/spanien/barcelona/forum/9690.aspx/spanien/barcelona/forum/9690.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 18:52
Barca o Mort!, då kan jag kontra med att dagens fotboll är sämre än den som spelades under 90-talet och början av 2000-talet. Då bör vi inte räkna Messis framgångar. Om man nu ska tänka som dig. Då hans motståndare nu är sämre än dom som Ronaldo och Zidane fick tampas med. Maradona bar en Napoli och en hel stad på sina axlar. Ett lag sett till Barcelonas trupp bestod av högst mediokra spelare. Dock vann han allt med Napoli. Samma fanbärare var han med landslaget. Messi spelar i ett av historians bästa Barcelona lag som av en hel del anses vara ett av dom bästa lagen allmänt. Det självklart svårare uppgift att upprepa vad Maradona gjort än vad Messi idag gör. Messi har ännu inte lyckats i landslaget. Vi får se vad Messi lyckas göra i Brasilien 2014. Samma ålder eller ett år yngre var Zidane när han vann VM guld åt sitt Frankrike 98. Samtliga av dessa herrar har burit sina landslag och klubblag. Vi märkte hur värdelös ett så skickligt lag som Frankrike var när Zidane var skadad stora delar av VM 2002.
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 18:43
Josep Guardiola, ja, detta kanske enligt din egna expertis. Messi har långt kvar innan han ens kan jämföras med dessa. Personligen tror jag han aldrig komma nå till dessa herrars nivå.

Onödigt vad vi skriver då den "ödmjuka" Messi inte bryr sig om individuella utmärker. För Messi är det viktigare vara trevlig prick. Hysterisk roligt. :)

Qani, fejd? Jag har redan framfört att helst inte vill diskutera guldbollen eller hur duktig herr Messi är. Dock envisas dina Barcelona kamrater att ta upp detta gång på gång. Märk själv att det var Josel Guardiola som kläckte ur sig påståenden om att Messi var bäst och att jag istället skulle komma med motreplik.

Jag har förstått vad många av era medlemmar tycker om Messi. Jag vet också att andras åsikter om Messi inte spelar någon roll. Ni har redan krönt honom som den bästa. Det är egentligen inte er fel på forumet, även Barcelona som klubb är lika besatta få Messi som genomtidernas bästa fotbollsspelare. Så jag förstår er (eller dom med samma åsikt), dock delar jag inte er åsikt.
Barcelona Barca o Mort!
2012-10-02 18:33
Josep Guardiola


Minst lika bra som Maradona också. Har inte sett allt för mycket med honom, han dominerade på sin tid men vadå var det inte de tiderna de flesta spelarna var träben och man glänste om man hade lite teknik. Försvarsspelet höll ju inte i närheten samma taktiska nivå och det var lättare att komma igenom då.

Som sagt nu såg jag inte på allt för mycket 80-tals fotboll.
Ronaldinho däremot hade dock högst högstanivå av alla tycker jag. Dock hölls han inte kvar på toppen kanske tillräckligt länge för att räknas in dit.

Tycker brasse Ronaldo faktiskt var bättre än Zidane även om denna också var gudalik!
Barcelona Josep Guardiola
2012-10-02 18:28
@Qendil-R.I.P Morosini!:


Messi är minst lika bra som Ronaldo och Zidane vid 25 års ålder och närmar sig Maradona.

Gör om gör rätt
Barcelona Qanii
2012-10-02 18:28
Qendil-R.I.P Morosini! & CO släpp denna fejd om Messi är världens bästa eller inte! Ta det via PM istället i så fall.

Match mot benfica som brukar vara ruskigt bra på hemma plan, detta kommer bli en väldig svår match för Barcelona. Ska bli kul att se om Iniesta eller Carles får några minuter på plan också. Sen så känns som om folk börja tycka att det är jobbigt att Messi dominerar världs fotbollen. Jag menar Koeman och många till vill se Ronaldo vinna enbart för att Messi har 3 guldbollar redan. Nu kommer man sympati rösta på ronaldo för att messi har så många redan hahaha sjukt!

"Who would I give the Ballon d'Or to? How many has Messi got? Three? Then I would give one to Ronaldo," the former Netherlands internationa

"Messi is the best player in the world. However, Cristiano is also a great player like Messi, and he has been making the difference in Madrid."
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 18:09
Josep Guardiola:
Zidane
Maradona
Ronaldo (Brassen)

Dessa tre räcker nog för tillfället :).
Barcelona Josep Guardiola
2012-10-02 18:07
@Qendil-R.I.P Morosini!:


Det är roligt jag trodde att du var ett barn som skulle gå på tvären och endast besvära andra, men du är ju nästan 30 och kan endå inte se och acceptera storheten i människor runtomkring dig.
Barcelona Josep Guardiola
2012-10-02 18:05
@Qendil-R.I.P Morosini!:


Jaså, får man höra på de intresseanta namnen som är bättre än Messi, den store.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-10-02 18:03
Mindre än tre timmar kvar till match! Känns som det kan bli en liknande match som den mot Sevilla, svår bortamatch med ett bra hemmalag med härlig publik. Viktigt att ta tre poäng och framförallt inte förlora, för att så tidigt som möjligt säkra gruppsegern.

Angående startelvan då. Alexis Sánchez har för mig fått på tok för många chanser. Han ska knappast starta idag och än mindre i El Clàsico. Messi och Pedro är enligt mig givna mot Real och båda lär också spela idag. Sen verkar det ju inte som om Villa kan spela från start än. Vilket gör att Tello blir min sista anfallare för dagen, och troligen även för Clàsicot också, vilket kanske inte är optimalt men just nu är han ett bra mycket bättre alternativ än Alexis.

I mittförsvaret blir det nog Song-Mascherano igen. Puyol får förhoppningsvis ett inhopp, vilket är viktigt så han kan få upp matchtempot inför söndagen. Däremot är el Capitáno en sådan spelare som inte behöver jättemycket uppladdning inför en match, utan han går in och spelar exakt lika bra varje match. Det största problemet är om han skadar sig igen, vilket är varför jag verkligen inte hoppas Tito startar med honom redan idag. Bättre då att Song och Masch får spela ihop sig ännu mer ifall nu de måste spela tillsamans på söndag, och Puyol som sagt får ett inhopp kanske sista 25-30 minuterna.
Barcelona barca455
2012-10-02 18:01
Grabbar tycker ni också Messi inte kämpar lika mycket som förra säsongen?
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 17:56
Josep Guardiola, jag har sett tillräckligt många spelare som jag anser är bättre än Messi. Dock tackar jag för din omtanke. :)
Barcelona Josep Guardiola
2012-10-02 17:54
Qendil-R.I.P Morosini!

Jag tycker att det är synd att du inte kan acceptera Messis storhet som den bäste någonsin, det är något du går miste på då du aldrig kommer skåda någon liknande fotbolls spelare.

Så länge han spelar kommer han vinna guldbollar, du kan ju gråta medans han gör det men det är lika självklart som att 1+1 blir 2.
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 17:47
Juste, för er som diskuterar med mig. Svarar jag inte er är det inte pga av att jag ignorerar er. Det är snarare så att jag inte följer Les Rambles lika frekvent eller ofta som de klubbar som står mig närmast hjärtat. Om ni märker att svar uteblir från min sida så skicka ett PM till mig med kopia av det senaste jag och ni har skrivit här på forumet. Då blir det lättare för mig att veta vad det hela handlar om.
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 17:39
Gabriel, om du kommer med något nytt om guldbollen och hur du tolkar själva utmärkelsen. Är jag väldigt intresserad av diskutera detta med dig.

För mig är det viktigt förstå vad du menar med individuell prestation. Hittills verkar det just vara detta du lägger vikt på när du bedömer guldboll vinnare. Hur mäts individuella prestationer? Är det i form av mål, assist, räddningar, antal titlar osv? Om du kan klargöra för mig vad du menar med individuell prestation kan jag även föra diskussioner här på forumet eller via PM med dig. För då har jag också något att gå efter.
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 17:26
LeoMessi, jag respekterar din personliga åsikt. Dock får du förstå att dom raderna kommer tolkas som försvar av Messi. Du vill statuera exempel på Messis storhet samtidigt se ner på Ibras. Det är klassisk härskarteknik inom retoriken. Eftersom jag bara kan utgå från det du skriver. Så kan jag omöjligt veta vad du egentligen menar. Dock var syftet från början till slut diskutera guldbollen är scenen din.

Jag tycker personligen det otroligt smaklöst skriva det som skrivits här om Bojan pga han stod upp för Ibra. Sedan om Bojan var Barcelona material eller inte är en annan femma. Där delar jag din åsikt. Han var nog ingen Barcelona lirare.
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 17:19
Hetfield, fanatiker? Nja fanatism och jag går inte ihop när det kommer till fotboll. Då hade jag försvarat det jag håller kärt oavsett andras argument. Däremot visst min attityd härinne har inte alltid varit den mest politisk korrekta. Det kan jag nog medge.

Undrar om det är möjligt, då direkt när det går emot en dels åsikter är jag en förklädd Real-spion :). Jag poängterade även tidigare det finns seriösa medlemmar här som är värd att respektera. Precis som på Puertan. Dock finns det många också man inte tål. Inte pga deras genialitet, utan raka motsatsen. Jag förstår samtidigt att det inte är deras fel heller. Det är konsekvensen att hålla på ett populistisk klubb som Barcelona och Real.
Barcelona Gabriel
2012-10-02 17:19
Qendil-R.I.P Morosini!

Jag uppskattar att du tycker att jag håller en hög nivå men jag förstår fortfarande inte vad ditt svar är. Är du villig att ta en diskussion via PM eller inte? För när du säger att du inte bits via PM (något jag aldrig heller trott) så låter det som att du gärna hade tagit en diskussion där. Är det så att du missförstår grejen och tror att jag vill ta diskussionen här, öppet så är det inte så. Säger det en gång till för att undvika missförstånd - vill du ta en diskussion gällande Balon D'or via PM kan vi göra det. Om du inte vill det så respekterar jag det också.
Barcelona LeoMessi
2012-10-02 17:17
Qendil-R.I.P Morosini! (Barcelona) Jag kanske tycker att Zlatan inte var en mycket större stjärna än xavi och iniesta och det får du respektera. Mitt fokus låg på guldbollen och hur den borde tilldelas. Det var det jag ville lyfta fram men du la fokus på allt annat. Sen visst är det barnsligt det jag skrev om Bojan men jag tyckte aldrig att han var något speciellt och mest en börda för Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2012-10-02 17:09
Qendil

Du skriver prydligt och tydligt, men när du har en "jag har rätt, ni har fel" attityd och ton, då är det lätt att man blir illa omtyckt från start.

Testa med att vara lite mer öppen i dina åsikter. Du är minst lika illa som alla fanatiker som vägrar vika ner för något, vidga dina vyer lite så får du mer givande svar.
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 17:05
LeoMessi, jag lägger ju fokus på det jag tycker var ironisk med din argument. Då det är helt uppenbart att du kommer med just den delen för att försvara Messi. Trevligt att vi båda gillar Iniesta :). Hade du bara diskuterat guldbollen. Skulle jag inte brytt mig. Precis som jag redan har förklarat. Nåja jag önskar er lycka till mot Benfica. Jag hoppas för er skull att Puyol och Pique hinner hitta form till klassikern. Om inte, så lär Karim springa 8 runt Song-Mascherano. Ni får nog hoppas Mourinho i så fall väljer Higuain. :)
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 16:58
Gabriel, självklart är jag medveten att inte "alla" kom med personangrepp i er gemenskap. Dock var många som då var ingloggad av samma krigiska cyberinställning. Nu jävlar ska den här lustigkurren få :), gick nog tongångarna här då. Jag tyckte även då som jag gör nu att du håller bra nivå. Jag tackar dig för ditt erbjudande, men du vet nu redan svaret. Jag lovar, jag bits inte via PM. Emellanåt får jag sura PM från Barcelona fans som påstår att jag ska skämmas. Likaså av Real Madrid fansen. Varför jag skulle skämmas har jag inte förstått. Juste enligt Frodo står nog inte allt rätt till med mig, som säkerligen tycker jag söker uppmärksamhet :) här.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-10-02 16:57
Gabriel

Håller med dig att guldbollen ska vara ett individuellt pris. Sen är det konstigt att folk som argumnetarar för Ronaldo påstår att den med mest titlar vinner. För Ronaldo vann ligan. Vilket även resten av Madrid gjorde, City gjorde det, Juventus gjorde det etc. Chelsea vann CL. Spanien vann EM. Ska man kolla på titlar är det framförallt Iniesta och Casillas som bör rankas högre än CR, Iniesta är bäst i EM och Casillas vinner det också samt ligan. Sen kan man ju säga att Drogba vann CL, men han känns nog för långt ifrån Messi och co för att vara med och kriga om priset.

Slutsatsen kommer ändå alltid bli att Messi är helt överlägsen i dagens fotboll. Finns ingen som är i närheten.
Barcelona LeoMessi
2012-10-02 16:54
Qendil-R.I.P Morosini! (Barcelona) Jag snackar om guldbollen och det var det jag ville lyfta fram. Men du koncentrerar dig på helt fel grejer och leker att du idiotförklarar någon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2012-10-02 16:53
Qendil-R.I.P Morosini! (Barcelona) Jag kommer aldrig attackera iniesta för det han sa. Iniesta är min favorit i Barcelona och det är klart att han säger något sånt om Zlatan. Jag syftar mest på att Zlatan tycker att någon annan ska vinna för att Messi inte vann så mycket med laget förra säsongen och att han totalt bortser hans fantastiska individuella prestation.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2012-10-02 16:52
Qendil-R.I.P Morosini!

Jag ber dig inte, jag erbjuder mig just eftersom du klagar på att du blir påhoppad. Men fine, kom inte och säg att alla hoppar på dig för att du tycker annorlunda i framtiden. Och om du läser lite tydligare vad jag skrev så var det att jag erbjöd dig en diskussion just via PM så att andra inte ska ha möjlighet att lägga sig i.
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 16:51
LeoMessi, har jag ens gått in nu i diskussion med dig om guldbollen? Gör om och gör rätt. Ska jag recitera dig igen?
Barcelona LeoMessi
2012-10-02 16:50
Qendil-R.I.P Morosini! (Barcelona) Jag tänker inte anstränga mig för att argumentera seriöst med dig. Spec då du verkar tycka att det fullkomligt löjligt av mig när jag påstår att guldbollen ska baseras på individuella prestationer och inte kollektivets. Så säg mig vem presterade bättre än Messi förra säsongen? Vill påminna dig att han gjorde 73 mål och typ 28 assist. Han gjorde flest mål, slog flest assist, slog målrekord i cl och i ligan. Gjorde flest mål någonsin i officiella matcher. Så vem var bättre?
Postat via SvenskaFans-appen
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 16:49
Gabriel, jag har redan förra gången poängterat att jag inte tänker diskutera det du ber mig diskutera. Huvudvärken då, vill jag inte uppleva på nytt. Jag har inte sett ner på dina svar. Dom håller en nivå som är värd att ta på allvar. Problemet är att ett svar till dig kommer även leda till andra konsekvenser. Andra kommer blanda sig in och då står jag där med brunstiga Barcelona fan emot mig själv igen :). Nej tack. Vill du jätte gärna föra den diskussionen kan vi göra det via PM.

Iniesta som jag värderar högst i Barcelona och som är en personlig favorit. Ska LeoMessi även attackera Iniesta pga att han faktiskt tyckte att Ibra inte var en i mängden? Han var ju tillsammans med Messi bäst i Barcelona enligt sig själv.

Varför ska då LeoMessi attackera Ibra som kanske ej anser Messi förtjänar priset? Är det så att man inte attackerar Iniesta för dennes uttalanden för att han spelar i klubben och är omtyckt? Medan Ibra var en utlänning och klubbens dyraste värvning som Barcelona ville beskylla för det årets CL uttåg (bland många andra orsaker).
Barcelona Gabriel
2012-10-02 16:37
Qendil-R.I.P Morosini!

Du verkar koncentrera dig på att svara dem som går emot dig snarare än att svara mig som erbjuder dig en ärlig, respektfull diskussion. Hur ska du ha det? Du klagar på folks argumentationsbrister men undviker en diskussion med någon som är villig till att de en, på ett moget sätt.

Sen stör jag mig lite på att du säger "att försöka övertyga er vore som att försöka lära en gammal hund att sitta". Vad är det som säger att just din åsikt är korrekt? Folk hade lika gärna kunnat säga samma sak till dig - "att försöka övertala dig om att Messi är bäst vore som att försöka lära en gammal hund att sitta". Du kan inte förvänta dig att bli mottagen med respekt om du inte tilltalar med repsekt och har en lite mer ödmjuk attityd när du skriver.

Just sayin'!
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-10-02 16:31
LeoMessi, tusen tack ditt svar bara stärkte mina argument. Det lyckades du helt omedveten göra. Tack! :)
Annons: