/spanien/barcelona/forum/9709.aspx/spanien/barcelona/forum/9709.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Peshmerge - AS9
2012-09-25 22:55
Barcelona 1.70-ligan
2012-09-25 22:38
Fiskfot

Finns väl inget som tyder på att han skurit sig med Vilanova. Kanske har han svårare att finna sig till rätt i Titos lite annorlunda spelsätt. Eller så är han bara ur form. Men han har inte kunnat komma in i det ordentligt heller, det ska man komma ihåg... mkt småskador. Hoppas han gör det snart! I min bok är han given brevid Messi när han är i toppform.
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2012-09-25 22:29
Vad är mer irriterande än en klichéaktig, störande, men ändå äckligt berömd snorunge iförd en Barcelona-tröja? Jo, den eviga katalanska avundsjukan och mindervärdeskomplexet från FC Barcelona-representanter, gentemot storebror Real Madrid.

Ska jag skratta eller gråta, gentemot storebror Real Madrid snälla?
Barcelona fiskfot
2012-09-25 22:27
@1.70-ligan jag tycker faktiskt han var väldigt bra första delen av förra säsongen och helt okej resterande delen. Men jag förstår inte vad som har hänt nu. Kan det ha skurit sig med vilanova kanske?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2012-09-25 22:15
Går dåligt för Afellay även i Schalke så han kommer definitivt bli såld nästa sommar, Afellay är inte så bra som alla tror det är skillnad mellan holländska ligan (där han dominerade) och spanska ligan och tyska ligan.
Barcelona 1.70-ligan
2012-09-25 22:04
Sen håller jag mer er om att det är frustrerande att vi inte får ut Alexis fulla potential. Det finns så otroligt mycket kvalitéer i den kroppen och det känns som vi begränsar honom lite.. fast det är inte bara vårt fel. Skadorna har förstört mycket och han har faktiskt varit riktigt bra emellanåt i Barcatröjan. Hoppas det lossnar ordentligt för honom snart bara, och att han slipper mer skador
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-09-25 21:59
Romeu gjorde precis sitt första mål för Chelski.
Barcelona Keite
2012-09-25 21:42
@Pique y Puyol:


Nej? Det var ju Robinho som ville lämna Madrid eftersom han kände inte kände sig älskad då Madrid hela sommaren hade försökt signa Ronaldo och använda honom som bytte. Så han blev sur och ville dra.
Barcelona 1.70-ligan
2012-09-25 21:33
Som sagt, Llorente är gratis nästa sommar. En helt annan spelare än någon vi har idag. Och vi skulle nog kunna få ut minst lika mycket av hans bästa egenskaper som neymars
Postat via SvenskaFans-appen
Coach pep.
2012-09-25 21:32
@Shanghai - SHOOT ME $12:


Skillnaden är att Neymar redan är bättre än vad medelmåttan Robinho någonsin varit. Förutom sin teknik så kan Neymar faktiskt tänka fotboll också. Finns inget som säger att han inte kommer lyckas i Europa. Hazard och Balotelli gjorde avtryck i PL direkt, Neymar är bättre än båda två.
Barcelona Barca - King / Xavi Dictates
2012-09-25 21:11
Detta är min anfalls trio Villa/pedro. Alexis. <<---Messii med fri roll bakom dessa. ^ Alvrez¦ ,,, då har alvez det fritt att göra sina räder på messis yta som han lämnar efter sig. :p
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - King / Xavi Dictates
2012-09-25 21:02
Det som händer med många spelare i Barca är att när vi trycker upp ett helt lag på deras planhalva så blir det inte mycket yta att komma rättvänt på! Om Barca iband sjunker och kontrar kan jag lova att spelare som Alexis kommer visa sin rätta sida. I Barca är det mer en kombinations spel mellan anfallarna och mittfältarna för att komma igenom 10 försvarare. Alexis blir 10 gånger bättre när vi sätter dit den där jävla tidiga bollen i målet! Då får han ytor. Sen va alexis en spelare att räkna med i udinese. I Barca är det iniesta, messi och xavi som ska ha bollen och göra det där extra. Som det va ronaldinho och deco. Det känns som att alla andra anfallarna ska pressa och springa bara för att öppna upp spelet för vår trio XMI!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pique y Puyol
2012-09-25 20:59
Robinho var en av världens bästa anfallare när han spelade i Madrid... men eftersom Madrid valde att sälja honom till ett ENGELSKT lag med en tuff liga och förstörde honom där. Robinho kunde ha blivit en av de bästa i brasiliens historia men Real Madrid förstörde allt.

Shanghai - SHOOT ME $12

Spelare som Ronaldinho, Pelé, Kaká, Ronaldo (riktiga) dribblade förbi lag som Fluminense, Botafago, Vasco da Gama och det var i den ligan med de lagen de blev upptäckta.

Ni ger inte ens grabben en chans. Neymar presterade väldigt bra i OS, han skapade bra chanser i finalen men tyvärr så satte han och hans lagkamrater inte chanserna.
Han passar perfekt in i Barcelonas spelsystem, han kommer att ge oss en show som Dinho och fler vill komma och se på Barcas matcher vilket leder till att man drar in mer pengar.
Så jag tycker att det vore en bra idé att köpa Neymar, men inte för mer är 30-40 milj.
Barcelona B-Guden
2012-09-25 20:48
@Isaac Cuenca:


Men lugnare lite va ?
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-09-25 20:47
Shanghai

+1
Barcelona Isaac Cuenca
2012-09-25 20:29
Robinho är en av de bästa i världen
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-09-25 20:28
Wow, han dribblar förbi fluminense, Botafago och Vasco Da Gama spelare. Jag är jätte imponerad och tror att han ska bli världens bäste (facepalm). Det är exakt som Robinho minns den tiden då många trodde på allvar att han skulle bli bäst i världen. Haha!
Coach pep.
2012-09-25 20:22
Går inte att jämföra Neymar med Sanchez och dra slutsatser. Neymar är en helt annan spelare vars bollkontroll och målfarlighet är på en helt annan nivå. Neymar skulle göra sin gubbe betydligt oftare än Sanchez och skulle också göra mer mål.

Har man en chans att värva en sådan som Neymar så tar man den. Antingen så köper vi honom eller så får vi se honom bli en av världens bästa i någon annan europeisk klubb.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-09-25 20:16
Känns typ som att vi har förstört Alexis. :P Varför köpa en spelare och inte låta han göra det han är bäst på?

Minns han första match i supercupen mot Madrid. Efter matchen blev Alexis intervjuad av spansk media.

Jag minns att han sa: ''Guardiola sa åt mig att spela som du gör/gjorde i Udinese.''

Minns ni hur bra han var? Han lekte lekte med Marcelo och resten. Men när han började anpassa sig efter vårt spel...blev han helt enkelt en annan spelare .Nu kan han inte ens ta sig förbi t.ex en Granada-spelare:). Nu är det bara press och press...

Det är synd det!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-09-25 20:08
Den Sanchez som vi har är bättre än skitungen Neymar. Titta på länken hur han dribblar sönder allt och alla i Udinese killen kan ännu mer också, men i Barcelona gäller det att pressa och passa.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-09-25 20:04
Herregud! Att folk inte kan fatta Neymar kommer inte ha den friheten som han har i Santos. När han kommer till Barca ska han bara springa och kämpa utan att dribbla.

Kolla på Sanchez, Sanchez, Sanchez...hur många gånger ska vi ta upp det ? alla sa att äntligen nu har vi en spelare som kan göra bort sin gubbe likt Messi och Iniesta, men har vi sett det ännu ?

Lägg ner med skitsnacket om att Neymar kommer bryta mönster och dribbla 5-6 spelare. (facepalm)
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-09-25 20:01
L.A.M Nr 10

''Vad är det som talar för att Neymar skulle prestera bättre än Alexis egentligen. Neymar har varit grym i Santos men Sánchez dominerade i Serie A som är en betydligt bättre liga än brasilianska.''

Co-sign!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-25 19:56
Hetfield

Sánchez var knappast bara en arbetshäst i Udinese. Han var en dribbler som gjorde sin gubbe och slog flera assist och mål. I Barca däremot har han fått jobba betydligt mer för laget, men det är det jag menar att det är typ en anfallares jobb i Barca.
Barcelona Hetfield
2012-09-25 19:49
Neymar tillför ju något som laget saknar. Han ger kreativitet och målfarlighet, utöver det som Messi gör.

Sanchez och Pedro i all ära, men det är två arbetshästar som gör sitt jobb. Neymar kan avlasta Messi, han kan göra det Villa ska göra och det Sanchez ska göra.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-25 19:45
Det är oerhört svårt som anfallare att prestera i Barcelona. Det blir som ytter då och man måste jobba kopiöst för laget och spela enkelt. Visst är det bra att ha det där lilla extra som kan avgöra matcher när inte Messi är på topp, men vad är det då Pedro, Alexis och Villa har? Kolla på den anfallssuppsättningen. Vad är det som talar för att Neymar skulle prestera bättre än Alexis egentligen. Neymar har varit grym i Santos men Sánchez dominerade i Serie A som är en betydligt bättre liga än brasilianska.

Neymar är en talang utöver det vanliga men jag är tveksam till om han skulle tillföra så mycket mer till Barcelona än vad Pedro och Alexis gör. Han skulle också behöva acceptera att Messi är nummer 1. Som sagt, det är väldigt svårt för en anfallare att prestera i Barca, eller rättare sagt, det är svårt för en anfallare att prestera så det syns i Barca. Då menar jag att målskyttet kanske inte når jättehöjder och det inte finns mycket utrymme för dribblingar. Men man kan fortfarande bidra enormt mycket till laget på andra sätt som inte syns för den som kollar på TV.
Barcelona påfågeln
2012-09-25 19:41
Jag råkade sitta och titta på den här matchen för ett tag sen, New York Red Bulls mot Columbus Crew, och det som var härligast att se var Marquez långboll till Henrys första mål. givetvis var det Henrys hörnmål senare i matchen som stal rubrikerna, det var dessutom ett avgörande mål. Men visst saknar man dessa lirare, kanske man skulle ta in Rafa på lån i januari om man nu inte tänker lita på Bartra och Fontas ;) Kanske inte, men lite häftigt skulle det ju vara, förra året så tränade han ju med Barca ett tag under den perioden :)
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
2012-09-25 19:25
jag tycker det är kul och även lite förvånande att se hur mycket Tello får spela under Vilanova. Jag hade väl antagit att med så många anfallare borta så skulle Tito lira med Adriano på en kant mer ofta men Tello har ju onekligen fått flera chanser, och tagit vara på dom (oftast).

Det bäddar ju lite extra för både Cuenca & Deulofeu. Min personliga förhoppning är att den sistnämnde får lite mer speltid än Cuenca som inte riktigt har övertygat mej trots att hans statistik är klart godkänd.

Angående transfers så är jag en av dom som absolut inte vill se Neymar i Barcelonatröjan oavsett pris. Möjligtvis om han kom på free transfer... ;)
Ärligt talat så har jag svårt för killen och det känns så "FM-aktigt" om Barca köper honom för dyra pengar och han lär ju inte komma för under 30-mille strecket. Dessutom är han en spelare som kräver mycket boll och sådana har vi redan tillräckligt av.

Om Vilanova nu ska införa den mer originella, raka 4-3-3 uppställningen så är en bollkladdande tekniker det sista vi behöver. Neymar har givetvis snabbheten också men då ser jag hellre en ny Pedro som kommer underifrån.
I canteran så har vi ju dessutom Tello som har lite Ronaldo över sig, något som kan visa sig vara perfekt om vi behöver kontringslirare / supersub och även Deulofeu som kan sorteras in under fliken "bollkladdande tekniker" som jag skrev nyss.

Finns det ett bettingforum på SvF förresten? Vill minnas att det inte är uppskattat att snacka för mycket betting i forumet. Ciao!
Atlético addeh
2012-09-25 19:12
Barca Barca

Jag tillhör också den skaran som vill se Neymar i Barcelona nästa säsong, och många år framöver. Tror han kan lyckas att bli något alldeles extra i klubben. Mer än vad han redan är, vill säga.

Det var just att både Llorente & Neymar skulle värvas som jag reagerade på. Det kommer inte hända.

Ska bli intressant att följa utvecklingen för spelare som Tello, Cuenca och inte minst Deulofeu. Det finns nog inte plats för alla.
Barcelona Barca Barca
2012-09-25 18:22
addeh

Jag håller med dig. Men man jag tycker fortfarande att Neymar ska köpas in, då vi varken vinner titlar eller stora matcher med Cuenca eller Tello. Vi såg det ganska klart o tydligt mot Real Madrid i våras när Tello missade ungefär 3 ganska klara lägen. Cuenca är en bra trupp spelare inget mer. Jag håller med dig att vi har väldigt många anfallare, men det är bara Messi som håller super klassen, efter honom har vi, ja, i nu läge endast Pedro som verkar kunna göra något vett. Sanchez, Villa eller Tello är alldeles för ojämna. Det känns som Neymar kan ge något till anfallet vi inte har just nu även Llorente, men båda kommer inte komma.
Atlético addeh
2012-09-25 18:14
Barca Barca

Du glömmer inte bara Tello, utan även Cuenca och framför allt Deulofeu. Jag tror deg blir svårt att hålla den sistnämnde utanför A-truppen nästa säsong. Dessuton har han övrrtygat mer i Segundan än vad Tello och Cuenca gjorde tillsammans. Samtidigt är han en råtalang utöver det vanliga.

Vi kommer aldrig köpa både Llorente och Neymar inom ett år.

Vi har redan nog med anfallare för att det kommer bli svårt för alla att få plats framöver.
Annons: