/spanien/barcelona/forum/947.aspx/spanien/barcelona/forum/947.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona messiooooxavii
2017-03-11 18:04
vad är det jag läser här att vi inte var bra mot psg

Vi var inte bra vi för jävla bra, vi lät inte psg spelarna andas en sekund.

Vi var som djur
Vi var outtröttliga
Vi gjorde 6 mål

Psg fick ihop 1 passning på 10 minuter och folk säger att vi inte var bra

VAd är det man behöver komma in här och läsa
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-11 17:46
Min elva imorn: 3-3-1-3 MAtS Masche-Piqué-Umtiti Roberto-Busquets-Iniesta Messi Denis-Suarez-Arda
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-11 17:27
Neymar o Rafinha skadade o missar matchen imorn mot Deportivo. Tråkigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2017-03-11 17:26
Kröjff

Håller med dig. Det var inte en fantastisk match, det var ett fantastiskt resultat.

Som du säger, redan Strömberg var tydlig med att Barcelona inte skapade särskilt mycket. På övertiden vann desperationen mot rädslan.

Vändningen i sig var ju fantastiskt, den största någonsin. Men att på grund av resultatet få det till att det var ett fantastiskt Barcelona, ett magiskt Barcelona. Nej, det är ju att lura sig själv.

Men sanningen är att jag inte trodde det var någon som tyckte det, jag tänkte att alla bara kände eufori över en fantastisk, obegriplig, oförklarlig vändning. Ungefär samma känsla jag tänker mig att Uniteds fans hade när de vann CL-finalen mot Bayern på övertid. Helt annan matchbild, men samma känsla av "Hur i helvete gick det här till?". Man har inte en jävla aning, men känslorna bubblar.
Barcelona Nemesis 10
2017-03-11 17:23
El Pistolero #9

Det jag blev mest imponerad av gällande Lucho är att han verkligen trodde att på att vi skulle lyckas. Allting började med Luchos inställning direkt efter chock förlusten i Paris.
All träning och taktik förberedelser efter matchen i Paris gick ut på att hitta ett sätt att göra 6 mål utan att släppa in för många mål.
Jag satt själv och tänkte innan retur matchen att våra två senaste resultat i ligan var 5-0 och 6-1, två vinster som hade räckt mot PSG för att gå vidare.
Det var just den tanken innan avspark som gav mig en konstig känsla av att vi kommer lyckas!
Jag bad sedan till Gud innan matchen sparkades igång och jag hade känslan av att vad som en händer så kommer vi på något sett att ta oss vidare med hjälp av den tro Lucho, spelarna och alla fans har på den här klubben, och resten är historia :)

Sättet vi vann på och den inställningen vi hade påminner mig mycket om hur Lucho va som spelare, ge ditt allt och ge aldrig upp!

Lucho ska verkligen ha stor cred för att vi lyckades med det som ansågs vara omöjligt. Han förtjänar verkligen att avsluta hos oss på topp.
Hoppas verkligen spelarna krigar för Lucho nu ända in i det sista!
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-11 17:06
Kröjff Nog för att jag kritierat Lucho det grövsta här men matchen mot PSG var bland det bästa jag sett ett lag pressa. Intensiteten med publiken i ryggen var fantastiskt att se på. Verratti sa att dom försökte spela i första halvlek men det var omöjligt, dom sjönk ner till straffområdet pga Barças press. Emery manna på sina spelare att flytta upp laget o såg frustrerad ut men det gick inte. Emery plocka bort Messi ur matchen på ett utmärkt sätt. Även när PSG försvara lågt så gjorde man det riktigt bra. MYCKET bättre än RM när vi vann med 5-0 o 2-6. PSG helt enkelt en annan nivå i försvarsspel än RM när vi vann med 5-0, 2-6 och 0-4. cred till Lucho som bytt formation till 3-3-1-3 och har placerat mittfältarna närmare varandra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2017-03-11 16:47
[QUOTE=Reymar]Nemesis 10 Dock tycker jag att Suarez straffsituationen ska vara straff trots att han förstärker. Det är ju milimeterprecision på Messis passning som gör att Trapp inte kan komma ut och Marquinhos har ingen chans att nå bollen för han vet att Suarez kommer att näta och han "gamblar" när han försöker störa honom. Alltså har han ingen chans att nå bollen och fokuserar enbart på att stoppa Suarez som kommer med fart från en målchans. Straff ska de vara men Lagerbäck blundar för detta eller så är det så att gubben börjar komma till åren med synfel och en sämre förmåga att använda hjärnan [/QUOTE] Glöm inte heller Marquinhos knä i benen på Suarez som gjorde att Luis tappade balansen. Nu är det fortfarande en rejäl förstärkning men gud vad alla har blossat upp det hela. Sådana straffar är inte första gången man ser tilldelas. Speciellt inte för kräken från Madrid. Dom har ju dykmästarn nr 1 CR som gör det där i alla möjliga tillfällen. Suarez gjorde det i viktigaste skedet av matchen när allt stod på spel. CR gör det i träningsmatcher mot Real Madrid Castilla. Avundsjukan har nått nya höjder. Tre dagar senare och det snackas fortfarande om matchen. De glömmer alla fördelar dom fått med sig i ligan och att de redan glömt hur de vann CL förra året. Offsidemål i finalen, men tydligen är en förstärkning i åttondelen mycket värre och en sorg, skam, död, mord, osv osv för fotbollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Messi!!
2017-03-11 16:42
@Reymar:


Din YT-länk fungerar inte, har du en annan länk med samma innehåll?
Barcelona Kröjjff
2017-03-11 16:38
@El_Jefe:
En analys som stämmer i så mening att det finns några av oss, som envisas med att inte vilja se Barcelona tvingas satsa allt på ett kort p g a en storförlust borta mot PSG (som plötsligt verkar helt bortglömd trots att den faktiskt lade grunden för "euforin" ifråga), Ett debacle med all vad det innebar av en direkt nödvändig tokoffensiv enligt principen full fart framåt från första början, på bekostnad av ett väl samordnat passningsspel. Visserligen kom ett intensivt presspel som ett brev på posten. Men det viktigaste är väl inte att (åter)erövra bollen, utan vad man gör med den när man väl har den i sin ägo? Glenn Strömberg återkom flera gånger till att Barca i stort sett inte skapade en enda målchans via ett samordnat passningsspel, utan att det var slumpen och tillfälligheter som hade långt större betydelse för utgången, än något som ens liknande totalfotboll. Det vill säga den typ av fotboll som åtminstone jag föredrar att bevittna. Två av målen tillkom på straffar, varav en objektivt sett starkt kan ifrågasättas. Ytterligare ett måste räknas som självmål. Men det tveklöst viktigaste var det första som kom redan i tredje minuten. Den början betydde mer för utgången än Luis Enriques och Unai Emerys taktiska drag och tankegångar tillsammans, eftersom den psykologiska effekten det fick för fortsättningen, knappast kan överskattas. Att man däremot kan överskatta en seger med 6-1, har vi fått otaliga bevis för de senaste dagarna. Att ens jämföra matchen mot PSG med vinsterna mot Real Madrid med 5-0 och 6-2, är att helt bortse från fotbollen som spelas och stirra sig blind på siffror. Ja, jag föredrar även tveklöst att bevittna den fotboll Barca spelade borta mot Real förra hösten och seger med 4-0 , framför sättet på vilket vi vann över PSG med sammanlagt 6-5! Och ärligt talat hade jag hellre sett Barca spelat som PSG gjorde i Paris, när man mer eller mindre utmanövererade Barca och vann med odiskutabla 4-0, än den desperata offensiv som fick FCB att slutligen gå segrande ur den strid på kniven som följde på Camp Nou.
Barcelona Reymar
2017-03-11 16:27
Nemesis 10

Dock tycker jag att Suarez straffsituationen ska vara straff trots att han förstärker. Det är ju milimeterprecision på Messis passning som gör att Trapp inte kan komma ut och Marquinhos har ingen chans att nå bollen för han vet att Suarez kommer att näta och han "gamblar" när han försöker störa honom.

Alltså har han ingen chans att nå bollen och fokuserar enbart på att stoppa Suarez som kommer med fart från en målchans. Straff ska de vara men Lagerbäck blundar för detta eller så är det så att gubben börjar komma till åren med synfel och en sämre förmåga att använda hjärnan
Barcelona Nemesis 10
2017-03-11 16:08
Reymar

Mycket bra klipp som visar att det var felaktiga domslut åt båda håll och att det är såna här typer av analys som ska göras innan man gör en bedömning om att domaren bara gav fördelar till Barca. Hade vi inte gått vidare hade ingen brytt sig men eftersom vi gjorde det omöjliga så finns det självklart folk som är så butthurted att dom vägrar acceptera det.
Folk hycklar så mycket att det är skrattretande, finns ingen som kan ta ifrån oss denna vinst!

Njut mina bröder och systrar!!...Njut!!
Barcelona Reymar
2017-03-11 15:46
El Pistolero

Det sjuka är att dom flesta "Neutrala" som kollade på matchen firade denna vändningen men efter att ha sett Lagerbäcks/Nivas kommentarer så ändrade man sin åsikt helt plötsligt fick vi hjälp av domaren. Tragiskt att "pensionären" och "nörden" kan ha så stor påverkan och Aftonbladet med sin propaganda. Lars Lagerbäck har ju även blivit uppmärksammad i spansk media för sitt skämmiga uttalande.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-11 15:29
.@As_TomasRoncero: "Ref of Barça vs PSG has Turkish roots. He thought Barça still travel with Turkish Airlines so there you go." HAHAHAAHAHAAHHAHAAHHA
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-03-11 15:26
Carles5

Tack för svar gällande biljetter/buss/metro etc !!
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-11 15:22
Alltså, jag har nog aldrig sett sån avundsjuka bland neutrala fans. Dom var verkligen PSG-fans i onsdags för att man inte orkar se Barça vinna o vinna. Några polare skrev att dom har tappat lusten av att se fotboll :D Det är på den nivån av avundsjuka o hat. Dom var så mentalt förberedda på att vi var ute ur CL efter första mötet, där av pinsamma reaktionerna efter. Ta aldrig åt er av vad dom skriver om Barça, dom vill vara som oss - Bäst o dominanta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-03-11 15:15
Inga inklistade inlägg från puertan/ mod
Barcelona Rambla~
2017-03-11 15:10
Ah, det löste sig ändå se jag nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-03-11 15:06
S.Eto'o Jag har den matchen i HD + för och eftersnack i studio från Sky Sports. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-03-11 15:03
Reymar Tusen tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-03-11 14:57
@S.Eto'o:

Varsågod.
Fuerza
2017-03-11 14:46
Att man direkt hoppar på andra lag, försöker förminska, förvränga grovt och ljuga(!) är det värsta lågvattenmärke jag upplevt på Svenskafans och då har jag varit aktiv med jämna mellanrum sedan 10 år tillbaka (med gamla konton inräknade). Notera att artikeln handlar om en match som inte involverade skribentens lag. Bara det får en att häpna och inse att avundsjukan finns där på riktigt. Om jag minns rätt så spelades ingen El Clasico i onsdags. Rätta mig om jag har fel. Tänk om Emily Ottosson gick ut och skrev en hel artikel om 2-3-matchen mot Villareal. Vi hade skämts här på Les Rambles och bett henne att ta bort artikeln. Nej, det här borde inte enbart tas upp med Real Madrids redaktion utan även Svenskafans redaktion - abrupt!

HELA VÄRLDEN (förutom AS/Marca/enstaka självutnämnda experter) har hyllat remontadan och det med råge. Bara googla "6-1" så får ni upp artiklar med fantastiska löpsedlar och superlativ. Franska L'Equipe beskrev PSG's insats som ett stort fiasko och sågade laget mitt itu. De använde ordet 'inqualifable' på löpsedeln för första gången sedan 1993 då franska landslaget, med Ginola i spetsen, misslyckades att kvala sig till VM 1994.

Ferdinand, Lineker, Gerrard och Owen hoppade runt som små barn för i helvete. De har SPELAT på den högsta nivån. Owen har spelat för självaste Real Madrid. De, om någon, förstod vändningens innebörd. Vi behöver inte översittare som Lagerbäck (som rånade Nigerias landslag på en miljon kronor och fick röven räddad av Zlatan åtskilliga gånger), statistikgossar som Niva (som för övrigt aldrig rört en fotboll och saknar axlar utöver ryggrad) eller Revenge-of-the-Nerds-maränger för att berätta för oss om vad som faktiskt hände. Att leta efter en förklaring genom en straffsituation är en efterkonstruktion när man saknar ammunition och respekt för hur fantastisk fotbollen kan vara. Vi vet precis hur dessa mörka makter fungerar (se länktips).

Remontadan är fullbordad, Barcelona är vidare till kvartsfinal för 10:e året i rad, vilket är ett rekord, och PSG-spelarna själva (ja, människorna som faktiskt spelade matchen) har erkänt att de slängde bort sitt övertag. Hade Real Madrid vänt ett sådant underläge hade jag faktiskt erkänt att de gjorde en enorm insats och aldrig gav upp. Real Madrid har definitivt en inställning som många lag kan lära sig av och de har burit på den inställningen sedan säsongen 06/07 vilket hjälpt dem i många matcher (för att inte nämna Ramos viljemål i CL 2014 eller offsidemål, som också var ett viljemål, i CL 2016). Utan sådan vilja vänder man inte på matcher och det var precis sådan vilja Barcelona uppvisade den 8:e mars 2017.

FC Barcelona 6-1 Paris Saint-Germain FC
Barcelona Visca el Barca 17
2017-03-11 14:43
Kan inte alla som postar om den 8: Mars läsa igenom forumet lite innan ni postar nått som redan visats? Blir väldigt tröttsamt att se Gerrard hoppa med Owen igen se det arabiska klippet med knäet eller läsa DN artiklen. Varit mycket av samma sista tiden... Varför inte bara lägga det bakom oss nu lite snyggt.
Barcelona Katalano
2017-03-11 14:42
Imorgon vill jag bara se laget fortsätta att ha kul på planen. Visa att de inte slappnar av nu efter matchen mot PSG. Ligan ligger i våra händer och det gäller att ta varje match på största allvar. Fortsätt spela med 3-4-3 formationen som har gjort underverk för Lucho sedan hans avgångsmeddelande.
Barcelona Katalano
2017-03-11 14:40
El_Jefe

Instämmer.

Är otroligt trött på efterspelet av vår vändning mot PSG. Man lägger fokus på annat för att man är arg, besviken och avundsjuk på att just Barca lyckades med detta och försöker att lägga fokus på allt annat än att hylla bedriften. Svensk media och attityd i ett nötskal- och när media lägger så otroligt mycket fokus på det hela så får de också med sig majoriteten av svenska folket, som inte verkar kunna tänka själva och inse hur lurade de blir. De dras in i ett barcahatande hav utan att märka det. Tänk att media kan ha sådan makt över folken, det är jag förundrad över och detta med en enda katalysator, Mr Lagerbäck.

Hade inte Lagerbäck reagerat som han gjorde i studion hade inte tidningarna nämnt ett ord om det. Den sorgliga sanningen, och det visar hur oprofessionell herrarna i studion var i onsdags kväll.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-03-11 14:36
Dags för match imorgon. På eftemiddagen som vanligt nuförtiden... Kan bli farligt om inte spelarna är 100. Snöpligt att tappa poäng för en sån sak.
Barcelona Cule4life
2017-03-11 14:35
Stegen
Macherano Pique Umtiti
Rafinha Busquets Iniesta Turan
Messi Suarez Neymar

Inhoppare Roberto Alba Rakitic.

Man har 2 defensivt starka wings med ett spelskickligt mitt mittfält. När wingarna är trötta in med Roberto o Alba. Och när Iniesta tröttnar in med Rakitic. Kanon.
Barcelona El_Jefe
2017-03-11 14:27
Efterspelet till vår mirakelmatch har fått sådana orimliga proportioner. Det anmärkningsvärda är att det i många fall är samma personer som i parti och minut gnäller på att fotbollen blivit så cynisk och förutsägbar, som istället för att skrika sig hesa av eufori efter den sjuka vändningen istället letar fel. De har människorna vill inte ha en fotboll som den vi fick bevittna, utan de vill bara sitta och orera över hur allt var bättre förr.
Barcelona FCB_Messi
2017-03-11 14:26
Mehram Mahmoud din jävl* pissluffare. Fortsätt lipa din okunniga idio*. Det är helt sjukt hur Suarez gav den i dig . Så långt in att du var tvungen att skriva en så patetiskt artikel där du själv inte ens vet vad du skriver om. Snälla människa kolla först på dina kära kollegor Ronaldo och pepe när det kommer till filmningar innan du smutskastar suarez på det viset. Till alla madristas: Era avundsjuka äc*liga falska supportrar , fortsätt lipa över våran remontada för den kommer vara inne i er hela livet ut. Ni kan lika gärna tattuera in det "8 mars, då suarez gav den i oss"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-03-11 14:25
Hoppas att Barça är fullt taggade imorgon, skulle vara så sjukt jobbigt att tappa poäng nu. Det var ju en enorm kraftansträngning som krävdes av laget för att slå PSG, bara det inte sätter sig för mycket i benen. Deportivo spelade själva under veckan så de har inte fått vila, plus att de har två spelare avstängd och sju skadade. Ser tufft ut för Deportivo men allt kan hända. Efter Deportivo är det vila en vecka, då möter Barça Valencia hemma. De bör kunna ställa upp med bästa laget med minimalt med rotationer. Efter Valencia är det landslagsuppehåll. Men först matchen mot Deportivo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-03-11 14:24
Har försökt leta tag på nygamla cl matcher utan någon vidare resultat. Någon som vet en hemsida jag kan kolla Barcelona vs United 2011 med engelsk eller svensk kommentatorer, skulle uppskattas?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: