/spanien/barcelona/forum/9375.aspx/spanien/barcelona/forum/9375.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Legado Pep
2012-12-14 19:15
Jag lägger alla mina pengar på att Messi vinner för fjärde gången, guldbollen. Jag skulle kunna hävda att Messi saknar konkurrens liksom Zlatan är i Sverige. Så enkelt är det.

Cristiano är den som kommer närmast men Messi är hästlängder från honom. Cristiano är en vältränad maskin som tjuser unga tjejer. Detta är han bäste på. Medan Messi är en gudbenådad fotbollsspelare som bara egentligen kan jämföras med en enda spelare, Diego Armando Maradona. Gud förkroppsligad själv!

Jag vet egentligen inte ens varför jag och ni andra ska hålla på med att argumentara om den saken. Det räcker för mig att säga att Messi är avgörande i varje mach han spelare i. Om han inte gör mål är han avgörande genom att assistera andra att göra avgörande mål. Om han inte assisterar någon så ligger han bakom i speluppbyggnaden genom att agera som playmaker. Jag har aldrig sett en så komplett spelare som Messi är. Aldrig i mitt liv. Det räcker för mig!
Barcelona bessio
2012-12-14 19:14
Hur kan ni tacka nej till neymar? Jag är tusen procent säker på att han kommer dominera i Europa. Att han ska nå Messis nivå är det ingen som förväntar sig. Messi neymar och tello, utan tvekan det giftigaste anfallsvapnet i världen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2012-12-14 18:44
Zick9

Jag vet att Messi har vunnit Ballon D'or 3 gånger men det kommer bli 4 med typ 90% säkerhet därför skrev jag det.

Och nej Ronaldinho såldes inte till förmån för Messi. Ronaldinho såldes för att han underpresterade, började festa, och var allmänt omotiverad. DÅ tog Messi klivet upp till en världsspelare som Ronaldinhos ersättare, men det var knappast planerat.

Och nu pratar vi om Neymar här. Ingen har väl förfan sagt att han ska komma till Barcelona med intentionen att ta över Messis plats som världsspelare i laget. Du skriver "för att ta steget från lovande spelare till världens bästa kan man inte ha en spelare som tar större plats i laget".

Jag har aldrig påstått att Neymar ska bli världens bästa spelare? Däremot kan ha bidra med spelet RUNTOMKRING Messi och jag tror lätt att han är kapabel till det.

Är det någonstans Neymar skulle kunna utvecklas så är det väl ändå i Barca med Iniesta, Messi och andra världsspelare.
Barcelona zick9
2012-12-14 18:31
@grande jw:


Herregud? För att ta steget från lovande till världens bästa kan man inte ha en spelare som tar större plats i laget. Du kanske missade att Ronaldinho såldes av just denna anledning? Efter det har han vunnit Ballon d'or 3 gånger och det lär bli en fjärde om inte världen går under.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-12-14 18:29
grande jw

Blev inte Messi bättre, när Ronaldinho flytta från klubben ? Ja, just det! Han utvecklades ännu mer och blev en målskytt av rang än den Messi som vi såg hur han var dribblade förbi spelare på kanten.
Barcelona zick9
2012-12-14 18:26
När ett Real Madrid-fan tycker att Ronaldo förtjänar guldbollen med motiveringen att Messis mål inte betydde nåt men samtidigt nämner att Ronaldo tog Portugal till semifinal i EM vet man att något inte står rätt till... Hans mål betydde ju inte nåt, så gick logiken va? Semifinal i CL, betydde hans mål något? En enstaka ligavinst är ju inte mycket att lägga på prishyllan när Drogba vann CL och hans mål var betydligt mer värdefulla? Iniesta, bästa spelare i EM, borde inte han vinna då? Hans insatser = EM-guld (större än La liga-guld).


Eller vänta, ett fan? Snarare 99/100 av alla maränger.


_______________________________________________________

Någon som vet om Falcao är spelklar till helgens match mot oss? Det hade ju varit roligare att möta bästa möjliga trupp.
Barcelona grande jw
2012-12-14 18:18
Shanghai - SHOOT ME $12

Sluta nu. Messi har lärt sig MYCKET av Ronaldinho och han var en stor förebild för honom när han tog sig upp till A-laget. "Hämmade hans utveckling?" Jo det verkar ju verkligen ha hämmat Messi efter att vid 25 års ålder plockat upp sin fjärde Ballon D'or!? Herregud!

Likaså kommer Neymar lära sig av Messi. Att ha två otroligt bra spelare är inte bara negativt vilket du försöker få det att låta som.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-12-14 18:18
Barca Barca

Tycker att det räcker med Messi, Pedro, Cuenca, Sanchez och Tello nästa säsong. Jag räknar inte med Villa för jag tror nog att han kommer lämna. Så att värva Neymar är dumt, då som sagt vi har redan yttrar som är världsklass.
Barcelona enkos
2012-12-14 18:17
Lionel Messi wins World Soccer Player of the Year award!
Barcelona Barca Barca
2012-12-14 18:12
@Shanghai - SHOOT ME $12:Vi har haft, spelare som Zlatan som ansågs passa väldigt bra in i Barca, men du såg hur det gick. Vi värvade Villa, gjorde en helt okej första säsong, till att nu kan han helt plötsligt inte ens ta emot en fem meters passning och hänger med huvvet hela tiden. Vi har Sanchez som blandar och ger alldeles för mycket, Pedro vet man inte vart man har. Så att säga nej tack till Neymar som i ärlighetens namn, har bättre teknik än Sanchez, bättre avslut än Pedro och betydligt mycket snabbare, explosivare och bättre än Villa på det mesta just nu, är för mig lite för hårt dömd av dig. Jag är verkligen för en spelare som Neymar, vi behöver en som kan lasta av Messi på alla möjliga sätt. Nu gör Messi mycket mål hela tiden, men säg att han hamnar i en formsvacka eller (Gud förbjude) skadar sig ? Ska vi stå där med, Pedro, Villa och Sanchez plus ett par ungdomar som vi inte vet vart vi har ? Egna produkter i all ära men Eto'o, Ronadinho, Deco var inga egna produkter men dom fick fart på barca efter att vi har varit däckade i några år.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-12-14 18:10
grande jw

Ronaldinho är en annan femma då han var i klubben 2-3 år innan Messi slog igenom på allvar. R10 hämmade Messis utveckling och samma sak kommer att hända med Neymar, då han kommer inta nå sin fulla potential i Barcelona pga just Messi.

Barcelona grande jw
2012-12-14 18:03
Shanghai - SHOOT ME $12

Du är förmodligen den personen som hade sagt nej till Ronaldinho och Messi i tidiga dagar också. Eller?

Neymar är spännande. Att önska honom till din värsta rival är något jag själv inte skulle vilja göra då jag är ganska säker på att han skulle kunna höja Real med flera nivåer om han passade in. Ronaldo Neymar Benzema hade utan tvekan varit världens farligaste anfall. Där har du 3 spelare som skulle kunna stänka in +30-35 mål var.
Barcelona Messidinho_10
2012-12-14 18:00
Nu har FIFA skämt ut sig rejält att inte erkänna världens största målskytt genom tiderna. Det räcker uppenbarligen inte att ha gjort 88mål..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-12-14 17:55
Det ända man ska köpa är en mittback. Det är de ultimata köpet nu till sommaren. Jag vet inte varför ni kommer med namn som Götze, Neymar, Reus osv... Vi har redan tillräckligt med offensiv styrka.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-12-14 17:51
Jag vill spy när jag läser att ni kopplar Neymars namn med Barcelona. Sluta att larva er, det finns ingen chans att han skulle acklimatisera sig efter Barcelonas spelidé. Här skall man passa och göra sitt jobb utan att komma hit och tro att han ska vara en fixstjärna när det finns Messi, Busquets, Iniesta Xavi och Thiago.

Jag har skrivit det 1000 gånger han är duktig, men i Barcelona passar han inte in liksom, han är klippt och skuren för att spela i Real. Han skulle passa utmärkt där och det är inte pga hans beteende utan hans spelstil, då Real kör med kontringar.

NEJ TACK TILL NEYMAR!
Coach Pep,
2012-12-14 17:37
Att representera Barca medför absolut vissa krav på hur man är som person mer än i andra klubbar, det är sant och en av anledningarna att man också är stolt över klubben. Men som Gabriel nämner så kan inte heller alla vara som Iniesta eller Messi. Om vi bara skulle gå efter helylle pojkar så skulle marknaden bli väldigt begränsad. Fotbollsspelare är också människor, och alla människor är som de är, det är inget man ska försöka ändra på. Det väsentliga är att spelaren visar respekt för klubbens värderingar, oavsett hur man är som person. Om Neymar skulle köpas så är hans vilda personlighet inga problem så länge han sätter laget före jaget och inte skadar klubbens image. Annars är det bara bra att det finns olika typer av personligheter i omklädningsrummet.

Själv är jag för en ankomst av Neymar just för att han visat att han är mer än bara bolltrollare vilket är förståeligt att man kan tro. Det är ju det som uppmärksammas, men han har allt annat också. Blicken, spelintelligensen, löpningar, passningarna blir bara bättre och bättre.

En grej dock, det där jävla håret kan han raka av. :P
Barcelona grande jw
2012-12-14 17:35
Neymar kommer till Barca med vetskapen att Messi är världens bästa fotbollsspelare och denna upplagan av Barca är magisk. Zlatan kom hit med tron att han var bäst och skulle vara det nya ansiktet utåt. Det fungerar ju liksom inte.

Jag är sjukt positiv till Neymar. En fantastisk spelare som är väldigt mångsidig. Jag tror han är väldigt ödmjuk och kommer ta sig an vilken utmaning han än kommer ställas för i Europa för att visa att han verkligen är en världsspelare utanför Brasilien.
Barcelona Gabriel
2012-12-14 17:18
Väldans vad många här inne som dömer ut Neymar på förhand. Ok, jag hade förstått om han var känd för att vara en problemskapare, likt det Zlatan var innan vi köpte honom, men så är knappast fallet. Låt mig bara fråga en sak, sen när blev det en negativ sak att ha en skön och utåtgående personlighet? Bara för att majoriteten av våra spelare är tystlåtna och blyga behöver det inte betyda att Neymar hade skapat problem i omklädningsrummet. Kolla på personligheter som Pique och Alves, även Pinto - de har inte haft några som helst problem med att printa in deras personligheter i omklädningsrummet med personer som Xavi, Iniesta och Messi.

Nu har vi fått det ur vägen.

De andra argumenten om att han inte är ett säkert kort köper jag mer. Däremot håller jag inte med om att han är så jävla dribblingskåt som väldigt många vill få det till. Hur mycket har ni sett och följt killen undrar jag då? Det låter mest på er som att ni analyserat hans youtube-klipps. Visst, han har en bländande teknik som kan göra både en och två gubbar lätt som en plätt men i ärlighetens namn så har han mognat och utvecklat sitt spel något enormt bara de senaste 2 åren. Nu för tiden står han väldigt sällan för allan ballan tricks med överstegsfinter för att sedan slå en sidledspassning - snarare är det så att han passar när han ska passa utan att showa bara för showandets skull. En annan sak han utvecklat är hans målskytte under alla dessa år. Han är utan tvekan känd för att vara en "show man", men vad väldigt många glömmer är hans sjuka målskytte statistik. Han kan faktiskt (!) vara helt osynlig i vissa matcher men ändå slå in 2-3 mål just eftersom han är så sjukt giftig.

Så att han är en spelare som behöver boll, boll och boll hela tiden är inte något jag heller köper. Sedan visst, att han kommer försöka sig på några dribblingsräder emellanåt ser jag som en självklarhet, men det ser jag inte som en negativ sak så länge han kan värdera när han ska göra det.

Jag förstår att många är anti Neymar till oss, men då får man komma med bättre argument än att han dansar halvnaken i omklädningsrummet.
Barcelona påfågeln
2012-12-14 17:00
Rojadirecta funkar ju alltid, annars brukade Barcastuff posta länkar till ett flertal streams.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
2012-12-14 16:59
I Barca kör man inte ferrari till träningen det fick Zlatan, Zverigez och pzgz älskling erfara. Omkläddningsrummet ägs av spelare som Messi, Xavi, puyol, Valdez med pique, cesc tätt efter. Katalansk ödmjukhet om att göra allt för klubben styr just nu. Har ni sett hur Neymar beter sig? Han dansar halvnaken i twitter videos hahaha. Jag diggar killen men jag har svårt och se honom sätta locket på sin personlighet Vill verkligen undvika ännu en transfer fiasko och vill verkligen inte gå tillbaka till då utländska stjärnor styrde Barcas omkläddningsrum. Jag förstår att Neymar är en ren ytter men Götze är för mig rätta vägen att tillgå med Deulofeu bakom honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Naknooo
2012-12-14 16:55
@Henfaller:Wiziwig.com. Du bör ladda hem Sopcast då de flesta länkarna på Wiziwig fungerar med det.
Streamar alla matcher därifrån, bildkvaliten är väldigt bra också.
Barcelona Henfaller
2012-12-14 16:50
Är det någon som vet en bra streamsida till söndagens match?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2012-12-14 16:46
Messi har aldrig gjort anspråk på rekordet för det är ingen pris som delas för den. Däremot vad det Zambia som gjorde det och FIFA skriver i brevet följande " "Tack för frågan om Chitalu, men våra officiella statistiken hålls endast för tävlingar under ledning av FIFA, så vi kan inte erkänna att denna post Chitalu", meddelade ministeriet för kommunikation på Twitter FIFA.". obs: översatt på google..
Det är brevet vänt till Zambias förbund och inte Messi.
OM FIFA inte har koll på matcher och mål i Zambia då är det garanterat att UEFA har koll på alla mål i Europa. Därför kommer denna rekord vara Messis då ingen annan i Europa inte har gjort fler..
Så största vinnaren här är Messi!!
Barcelona den närkingska älgen
2012-12-14 16:36
Det som har hänt är att "flest-mål-på-ett-kalenderår" inte är något officiellt FIFA-rekord. Det bekräftade FIFA idag. Således kan FIFA inte erkänna varken Zico, Messi eller han snubben från Zambia som rekordhållare.
Barcelona knoxxx
2012-12-14 16:23
enkos:

Källa på det?
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-12-14 16:20
Om inte Hazard hade valt Chelsea hade han varit en perfekt spelare om vi bestämde oss för att värva en ny ytter. Alla snackar om Neymar men jag tror både Hazard och som "Barca King -" nämnde Götze, kommer bli bättre spelare. De känns betyldigt mer kompletta i spelstilen, fast Neymar är nästan oslagbar i en mot en-spelet så besitter Hazard ett betydligt bättre passningsspel och spelförståelse.

Sedan så känns Götze och Hazard kanske lite för mycket som mittfältare. De är lite mer åt Iniesta-hållet, medan Neymar är en ytter/striker som gör mycket mer mål och skapar mer chanser för sig själv. På det sättet kanske brassen skulle passat in bättre.
Barcelona Barca King -
2012-12-14 15:59
Neymar är kung och i Barca har vi varit lycklig lottade att vi har lagt handen på guldklimpar som Ronaldinho, Rivaldo, Messi osv. Vi har en ung Messi och om Neymar kommer nu är det bara onödigt. Han kommer inte springa 8or som Villa eller Pedro. Hellre en Götze på vänsterkanten. Ni som såg honom mot Madrid och i andra matcher vet vad den grabben kan och han slog genom som 18 bast. Han har redan bevisat sin överlägsenhet i topp europeiska matcher.

Om Neymar hade kommit när Messi är 27, okey. Jag vet ej inte Neymar är just nu en Gamble. Vår kollektiv med Götze hade varit lika bra och Götzes kvaliteter kan man inte blunda för.
Barcelona westinho - Sergio #16
2012-12-14 15:53
@Barca King -:


Ja. Barca har ju scoutat Götze, Hummels och Subotic nu. Vilken dröm det hade varit om Zubi plockade in Götze och Hummels till sommaren.

Fast Reus och Subotic hade jag inte tackat nej till heller.
Vafan, plocka in hela Dortmunds lag vetja.
Barcelona Barca King -
2012-12-14 15:21
Glöm Neymar, Hämta Götze. Det är en spelare som kommer blanda in sig i Barca utan problem och bråk om att vara i startelvan. Han är varken arrogant eller kommer lunka på plan. Dessutom han kan spela på alla offensiva mittfältspositioner och ytter.

Hoppas verkligen på Götze över Neymar.
Barcelona enkos
2012-12-14 15:20
OFFICIELLT!!

FIFA avslog Zambias anspråk!! Messi rekord innehavaren !!!
Annons: