/spanien/barcelona/forum/9548.aspx/spanien/barcelona/forum/9548.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FC Barcelona - 1899
2012-11-11 15:14
LeoMessi (Barcelona) Där måste man hålla med dig annars är man bara dum i huvet :D. En sak jag verkligen inte kan sluta tänka på, hur i helvete kunde Barca sälja Yaya Toure ( stavning?).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2012-11-11 15:11
Jag tycker att Aguero var bättre i Atletico än i city faktiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FC Barcelona - 1899
2012-11-11 15:02
socccerfan1 (Barcelona) Måste hålla med dig. Agüero skulle ha fått straff för Gallas tog bollen med handen. Alla spelare som inte är Engelsmän dem drabbas hårt mot domarna. Medan Engelska spelare får med sig nästan allt från domarna. Tråkigt faktiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2012-11-11 15:01
socccerfan1 (Barcelona) Tyckte du också att Adebayor filmade så zabaleta fick gult kort? Jag tycker iaf det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2012-11-11 14:50
Tittar på city Tottenham och jag måste säga att det ligger något i att pl domare dömer mot "utlänningarna" i ligan...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2012-11-11 14:41
Om jag fick bestämma elva

Alves Batra Pique Alba
Xavi Busquet Cesc
Pedro Messi Villa

Fatta vad Alves Messi Cesc Villa, kan göra, alla riktiga poängspelare, lägg till Alba på det och Xavi som styr mittfältet, Pedro springer skiten ur sig, sen 2 riktiga mittbackar, orgasm förfan
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-11-11 14:30
Undra om Piqué får chansen direkt idag. Det blir också intressant att se hur rangordningen bland mittbackarna ser ut, det hade varit lite trist och inte kännts rätt om Piqué och Mascherano får spela tillsamans nu direkt. Bartra har gjort det bra, Mascherano har varit väldigt tveksam, till och med Adriano och Busquets har till och med gjort det bättre än argentinaren i början av denna säsong, vilket säger en hel del. Jag tycker speciellt Bartra ska få starta en hel del framöver, men det viktigaste är att både skapa en kontinuitet men även behålla rotationen. Enligt mig bör inte Adriano, Sergio eller Song spela något mer i mittförsvaret, såvida det inte kommer till någon mer skada, vilket förmodligen lär hända. Bartra, Masken och Piqué bör få rotera där de bästa ska spela, och just nu känns faktiskt ynglingen i bäst form.

Min elva för idag: Valdés;
Montoya, Bartra, Mascherano, Alba;
Cesc, Busquets, Iniesta;
Pedro, Messi, Villa

Nu är jag 100 % säker på att den här inte kommer spelas. Aldrig att Tito skulle starta med Bartra och Montoya samtidigt, och jag tror dessutom att Piqué, om han är redo lär ersätta Bartra. Enligt mig bör man vänta med honom tills nästa vecka, men om han verkligen ska spela bör han ersätta Mascherano istället.
Barcelona *hjärta* Valdes flint
2012-11-11 14:22
Väldigt svårt att jämföra Ronaldinhos betydelse contra Abidals. Medan Abirey varit den jämnaste försvararen samt personifierat ordet inspiration, så var Bro-Ron den som fick ansvara för den tunga bördan och bära ett helt lag på sina axlar. Och självklart var även han en inspiration för en hel fotbollsvärld och hans stora leende påminde oss alla om att fotboll är något roligt. Båda har varit väldigt viktiga, men i slutändan var det signor Gaucho som hyllades/beskylldes efter matcherna och det säger en hel del.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-11-11 13:32
Jag tycker inte kritiken mot Alexis är obefogad. Men man måste förstå att fotboll handlar så mycket mer än om att "göra sin gubbe", även för en ytter. Jag har för mig att en spelare har bollen ungefär tre minuter av en match totalt i snitt, för en ytteranfallare är det förmodligen ännu mindre. Så resterande 86-88 minuter handlar antingen om att sätta press eller täcka ytor i defensiven och också såklart om att bredda, ta djupledslöpningar, öppna upp ytor för lagkamraterna, vara ett passningsalternativ även om man vet att man inte får bollen etc. Mycket, i stort sett allt av det där handlar om arbetskapacitet. Det kan vara svårt att mäta när man kollar på tv, men jag tror alla kan vara överens om att Alexis verkar vara typen som springer arslet av sig i alla matcher. Och Tito verkar vara relativt nöjd med honom, även om han fått sitta på bänken en hel del.

Nu är naturligtvis spelet med boll samt statistik(mål och assist) också otroligt viktigt, och där kan man ju lugnt säga att han inte levt upp till förväntingarna den här säsongen. Jag försvarar inte Alexis, men man måste komma ihåg att egenskaperna i första stycket också är vitala för en bra fotbollsspelare, och att det inte bara är antalet mål eller finter per match som är viktigt.
Barcelona Der Afro
2012-11-11 13:22
Har någon sett den här filmen och kan tipsa om den är sevärd eller ej? Jag föredrar matchbilder framför långa intervjuer med fystränaren.
Barcelona Leo! Ets Unic! Sos Grande!
2012-11-11 12:02
@Katten_86:

Måste nog ändå vara Frändén va? Anna Brolin är ju mer av en programledare, en bra sådan, och Garå är mest intresserad av vad alla stjärnor lägger upp på deras instagram.
Barcelona petersays
2012-11-11 11:56
@MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta:

Ja risken att vi plötsligt byter uppställning och börjar spela med 2 DM är ju överhängande *ironi*
Barcelona Barcadinho.
2012-11-11 11:55
Det är klart att ytteranfallare bör producera poäng (mål och assister) på en någorlunda bra nivå. Det är därför de är anfallare, inte bara för att göra hästjobb.
Alexis har 1 mål och 2 assister sammanlagt hittills.
Jämfört med Villa som har fått mindre speltid, 6 mål och 1 assist.

Kommer Alexis hamna på samma nivå som ifjol med 15 mål och 5 assister som kommer det räknas som en godkänd säsong. Jag hoppas verkligen att han lyckas med det.
Men än så länge är det icke godkänt.

Alexis ligger på samma nivå poängmässigt som Di Maria och Özil hittills. Och Özil/ DiMaria form är kanske en förklaring till varför Real har haft en så usel start på säsongen.

Vi och marängerna blir för beroende av en enskild superstar. Det är inte bra i längden.
Fais
2012-11-11 11:42
Dinho the artist

Gio Style

Kritikern obefogad ?

Alexis bränner läge efter läge. Han tillför ingen kreativitet i laget förutom att springa sig yr som en höna. Visst det händer att han kommer till läge ibland men gör för han mål?

Missförstå mig inte, jag vill att han ska lyckas som jag vill att alla andra barcaspelare ska göra. Om du däremot kollar hur mycket han kostade kontra vad han har betalat tillbaka då kommer du förstå vår frustration, ilska, hopplöshet.

Frågan är hur länge ska vi har tålamod med honom ??

Angående om Pedro?

Jag håller med dig att han inte har varit i sin bästa form de senaste matcherna. Men jämför honom med vad Alexis kostade och.. du förstår vad jag menar.


Ni som jämnför Trollkarlen Ronaldinho med Abdidal.
Tycker om Abidal Men Ronahdinho är en klass för sig i fotbollens historia Stående ovationer i självaste Madrid efter han förnedrade dem.

Behöver jag säga mer...
Barcelona Bàckis I Anims Puyol y Abidal!
2012-11-11 10:01
Så vill jag se att vi startar idag :

----------Valdes---------
Alves-Piqué-Barta-Alba
--------Busquets-------
---Iniesta-----Cesc----
Tello-----Messi-----Villa

Varken Pedro eller Alexis har övertygat det senaste, båda sliter och försöker men gör varken mål eller assist. Ge Tello chansen, tycker alltid han uträttar saker när han får speltid. Vidare vill jag se Villa från start numer, egentligen på samma anledning som Tello, att varken AS9 eller Pedrito får någonting gjort numer. Xavi har inte heller varit sig själv den senaste tiden, han och Song förpassas till bänken. I försvaret får vårt framtida mittlås ( jag hoppas iaf det ) lära känna varann bättre i Barta och Piqué. Kanske skall Montoya också ta Alves plats, men men.

Kul med match ikv, riktigt taggad ! Visca el Barca y Visca Catalunya !
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-11-11 09:48
Gio Style

Det där tog du lite ur dess sammanhang.

Som anfallare och för det priset bör målskyttet och förmågan att göra sin gubbe vara egenskaper som primeras och används. Det jag ville få fram var att prislappen inte motiverar att han sätts ute på en kant där han inte kan bidra med något förutom hårt arbete. Killen visade också allt eftersom i Udinese att han blivit en bättre målskytt.

Det fanns stundtals hopp om detta under Peps sista säsong där han (mer) ofta fick spela högre upp, även ibland i mitten, och faktiskt gjorde 15 mål.
När Pep ville, precis som Tito vill idag, ligga bredare med anfallarna valde han ofta att sätta Cuenca eller Tello där i stället. De kostade inga €30 miljoner men gjorde jobbet lika bra.

Det är alltså själva värvningen och användandet jag kritiserar, inte spelare själv, även om han kanske borde gjort 3-4 mål på de lägen han faktiskt sprungit till sig under denna säsong. Men det är klart att man tappar sin (spets)kompetens när man inte kommer allt längre från mål.
Barcelona Gio Style
2012-11-11 06:44
@Mojito - Culé (un estilo de vida):

Fast nu har Alexis aldrig någonsin haft målskyttet som en spetskompetens. Det är hans explosivitet, arbetskapacitet, förmåga att göra sin gubbe (hmm) och fina inspel från kanten. Samt att han kan bryta mönstret o dra på sig bevakning som i sin tur skulle leda till större ytor för sina medspelare (Messi).

Nu har det ju knappast gått som önskat...
Barcelona Gio Style
2012-11-11 06:27
Jag kan också tycka att kritiken mot min landsman är lite väl hård. OBS, jag är ett barcafan sedan länge och inte en AS9-fanboy så var snälla o bespara mig den delen :)

Självklart har han underpresterat och bör kritiseras, han var ju inte direkt en nobody när han köptes för stora summor. Däremot verkar det vara lite inne att hacka på honom just nu med tanke på att hans kollega Pedro på andra kanten inte heller har bidragit med något alls på senare tid. Och vi ska inte glömma bort vad Pedro är kapabel till, i jämförelse med det så håller han numera Segunda klass. Notera "i jämförelse med hans högsta nivå".

Självklart är det bra att Tito står fast och säger att Alexis har hans förtroende. Spelare är inte varor som köpes och slänges titt som tätt. Det är människor som påverkas av olika faktorer i livet, trycker man på rätt knappar så kommer det förhoppningsvis att släppa för Alexis. Det är inte så att han tjänar överdrivet mycket pengar heller.

Skönt med Busquets och Pique tillbaka i laget. Förväntar mig att se ett betydligt stabilare försvarsspel imorgon.
Barcelona Katten_86
2012-11-11 04:27
Johanna Garå, sällan man ser en så ickekunnig "expert", måste dock fråga, vem är mest kunnig anser ni av damerna i media? Johanna Garå, johanna frändén lr Anna Brolin? Förlusten mot Celtic, hoppas jag blir en väckarklocka för laget.. bryt ihop och kom igen! Barcelona som vi alla älskar!
Barcelona B-Guden
2012-11-11 03:30
@Dinho the artist:Missförstå mig inte jag älskar dinho, men hans attityd till fotbollen var inte bra på slutet.
kontra det med abidals vilja att komma tillbaks efter 2 jävla stora bakslag, med en tumör för att sedan få byta lever.
Barcelona Dinho the artist
2012-11-11 01:58
Att jämföra ronaldinhos betydelse kontra abidals är som att jämföra iniesta och sanchez-och då är jag faktiskt ett sanchez-fan!

Dinho är för mig den största fotbollsspelaren någonsin. Möjligtvis inte den bästa, men absolut den mest sevärda fotbollsspelaren jag sett.

Bara jag som tycker att all denna kritik mot Sanchez är ofogad? Killen kanske saknar finessen hos iniesta och Messi men han har hjärta och sliter som ett monster så fort han får chansen. Alltid en fröjd att se Sanchez i Clasico.
Barcelona MesQueUnClubFCB-Alba y Iniesta
2012-11-11 00:33
Tycker vi skall starta med följande elva
Valdés
Alves Bartra Masherano Alba
Song Busq
Cesc
Pedro Messi Villa
Tycker inte att vi ska hetsa med Pique låter han gå upp till hundra jag menar kolla Villa nu. Song och Busq bredvid varran Vi får mer höjd. Cesc verkar vara i sin livs form och därmed starta han. Pedro verkar pigg som vanligt. Villa kör man istället för Sanchez som också visat sig vara pigg och gry
AndreD - General Pardon
2012-11-10 23:51
För helvete Malaga...
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2012-11-10 21:43
Ronaldinho så klart! Världens bästa genom tiderna!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2012-11-10 21:35
bar***
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2012-11-10 21:35
Ronaldinho helt klart, Killen bad Barcelona på axlarna, all ära åt abidal men det går att ersätta han men ronaldinho är en klass för sig, han bemästrar nästan allt, dribblingar, skott, nickar, !!!passningar!!!, spelförståelse, bollkontroll.. ja you name it
Barcelona S91
2012-11-10 21:15
Riktig fotbollsgodis i Juves match, cykelsparksmålet från Asamoah är läckert!
Barcelona -SAMI-
2012-11-10 21:01
Jag svarar lätt Abidal! Allt jobbigt han har gått genom. Han är en riktig krigare som ger aldrig upp.
Barcelona Napao
2012-11-10 20:57
Jag svarar Abidal.
Barcelona LeoMessi
2012-11-10 20:22
Vad gjorde våra kära ungdomar för att få sina röda kort? Är verkligen nyfiken då det verkar vara direkt röda kort
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: