/spanien/barcelona/forum/9569.aspx/spanien/barcelona/forum/9569.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Qendil-R.I.P Morosini! - Ej Barcelona fan
2012-11-07 11:05
Deulofeu, all respekt åt Falcao, men han är inte i Benzemas klass. Anledning han är så hypad är för Mourinho anser att rotation mellan Benzema och Higuain gör Real Madrid gott. Han är helt ute och cyklar enligt mig. Återigen hade Benzema haft 100 % förtroende och där en andra anfallare bara används som avlastning åt Benzema finns det bara två spelare i världen som gör så många mål och poäng. Det är Messi och C. Ronaldo. Jag kan gå så långt och påstå att Benzema i CL är bättre än Ronaldo. Det är bara Messi som är bättre än Benzema. Precis som du påpekar räknar man antal spelmål C. Ronaldo gör i CL blir siffran lägre och då märker man hur liten skillnad det är på Benzema och Ronaldo statistisk. Då ska man komma ihåg också Ronaldo spelar i regel fler 90-min. Benzema spelar sällan 90-minuter. Hade Barcelona Benzema skulle Real säga hejdå till allt som heter titlar. Benzema passar in i Barcelonas spel bättre än Reals. Då Barcelona är spelförande lag och Benzema är en spelande anfallare. Hade varit magiskt och se. Dock lär han aldrig spela för Barca och Mourinho kommer fortsätta ödsla på Benzemas talang. Vore jag Benzema hade jag lämnat Real för en klubb där han är första anfallare. Då kanske folk skulle insett hur bra han egentligen är.
Barcelona Deulofeu
2012-11-07 10:56
42 matcher och 7 mål efter matchen igår på Higge sorry snubblade på tangentbordet.Rätt ska vara rätt.

Nu ser det ju mycket bättre ut för honom nästan Messi klass!
Barcelona Deulofeu
2012-11-07 10:54
Qendil-R.I.P Morosini! - Ej Barcelona fan

Håller med om att rotationen kan vara utav ondo för tänk om Real valt att satsa 100 % på Benzema då hade det varit Falcao klass på honom och dessutom assists om han spelat allt.

Higuain och Benzema gör tillsammans lika många mål som Ronaldo trots att de aldrig får ta en frispark eller straff.

Vill man lyfta någon av de anfallarna till allra högsta nivån måste den andra bort anser jag.Visst det är farligt att inte ha bredden men de hämmar samtidigt varandra.Året Higge spelade mycket själv innan ryggskadan gjorde han 27 baljor i ligan inte fy skam direkt och det är ett par år sedan.

Jag gillar de båda trots att de spelar i Real men lämnar någon blir jag glad.

Ersätter de någon med Falcao kommer problemet kvarstå men de kommer göra lite fler mål.

De skulle dock kunna sälja båda och satsa på Falcao men då kommer Ronaldo böla för Falcao är bäst i mitten där han vill vara och göra sina berömda petmål.

Skönt snart är Puyul tillbaka och även Pique är frisk.Svårt för Valdes att vinna zamoran utan försvarare...

Qendil-R.I.P Morosini! - Ej Barcelona fan
2012-11-07 10:52
Deulofeu,
Higuain statistik i CL:
7 mål på 41 matcher (Hur fick du det till 47 matcher ?)
3 assist på 41 matcher

Benzemas statistisk i CL:
28 mål på 46 matcher
10 assist på 46 matcher

C. Ronaldo statistisk i CL:
45 mål på 88 matcher
15 assist på 88 matcher

Det är nog bra för Barcelona att Mourinho envisas med rotera mellan Higuain och Benzema. :)
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-11-07 10:17
Enligt MD kan Puyol komma att få el alta medica nästa vecka och därmed tillgänglig för spel mot Zaragoza på Camp Nou den 17 november.
Qendil-R.I.P Morosini! - Ej Barcelona fan
2012-11-07 10:13
Deulofeu, att Higuain är dålig på cup-sammanhang är ingen nyhet. Han trivs bäst i liga-matcher. Mourinho har dom två senaste säsongerna spelat Benzema i dom viktigare matcherna och låtit Pipita spelat i dom lättare matcherna på pappret i ligan. Enda undantaget var matchen Higuain fick starta mot Barcelona den här säsongen. Där Higuain missade fria lägen i stup kvart. Jag tycker Mourinho rotation av Benzema och Higuain är idiotisk. Det hämmar potentialen Benzema besitter. För efter eller tillsammans med C. Ronaldo är han den som besitter störst potential. Karim har under sin karriär gjort 28 mål i CL och det trots Mourinhos rotation av honom och Higuain. Han tillsammans med C. Ronaldo är främsta orsaken dom tar sig längre i CL och spanska cupen.

Matchen igår var Real bättre i andra halvlek då Dortmund bestämde sig för spela defensivt. Första halvlek var däremot Dortmund bättre. Dortmund blev dock bestulna på en straff-situation. Dom turkiska domarna var urusla igår.
Barcelona Deulofeu
2012-11-07 09:11
Domaren gjorde vad han kunde för att Real inte skulle vinna matchen på slutet han gav Ronaldo bollen vid frisparksläget...

Annars kan jag verkligen inte förstå varför domare konsekvent vägrar att ge dem gula kort tänker främst igår på tex Xabi som alltid klarar sig...pekar alltid på bollen...Jämför med Pique tex som alltid får gult bara han är nära någon...
Barcelona Deulofeu
2012-11-07 08:44
Synd att Özil lyckades dra in frisparken igår annars hade jag för andra cl matchen i rad vunnit grova pengar på Real förlust nu blev det bara ok pengar he he.

Undrar hur det känns för Real att läsa föföljande

Higuain 47 matcher 7 mål i cl
Soldado 21 matcher 15 mål i cl

För min del känns det som skön läsning.Vamos la cantera!
Barcelona Deulofeu
2012-11-07 08:42
Det vore fantastiskt med en vinst ikväll för att kunna spela avslappnat i de sista två matcherna och kanske ge en och annan yngling chansen i de återstående matcherna.

Vem minns inte matchen då vi klädde av Bate med 4-0 med halva b-laget på plan helt magiskt.

Ikväll hoppas jag på Messi gör mål igen och dedikerar det till sin son.

Valdes håller tätt.

Pique får några minuter.

Man slipper se Song i backlinjen men gärna på mitten.

Att Pedro sätter en balja

Att Alexis kommer igång

Att Fabregas form håller i sig

Att Iniesta gör mål för då förlorar vi inte ; )

Tja det var nog allt.
Qendil-R.I.P Morosini! - Ej Barcelona fan
2012-11-07 08:32
Gio Style, det jag vill poängtera med Barcelonas fantastiska satsning på talanger inom sin akademi är att Barcelona gjort det tack vare att man har varit och är i viss mån ännu idag ett "köpelag". Barcelona har etablerat sig senaste åren som en klubb på den absoluta toppen inom fotbollen, gav dom sin akademi ett större spelrum. Det är modigt beslut som är möjligt tack vare att man tidigare var ett "köpelag" och ännu idag på många positioner köper in spelare utifrån för bibehålla en hög standard. Barcelona gör mycket rätt i val av spelarköp som är riktad åt värva tillbaks sina talanger som sålts ut. Medan Jordi Alba som Barcelona värvade tillbaks som är från Barcelonas akademi spelar Reals superb talang Mata för Chelsea. Jag tror inte han kommer komma tillbaks till Real av den enkla anledning att Real har nu senaste 12 åren haft en helt annan mentalitet. Berör man sådana skillnader tycker jag argumentationen inte är till för slänga sten på glashuset. Samtidigt som man inte ger antagonisterna spelrum att attackera. För enda klubben i La Liga som är så lite som möjligt ett köpelag är Bilbao. Också ett lag jag har otroligt starka sympatier för. Eftersom det är ett lag med karaktär som valt att enbart satsa på baskiska spelare. Må väl och lycka till för er mot Celtic!
Barcelona Deulofeu
2012-11-07 08:31
Idag smäller det att möte Celtic är fantastiskt jag hade äran att vara på plats förra gången vi spelade mot dom hemma och deras supportrar är sannerligen något extra.

Bara man nämde att man var svensk så bjöd dom på bärs när jag dessutom sade att min tjej hette Larsson höll de på att ramla av stolen...Det var dessvärre den matchen då Messi blev skadad för andra året i rtad och missade ett par månader och jag kommer aldrig glömma hans tårar.

Det är andra tider nu han går knappt att rubba på och är inte längre rädd för stora monster.Celtic är näst längsta laget och vi är det överlägset kortaste laget så det jag fasar över är fasta situationer.

Det jag ser fram emot mest är att höra Celtic publiken YNWA snart 12 timmar till kick off...
Barcelona Gio Style
2012-11-07 05:59
Quendil
Ödmjukhet är A och O. Man ska inte var arrogant och självgod, då svider motgångarna som mest.
Däremot lever vi i nutid, vi kan nu stoltsera med vår fina talangfabrik. Är väl inte relevant om vi hade en massa holländare för en del år sedan när vi ändå talar om hur lagen spelar/handlar numera. Okej om vi pratar historia, men hur ofta gör man det?
Om vi vill skrika köpelag åt antagoisterna så menar vi ju självklart vad vi tycker och tänker om dem nu och inte om vad jag tyckte om att de var för 15 år sedan. I sådant fall hade man ju uttryckligen skrivit "Ni har varit ett köpelag de senaste 20 åren, något vi inte alls varit då vi har så jävla grymma talanger!"

Du tillrättavisar när det inte är nödvändigt. "Tänk på att vi ... för 20 år sedan" är väl helt irrelevant idag såvida vi inte kommer med ett felaktigt påstående om att vi alltid haft 80% egenfostrade spelare i vår elva. Kommer bara ut på ett negativt sätt i sådant fall.
Qendil-R.I.P Morosini! - Ej Barcelona fan
2012-11-07 02:07
Barcelonito / Lucho Enrique 21, jag riktar min kritik till alla dom som bör känna sig träffade. Både här och på Puertan. Dock är jag permanent bannad där för att jag inte delar deras syn på Mourinho eller Özil. De fick nog av att jag inte tyckte allt i Real Madrid är guld och gröna skogar. Tillslut fick de väl nog. Sedan blir man inte populär över där om man ser sig som Raulista, men inte en Madridista. Då det finns för mycket saker jag ogillar med Real som klubb. Däremot tycker jag du övrigt har skrivit en balanserad inlägg. Finns inte mycket och kommentera. Tack!

Valdés, yes, jag är mer neutral än många här. För jag har varken på mig Real eller Barcelona glasögon. Dömer därför inte Barcelona eller Real utifrån en antagonist synvinkel. Finns saker jag ogillar och gillar med båda klubbarna. Det som gör att mitt hjärta slår lite extra slag för Barcelona är just lojalitet för spelidén man haft senaste åren. Då andra lag har fått vika sig, gång på gång.

Jag är lika ödmjuk som det sätt jag själv blir bemött här. Om någon svarar mig vänligt bemöter jag den vänligt. Har därför inte sett mig som någon arketyp för ödmjukheten.

Vilka grundlösa påståenden är det du syftar på? Varför jag finns här, är det ett problem för dig? På vilket sätt har jag sett mig själv som fotbollsorakel? Kommer inte du med grundlösa påståenden? :)
Barcelona zakiz
2012-11-07 01:50
I andra halvlek hade han 2-3 fina genomskärare.. Bortsett från det var han helt ärligt usel och bidrog till nada. Man längtar till matchen imorgon. Skulle vara nice att vara på plats dessutom!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-11-07 01:45
Han var usel. Absolut. Men han hade trots allt några passningar som man inte är van vid att se. Att han jämförs med Leo är brottsligt.
Postat via SvenskaFans-appen
AndreD - General Pardon
2012-11-07 01:31
Sköna genomskärare? Det enda jag såg var 50 felpass som antingen gick till en Dortmundspelare eller ut till hörnflaggan.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-11-07 01:29
Ni som såg Real - Dortmund. Såg ni att Cristiano la några sköna genomskärare som hans kamrater inte kunda läsa o som i son tur inte kunde leda till mål? Kan det bero på att de är så vana vid att han nästan aldrig passar? Go Obamaa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-11-07 01:07
Ursäkta för grovt OT!

Ska någon här inne följa USA-valet ?

Hoppas att det finns intelligenta amerikaner som röstar på Obama och inte Romney. Att rösta på Romney är som att rösta på Bush återigen.

Ursäkta igen för OT! Jag är bara intresserade!

Barcelona FC Barcelona - 1899
2012-11-07 00:19
MESSI.CORLEONE (Barcelona) Håller med dig. Hade jag fått välja så hade jag haft hellre en svår grupp än lätt grupp. Barca behöver ha en plan B men för mig är D.Villa en Plan B om Barca kör fast så som Chelsea matcherna. Hoppas Tito vilar Messi så andra kan få stiga fram och vara avgörande för Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2012-11-07 00:19
Någon skrev här tidigare någonting liknande "Åh vad glad jag är att Dortmund inte är i våran CL-grupp.. Vill inte ens tänka på vad Reus, Götze och Lewandowksi m.m hade kunnat göra mot oss!"

Tror ni verkligen vi hade haft så svårt mot Dortmund? Nu följer jag inte Dortmund eller Bundesliga så mycket som La Liga och PL men t.ex idag tyckte jag att Dortmund slarvade något enormt med uppspelen. Dom slängde upp långbollar eller stenhårda passar på chans nästan hela tiden och många gånger tog Real tillbaka bollen direkt. Det som jag tyckte Real hade problem med var att dom rycktes med i det "flipperaktiga" spelet och sedan spelade bort bollen själva på samma sätt direkt efter.

Och där hade vi nog haft en stor fördel med vår "filosofi". Hade Dortmund slängt iväg bollen så mot oss hade de fått springa kopiöst varje gång för att kämpa tillbaka den. Vi hade straffat dom för deras slarviga uppspel, vilket jag inte tycker Real gjorde.

Tycker det känns generellt sett som vi har haft lätt mot tyskt motstånd det senaste medans Real Madrid har mött sin överman.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-11-07 00:09
Mourinho skyller verkligen på domaren! Haha, hänt någon gång där han inte har gjort det efter ett kryss eller förlust? Fy fan vad uselt!

Med tanke på Messis barn och knä och matchens betydelselöshet så borde han vila imorgon. Men självklart kommer han spela för att göra fler mål, vilket tycker jag är väldigt synd.

Men däremot, hade jag varit världens bästa spelare och skulle precis spela CL borta mot Celtic när deras 60 000 sjunger YNWA... Jag hade dödat min tränare om han hade föreslagit vila.
Barcelona den närkingska älgen
2012-11-07 00:06
A - TotsUnitsFemForca.com

Det var en sjukt bra match, tycker jag. Fartfylld, högt tempo och ett rättvist resultat. Har du tid över, se!
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-11-06 23:54
Fcbarcelona Oroa dig inte. Vårt lag har spelat semifinal i CL 5 år i rad nu. Vi vet exakt hur vi ska spela för att vinna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2012-11-06 23:45
Såg sammandraget från Milan - Malaga och Bojan blixtrade till stundtals. Låg bakom en del. Kul att se :)

Edit: Kollade lite i Milans forum för att se vad dom tyckte och han verkar ha varit Milans bäste idag. KUL!
Barcelona FC Barcelona - 1899
2012-11-06 23:37
Vill bara säga att många här inne säger att Real hade problem på hemma plan men ingen snackar om Dortmund. Dortmund gjorde jobbet svårare för Real. Skälv tycker jag att Real har en fördel med tanke på att deras grupp är mkt svårare än vårt. Jag vill få fram är att Real har redan mött svåra lag medan vi får möta skitlag i UCL. Därför kommer vi förlora om vi inte stöter på svårt lag redan i åttondelsfinalen. Det är viktigt att möta svåra lag så man tvingas spela bra så att laget inte slappnar av. Vill gärna möta svåra lag direkt i åttondelen. Dortmund var jätte bra idag men Real var lite bättre. Real måste vara mer effektiva om dem ska vinna såna matcher som denna. Celtic imorgon, vi bör nog vara effektiva annars kan vi lika gärna se en förlust komma. Vill bara se Barca gå in i matchen och bara vinna den. Viktigt med vinst imorgon och Celtic ska inte underskattas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona mirzaculé
2012-11-06 23:26
Hoppas att vi tar tre pinnar så att vi kan se lite Deulofeu i dem två andra matcherna sen. :)
Barcelona -SAMI-
2012-11-06 23:23
A - TotsUnitsFemForca.com
Nej inte mycket att ladda hem och se. Jag kan ge dig lite info.

Dortmund spelade riktigt bra fotboll. Medans Real satsade på kontringar på deras egna hemmaplan.
Barcelona Blaugrana són els colors!
2012-11-06 23:16
Haha denne El Pasillo i puertan, villken jävla karaktär alltså, helt otroligt. I hans varje mening står det nåt som har med Barca och göra. Killen är verkligen besatt med vårt kära lag. Man kan ju fan undra om Barca har gjort nåt mot hans familj, för så mkt hat mot ett lag är inte alls normalt ..
Barcelona A - TotsUnitsFemForca.com
2012-11-06 23:16
Sitter i London för närvarande och inväntar flyg till Glasgow och missade matcherna ikväll.

Hur såg Real Madrid - Dortmund ut? Var det en bra match? Dvs, är den värd och ladda ner?
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2012-11-06 23:15
Snarare rånade på 2p, de fick ju med sig 1p. :)
Annons: