/spanien/barcelona/forum/9543.aspx/spanien/barcelona/forum/9543.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barclasico
2012-10-29 13:45
mirzaculé

minut 8.00 är SÅ J****VLA VACKERT !!!
Barcelona Smogen
2012-10-29 13:43
Jag minns slutet på det där klippet, när Ronaldinho nästan på egen hand pulvriserade Real på Santiago Bernabeu. Främst för hur otroligt bra Ronaldinho var den matchen, men också vilken otrolig respekt jag fick för Reals publik när dom ställde sig upp och applåderade honom efter 3-0. Det var verkligen imponerande att ens värsta rivaler kunde visa någon i motståndarlaget så stor respekt. Riktigt stort gjort av dom!

Känns som det var evigheter sedan och att Mourhino nu på samma sätt som Ronaldinho krossade Madrid så har Mourhino pulvriserat all den respekt man kunde ha för Realfansen. Hade fansen gjort det idag hade dom väl blivit skjutna av Mourinho.
Barcelona S91
2012-10-29 13:39
addeh

Hur bra är Planas egentligen?
Barcelona mirzaculé
2012-10-29 12:52
Salgado och Ramos verkade ha en svettig dag på jobbet eller vad säger ni? :)
Barcelona LeoMessi
2012-10-29 12:52
Basaric Tack för en bra artikel!
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2012-10-29 12:42
Planas har ingen framtid i klubbens A-lag. Ser ingen anledning till att ge honom speltid mot Alavés.
Barcelona Cule10
2012-10-29 10:20
Orelaterat, men någon som tar initiativ till fotboll för allmänheten och detta är ju skoj!

Till er som är intresserade av att vara med i en fotbolls inomhusturnering nästa månad kan kolla in detta evenemanget. Det är en futsal turnering som kommer att hållas i LIDKÖPING nästa månad den 24 NOVEMBER.
För mer information klicka in er på länken eller kontakta turneringens kontaktperson. Imer Ganibegovic - MOB: 0735-114204.

Fina priser står på spel.
Priser delas ut till:
Vinnare - 4000 kr + inträde till festen på kvällen
2 pris - 2000 kr
3 pris - 1000 kr
Bäste målvakt
Bäste spelare

visca el barca y visca catalunya!
Barcelona Frodo
2012-10-29 09:21
Deulofeu

Planas har inte fått mindre speltid. Grimaldo har visserligen tagit över vänsterbacksplatsen men Planas spelar numera som mittback.
Barcelona Deulofeu
2012-10-29 08:46
Satt just och gladdes över att det snart är Barca på tv igen men kom då på att Copan nästan krockar med B-lagets uppskjutna match vilket är riktigt synd.

Det hade varit perfekt att låta Deulofeu spela lite.Han är i fin form för tillfället.

Barca spelar cupen på tisdagen och b-laget lirar på onsdagen tror jag.

Dags att låta spelarna som inte får så mycket speltid få en ärlig chans.Det är dessutom dubbelmöten så släpp lös rejält tycker jag.

Skulle starta med följande lag.

-------------Tello--------Villa-------Sanchez

--------Iniesta-----------S.Roberto----------

---------------Jonathan------------------------

Planas---Bartra-----Song--------Montoya

-------------------Pinto---------------------------

Dessa spelare behöver spela de ligger efter i matchantal eller är ur form läs Sanchez.

En riktigt bra elva perfekt komponerad Song måste spela mycket så han kommer in i laget.Han är mycket bättre på mittfältet man jag anser att han ska spela mittback denna matchen vi lär inte få massor att göra och han behöver lära sig positionsspel.

Bartra kommentarer överflödiga han är i mitt tycke den bästa mittbacken som äe hel och ska bara få minuter och fortsätta övertyga.

Planas har fått lite mindre speltid i b-laget på sistone då Grimaldo tagit över helt .Han är en u- man och borde klara detta

Montoya är i fin form och behöver också spela mer.Alves får nöta mer bänk välförtjänt.Så kanske han är igång till nästa ligamatch.

Pinto kul att se honom i kassen igen känns just nu hetare än Valdes trots att man bara sett honom på bänken medans han firar mål.

Jonathan förtjänar varje minut han får klagar al´drig och på korta inhoppet han fick senast spelade han fram Sanchez på ett underbart sätt.Ska starta!

S.Roberto har tränat med a-laget i över en månad utan speltid det är dags nu.Var ganska rostig med b-laget senast.Behöver sperla nu.

Iniesta lite lyxigt kanske men han har spelat väldigt lite och är inte i perfekt form kanske detta är matchen som får det att vända för honom?

Villa i fin form bör få starta centralt vila Messi! Villa ser fit ut och är i bra stim.

Tello är numera inte bara medlem i a-laget han levererar också.Kul att se honom starta en match mot sämre motstånd.

Sanchez behöver göra mål man kan riktigt se hur det kryper i honom han är frustrerad.

Min motivering till startelvan.

Jag vill inte se Pedro,Busquets,Fabregas,Xavi,Messi ens på bänken de ska vila!

Inhoppen som blir i matchen kan b-lagsspelarna få som inte är tänkta att spela deras uppskjutna match.
Barcelona Barca4eva
2012-10-29 05:28
Gabriel

Claret är en variant av röd, möjligtvist kopplat till vinet Clarets färg.

Kan vara svårt att hitta en bra översättning till den sortens färg så det kanske går lika bra med lila/rött eller helt enkelt rött.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2012-10-29 04:59
Har en fråga som har att göra med våran sång. Undrar vad blaugrana al vent blir på svenska. På engelska blir det tydligen, enligt google och internet sidor "Blue and claret in the wind".

Vad betyder ordet "claret"? Har aldrig hört talas om det förut. På svenska blir hela meningen "blå-rött i vinden". Men den översättningen känns inte helt hundra procentig korrekt.

Om någon har svaret på detta skulle jag uppskatta det.
Villarreal Robert "Le bob" Pires
2012-10-29 01:52
Hade TV4 utgått från kompetens snarare än kön, hade Garå aldrig varit där. Hon är en produkt utav TV4s idiotiska inkvoteringar, men nog om det

@ Essienesque med flera
Är genuint intresserad gällande era påståenden om Real Madrid. För att citera dig: "På toppen av detta så är Real Madrid och Barcelona fortfarande världens två bästa lag." Denna åsikt verkar du inte vara ensam om här. Frågan jag har till er är; vad är orsaken till denna åsikt. Är det era egna små empiriska studier? Ingen rationell människa kan väl påstå att Real Madrid tillhör topp 2, med tanke på deras ytterst mediokra resultat i Champions League de senaste, säg 7-8 åren. Mitt lag Arsenal har ett bättre facit, så utveckla gärna.

@ Leo! Ets Unic! Sos Grande!
Vänligen delge oss din definition av "världens bästa liga" tack. I min värld avser man standarden på alla inkluderade lag, där samtliga lag värderas i lika hög utsträckning. Detta torde därför leda till en koefficient, representativ för ligan i fråga. Vad jag vet, existerar ingen sådan mätning, vilket gör debatten totalt meningslös, där subjektiva åsikter från båda håll kastas ut, ofta med implicit nedvärdering av opponenten. Men du kanske har en annan definition?
Pratar vi rent underhållningsmässigt, så är det rent subjektivt. Människor attraheras av olika typer av spel, vilket även är tjusningen.

@!Sergio_ Busquets!
Du har absolut en poäng med ditt resonemang, men du missar samtidigt att du inte bara kan utgå ifrån hur det ser ut idag. Låt mig utveckla. Ditt resonemang bygger på att Tottenham, Arsenal samt Liverpool skulle vara på dagens nivå, även utan rika investerare i Chelsea och Man City, vilket jag inte tror är fallet.

Notera gärna att Chelsea och Man City ska placeras i en egen kategori, Tottenham kan knappast inkluderas med dessa två, i synnerhet inte som Spurs faktiskt har god kontroll på sin ekonomi, vilket inte kan sägas om de andra.

Arsenal har absolut lidit av Chelseas och nu nyligen Man Citys introduktion utav "spenderande utan gränser". Likt alla lag, har man inte kunnat konkurrera rent ekonomiskt, vilket i förlängningen leder till sämre spelare, vilket leder till sämre sponsorkontrakt samt sämre inkomstbringande resultat. Det blir alltså en ond spiral. Detta kan ju appliceras på alla klubbar, som fått ge plats för de ekonomiskt dopade lagen.
Förmodligen hade en del av de namn du räknar upp, idag spelat för Arsenal, Liverpool, Tottenham eller Man Utd. Men naturligtvis hade också en del namn spelat i exempelvis er liga istället. Premier League hade absolut förlorat en del status, men inte alls i den utsträckning som du försöker ge sken av. Antagligen hade "Big two" varit ett faktum, precis som det var för tio årsedan, samt är i er.

Avslutningsvis kan jag tillägga att det inte är en slump att det är Premier League lag som köps upp. Ägare vill ha exponering och i en del fall profit. Detta är mycket lättare i England, i och med att det är en konventionell sanning att Premier League är populärare, sett ur ett generellt perspektiv.

Med vänliga hälsningar!
Coach Pep,
2012-10-29 01:41
Tittar inte på fotbollskanalen längre, men ska Olof Lund sitta och klanka ner och peka finger åt spansk fotboll när han själv förespråkar en liga där kriminella, idioter, och filmare bär kaptensbindlar, där spelarskandaler avlöser varandra och media stalkar och ljuger mer än någon annanstans, där toppklubbar mutar och tjuvar talanger med helikopter, där sinnessjuka tacklingar förstör spelarkarriärer, där halva ligan består av random afrikaner som inte vet hur gamla de är och där Man Utd har skaffat rutiga hemmaställ för att symbolsiera att man är en arbetarklubb, fast arbetare inte ens har råd att gå på matcherna? Premier League symboliserar allt som gått fel med mänskligheten, men det spelar väl ingen roll - "Its the best f*cking league in the world".
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-10-29 01:29
Champions League är världens bästa fotbollsliga/turnering. Enkelt o gott.
Postat via SvenskaFans-appen
AndreD - General Pardon
2012-10-29 01:10
Stenfula Garå ska såklart också hacka på vårt spel även om vi vinner med 5-0 eller 10-0 men Real Madrid som suger i varje match säger hon inget om.
Barcelona AGM
2012-10-29 00:52
Alves har varit en utav våra bästa offensiva spelare de senaste säsongerna men ångrar faktiskt lite att vi inte sålde honom i somras för en stor slant.

Montoya har gjort det hur bra som helst och platsar i vår startelva. Med Adriano som konkurrent hade det räckt enligt mig och för den stora slanten för Alves hade vi kunnat värva in T.Silva.
Barcelona Leo! Ets Unic! Sos Grande!
2012-10-29 00:34
Lundh verkar inte gilla La Liga direkt, bara för några veckor sedan kallade han det för en "tvålagsliga"..
Sen att hans favoritlag är Leeds och att han typ älskar the championship gör det ganska förståeligt.
Synd att det inte finns någon la liga-expert i fotbollskanalen som kan försvara världens bästa liga..
Barcelona Essienesque
2012-10-29 00:21
Riktigt tråkigt att höra Olof Lundhs spanien-attack under fotbollskanalen europa. Tröttsamt hur de häver ut siffror utan att ställa de i sitt sammanhang. Att det finns en betalningsplan för Atleticos skatteskuld skrattar han bort och menar att 5 års tids betalningsplan är alldeles för långt. Både Atletico och Valencia har gjort ENORMA framsteg ekonomiskt och har idag faktiskt koll på sin ekonomi, även då skulder fortfarande finns. Men båda har en plan för hur dessa ska betalas och har kommit överens med bankerna om hur de ska betalas. Sedan har båda två nya arenor på gång vilka de själv kommer äga, men detta hör man inget om, tillskillnad från när Juventus byggde eget och det var allt man har hört om de senaste 2-3 åren nu.

Tråkigt somsagt men whatever, framtiden ser ljus ut för la-liga nu när både Valencia och Atletico sanerar sin ekonomi och får nya arenor, samtidigt som Malagas shejk lovar att fortsätta att investera i ett redan riktigt bra lag. På toppen av detta så är Real Madrid och Barcelona fortfarande världens två bästa lag.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-10-29 00:18
Utan dessa miljardärer så skulle Tyska ligan kunnat konkurrera med Premier League nu.

Tottenham : Ägda av två investerare som tillsammans är värda över 4 miljarder dollar

Chelsea: Abramovich värd nästan 20M dollar

Man City: Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyans familj är värda £555billion (ofattbart, det är som 10 stycken Bill Gates)

Plockar man ut dessa tre miljardärer ur Premier League (innan de köpte sina lag) så skulle ligans status sjunka rejält.

Chelsea skulle vara ett mellanlag som producerade spelare de inte hade haft råd att behålla: Spelare som Lampard, Drogba, Carvalho, Cashly Cole, Hazard, Mata och Torres skulle aldrig ha dragit dit. Terry är nog den ända storspelaren jag kan tänka mig skulle ha spelat kvar.

City skulle fortfarande vara ett jumbolag som kan överraska, typ som Levante (Googla deras spelartrupp 2005/2006 säsongen).

Tottenham skulle nog ha varit de laget som slutade högst i tabellen utav dessa tre. Tottenham är ju fortfarande ett lag med historia och nam innan 2000-talet.

Vilka skulle "The Big Four" vara då?
ManU
Arsenal
Tottenham
Liverpool/Tottenham

Kan man ens se dessa som "The Big Four"? Snarare "The Big One"
Då skulle PL ha konkurrerat med Bundesliga.

De ovannämnda miljardärerna skulle lika gärna ha kunnat köpa Valencia, Sevilla och A.Madrid, då skulle folk inte ens ha jämfört PL med La Liga.
Barcelona Blaugrana80
2012-10-29 00:11
El capitano: håller med dig.. Garå som ska vara låtsas-expert på spanien måste ju påpeka det för giraffen men hon kan ju ingeting.. Sen när det gäller alla domar skandal i PL och Seria-A denna veckan så säger dom att sånt som händer alla domare gör fel.. Men så fort det gäller barca så ska dom gnälla på att domarna brukar favoriserar barca.. Hycklari på hög nivå
Barcelona *hjärta* Valdes flint
2012-10-29 00:04
Japp, märks att han inte läst ekonomi då alla företag har skulder och det är väldigt förekommande att de betalar av dessa i perioder om 5 år etc. (upplupna skatteskulder/skulder)
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2012-10-28 23:49
Haha man slutar aldrig förvånas när det gäller fotbollskanalen europa.

Olof Lundh menar att det är skandal att så många klubbar i La liga är så skuldsatta.

Jo Lundh det ska jag svara på, De spanska klubbarna har inte rika ägare som shejker eller ryska miljardärer som pumpar in pengar. Pajas lär dig fakta!
Barcelona S91
2012-10-28 23:39
Hm, ser att Adam blivit en artikelskribent för Aftonbladet, vad kul!
Hoppas att det skrivs mer om den spanska ligan där. :)
Rivaldo Ferreira
2012-10-28 23:10
älskabarcelona

Okej. Tack.
Barcelona zick9
2012-10-28 23:00
Ronaldo gör första assisten...på 8 matcher. :)
Barcelona El capitano[Culee]- Faris
2012-10-28 23:00
Jag har sagt det och säger det igen Real tappar poäng när man minst anar inte när man förväntar sig att de ska tappa poäng!
Barcelona Canaletes
2012-10-28 22:59
MaLOLca

Dålig skämt men vafan, shiet va dåliga
Barcelona LeoMessi
2012-10-28 22:55
Patetiskt försvar av Mallorca där. Bra sv. Real att utnyttja Landskapet mellan backarna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona älskabarcelona
2012-10-28 22:55
Rivaldo Ferreira
Du får bara 1 sällsynt kort när du köper paketet för 5000 och du får 3 sällsynta kort när du köper en för 7500 (kort som typ är skinnande av guld )
Barcelona LeoMessi
2012-10-28 22:44
Hade Mallorca spelar med det tempot så hade vi krossat dom så hårt så dom hade blivit utslängda från ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: