/spanien/barcelona/forum/9556.aspx/spanien/barcelona/forum/9556.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona petersays
2012-11-11 11:56
@MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta:

Ja risken att vi plötsligt byter uppställning och börjar spela med 2 DM är ju överhängande *ironi*
Barcelona Barcadinho.
2012-11-11 11:55
Det är klart att ytteranfallare bör producera poäng (mål och assister) på en någorlunda bra nivå. Det är därför de är anfallare, inte bara för att göra hästjobb.
Alexis har 1 mål och 2 assister sammanlagt hittills.
Jämfört med Villa som har fått mindre speltid, 6 mål och 1 assist.

Kommer Alexis hamna på samma nivå som ifjol med 15 mål och 5 assister som kommer det räknas som en godkänd säsong. Jag hoppas verkligen att han lyckas med det.
Men än så länge är det icke godkänt.

Alexis ligger på samma nivå poängmässigt som Di Maria och Özil hittills. Och Özil/ DiMaria form är kanske en förklaring till varför Real har haft en så usel start på säsongen.

Vi och marängerna blir för beroende av en enskild superstar. Det är inte bra i längden.
Fais
2012-11-11 11:42
Dinho the artist

Gio Style

Kritikern obefogad ?

Alexis bränner läge efter läge. Han tillför ingen kreativitet i laget förutom att springa sig yr som en höna. Visst det händer att han kommer till läge ibland men gör för han mål?

Missförstå mig inte, jag vill att han ska lyckas som jag vill att alla andra barcaspelare ska göra. Om du däremot kollar hur mycket han kostade kontra vad han har betalat tillbaka då kommer du förstå vår frustration, ilska, hopplöshet.

Frågan är hur länge ska vi har tålamod med honom ??

Angående om Pedro?

Jag håller med dig att han inte har varit i sin bästa form de senaste matcherna. Men jämför honom med vad Alexis kostade och.. du förstår vad jag menar.


Ni som jämnför Trollkarlen Ronaldinho med Abdidal.
Tycker om Abidal Men Ronahdinho är en klass för sig i fotbollens historia Stående ovationer i självaste Madrid efter han förnedrade dem.

Behöver jag säga mer...
Barcelona Bàckis I Anims Puyol y Abidal!
2012-11-11 10:01
Så vill jag se att vi startar idag :

----------Valdes---------
Alves-Piqué-Barta-Alba
--------Busquets-------
---Iniesta-----Cesc----
Tello-----Messi-----Villa

Varken Pedro eller Alexis har övertygat det senaste, båda sliter och försöker men gör varken mål eller assist. Ge Tello chansen, tycker alltid han uträttar saker när han får speltid. Vidare vill jag se Villa från start numer, egentligen på samma anledning som Tello, att varken AS9 eller Pedrito får någonting gjort numer. Xavi har inte heller varit sig själv den senaste tiden, han och Song förpassas till bänken. I försvaret får vårt framtida mittlås ( jag hoppas iaf det ) lära känna varann bättre i Barta och Piqué. Kanske skall Montoya också ta Alves plats, men men.

Kul med match ikv, riktigt taggad ! Visca el Barca y Visca Catalunya !
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-11-11 09:48
Gio Style

Det där tog du lite ur dess sammanhang.

Som anfallare och för det priset bör målskyttet och förmågan att göra sin gubbe vara egenskaper som primeras och används. Det jag ville få fram var att prislappen inte motiverar att han sätts ute på en kant där han inte kan bidra med något förutom hårt arbete. Killen visade också allt eftersom i Udinese att han blivit en bättre målskytt.

Det fanns stundtals hopp om detta under Peps sista säsong där han (mer) ofta fick spela högre upp, även ibland i mitten, och faktiskt gjorde 15 mål.
När Pep ville, precis som Tito vill idag, ligga bredare med anfallarna valde han ofta att sätta Cuenca eller Tello där i stället. De kostade inga €30 miljoner men gjorde jobbet lika bra.

Det är alltså själva värvningen och användandet jag kritiserar, inte spelare själv, även om han kanske borde gjort 3-4 mål på de lägen han faktiskt sprungit till sig under denna säsong. Men det är klart att man tappar sin (spets)kompetens när man inte kommer allt längre från mål.
Barcelona Gio Style
2012-11-11 06:44
@Mojito - Culé (un estilo de vida):

Fast nu har Alexis aldrig någonsin haft målskyttet som en spetskompetens. Det är hans explosivitet, arbetskapacitet, förmåga att göra sin gubbe (hmm) och fina inspel från kanten. Samt att han kan bryta mönstret o dra på sig bevakning som i sin tur skulle leda till större ytor för sina medspelare (Messi).

Nu har det ju knappast gått som önskat...
Barcelona Gio Style
2012-11-11 06:27
Jag kan också tycka att kritiken mot min landsman är lite väl hård. OBS, jag är ett barcafan sedan länge och inte en AS9-fanboy så var snälla o bespara mig den delen :)

Självklart har han underpresterat och bör kritiseras, han var ju inte direkt en nobody när han köptes för stora summor. Däremot verkar det vara lite inne att hacka på honom just nu med tanke på att hans kollega Pedro på andra kanten inte heller har bidragit med något alls på senare tid. Och vi ska inte glömma bort vad Pedro är kapabel till, i jämförelse med det så håller han numera Segunda klass. Notera "i jämförelse med hans högsta nivå".

Självklart är det bra att Tito står fast och säger att Alexis har hans förtroende. Spelare är inte varor som köpes och slänges titt som tätt. Det är människor som påverkas av olika faktorer i livet, trycker man på rätt knappar så kommer det förhoppningsvis att släppa för Alexis. Det är inte så att han tjänar överdrivet mycket pengar heller.

Skönt med Busquets och Pique tillbaka i laget. Förväntar mig att se ett betydligt stabilare försvarsspel imorgon.
Barcelona Katten_86
2012-11-11 04:27
Johanna Garå, sällan man ser en så ickekunnig "expert", måste dock fråga, vem är mest kunnig anser ni av damerna i media? Johanna Garå, johanna frändén lr Anna Brolin? Förlusten mot Celtic, hoppas jag blir en väckarklocka för laget.. bryt ihop och kom igen! Barcelona som vi alla älskar!
Barcelona B-Guden
2012-11-11 03:30
@Dinho the artist:Missförstå mig inte jag älskar dinho, men hans attityd till fotbollen var inte bra på slutet.
kontra det med abidals vilja att komma tillbaks efter 2 jävla stora bakslag, med en tumör för att sedan få byta lever.
Barcelona Dinho the artist
2012-11-11 01:58
Att jämföra ronaldinhos betydelse kontra abidals är som att jämföra iniesta och sanchez-och då är jag faktiskt ett sanchez-fan!

Dinho är för mig den största fotbollsspelaren någonsin. Möjligtvis inte den bästa, men absolut den mest sevärda fotbollsspelaren jag sett.

Bara jag som tycker att all denna kritik mot Sanchez är ofogad? Killen kanske saknar finessen hos iniesta och Messi men han har hjärta och sliter som ett monster så fort han får chansen. Alltid en fröjd att se Sanchez i Clasico.
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-11-11 00:33
Tycker vi skall starta med följande elva
Valdés
Alves Bartra Masherano Alba
Song Busq
Cesc
Pedro Messi Villa
Tycker inte att vi ska hetsa med Pique låter han gå upp till hundra jag menar kolla Villa nu. Song och Busq bredvid varran Vi får mer höjd. Cesc verkar vara i sin livs form och därmed starta han. Pedro verkar pigg som vanligt. Villa kör man istället för Sanchez som också visat sig vara pigg och gry
AndreD - General Pardon
2012-11-10 23:51
För helvete Malaga...
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2012-11-10 21:43
Ronaldinho så klart! Världens bästa genom tiderna!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2012-11-10 21:35
bar***
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2012-11-10 21:35
Ronaldinho helt klart, Killen bad Barcelona på axlarna, all ära åt abidal men det går att ersätta han men ronaldinho är en klass för sig, han bemästrar nästan allt, dribblingar, skott, nickar, !!!passningar!!!, spelförståelse, bollkontroll.. ja you name it
Barcelona S91
2012-11-10 21:15
Riktig fotbollsgodis i Juves match, cykelsparksmålet från Asamoah är läckert!
Barcelona -SAMI-
2012-11-10 21:01
Jag svarar lätt Abidal! Allt jobbigt han har gått genom. Han är en riktig krigare som ger aldrig upp.
Barcelona Napao
2012-11-10 20:57
Jag svarar Abidal.
Barcelona LeoMessi
2012-11-10 20:22
Vad gjorde våra kära ungdomar för att få sina röda kort? Är verkligen nyfiken då det verkar vara direkt röda kort
Postat via SvenskaFans-appen
Rivaldo Ferreira
2012-11-10 20:03
Ronaldinho
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2012-11-10 20:01
Hur fan lyckas man med konststycket att få 2 spelare utvisade när man är ett spelande lag? Det är bara och hoppas denna berg och dalbana till fotboll Barca B presterar är utvecklande för spelarna i det långa loppet. För någon form av kontinuitet i spelet och stabilitet så länge Eusebio är tränare är tyvärr nog bara att glömma. Fy fan, bedrövligt. Underhållande för neutrala kanske.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Piqué y Puyol
2012-11-10 19:55
En liten fråga till er här...

Vem skulle ni valt av Ronaldinho och Abidal?

Själv skulle jag valt Ronaldinho.
Barcelona S91
2012-11-10 19:45
Tycker ni att det var rött på Rafinha?

Uuuunderbart, kvitterat i sista minuten :)
Coach Pep,
2012-11-10 19:33
@L.A.M Nr 10:Det är lustigt att du har en sådan annorlunda uppfattning, jag tror du har fokuserat på fel matchsekvenser. Om man är ouppmärksam är det lätt att tycka att Song rör sig bra, eftersom han tycks dyka upp överallt och vara med i matchen hela tiden. Men det är det som är problemet, hans skogsvandringar hör inte hemma på mittbacks/pivotépositionen.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-11-10 19:29
Att Deulofeu byts ut är en del i utvecklingen. Man vill se hur han hanterar olika situationer som att sitta på bänken och att bytas ut. Sen att det är mindre bra för laget är en annan femma. Fast Eusebio tar det ibland ett steg gör långt, tyvärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2012-11-10 19:24
Nu har Ronaldo blivit en popstjärna också.., låten är inte så dålig ändå se länktips
Barcelona S91
2012-11-10 19:21
Har Eusebio en skruv lös? Byter ut Deulofeu mot en medelmåtta som Kiko.
Coach Pep,
2012-11-10 19:19
Hetfield

Ja, han skulle kunna bli en ännu större tillgång än Keita om han användes på samma sätt. Han är lite som Cesc och ville inte vara låst till en position. Låt honom då spela box-to-box, eller inget alls. Han ska komma in, bidra med fysik och säkra matchen som Keita brukade göra. Men fortsätter han som pivote/mittback så kommer han bli vår undergång.. Vi har inte råd att vänta på att han eventuellt ska anpassa sig till att bli defensivt solid.
Barcelona B-Guden
2012-11-10 19:16
Läkarundersökningen som sker vid varje värvning, vad kollar läkarna på den undersökningen ?
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-11-10 19:01
Coach Pep

Ok, då tycker vi olika på den punkten. Som alla matcher spelare har han bra och dåliga dagar, men jag tycker han allt som oftast ligger rätt i position och täcker ytor på ett bra sätt, speciellt då matcherna mot Real och Valencia som jag tidigare nämnt.
Annons: