/spanien/barcelona/forum/926.aspx/spanien/barcelona/forum/926.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Visca el Barca 17
2017-04-03 00:36
Phuu detta var vår tuffast match den här månaden trodde verkligen vi skulle tappa idag. Nu ser jag att vi kmr ta fler poäng än Real i ligan innan April är slut. Ska bli kul att se hur de faller ihop likt oss i April förra året. Yes det kmr hända minns ni inte hur vi var omöjliga laget att slå ta poäng av. Haha
Barcelona Carles5
2017-04-03 00:27
@kröjjff Håller med. tycker att Luisito var riktigt bra idag. Slet och utmanade hela matchen och kom till flera avslut. Han stannar vid ett mål ikväll pga en viss Mr Ochoa storspelar ikväll. För övrigt en målvakt som kommer spela i en större klubb i framtiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-04-03 00:26
Försvarsspel i FC Barcelona. Hur kom Granadas mål till? Titta på länktips, stanna vid 1:25 så Granada börjar sitt uppspel innan målet kommer. När man stannar vid 1:25 då måste man studera alla spelare och hela spelet. Vid 1:25 så är det k a t a s t r o f a l försvarsspel. Först och främst, spelaren som har bollen vid 1:25 pressas inte ordentligt av Gomes. Jag har tidigare sagt ''hur'' man ska pressa, tekniken i presspelet alltså. Du ska inte ligga för nära motståndaren, du ska inte vara för långt ifrån honom heller, du ska vara på ett tillräckligt avstånd där din motståndare ska kunna få bollen, i den sekund som bollen har slagits, då ska våran spelare pressa. Man ska också pressa som ett djur, intensivt och hårt!!! Annars är det bara ''alibipress'' och det är något jag avskyr. Så om vi börjar med Gomes, han pressar inte rätt och han pressar heller inte intensivt utan går in halvdant in i pressen. Vi ser hur enkelt Gomes blir bortgjord. När du går in halvdant i pressen så låter du motståndaren tänka, meningen med ett intensivt och aggressivt presspel är att inte låta motståndaren tänka, så att risken blir större att motståndaren gör fel, så kan du ta tillbaka bollen eller alternativt starta en anfall om du vinner tillbaka bollen högt upp.

Gå tillbaka till 1:25 och stanna igen. Titta på lagdelarna och hur långt ifrån dom är ifrån varandra, speciellt försvaret och mittfältet. Kolla avståndet mellan Rakitic, Busi och Gomes. Det här är, återigen, katastrofalt. Obeskrivligt. När du har bollen, då ska du göra planen så stor som möjligt, speciellt när den är i din planhalva. Du gör planen stor för att du ska skapa ytor. När du däremot inte har bollen, då måste du göra dig mindre för att stänga av ytor, speciellt ytan bakom mittfältet och framför backlinjen. Men vi har såna stora avstånd mellan mittfältarna, och mittfältarna-backarna, så är det extremt lätt att hitta ytor mot oss, eftersom vi är så breda när vi inte har bollen.

Titta sen på Neymar och Alba när motståndaren kommit förbi Gomes ''press''. Båda ska pressa samma motståndare. Du kan försvara på två sätt: 1: zon-försvar, 2: man-man-försvar. Jag tycker att zon försvar är det bästa sättet att försvara, när du inte pressar. För när du försvarar zoner så har du kontroll över din zon. Du låter dig inte utnyttjas av din motståndare. Kommer nån genom dig på din zon, då är det ditt fel, eller kanske motståndarens kvalité som är för bra. Men jag kan inte förstå vad Alba gör där ute. Eftersom vi ändå inte pressar ordentligt, så ska inte Alba röra sig utåt, speciellt när det är Neymars kant. Men det är inte avgörande, det avgörande är Mathieus fullständigt katastrofala försvarsspel.

Mathieu går ifrån sin zon när motståndaren tar några steg upp. Alltså försvarar Mathieu man-man försvar. Då kan motståndaren blotta Mathieu hur han vill för så som han rör sig, så kommer Mathieu att röra sig. Motståndaren mötte, frågade Mathieu: ''följer du med mig eller stannar du kvar på din zon''?. Mathieu är så dum att han måste följa med och lämna sin zon, därefter utnyttjar målskytten den zon och yta som Mathieu har lämnat, eftersom han har blivit lurad. Jeremey Mathieu håller inte i FC Barcelona. Det handlar inte bara om det här målet, utan Mathieu har en extrem stor brist på disciplin och koncentration i spelet. Om du inte är koncentrerad på fotboll under en match på den här nivån, då blir du straffad. Det här visar också oss hur stor allvar Mathieu tar fotbollen på, hur professionell han är, hur han tar hand om sin kropp, hur fokuserad han är på fotbollen. Som sagt, jag drar inte den slutsatsen efter kvällens match, om man studerar Mathieu så ser man en extremt okoncentrerad spelare som ibland inte är i matchen fast han är där.

Sammanfattningsvis: hela den sekvensen (från 1:25) är amatörmässigt, det ska i alla fall inte tillhöra en sån stor klubb som FC Barcelona. Det är en extremt grov taktiks miss på alla planer. Från presspel till positionering. Och nu är vi inne i Luchos tredje säsong, vi är inne i april, säsongen är snart slut. Vi borde aldrig ha sett det vi såg vid 1:25 vid det här laget. Mycket mycket dåligt.
Barcelona Kröjjff
2017-04-03 00:21
@Andresito | 94:39:
Jag skrev nyss Suárez i sökrutan för dagens innehåll härinne och ovanstående citat i vilket hans namn nämns var allt som jag hittade. Är det verkligen bara jag som såg att han var "man of the match"? Och det med så pass bred marginal att alla diskussioner borde betraktas som överflödiga, av alla som gör minsta anspråk på s k objektivitet.
Barcelona the cameroonians
2017-04-02 23:50
länk till intervjun med Samper.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-04-02 23:49
Angående Samper så gjordes det nyligen en intervju med honom i El Pais; Han lämnade han pga av att det inte fanns plats för honom i klubben. Han ville stanna men fick råd från bl.a Piqué och Iniesta att inte misströsta utan förstå att saker tar tid i fotbollen. När Paco Jemez ringde och personligen ville ha honom blev valet lättare. Nu har det skett en stor rotation i truppen med många spelare som i vissa fall inte ens talar spanska. Dessutom är taktiken betydligt mer defensiv och direkt, tvärtom det Samper växt upp med. Han vill spela mer men inser att han inte är optimal för spelidén. Däremot menar han att han lärt sig andra aspekter av spelet och mognat som människa. Han känner sig ensam, men har fått stöd av sin brorsa som är tennisproffs och van vid att leva på egen hand.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-04-02 23:24
Någon som vet varför Samper inte spelade idag?
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2017-04-02 23:18
Klockren analys av Martin i Viasatstudion. Tar upp hyckleriet i Sverige där man endast kritiserar filmningar men bortser alla andra fulknep ( "fusk") på planen.

Neymar och Suarez fortsätter att visa sin form, jag trodde vi skulle tappa poäng idag så jag är mer än nöjd med dagens vinst!

Cred till Paco som gör en bra insats trots att han får spela på kanten. Minus till Gomes ( IGEN ) och vårt försvar som är otroligt virrigt.
Barcelona påfågeln
2017-04-02 23:18
Neymar var riktigt bra, skapade massor. Inte direkt så att han bränner några klara lägen, han väljer oftare att sätta medspelare i spel istället för att gå själv.

Det blev lite onödigt spännande idag, men en vinst är en vinst och nu fick Pique, Umtiti, Iniesta och Messi välbehövlig vila. Mest synd på Rafinhas skada, hoppas det inte är allvarligt. Ska bli kul att se Messi komma igång igen i veckan efter att ha fått vila lite extra pga avstängningar i både landslag och klubblag, det var säkert välbehövligt med vila för honom.

Roligt för Alena att få göra ligadebut, potentiellt viktigt inför nästa säsong om inte annat.
Barcelona J, Bottom
2017-04-02 23:15
Soko, snackar om Ochoa i sin naturliga form att han gör sjuka tv-räddningar varje match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona RRM
2017-04-02 23:13
Åberg kallar Lasse för hycklare i livestudion, dock nämner han inte Lasses namn per se :)

Barcelona FCB_Messi
2017-04-02 23:11
Soko Du är ju puckad i huvudet på riktigt .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2017-04-02 23:10
Får spel varje gång jag kollar på liga tabellen, vi har praktiskt taget gett Real detta försprång och vinner dom så är det vi som har lagt bucklan i deras händer..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-02 23:09
@J, Bottom:

Varje målvakt som möter oss är en världsmålvakt. Det är våra anfallare som gör de extra bra för mot oss får de i snitt 25 chanser något är mycket mera än i andra matcher.
Barcelona oocbgb
2017-04-02 23:08
[QUOTE=Soko]Så länge han spelar mer för publiken än flr laget och så länge han bränner och bränner massor varenda match kan jag bara inte sluta kritisera honom. Han måste skärpa sig . [/QUOTE] Vem är du egentligen? Suck..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona J, Bottom
2017-04-02 23:06
Fattar inte varför ingen storlag köper Mr Ochoa asså vilka sjuka räddningar han gör. Hade lätt sett honom i Barcatröjan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-02 23:05
@Rambla~:

Jag gillar faktiskt Neymar och tycker han är viktig spelare för oss och har hyllat honom när han förtjänat det , bla mot PSG för utan honom hade vi aldrig tagit oss vidare. Men stör mig mycket på honom när han spelarar oseriöst och bränner otroligt mycket.
Barcelona DM1982
2017-04-02 23:04
Rafinha has damaged the internal meniscus inside his right knee. Such injuries need a month recovery time at least [AS] https://t.co/AvGQMg5gbN Dags att kolla efter någon ny spelare som inte går sönder hela tiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
2017-04-02 23:03
Rambla~

Han säger upp sig 2 månader in i säsongen efter att ha bråkat med Bartomeu.
Barcelona 100% AntiMadridista
2017-04-02 23:00
Jätte tråkigt att Paco inte kommer att starta i nästa match. Killen skulle behöva speltid just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-04-02 22:59
Du kan ju kritisera hans 23 assists så här långt in på säsongen när du ändå är igång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2017-04-02 22:58
Vill man ha Sarri som tränare eller, oooh vilken dröm det hade varit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-02 22:52
@DM1982:

Så länge han spelar mer för publiken än flr laget och så länge han bränner och bränner massor varenda match kan jag bara inte sluta kritisera honom. Han måste skärpa sig .
Barcelona DM1982
2017-04-02 22:49
[QUOTE=Soko]För att han satte ett mål i öppet mål på övertid och som inte betyder något alls ? [/QUOTE] Sluta, du börjar bli tröttsam. Neymar gjorde en mycket bra match, matchens spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-02 22:46
Cred till anfallstrion som alla var väldigt aktiva och skapade många chanser på egen hand. Tillslut fick vi utdelning även om det satt långt inne. Däremot går det inte att försvara agerandet vid kvitteringen, oerhört klumpigt av i synnerhet Mathieu som absolut inte ska få starta i viktiga matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-04-02 22:44
@II Barça II:

För att han satte ett mål i öppet mål på övertid och som inte betyder något alls ?
Barcelona Soko
2017-04-02 22:42
Vilken tur i oturen att Rafinha lämnade och Paco kom in. Annars hade vi inte sett Paco alls ikväll..
Barcelona Suarez9
2017-04-02 22:42
Lider med Paco. 1 mål och 1 assist och stackaren vet att han blir bänkad nästa match...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiyoyO 10
2017-04-02 22:42
Kul för Paco som behöver få lite självförtroende! För att kunna bevisa något så måste man ju få vara ute på plan. Nu visar han lite av det han kan, och lite mer hoppas vi att han har i sig. Gomes däremot, han har spelat väldigt många matcher under säsongen och han har inte visat upp något speciellt. Tråkig spelare. Vi behöver någon mer kreativ på vårt mittfält, sälj Gomes.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2017-04-02 22:36
Paco gör en jättefin insats ikväll, kanske bör han han starta fler matcher?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: