/spanien/barcelona/forum/928.aspx/spanien/barcelona/forum/928.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco
2017-10-01 21:38
Ännu mer blåsväder för Bartomeu. Han gick ut och sa att anledningen till att man valde spela inför tomma läktare inte rörde sig om en säkerhetsfråga, men enligt domarrapporten hade Barto personligen sagt till huvuddomaren att man inte kunde garantera säkerheten och bestämde sig därför för att inte öppna dörrarna till stadion.

Ännu en dag, ännu en lögn.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-10-01 21:33
el Flaco
Det är så infekterat alltså. Bara våldet inte öker nu efter det polisen gjorde idag.
såg också lite rubriker om att några politiker blev arresterade några dagar sen. Hur ställer sig folket till det?

Får bli min sista fråga. Ska läsa på lite mer om det framöver. Så tråkigt att se.
Barcelona el Flaco
2017-10-01 21:28
@the cameroonians:


Så som allting utvecklades sig tror jag absolut detta hade varit i Beneditos favör om han hade haft till den 2:e oktober. Men om direktörer avgår och stödet från de katalanska politikerna avtar kan svåra tider vänta för Bartomeus del. Han kanske duckade undan ett skott med Beneditos misstroendeförklaring, men efter allt som har hänt idag är det allt annat än lugnt hos Barto.
Barcelona el Flaco
2017-10-01 21:25
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Ja det stämmer. Den här omröstningen ansågs vara olagligt enligt den spanska konstitutionen. Det var därför ligaförbundet inte ville flytta på matchen till ett annat datum eftersom de inte ville erkänna omröstningen.

Om du minns 5-0 clásicon i 2010 så skulle den matchen egentligen spelats på söndagen, men blev flyttad till måndag eftersom dagen innan var valet till det katalanska parlamentet, något som är erkänt av den spanska staten.
Barcelona the cameroonians
2017-10-01 21:22
Hur tror ni att Beneditos röstinsamling skulle gått idag om han fått på dig till den 2:a oktober som han trodde sig ha rätt till..?!?! Socis som portas från Camp Nou, direktörer som avgår osv. Bartomeu duckade för ännu ett skott, frågan är hur länge han klarar sig. Han har redan svårt att locka till sig direktörer till styrelsen (tidigare betalade man för att få en chans att ingå i Barças Junta) men nu vill ingen ens göra det gratis. Faktum är att Bartomeu även har posten som direktör för ekonomin eftersom han ff 1 år efter Susana Monjes avgång inte hittat nån ersättare. Tuffa tider såväl på som utanför plan nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-10-01 21:20
el Flaco

Ännu konstigare att många ledare i EU har inte sagt nåt förutom några England och Belgien. Man kan ju tro nästan att det som hände idag skede utanför EU. Helt sjukt!

Förresten läste några rubriker (Brukar sällan läsa vad median skriver längre) att omröstningen skulle vara olagligt enligt den spanska författningen. Vet du något om det.

Jag tyckte att det lätt konstig med tanke på att Skottland röstade för någon år sen. Sen är du ju olika länder förstås.
Barcelona el Flaco
2017-10-01 21:15
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Ja precis. Vicepresidenten Vilarrubí ansåg att matchen borde inte ha spelats med tanke på oroligheterna och polisbrutaliteten runt om i Katalonien.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-10-01 21:11
@A good coach is everything!:


Att du ens orkar hoppas att Espanyol ska ge motstånd ens. Tänk inte ens på den matchen så slipper du huvudvärken.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-10-01 21:10
@el Flaco:


Avgår de för att matchen spelades?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-10-01 21:09
Missade andra halvleken, såg highlightsen nyss. Fick ont i hjärtat när jag såg hur Suarez kände sig när han missade sista chansen. Många av oss har kritiserat honom hela den här säsongen. Hoppas att han börjar hitta målen och formen igen. Hoppas också att han går ner några Kilo lik Pirlo och andra spelare som har studsat tillbaka. Jobbigt att se hur han slet sönder tröjan av frustration och ledsamhet. Blev faktiskt ledsen :-(. P.s Orkar inte diskutera röstningen idag. Men en sak är säkert. Det regeringen gjorde idag mot folk som ville rösta kunde man aldrig vänta sig i ett EU land. Misshandla människor som ska rösta. Hur tror de att människorna kommer att agera? Är 100% säker på att de kommer rösta snart igen och ja sidan kommer öka markant efter idag.
Barcelona el Flaco
2017-10-01 21:08
Tredje direktören som har avgått, Xavier Vilajoana. Undrar om han blir den siste eller om det blir fler.
Barcelona A good coach is everything!
2017-10-01 21:01
Varför vill inte Espanyol ens inte ens försöka mot Real? Har dem katalaner som spelar där ingen jävla heder !!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
2017-10-01 20:54
Bör väl innebära att han kan vila ordentligt nu i 2 veckor inför Atlético matchen.
Barcelona the cameroonians
2017-10-01 20:50
Iniesta borta 10 dagar pga av en uttänjd knäsena i vänsterbenet. Hoppas att han kan vara tillbaka mot Atletico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-10-01 20:50
Iniesta borta 10 dagar, någon slags bristning. Perfekt med landslagsuppehåll nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Treyh
2017-10-01 20:45
Är det värt att kollar på Real Madrid vs Espanyol? Gissar på att Espanyol kommer sära på benen som vanligt. Ronaldo 15 mål mot dessa nötter.
Barcelona the cameroonians
2017-10-01 20:36
Enligt Valverde tog klubbledningen beslutet att spela matchen inför tomma läktare eftersom ett tomt Camp Nou skulle få en större effekt än att inte spela matchen. Det var alltså klubbens sätt att visa solidaritet för det katalanska folket. Personligen tycker jag att det var fel, Camp Nou har alltid varit en plats där människor kunnat uttrycka sina åsikter och att stänga folk ute går emot detta. Tror att det låg en oro för planstormning med i beslutet och risk för att klubben kunde få ännu strängare straff med fler matcher utan publik etc. Alltid svårt att agera 100 procent rätt i extrema situationer och det är väl gemene katalan son får avgöra om det var rätt eller fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-10-01 20:34
Det var väldigt dumt och naivt av Madrid att göra på detta sätt som man gjorde idag. Enligt undersökningarna förre valet var 41% för en självständighet medan 48% mot självständighet.  Med andra ord hade folkomröstningen slutat med en förlust för Ja sidan. Madrid behövde bara ha is i magen och låtit omröstningen och se vad som händer och agera efteråt.  Både Skottland och Quebec i Kanada har röstat men förlorat.  

Å andra sidan  väldigt oansvarigt av de styrande i Barcelona som är för självständighet.  De vet att folket i Katalanien är djupt splittrat i frågan och borde ha ställt in folkomröstningen eller skjutit till senare . Man gör det helt enkelt inte när man har större chans att förlora än vinna. Nu fick man det man fick och klockan går inte att vrida tillbaka .  Det finns ingen vinnare i denna konflikt och det drabbar alla, även  Barcelona som fotbollsklubb. 

Imorgon kan de katalanska  styrande förklara att ja sidan vunnit och utropa självständighet med allvarliga konsekvenser som följd. 

Vad händer då med klubben Barcelona , ska de sluta spela i La ligan med omedelbart verkan? Vad skulle det betyda för klubbens ekonomi? Hur mycket skulle det påverka laget och spelarna? Att bara spela några få CL matcher är det allt resten av säsongen . Alla spelare skulle förlora ett helt år eller blir tvungna att lämna i januari. Att börja spela i en annan liga kan inte gå förrän hösten 2018. 

Otroligt svårt och knepigt situation . 

Barcelona DM1982
2017-10-01 20:33
Official: La Liga confirm that the Gimnàstic Tarragona-Barcelona B league game has been postponed due to security reasons #fcbblive B-lagsmatchen gick tydligen att ställa in för förbundet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Arda-Turan
2017-10-01 20:22
Gerard Piqué: "Om tjänstemän i RFEF tycker att jag har fel kommer jag att lämna det spanska landslaget före 2018." ''Jag trodde att de skulle försöka stoppa omröstningen på ett fredligt sätt. Alla har sett det. De har gjort saker värre.'' ''Detta är ett av de värsta besluten på 50 år. De har separerat Katalonien och Spanien ytterligare och det kommer att få konsekvenser.'' "Presidenten för denna regering (Rajoy) åker runt i världen utan att ens veta hur man talar engelska. Det är hans nivå." "Du röstar ja, nej eller lämnar en blank röst, men du röstar. Under Franco-tiden kunde vi inte försvara våra idéer. Jag är och känner mig katalansk. Jag är stolt över folket i Katalonien."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-10-01 20:16
Piqué har ALDRIG öppet sagt att han är för självständighet, det är en LÖGN! Han har enbart menat på att han är för demokrati och att det är en mänsklig rättighet att få rösta. Sluta snacka skit Soko och lär dig fakta och ljug för i helvete inte!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-10-01 20:14
Presas Oleguer Piqué i länktips, se 3.30 in i videon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-10-01 20:10
Tror ni att Piqué spelat sin sista match för Spanien? Att han kommer att sparkas ur landslaget för att öppet röstat idag, även om han även tidigare klargjort att han är för självständighet . Idag har han med andra ord "brutit" mot Spanska statens lag som förbjuder folkomröstning och anser den olaglig? Hoppas att polisen inte gripper honom för trots mot "lagen". 

Piqué kan lika gärna sluta i landslaget  omgående då han har vunnit med landslaget allt som går att vinna.  Att fortsätta kan också innebära risker då det finns folk som blir nu extra hatiska mot honom.  Dessa risker kan han föra med sig även med Barcelonas matcher på bortaplan.

Jag är tveksam att de andra katalanska spelare kommer att ansluta i landslaget imorgon.  Det har aldrig varit svårare att skilja på sport och politik som idag, speciellt efter dagens händelser.  

ps. Skönt med 3 poäng men trist att klubben förlorat miljoner pga tomma läktare. Att dessutom någon  hoppat in under matchen kommer leda till ytterligare böter. Hoppas att dessa uteblivna intäkter ledningen inte skyller sedan på uteblivna nyförvärv i januari. Vi leder ligan och går bra på alla fronter men det behövs 1-2 spelare till inför tuffa våren som kommer .

Barcelona León123
2017-10-01 20:08
@Andreas FCB:
Trodde man att Spanien skulle låta röstningen genomföras utan oprovocerat våld från poliser?
Ja, det var en ganska rimlig antagelse innan matchen.

Om det nu var så självklart att det skulle bli så stökigt som det blev, då kan du lika gärna säga att turisterna får skylla sig själva som planerade att se Barca just denna dag.

Till sist: du, och alla andra plastsupportrar här som gillat ditt inlägg, har inte förstått innebörds av Mes que un club. Läs på lite om Kataloniens och FC Barcelonas historia så kommer ni förstå varför utländska turister är det minsta problemet idag.
Barcelona DM1982
2017-10-01 20:06
[QUOTE=Presas Oleguer]Har du någon video på det.. Vill gärna se det. [/QUOTE]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Presas Oleguer
2017-10-01 20:05
@the cameroonians:

Har du någon video på det.. Vill gärna se det.
Barcelona Andreas FCB
2017-10-01 19:48
@León123:
Men skärp dig för helvete, otroligt barnsligt inlägg. Det är patetiskt av klubben att meddela att det blir match så nära som 20 minuter innan avspark med fullt av fans utanför Camp Nou köandes i ovisshet. Förstår du inte det är du helt bortom all räddning. Det är pinsamt för en klubb likt Barcelona. De visste sedan FLERA VECKOR tillbaka att matchen skulle spelas idag, samtidigt som röstningen. Saknar de i Katalonien helt förmågan att tänka med sunt förnuft över vad som skulle komma att hända eller trodde man att Spanien skulle låta de rösta utan någon respons från "Madrid"? Otroligt naivt. Det är bedrövligt och katastrofalt dåligt skött det hela och klubben borde ta-me-fan skämmas över hur man hanterade detta.
Barcelona León123
2017-10-01 19:40
@Andreas FCB:
Extremt okunnigt inlägg av dig.

FCB är inte en förening ämnad för utländska plastsupportrar i första hand. Det finns större problem än att "grabbgänget från Göteborg" och turisterna från Tokyo gick miste om att filma halva matchen med sina smartphones.
Barcelona Blaugrana91
2017-10-01 19:38
[QUOTE=II Barça II]Bartomeu hade fått skit oavsett vilket beslut han hade tagit. I det här fallet tycker jag inte att det är han som ska få kritik, utan den spanska staten samt den spanska fotbollsförbundet som hotade med 6 poängs avdrag. [/QUOTE] Håller med helt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barca6
2017-10-01 19:25
BARCELONA VS LAS PALMAS – HIGHLIGHTS

http://www.matchdayfootball.com/barcelona-vs-las-palmas-highlights/
Annons: