/spanien/barcelona/forum/92.aspx/spanien/barcelona/forum/92.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona jerkasss
2018-08-14 00:24
Sergio Jag sa inte att någon tydligt var bättre. Men jag skulle vara försiktig med att säga att han utklassar andra i effektivitet (som han gjorde för 7-8 år sedan) La upp denna för ett tag sen. Handlar lite om det
Barcelona Lion24
2018-08-14 00:24
Det finns två spelare som jag inte tål när dom spelar. Den ena är Suarez. Vi har ändrat hela vårt sätt att spela, våran spelsystem bara för den här spelaren. Suarez kan inte säljas, eller bänkas. Den här spelaren har en sån kraft att ingen kan ge sig på han. Lägg till att han är bästa polare med självaste Messi. Den här spelaren vet att han är helt orörd, på och utanför planen. Suarez ska inte ens ha boll, jag tror hans lagkamrater är medvetna om att Suarez tappar väldigt mycket boll. Men på grund av hans kraft och status "tvingas" man passa han, även om man som lagkamrat kanske inte tycker att det är en bra idé.

Vi ändrar och anpassar ett helt system åt Suarez och vi får väldigt väldigt lite tillbaka. Suarez är en målskytt och gör 20+ varje säsong i ligan. Men hans Champions League statistik är skrämmande dålig. Tror att det är 2-3 mål på ca 20 matcher. Vi ger så mycket (ändrar spelsystem) och får så lite tillbaka. Det sista en Barca spelare ska ha är en dålig bollbehandling och Suarez tappar som bekant boll nästan varje gång han får den. Hur ska man etablera possesion fotboll då? Passar du han tappar han den, passar du inte får du en rejäl utskällning. Det här är oacceptabelt och det får inte fortsätta.

Den andra är Rakitic. Alla som älskar och uppskattar Rakitic i Barça kan sluta läsa nu. Jag uppmanar alla att titta om den andra halvleken från igår när han hoppa in. Studera Rakitic, lämna bollen och Messi. Hur är Rakitics rörelsemönster när vi har etablerad spel på motståndarens planhalva? Vart är hans position? Inom vilka områden Rakitic rör sig på? Vad gör Rakitic när han har bollen? Får Rakitic spelet att flyta? Är Rakitic överhuvudtaget farlig med boll? Slår han passningar mellan motståndarens linjer (alltså till en spelare som befinner sig mellan motståndarens mittfält och backlinje)?

Rakitic ger mig ingenting, absolut ingenting. Rakitics utgångsposition och rörelsemönster är katastrofal dålig och det är oacceptabelt att en mittfältare spelar så här. Jag får och ser ingenting av Rakitic. Han löser inga problem, han tar inte tag i problem och skyddar bollen, blir stressad och vill gärna snabbt föra över bollen till nån annan så att nån annan kan ta hand om det istället. Glöm "springer över stora ytor" eller "mittfältskrigare som springer", vi är Barca. Vi är inte Pep längre men vi vill än idag etablera spel på motståndarens planhalva och väl där får vi ingenting av den här spelaren.

Jag utmanar valfri skribent att förklara för mig vad vi får av Ivan Rakitic när vi etablerad spel på motståndarens planhalva, eller i uppspelsfasen. Eller när vi/han har bollen överhuvudtaget.
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-13 23:14
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-13 23:11
Tydligare än så kunde det inte ha varit igår kväll. Det är löjligt hur mycket han kan åstadkomma på en liten yta med boll. Finns en sekvens där han har flertalet fria medspelare men långt bort i andra änden av straffområdet ser han suarez utan att titta upp och hittar honom med en briljant genomskärare. Tyvärr som allt för ofta så sumpar suarez det med en dålig mottagning....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2018-08-13 22:55
"it looks like he´s just ambling around and maybe hes´s the guy who runs least in the spanish league, but boy, when the ball reaches him he knows the complete time-space-X-ray of who´s where. Then.. ..Pow!" Pep Guardiola om Messi i boken "Pep Guardiola The evolution" Löpmeter kan nån annan jävel ta.
Barcelona messiooooxavii
2018-08-13 22:33
Vem är världens bästa dribbler? Vem är världens bästa passningsspelare? Vem är världens bästa målgörare? summera och du får fram svaret på vem som är bäst, svårare än så är det inte !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Damon2022
2018-08-13 22:08
de som behöver fixas är mittfält för annars kmr lag som psg, bayern , city köra över oss. Får vi igång mittfält med raktic, busq o arthur. Då kan messi fokusera på att bara anfalla så kmr vi gå långt i cl. Vi har ingen chans på cl annars för med suarez på plan spelar vi med 10 man sen så har vi messi som inte orkar defenda samt coutinho/dembele på kanten som är ibland lata. De blir helt tomt i mitten, som igår.
Barcelona Ribohn Fan
2018-08-13 22:00
Kanske för att dem är Fan Boys och att Messi inte blev värvad för 1 miljard.
Barcelona Infinit8Don
2018-08-13 21:46
Jerkasss DELETE. Ge mig en spelare som ger sitt lag större vinst chanser än Messi tack. Sätt Messi i något av city, pool, Psg, atm, Bayern, Juve osv blir dem automatiskt favorit till cl o tillomed trippeln. Så mkt påverkar han. Ser man inte det, ja då vet jag inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-08-13 20:35
Jag sa aldrig något om att ändra spelstil. Messi spelar som han e skapt för och på det sättet han bidrar bäst till laget. Analogi: Om jag berömmer Kante för hans löpmeter och positionering defensivt men påpekar att han saknar kreativitet och passningsfot för att vara bäst i världen menar jag givetvis inte att Kante ska ändra på sitt sätt och spela och börja köra tunnlar och tiki taka. Messi saknar (ffa som 31) förmågan jag pratar om men kompenserar det med ögongodis istället. Och han kompenserar så pass bra att han fortfarande som 31 åring är en av de mest effektiva spelarna i världen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nelson Umtiti
2018-08-13 20:27
OT FBKröjjf Haha jag såg den stavhoppningen, vilken final. Svensken som endast är 18 bast hoppar 3e högst i historien på 6,05. Alltid kul att få bevittna historia vilken sport det än är, Sverige har en stor friidrottare in the making!
Barcelona the cameroonians
2018-08-13 20:21
Så länge Valverde inte får ordning på mittfältet och Messi tvingas spela flera roller kommer han av självklara skäl inte ha energi att jaga boll - för han ska väl inte behöva ta på sig ALLA roller? Messi bär laget på sina axlar och skulle han lägga kraft på det defensiva skulle vi förmodligen haft betydligt jobbigare liga o cupspel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-08-13 20:13
Edit 31
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-08-13 20:12
Jag pratar inte om vad Messi gjort. Jag pratar om Messi som 32 åring.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona messiooooxavii
2018-08-13 20:09
[QUOTE=jerkasss]Innan något annat: jag ääälskar Messi. Pure art att beskåda honom och han är fortfarande en av de bästa i världen Men, apropå att han får sämre omdömen i förhållande till förväntningarna finns också andra sidan av myntet. Man stirrar sig lätt blind på vad han gör när han är i rutan (när han har boll). Han bidrar väldigt lite till laget via återerövring och löpmeter som luckrar upp ytor. Som njutning och konstform finns ingen som slår Messi, men vad gäller att bidra till ett lags vinstchanser finns det, vare sig man vill det eller inte, andra spelare i världen som presterar på liknande nivåer som Messi. [/QUOTE] NEJ och har aldrig funnits och förmodligen kommer aldrig finnas. Punkt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jerkasss
2018-08-13 20:05
Innan något annat: jag ääälskar Messi. Pure art att beskåda honom och han är fortfarande en av de bästa i världen Men, apropå att han får sämre omdömen i förhållande till förväntningarna finns också andra sidan av myntet. Man stirrar sig lätt blind på vad han gör när han är i rutan (när han har boll). Han bidrar väldigt lite till laget via återerövring och löpmeter som luckrar upp ytor. Som njutning och konstform finns ingen som slår Messi, men vad gäller att bidra till ett lags vinstchanser finns det, vare sig man vill det eller inte, andra spelare i världen som presterar på liknande nivåer som Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FBKröjjf
2018-08-13 19:36
@ Xavi #6:
Jag anar ännu en ynling bakom denna mer än lovligt ytliga tolkning. Vad jag för egen del avsåg var inte att såga Dembélé, som onekligen gjorde sin bästa insats i Barca. Vad jag försökte beskriva var förväntningarnas betydelse för vår kvalitetsbedömning. För att ta ett aktuellt och förhoppningsvis tillräckligt pedagogiskt exempel, så var det väl ingen som förväntade sig att stavhopparen Dublantis skulle hoppa 6,05 igår. Och hyllningarna blev därefter och det med all rätt. Men om det nu hade varit Bubka som tagit den höjden när han slog världsrekord på löpande band, så hade det betraktats som en vanlig dag på jobbet, snarare än en oförglömlig bragd att fylla ett forum med. Och igår var det Messi som hade sin dag på jobbet och Dembélé som glänste i dina ögon.
Barcelona FBKröjjf
2018-08-13 19:03
@Ribohn Fan:


Och det ska komma ifrån någon som försökt göra gällande att forumet, till en övervägande del består av"Fan Boys" till Messi. Varför visar då dessa inte sin avundsjuka gentemot argentinaren ifråga, som mig veterligen är bäst betald; globalt?
Barcelona Alvés - Por Que?
2018-08-13 18:18
Det man ser tydligt i laget offensivt är att Suarez förstör varenda anfall han deltar i, han är för slö och slår bort majoriteten av sina give and go passningar. Valverde måste verkligen visa att han bestämmer och bänka honom. Vi har tillräckigt med spelare att spela utan Suarez, vi kan köra Coutinho-Messi-Dembele eller Malcom-Messi-Dembele t.ex.. Ingen spelare ska vara i startelvan pga sitt "namn" eller vad de har gjort tidigare för oss om vi ska utmana om CL eller ligan. Problemet med Valverde är att han inte vågar ta risker och kommer nog spela med Suarez oavsett form.
Barcelona Ribohn Fan
2018-08-13 18:17
Det är inte Dembele dem är utefter, det är avundsjukan över hans pengar. Man brukar kalla det Jante.
Barcelona Barcadinho.
2018-08-13 17:59
Dembele vågade utmana ofta, lyckades med rätt mycket utöver målet, hjälpte mycket med att pressa o framför allt var energisk med mycket vilja. Sammanlagt riktigt bra premiär. Jag gillade också att han anslöt till laget 11 dagar tidigare än planerat.
Det finns mer hopp att prestationen den här säsongen pekar uppåt. VV måste tro på honom.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Xavi #6
2018-08-13 17:27
När ynglingen Dembele gör en fantastisk match och är en av kandidaterna till Motm så ska hans hatare genast trycka ner honom genom att snabbt påpeka att Messi överglänste honom med råge. Att han sedan firade med att leta efter sina haters som gömde sig lika fort var ju underbart.

Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-13 17:02
Kröjff Inte rättvist när du jämförde dembeles prestationer med messis igår, så mycket press ska inte grabben ha ändå? Haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Caz
2018-08-13 16:57
Trots att Valverdes fegtänk smög sig in igår var det ändå många positiva tecken, Dembele utöver målet var riktigt bra, Arthur såg intressant ut, Coutinho kom in och gjorde ett bra jobb djupare, 4-3-3 och framförallt; Messi på kanten. Där är han som bäst, svårare att punktmarkera och kommer rättvänd snabbare för att göra skillnaden. Spelar han i mitten blir han ibland för stillastående och för att komma rättvänd måste han antingen komma ner väldigt djupt, ta emot och väggspela eller göra en kroppsfint för att lura motståndaren för att komma rättvänd.

Alla dessa tre grejerna gör han dock ändå på en hög nivå men på kanten kan han oftast gå rakt på sak istället. Och det är där jag har njutit mest av att kolla på honom också(08-09 och 14/15). Jag tror detta hade gynnat laget också eftersom det blir mer ytor centralt och man kan spela 4-3-3. Skrev tidigare att jag inte tror Messi orkar spela på kanten en hel säsong men det kan ju ordnas med att antingen vila honom oftare(Lär nog bli svårt att övertyga honom om det hehe) eller så kan man flytta in honom centralt i matcher där man har säker ledning och det finns mer ytor. Tror det kan bli en väldigt bra säsong!

De frågetecken är hur Valverde kommer hantera toppmatcherna samt att en spelförande mittfältare saknas(som kan lösas med hur fort Arthur anpassar sig och om Coutinho kan axla en djupare roll) samt Suarez som blir mer och mer ojämn. Men som sagt tror det blir en väldigt bra säsong och skulle tippa på ligatiteln, cuptiteln och minst en semifinal i CL.
Barcelona FBKröjjf
2018-08-13 16:15
För övrigt får väl Suárez insats igår på sitt sätt ses som ett fall framåt för hans del. Ty från skillnad till förut, så föreföll all hans frustration nu rikta sig mot hans egen person. Och jag kan inte ens föreställa mig att någon härinne, inte förstår honom fullt ut. Blir till att sova med bettskena i forsättningen, så han inte sätter tänderna i sig själv.
Barcelona FBKröjjf
2018-08-13 15:40
@ || #5 sergiobusquets:
Jag vet inte om ovanstående citat hade någon specifik adressat, men lutar åt misstanken att mitt inlägg i alla fall spelade en roll i sammanhanget. För att balansera det för alla eventuella missförstånds skull, så finner jag det väl värt att påminna om några korta inlägg från igår, av samme skribent; d v s || #5 sergiobusquets: "Dembele är riktigt bra idag" "Han spelar på rätt kant, Dembele är ingen målskytt som viker in för att skjuta. Han kommer mer rätt till vänster och där kan han även använda högern". Två citat som sammantaget skördade lika många tummar upp; d v s två. Vem var det som gillade nämnda iaktagelser så till den grad, att han tog sig tid att trycka på tummen. Jo, det var jag och ingen annan. Och inte heller det skäms jag för. Så hur går det ihop med mitt tidigare inlägg, kanske någon frågar sig. Det är bara att vända på kikaren, så kan den med öppet sinne se svaret klart och tydligt även på avstånd. Lite distans kan till och med underlätta sökandet efter svar. Sett ur mitt perspektiv.
Barcelona koeman92
2018-08-13 15:08
Två veckor kvar av fönstret. Kanske för mycket att hoppas, men detta är nog det perfekta läget att casha in på Suárez medan vi kan, och med tanke på det material vi har lär vi klara oss tills vidare utan en ny 9:a.

Måste även berömma Dembele. Jag har varit en av hans främsta kritiker, och inställningen man såg hos honom igår var inget mindre än beundransvärt. Jag hoppas verkligen att det håller sig resten av säsongen, så lär han definitivt visa sig vara värd pengarna vi köpte honom för.
Barcelona Rambla~
2018-08-13 14:25
Jag är så jävla trött på Inter och deras lån-värvningar med köpoption. Nu sägs det att de återigen ska försöka med Rafinha och ett lån. De respekterade inte det avtalet de hade förra gången med att köpa loss honom efter säsongen. Jag hoppas de får ett big No-No denna gång av Barca. De börjar ju bli pinsamma. Money up front denna gång, gå inte med på några jävla lån-förslag där de ändå inte håller ord utan försöker pruta på överenskommet avtal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona || #5 sergiobusquets
2018-08-13 13:49
Dembele...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Puyol5
2018-08-13 12:59
@Port Olímpic.:


Håller med till stora delar. Men skulle vilja få in Vidal istället för Rafinha, helt enkelt för att använda hans box-to-box spel och springa ner backlinjen medans Messi droppar ner djupt. Så vi ersätter Suarez förmåga att trycka ner backlinjen med en djupledslöpande Vidal och låter Messi briljera som falsk nia.


Semedo-Umtiti-Lenglet/Pique-Alba
--------Arthur- Busquets-Vidal-------
---Dembele ---Messi ----Coutinho---
Annons: