:33
@addeh:


Jo, Pedro.
Barcelona Barcelona!!
2012-09-23 00:33
Messi tappar såklart en del boll i sina dribblingsförsök, men när det gäller Messi tycker jag det är befogat att han ändå försöker, med tanke på att det väldigt ofta leder till något väldigt bra anfallsmässigt. Med det sagt så hade Messi ingen bra match idag och som jag sa efter CL-matchen i veckan så tycker jag inte att Messi har imponerat spelmässigt denna säsongen, men han har gjort sina mål. För övrigt är jag faktiskt orolig över barcas dåliga spel i början på säsongen, fortsätter vi som idag tappar vi snart poäng...
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2012-09-23 00:32
För övrigt måste jag medge att jag är orolig över våra yttrar. Visst, vi har Tello, som är giftig - ibland. Villa är ingen utmanare. Alexis ser riktigt farlig ut emellanåt, men det har gått i lås lite för honom under säsongsupptakten. Pedro utmanar en hel del, men är ingen dribbler direkt.

Jag saknar den där yttern som kan göra sina gubbar och hitta på någonting. På ett sätt saknar jag Cuenca. När det väl gick, då gick det fasen i mig fullt ut för canteranon. Än så länge tycker jag ingen imponerat så att någon är given bredvid Messi. Cuenca har alla chanser i världen att slå sig in och ta en plats.
Barcelona Hetfield
2012-09-23 00:31
Jag syftade inte ens på dig, så du behöver inte ta åt dig heller. Jag syftar på vissa andra som pratar om Messi som att han har rånat de.

Jag har aldrig påstått att Messi aldrig gör fel, det jag däremot säger att när man väger upp vad han har gjort och kan göra, så har han råd att riskera och försöka sig på andra saker. Om Messi skulle vara den spelaren som ständigt passade andra, hade han varit lika bra som han är idag? Ja, han kan väl passa lite mer ibland, men det är samma sak som gör honom så bra ibland. Man måste ge en sådan spelare lite mer utrymme. Jag påstår inte att det är särskilt konstruktivt att skrika åt andra, men det här handlar om människor som lever för att vinna matcher. När spelet inte klickar och när medspelarna inte hänger med, då blir man frustrerad.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2012-09-23 00:30
Cesc ser inte ut att ha hamnat rätt i barca. För alla oss som följde honom i arsenal är det ett mysterium hur han kan va så blek som han varit i barca! Tycker vi borde ge honom säsongen ut och om det inte funkar försöka sälja tbx honom till arsenal för samma pris som han kom.

Förövrigt blir det allt tydligare att vi borde värva in en mittback och en målskytt att avlasta messi. Villa börjar komma till åren och det kommer ej bli lätt för honom att hitta tbx till gamla glansdagar. Sen är han inte och har aldrig varit lika bra ute på kanten. Svaren kan ju finnas inom dom egna leden i form av Delafeu och Batra men eftersom dom inte har fått chansen fullt ut ta jag det som att dom är långt ifrån redo. Å då får man tyvärr öppna plånboken för att radera ut dom få brister som finns i detta fantastiska lag! En ny mittback i januari Sakho eller Hummels. Å en ny anfallare i sommar neymar eller Falcao.

Sanchez är en annan spelare som jag tycker vi borde casha in på nästa sommar om han inte höjer sig. Visst han är inte dålig men aldrig heller riktigt wow! Alldeles för vek i kroppen och för svag i avgörande lägen. Med detta sagt så va det en stark vinst idag. Granada försvara sig tappert och våra spelare fastna i spelet. Då är det otroligt starkt att bryta sig ur transen och höja sig på 9 nä det som mest behövs!
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-09-23 00:29
Hetfield

Kompis kolla här. Messi är världens bästa spelare. Det vet alla som har en hjärna. Men Villa är Spaniens störste målgörare genom tiderna. Det ska ingen glömma. Han är inte vem som helst i Spanien. Han har dessutom varit borta från spel i 9 månader. O det vid hans 30 års ålder. Jag som verkligen älskar Leo blev så besviken när jag såg honom bete sig på det viset mot Villa.
Det var fel beteende. Hoppas Leo nu efter matchen går ut o ber om ursäkt. Det vore stort.
Barcelona basaric - "el guaje"
2012-09-23 00:28
Hetfield

Jag hänger inte ut någon. Jag skyller inte på någon.

Hur många gånger per match ser vi Messi tappa bollen efter att ha dribblat bort tre eller fyra spelare? Hur många gånger per match ser vi Villa eller Alexis i ett läge där en enkel pass från Messi hade inneburit friläge? Men oftast så väljer Messi inte att passa för att sedan tappa bollen. Får han någon utskällning då? Nej.

Hur många gånger per match ser vi Villa eller Sanchez dribbla när dom kan passa Messi? Aldrig.

I vissa matcher så måste spelare som Sanchez och David Villa försöka något på egen hand då motståndarna oftast har två eller tre spelare på Messi. Men om Messi ska gråta som han gjorde idag så förstår jag varför dom väljer att passa honom varje gång.

Villa var tydlig med att påpeka att det var första gången i matchen som han försökte på något på egen hand.

Du behöver inte sitta här och förklara vad Messi gjort för klubben, det vet vi alla. Han är enligt mig Barcelonas och världens bästa spelare genom tiderna. Vi behöver inte gå in på det.
Barcelona FC Barcelona 1899
2012-09-23 00:26
Är lite arg på Messi faktiskt att han ens vågar skälla ut Villa när han själv spelar så dåligt. Tycker att Messi bör istället peppa Villa istället för skälla på honom. Är nöjd med vinsten trots en usel match igen men vi leder med 11 poäng. Det firas vilt i Realsforum för dem tror verkligen att Real kommer leda liga innan JUL Hahahaha. Man ju bara drömma den tanken. Tänk killar när Barca spelar dåligt så vinner man och det bör vi tacka för. Real spelar dåligt och dem förlorar. Vi ska vara negativa utan tänka att vi vann trots att motståndarna parkerar bussen från mål. Vi kommer vinna ligan sanna mina ord. Vi ska ta hem ligan och sätta tyst på Madrid och deras The Special Five.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2012-09-23 00:25
Visst finns det saker att förbättra, både för laget som helhet och bland vissa spelare.. Men det märks hur jäkla bortskämda vi är när majoriteten bara fokuserar på de negativa sakerna efter en satans skön vändning som gav ett tillfälligt avstånd på 11p till real. Jag tycker det är gött att vi vinner även när vi inte är på topp. Och så småningom ska nog alla bitar falla på plats. Tvivlar inte minsta lilla på vad varken tex Fabregas, Alexis eller detta laget är kapabla till. God natt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2012-09-23 00:25
Song has recovered 17 balls against Granada, one of those leading up to 1-0, and he didn't lose any #fcblive [via catalunya radio]

Han gjorde som sagt inte bort sig.
Barcelona LeoMessi
2012-09-23 00:23
Mycket klagande på Messi idag trots att mittfältet underpresterade något rejält. Vad ska Messi göra när vi inte kan spela fram bollen? Vi kan inte förvänta oss att Messi ska sköta hela uppspelet och anfallet. När Messi väl kommer rättvänd så klänger motståndarna på honom, dom agerar ryggsäckar då. Klart som fan att han blir irriterad, vem skulle inte bli det. Sen så ska sanchez spela på vänsterkanten, det är då han är som bäst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Éluc
2012-09-23 00:23
Jag tycker det såg så uppenbart ut att Pedro är given i startelvan efter sitt fina inhopp. Han utmanar mer än både Alexis och Villa, och till skillnad från Tello lyckas han också ganska så ofta skapa något ur ingenting. Det är dock jävligt trist att Villa aldrig fick några riktiga bollar att spela på, utan Adriano insisterade jämt på att passa bollen in centralt istället för att kombinera med Villa. Jag är helt övertygad om att den vänsterkanten hade sett betydligt mer fartfylld ut i första halvlek om nu Alba hade spelat.
Barcelona Hetfield
2012-09-23 00:21
basaric

Ska man döma en spelare utifrån en match? Messi har spelat i Barcelona sen han var en liten pojke och han har nästan slagit alla rekord som det går att slå.

Vem är Villa i jämförelse? Jag skulle inte byta ut Messis skosnöre mot Villa. Någon måste ta tag i det hela, det går inte att man går runt och klappar varandra på ryggen. Messi har rätten att dra andra i örat efter allt han har gjort, jag tycker bara det är så otacksamt att hänga ut Messi efter en lite sämre match.
Barcelona FCB_Cule
2012-09-23 00:20
Det är såna här segrar vi behöver . Hade vi inte tagit 3 poäng idag så hade moralen inte varit så hög. Godnatt alla och pusta ut ordentligt nu .
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: