/spanien/barcelona/forum/928.aspx/spanien/barcelona/forum/928.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
FCB- Culé master
2017-05-23 19:14
@Reymar:


Vart sa han att han ville att Messi skulle säljas? tror du läste fel bro.
Barcelona Kröjjff
2017-05-23 18:47
Andresito | 94:39 & 91:47 Vem har skrivit att Suárez inte bidrar till defensiven med sin frenesi? Med risk för att det börjar bli tjatigt med att hänvisa till en viss holländare, så sade den bl a: "In my teams, the goalie is the first attacker, and the striker the first defender". Själv anser jag att Suárez som striker tar sin roll som förste försvarare. Då är det värre med ter Stegen som man knappast kan beskylla för att vara lagets förste "attacker", med tanke på med vilken långsamhet han fördröjer spelet i stort sett varje uppspelsfas som är tänkt att ta fart utifrån hans fötter. Men ofta stannar i en statisk triangel runt eget straffområde, innan en höjdboll slås upp med någon av sidlinjerna för mittfältarna att försöka få ned på marken med huvud eller bröst, så att samspelet med fötterna i höjd med mittfältet kan börja; i allra bästa fall. Tacka vet jag ett tillslag.
Barcelona FCB_Messi
2017-05-23 18:07
Fransk polis uppges ha gjort en razzia mot Paris Saint Germains huvudkontor och mot Javier Pastore och Angel Di Marias hem. Anledning är att den franska klubben och spelarna misstänks för skattebedrägeri, skriver AP under tisdagen. Även Nantes anfallaren Emiliano Sala har fått besök. Någon som vet varför det är just 3 argentinska spelare ? Patetiskt i vilket fall som helst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito | 94:39 & 91:47
2017-05-23 17:54
Varför skriver folk att Suárez inte jobbar defensivt? Han är ju den som pressar först och han kliver till och med ner på högerkanten för att försvara. Den enda som fuskar i defensiven är Messi.

Suárez främsta styrka är att han är en fighter. Han både löper och stångas med försvarare. Det är få anfallare i världen som behärskar båda delarna.
Barcelona Bollinnehavet
2017-05-23 17:10
@Reymar:
MSN funkar och har alltid funkat utomordentligt bra, sinsemellan som en lagdel. Men dom isolerar sig från resten av laget, eller rättare sagt, dom isolerar resten av laget. Hur många uteblivna passningar har inte Rakitic eller Roberto fått när dom kommer rättvända med fart in mot straffområdet? Alla av MSN söker hellre en svårare pass till övriga MSN än att ge den självklara passen till tex Rakitic. Detta tillsammans med bristande defensivt ansvar av MS gör laget sämre. Men å andra sidan, när MSN får det att funka och bjuder på magi så är det fanimej en fröjd att skåda. Men dom funkar alltid bara med boll. Aldrig utan boll, som REM och framförallt Eto'o gjorde när dom pressade sönder motståndarna. Och det, tillsammans med att dom inte söker andra alternativ i anfallen gör laget som helhet sämre. EDIT: Och dom sista två meningarna kan, som några redan har varit inne på, vara en tränarfråga snarare än okunskap eller lathet av MSN.
Barcelona Bosketts
2017-05-23 17:01
@Reymar:


Eller Song...
Barcelona Kröjjff
2017-05-23 16:56
@neymar JR || Cillessen #1:


Bara att instämma, som jag så ofta gör när du kommer med dina synpunkter.
Barcelona Reymar
2017-05-23 16:54
@el Flaco:

Rosell förtjänar all skit men man får inte glömma bort att det var han som tog Ronaldinho till Barca.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-23 16:36
Snart åker du på en go hederlig spärr!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcasucks
2017-05-23 16:34
Tack och hej.

(Har även kontaktat Madrid-forumets mod, så du får en spärr även där)

/mod
Barcelona Reymar
2017-05-23 16:25
Bosketts

Vi pratade tydligen om två helt olika saker.. Men Lucho fick ju väl laget och MSN att spela som ett lag i sin första säsong, vart gick det fel? Se har vi under det senaste decenniet alltid haft en anfallstrio av högsta världsklass.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-23 16:22
Kröjff REM kedjan var speciell, där hade vi två spelare som gjorde medspelarna bättre än vad dom var i Ronaldinho och Messi . I dags läget känner jag att vi har två spelare som gör medspelarna sämre än vad dom är i Neymar och Suarez. Sylvinho och gio framstod som Roberto Carlos/cafu när dom spelade med Ronaldinho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2017-05-23 16:19
Bosketts/

Tror inte det. Enligt allt jag har läst hittills verkar det som att Rosells arrestering har inget som helst att göra med den tiden då han var president i Barça. Inte ens om Neymar-affären.
Barcelona Bosketts
2017-05-23 16:13
el Flaco

Lägger allt mitt hopp på att Barto är involverad på något sätt.
Barcelona Kröjjff
2017-05-23 16:12
@Gabriel:
Därom är vi helt överens om du nu trott något annat. Kunde man nu få en så unik stjärntrio som Ronaldinho, Samuel Eto´o och Messi att fungera så oerhört väl ihop med övriga lagdelar, så kan jag inte se varför MSN med rätt man vid rodret skulle kunna göra det samma, om tränaren lade fokus på "rätt" spelsätt. Tror faktiskt jag nämnde Luchos betydelse, för att det har blivit som den "flygande holländaren" förutspådde.
Barcelona el Flaco
2017-05-23 16:11
Förutom Rosell har även hans fru, en libanesisk affärsman som köpte expresidentens företag Bonus Sport Marketing och två av Rosells affärspartner. Just nu håller polisen på att göra en husrannsakan i Rosells hem. Det verkar även ha blivit en internationellt ärende då AS skriver att USA har begärt Spanien att Rosell ska bli utlämnad då man misstänker att han ska vara involverad i korruption tillsammans med Ricardo Teixeira, brasilianska fotbollsförbundets expresident, i FIFAGate.
Barcelona Barca4life98
2017-05-23 16:10
Konstigt hela inlägget kom inte med... ------------------------ Messi Vill spela centralt och att man behöver en mer mobile spelare i så fall som kan agera ytter vid behov (teknisk o snabb) Sen handlar det mycket om att vi inte kan försvara med 8-man längre. Andra lag är mycket bättre med bollen jämfört med tidigare. Messi och Suarez tar inte det defensiva arbetet som krävs. Ironiskt nog så är nog Alexis Sanchez den spelaren jag skulle s öka efter, när han har mandat / självförtroende. Möjligtvis Griezmann.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-05-23 16:06
Jag tycker att Suarez är den som borde lämna om man ska splittra på MSN. Vi behöver en mer mobile spelare bredvid Messi och Neymar i så fall. Jag baserar detta på att Messi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-23 15:58
Reymar

Vi pratar ju om två helt olika saker.

Att Neymar och Messi fungerar bra ihop är det ju inget tvivel om, även om det historiskt sett är en dålig idé att ha två sådana spelare bredvid varandra.

Det vi andra pratar om gäller MSN som helhet, och hur svårt det är att få ett starkt lag när du har tre så starkt lysande stjärnor på topp. Och så har det ju också blivit. Sen håller jag med övriga talare, med Gabriel i spetsen, att det vore intressant med en tränare som kan få både LAGET och MSN att fungera. I symbios.

Sen tänker jag inte kommentera dina uppgifter på att Cruyff "ville ha Messi såld". För jag antar att det bara är slarvig läsningsförmåga från din sida..
Barcelona Katalano
2017-05-23 15:55
Reymar

Cruyff ville inte alls ha Messi såld. Du måste läsa lite noggrannare. Det är ofta du missförstår andra skribenter och i detta fall Johan Cruyff. Ofta så väljer du ut delar av citat också och ignorerar andra delar som ger dig svar på just din fråga.

"Är det verkligen så svårt att förstå"- Ja, tydligen... fast för dig.
Barcelona Kröjjff
2017-05-23 15:54
Själv har jag alltid trott att Cruyffs uttalande om att Barca kunde sälja Messi i och med Neymars ankomst, var en liten trevare för att att hjälpa sin lärjunge och nära vän Pep som hade flyttat till Tyskland, att få Lionel Messi att om möjligt börja tänka i samma banor. Vad jag vet är att Barcelonas styre inte stod högt i kurs hos Cruyff vid den aktuella tidpunkten. Varför säkerligen lojaliteten till Guardiola överskuggade hans känslor för FCB.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-23 15:52
Hoppas barto blir avstängd
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2017-05-23 15:51
Enlist SPORT har Sandro Rosell precis blivit arresterad. Detta ska bli spännande..
Barcelona Reymar
2017-05-23 15:44
Following Barcelona's capture of the Santos star, Johan Cruyff cast a skeptical eye on the partnership of the Brazilian with Messi, saying, "I wouldn't put two captains on the same ship" (h/t Marca). He even went so far as to say that Barcelona might sell Messi now that they have Neymar.

Han påstod att det inte skulle funka med två superstjärnor i samma lag, är det verkligen så svårt att förstå?Han ville även ha Messi såld.
Barcelona Soko
2017-05-23 15:43
Juve köpte Cuadrado för 20 miljoner euro. Tänk om vi hade kunnig folk som kunde hitta bra spelare för extra pris?
En annan bra spelare är backen Mateo Musacchio från Villareal som Milan köpte för bara 18 miljoner euro.
Barcelona el Flaco
2017-05-23 15:41
Det är möjligt att Cruyff hade rätt i det han sa om MSN, men jag är mer inne i Gabriels spår att det borde inte heller vara omöjligt för en tränare att ordna ett välfungerande kollektivt spel samtidigt som man kan få ut max av topptrion.

Sen vet jag inte om Valverde är den tränaren. Ställer mig väldigt tveksam till hans kompetensnivå. Finns det någon här inne i forumet som har tycker motsatsen? Vore intressant att höra några argument som talar i Valverdes favör.
Barcelona Andresito | 94:39 & 91:47
2017-05-23 15:38
Hade varit kul att se en 4-4-1-1 eller 4-2-3-1 med Busquets och Rakitic/Roberto eller i bästa fall Verratti som sittande mittfältare med Messi framför. Ute till höger skulle vi då i bästa fall haft Dembele som ingett fart fläkt på högerkanten.

Alternativ till Dembele, förutom Deulofeu, är Bernardo Silva som skiftar position med Messi under matchens gång, risken är att det blir för kladdigt och statiskt med två liknande playmakers.

Till mittfältet verkar Seri väldigt intressant. En spelare som har Barça som favoritklubb och Xavi som idol. Han blev vald i Ligues 1 drömelva tilllsammans med Verratti och Silva på mittfältet. 6 mål och 9 assists på 33 matcher i ett icke-topplag på 33 matcher är helt klart godkänt för en spelare som har tempostyrning och passningsspel som sin främsta uppgift på plan.
Barcelona Gabriel
2017-05-23 15:31
Själv hade jag velat se MSN tränas av en bra tränare, något som Luis Enrique inte är, innan jag väljer att döma ut dem som "dåliga för laget som helhet".
Barcelona Kröjjff
2017-05-23 15:18
Vad Cruyff "pratade" om var vare sig MSN eller laget, utan både och. I så mening att laget som helhet skulle bli lidande av att vara så beroende av tre stora superstjärnor. Närmare bestämt "pratade han om att samspelet som tidigare inkluderat samtliga spelare, skulle bli begränsat till anfallslinjen på bekostnad av Barcas kännemärke: En för alla, alla för en.
Barcelona Bosketts
2017-05-23 15:12
Reymar Svårt att förstå vad du menar... Cruyff menade att MSN inte var en bra idé då LAGET skulle förlora på det i slutändan. Vilket också visat sig stämma. Sen kan de INDIVIDUELLT vara hur bra som helst. Men det spelar ingen som helst roll i sammanhanget. Du menar att han hade fel, eller?
Annons: