/spanien/barcelona/forum/9783.aspx/spanien/barcelona/forum/9783.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-23 16:59
Visst är det bra att vinna matcher även när man spelar dålig. Däremot kan man inte lita på det och tro att man kan gå runt och lalla en hel match bara för att det kommer ordna sig. Det är faktiskt oroväckande hur pass dåligt vi faktiskt spelat den senaste tiden. Spartakmatchen var tydligen inget undantag, och det här är en trend vi måste vända på snabbt. Det är två ligamatcher där spelet verkligen flöt på och det var mot La Real och Getafe, även första El Clàsico-mötet spelade vi otroligt bra. Annars så blev vi sönderpressade av Real och även Osasuna stora delar. Mot Spartak och Granada såg det bara riktigt slött ut. Valenciamatchen var ändå helt okej.

Det här måste sluta. Tyvärr tror jag det behövs en förlust för att väcka laget, för känslan spelkarna har just nu är att allt fixar sig till slut ändå. De tre nästkommande matcherna är Sevilla borta, Benfica borta samt Real. Tre matcher vi knappast lär vinna om vi fortsätter såhär.

Och jag måste bara säga en sak om Cesc. Han har gjort en bra match den här säsongen och det var mot Getafe. Vad hände då? Jo, han spelade som falsk nia istället för Messi. Det är enligt mig hur tydligt sdom helst att han ska spela längre upp i planen, det är där han presterar bäst.

Och Messi är inte någon man känner igen just nu tyvärr. Mot Spartak räddades han av två mål men faktum är att han spelmässigt var direkt dålig med hans mått. Skärpning, det jobbiga är att han spelat två dliga matcher efter han blev bänkad, något jag trodde skulle göra honom ännu hungrigare.

Nåja, 15 poäng på fem matcher är naturligtvis trots allt ett fantastiskt facit. Dock tycker jag man ska se allting från ett större perspektiv, många går runt och tror att det är frid och fröjd bara för att vi vinner men det är det inte. Man kan vinna utan bra spel i några matcher, ja ganska många kanske men ser man långsiktigt måste spelet funka. Och det snart. Vill det sig illa så är Real nästan ikapp efter El Clàsico.
Barcelona MissyaPep
2012-09-23 16:32
United hade sån tur. Valencia filma till sig en straff.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2012-09-23 16:09
Fan vad jag lider med Liverpool. Dom har spelat ut United och United fick årets billigaste straff. Valencia faller utan kontakt. Van pussy känner sig som en kung när han med nöd och näppe sätter straffen. Han har ingen anledning att känna sig grym när han har varit helt jävla osynlig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Grimaldo
2012-09-23 16:07
Och där blev Agger skadad mot United. Och folk i forumet ville ha glasliraren...
Barcelona koeman92
2012-09-23 15:58
Varför hyllade ingen Busquets igår? Han var ju grymt bra, en av matchens absolut bästa spelare om man kollade på honom! Grande Sergio
AndreD - General Pardon
2012-09-23 15:33
Shanghai - SHOOT ME $12

Svår jämförelse. När Real gjorde skitmatcher fick de hjälp av domarna och vann matcherna. Vi får aldrig hjälp av domarna.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-09-23 15:33
Gåshud, Gerrard!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-09-23 15:24
Jag gillade vinsten mot Granada igår. Det är dem matcherna som gör oss till ligavinnare. Ta Real som exempel förra säsongen. Visst hade Madrid-laget domarna med sig varje match, men i slutändan vann dem så kallade "skit matcher" och vann ligan.

Barcelona Barcelona10Messi
2012-09-23 15:14
Hitman blir utvisad i Liverpool. Skitkass.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2012-09-23 15:12
I slutändan är det omöjligt att prestera guldfotboll i 38 liga matcher. Vi har vunnit våra "skit matcher" och det är det som betyder något. I slutet av säsongen är det ingen som bryr sig eller kommer att minnas "hur vi vann" mot Granada så länge vi står där som ligamästare.
Barcelona Barca - King / Xavi Dictates
2012-09-23 15:03
ALLA I MADRID LÄGRET ÄR SMEAGOLS OCH REAL ÄR DERAS PRRRRRRREAACIOUS! HAHAHA
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2012-09-23 14:48
Jag har sagt det många gånger och säger det igen. Varför tar ni åt er vad dem i Puertan skriver? Vem fan bryr sig om vad de tycker? Gå inte ens in där. För enligt de existerar bara Real Madrid på denna jord och inga mer.
Barcelona LeoMessi
2012-09-23 14:29
Fabregas kan inte styra spelet på samma sätt som xavi. Xavi får många fler bollar att jobba med och laget litar så mycket mer på honom än på Fabregas. Det gör att Fabregas inte har riktigt samma möjlighet att styra spelet. Man märker ju hur alla söker xavi på mittfältet. Sen så är xavi mer rutinerad, tålmodig och så har han ett kortpassningsspel Fabregas inte är i närheten av än så länge.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cataloniaboy
2012-09-23 14:26
Det positiva är ju att poängen trillar in trots lite sämre spel. Det Pep misslyckades med har Tito lyckats med, och det är sådant som är avgörande i slutet av säsongen. Man har inte råd att tappa poäng mot lag som Getafe, Osasuna mfl, vilket vi gjorde förra säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Éluc
2012-09-23 14:22
Det briljanta med Xavi är att när han kommer in så sänks det genomsnittliga tempot med något snäpp. Däremot är han så fantastiskt bra att vid rätt tillfälle välja att höja tempot och således få laget att sätta ett tryck mot straffområdet. Det blir helt enkelt mer organisation och tanke bakom våra tempohöjningar med Xavi på plan.
Barcelona LeoMessi
2012-09-23 14:19
Man kände verkligen hur alla blev tryggare igår när xavi kom in. Han sprider sånt lugn på planen. Som att alla vet att han drar det stora lasset på mittfältet så att dom andra kan koncentrera sig på det dom är bäst på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Éluc
2012-09-23 14:08
Xavi har varit vår tveklöst bästa spelare den här säsongsinledningen, tätt före Busquets. Det finns verkligen många offensiva spelare som kan höja sig flera snäpp till sin normala nivå.
Barcelona 1.70-ligan
2012-09-23 13:29
Det är väl bara positivt om vi har full pott i både ligan och CL trots att vi underpresterar. Tänk då hur bra det ska bli när vi hittar formen!
Barcelonistas
2012-09-23 13:07
Sorry för rörig text.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2012-09-23 13:05
Ibland förstår jag mig inte på El Pasillo i puertan. Han säger att vi har varit dåliga den här säsongen vilket är långt ifrån sanningen. Visst våra 2 senaste matcher har vi under presterat grovt men i övriga matcher så har vi varit bra. Vad har Real Madrid presterat den här säsongen? En halv lek mot Barcelona, där man i andra halvlek blev rejält tillbaka tryckta av ett Barcelona med 10 man. Och sen City matchen där Real för första gången under säsongen gör en hel bra match. Hade jag varit Madrid fan så hade jag varit orolig,
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MVP - 2011
2012-09-23 12:10
Fattar inte hur Madrid-fansen har mage nog att kritisera vårt spel när deras eget lag ligger på fantastiska 14e plats i ligan, 11 poäng bakom oss och mindre mål än Messi.
BB-Barceloneta
2012-09-23 11:48
Det blev altså en 2-0 seger igår även om det satt långt inne, mycket på grund av en storspelande Toño i Granada målet. Ett tag var jag rädd att det var på väg att bli en ny Sevilla hemma á la 2011 där Javi Varas var ett monster i målet som det inte gick att få håll på. Monstret denna gång hette Toño, men det gick i alla fall att måla.

Vad gäller den lilla dispyten mellan Messi och Villa så tycker jag det inte är något att dra allt för stora växlar över, inga alls faktiskt. Det är två elitidrottsmän som är enormt frustrerade efter att kört fast mot ett lag som Granada (med all respekt) och då kan sådant där ske. Allt är inte "gulligull" i Barcelona hela tiden och jag tycker den där "godhetsstämpeln" blir lite överdriven emellan åt, att spelare tjafsar med varandra händer i Barcelona också. Punkt slut.

Överlag så kan man säga att vi för andra gången den här veckan gör en skitmatch men ändå kommer undan oerhört tacksamt och lindrigt, hade det velat sig illa så hade vi kunnat stå tomhänta efter dessa matcher men att vinna dem här matcherna tyder på enorm styrka. Jag vill till och med säga att det är dem här matcherna man vinner guldet på.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2012-09-23 11:40
Xavi har börjat säsongen riktigt bra, han har varit bra i nästan varje match och det känns som han bara blir bättre och bättre trots åldern. Jag trodde länge att det skulle bli kryss igår, det var en sån där match där alla missade igår och ja till och med Messi. Fabregas måste ta och skärpa sig, han har varit usel den här säsongen.. Han har missat väldigt mycket.. Iniesta lär vara tillbaka nästa match så han borde gå tillbaka till bänken. Jag tycker mittfältet är bättre när Thiago spelar där än Cesc.

Adriano är en bra spelare men man blir trött på alla hans jävla skador. Jag tycker synd om honom för att han har varit riktigt bra så här långt... Men nu är Alba tillbaka så vårt kantspel kommer bli bättre.
Barcelona Messi-Barca-10
2012-09-23 11:40
Någon som vet vart man kan se gårdagens match?
Barcelona Riiio!!
2012-09-23 11:16
Tycker vi ska spela med det vanliga mittfältet när tillfälle ges, dvs Busq-Xavi-Iniesta men sen om Fabregas ska spela så hade jag velat övergå i en lite mer 4-1-2-1-2 formation med backarna som vanligt, busq som defensiv, xavi o iniesta på mittfältet och fabregas framför dom. Precis bakom Messi och Pedro (formstarkast just nu). Lite som borta mot Real en gång under förra året.

En sak jag verkligen älskar med Fabregas är att hur dåligt det än går för honom så lever han sig verkligen in i matcherna och han blir lika glad när någon annan gör ett mål te.x
Barcelona ALEX SONG
2012-09-23 09:07
Är dt bara jag som tror att Fabregas inte spelar på med Xavi bredvid sig. Vi borde köra fabregas med Thiago eller iniesta, tror det som gör svårt för fabbe är att båda han och xavi vill ha kontroll över matchen och därför inte kan spela tillsammans
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2012-09-23 05:17
Ehh det med Villa och Messi är juu inget och bry sig om. Men det som stör mig är de svenska tidningar, Liksom de verkar som om de väntar på något fel i Barca ska komma fram så att man kan skriva en hel artikel om det, Avundsjuka j*vlar. Jag skäms över att komma ifrån samma land där Aftonbladet är den största tidningen.

Men iallafall något som oroar mig väldigt mycket är juu backlinjen och speciellt masch, gång på gång gör han misstag den här säsongen, La ni märke till när Granada fick friläge på slutet, Hade Masch följt sin gubbe så hade det inte hänt. Det är ju inte första gången han är ur position något måste göras!


Men men såna segrar behövs, 15 poäng av 15 möjliga visst måste spelet förbättrats men som en viss Hamren brukar säga hellre spela dåligt och vinna än och spela snyggt och förlora! Viscaa!
Barcelona grande jw
2012-09-23 03:45
Angående Neymar så tycker jag inte man ska jämföra honom med Alexis. Neymar är ett underbarn som kommer bli riktigt stor. Jaja det finns en hel som är obevisat tills han spelar i en större liga, men kollar man killens statistik och målfacit så förstår man att han är något helt extra. Han är bara 20 jävla år och ligger inne med några rätt så fina facit för sin ålder:

Senaste 50 matcherna för Santos: 42 mål
Brasilien Senior / Brasilien U23/U20: 39 matcher 26 mål.

Som 19åring (Säsong 2011/2012) spelade han 66 matcher klubblag / landslag och gjorde 41 mål / 12 assist. Som 19åring!!

Den som inte tror att Neymar kan tillföra något till dagens Barca.. Herrejösses :)

Något säger mig också att det kommer stå mellan oss och Real i kampen om honom. Så då kan man ju leka med tanken att vi skiter i Neymar, och där står Real Madrid med bankernas godkännande och ger honom ett saftigt kontrakt. Vad kul vårat försvar skulle ha mot Cristiano Di Maria Neymar.. Naaat!
Coach pep.
2012-09-23 03:01
@Culé - Messi y Alexis:


Man kan inte jämföra Alexis med Neymar. Den sistnämnde har bollen helt fastklistrad när han springer och dribblar, medan Alexis styrka ligger i kvickheten och kroppsvändningarna snarare än bollkontrollen. Han har ingen särskilt utmärkande bollkontroll till skillnad från Neymar som är unik på den punkten.

Inte för att jag förespråkar en värvning av Neymar men han är the real deal och skulle säkerligen göra bra ifrån sig i Barca. När det gäller Alexis så har jag personligen en väldigt taskig magkänsla gällande honom som jag inte riktigt kan förklara, men jag hoppas att han motbevisar mig.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-09-23 02:46
@!Sergio_ Busquets!:


Edit 2: Hittade en ny länk.
Annons: