/spanien/barcelona/forum/9147.aspx/spanien/barcelona/forum/9147.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-01-21 17:56
Reina är 30 år om jag inte minns fel.. Han har tappat mkt de senaste åren. Varför hämta in en 30-åring och ta en stor risk när det finns minst tre väldigt talangfulla unga målvakter där ute? Reina lär inte ha många år kvar i ett topplag om han fortsätter så här. Sen är det kanske lite dumt och köpa en 30 åring till ett lag som Barca. Visst det är nu målvakter brukar vara som bäst, men det är ju nu skadorna börjar bli mer och mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-01-21 17:55
elbraco -CP5 - vill inte ha någon Italiensk ( metrosexuell) spelare i Barcelona. Sådana typer av spelare passar in i Real som har någon sorts traditon att värva alla världens metrosexuella spelare.

Ronaldo-Kaka-Coentrao-Zidane-Guti etc.


Jag tycker att Lloris i Tottenham verkar vara en riktigt bra målvakt. Såg Tottenham - Man United igår och han gjorde några riktigt sjuka räddningar. 2-3 av dom höll högsta världsklass. Visar vi intresse för Lloris så kommer han packa väskorna direkt.
Barcelona elbraco - CP5
2013-01-21 17:44
Reina var bra för 3ish år sedan, nu är han en 30-årig medelmåtta och, som alla har sagt, en sämre version av Valdes. Skippa honom och ta in Perin!! Italienska målvakter håller hög klass, inget riskköp där, frågan är bara hur bra han kan BLI.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-01-21 17:10
Barcelona 4-0 Bayern Munchen

Den bästa halvleken som någonsin gjorts av ett klubblag. Bästa prestationen på 90 minuter är dock 5-0 matchen mot Real Madrid.

Nu visar klippet inte det spelmässiga, men jag minns matchen som om det vore igår. Det var kattens lek med råttan, allt som hände den kvällen var konst.
Barcelonistas
2013-01-21 17:02
"Fjällström och dom andra runkade till det och dom kunde knappt hålla sig för skratt.

Det Real gjorde igår var historiskt. Klart en Valencia supporter lipar över det.

Inget lag i världen kan lyckas med det. Punkt"


Haha någon behäver ta det ganska lugnt nu, grattis ni slog Valencia och imponerade. Men snälla det där är vardags mat för Barcelona. 2009 så slog Barcelona Bayern Munchen i Cl kvartsfinalen med 4-0 och man gjorde alla på EN jag repeterar EN HALVLEK!. Det där är en mycket större bedrift då det är en svårare turnering och ett motstånd av världsklass. Kan sitta här och skriva en bok om alla krossar som Barca har gjort...
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-01-21 17:01
Courtois hade varit riktigt skönt att få in. Som sagt, Chelsea lär knappast vilja släppa honom men om Barca kommer med ett bud då han får bli ordinarie från dag 1, hade han tackat nej? Sen är frågan om han är redo för ett så pass tufft uppdrag såhär tidigt i hans karriär. Det kanske vore bäst med ett så kallat anpassningssår där Valdés är ordinarie men Courtois får chansen en del. Problemet då är att Valdés motivation kanske inte är på topp, om en spelare visar någonting annat än 100 % för laget kan han lika gärna sticka, ingen idé att ha han.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-01-21 17:01
Deulofeu

Angående mini-el clásico så har jag haft samma tankar med en inför- och matchrapport. Förhoppningsvis hinner jag skriva ihop några rader, men det blir nog inte förrän på matchdagen den dyker upp.

Med tanke på detta inlägg undrar jag som medlem i redaktionen också om ni andra har några förslag eller önskningar på vad ni vill att vi skribenter ska skriva om förutom det som redan publiceras löpande. Talar bara för mig själv här, så kan inte garantera att alla önskningar går i uppfyllelse så tiden så klart är begränsad.
Skicka PM eller skriv här på forumet.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-01-21 16:53
Anpassningsmässigt och erfarenhetsmässigt kan man ha förståelse för att klubben sägs vara intresserade av att få hem Reina, men till en nyckelposition ska självklart kvalitet och utvecklingspotential prioriteras.

Därför borde Reina inte vara ens topp 5 bland potentiella målvakter.

Som någon skrev tidigare har Tito valt att inte köra med uppspelsfasen via målvakten, utan i stället kört på säkerhet. Det gör ju att betydligt fler målvakter är gångbara, och kan man dessutom få en målvakt som är lika bra i luften som Valdés är på frilägen, ja då finns ju chansen att laget blir ännu starkare.

Zubi har ju själv varit målvakt, han om någon borde ju kunna ta fram en lista på målvakter som speglar behovet. Frågan är bara vad man anser att behovet är...
BB-Barceloneta
2013-01-21 16:31
När jag först läste ryktena om Reina så gjorde jag inte mer än att skratta åt dem, när ryktena nu tagit allt mer fart börjar jag faktiskt bli orolig på riktigt. Som många nämnt tidigare så känns Reina som en sämre version av Valdes, inte mycket men lite. Hans formkurva har pekat konstant neråt de senaste två åren och den här säsongen så skulle jag faktiskt vilja säga att han varit direkt dålig. Om styrelsen skulle välja att plocka in honom som ersättare, då måste jag säga att jag skulle bli lite orolig. Som Rambla skrev så känner vi alla till ledningens, i allmänhet, och Zubis, i synnerhet, vilja att så långt det går bygga laget på egna produkter och katalaner med rätt värderingar och attityd. För mig ska det sportsliga i nästan varje fall gå före och definitivt i det här. Självklart ska klubben behålla sin image och sina värderingar men till en viss gräns. Om Reina skulle komma så tror jag det till stor del skulle bero på hans bakgrund, det tycker jag är fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-01-21 16:31
Gabriel - när man håller på ett lag som är tidernas bästa klubblag så finns det ingen anledning och vara ödmjuk och respektfull. Hur man kan sitta och vara orolig över att vi kan tappa liga ( vilket vi inte kan) det är för mig galenskap.

Vissa här uppför sig som om dom håller på Almeria där man visar oro hela tiden. Faktum är att vi har ett lag som har den bästa spelaren någonsin som har gjort över 90 mål, ett mittfält bestående av Xavi-Busi-Ini som är det bästa genom historien. Och folk sitter här och skiter på sig bara för vi tappa 3 poäng mot Sociedad, det är det jag stör mig på. Jag gillar inte den här förlorar mentaliteten som någar har här på forumet, jag blir illamående när jag ser det.

Jag vet att du har hållt på Barca länge, du har sett när den här klubben gått igenom kris tider, men dom tiderna är över. Det är nya tider nu, det är vi som är den stora draken i fotbollsvärlden. Alla klubbar strävar efter att bli som Barca. fotbollen kommer inom några år att utvecklas och bli tiki taka, alla kommer att spela som oss, inte med samma kvalitet dock.

Förstår mig inte hur ni inte kan se detta, jag blir arg när jag ser den här loser mentaliteten hos er.
Barcelona Gabriel
2013-01-21 16:27
Hetfield

Håller med dig. Reina är en sämre version av Valdes, jag ser ingen som helst anledning till att ersätta honom med någon som är sämre. Tyvärr oroas även jag av att han blir den man satsar på just eftersom det är så klubben och de som ansvarar för saker och ting fungerar. Reina var en duktig målvakt runt 08, sedan har han gått ned sig rejält.

Hoppas också på att man väljer att satsa på nån ung målvaktstalang. Trots att jag inte sett tillräckligt utav honom känns ter Stegen som riktigt intressant.
Barcelona Hetfield
2013-01-21 16:06
Ja, tyvärr så är Zubi en rätt så medioker sportschef och blandat med Barcelonas fascination av att ha "rätt karaktärer" i laget så blir man väl orolig.

Ja, Reina skulle passa in i laget med tanke på hans personlighet och hans fotarbete håller hög nivå, däremot så är han en sämre version av Valdes på det mesta. Han kan kanske få en fart på karriären i la liga där han slipper tunga långskott och det fysiska spelet, men jag skulle fortfarande föredra en yngre målvakt.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-01-21 15:58
@Hetfield:


Tyvärr, men myckert pekar på att de kommer att gå för Reina. Du borde veta vid det här laget hur klubbledning och Zubi resonerar när det gäller att värva spelare. Speciellt när det handlar om en så viktigt position som målvaktsposten. Får de chansen att värva en spelare som gått igenom La Masia så kommer de göra allt för att få honom. Det handlar om många saker så som hur spelaren anpassar sig i laget, hur han är till sättet, vilka värderingar han har osv. Kom igen, du vet att sådant är viktigt för de ansvariga.

Det betyder inte att jag och säkert inte många andra här vill ha in Reina, precis som du så ser jag bristerna i hans spel. Tyvär så har vi fått det bevisat fler gånger tidigare att de inte alltid tar spelaren som har störst potential.
Barcelona Smogen
2013-01-21 15:57
Att ta in en 30årig Reina som ersättare till Valdes vore direkt korkat. Bättre att direkt gå efter en målvakt man verkligen tror på och ge honom ett år att anpassa sig. Jag tror de flesta målvakter hade kunnat tänka sig ett år på bänken i Barcelona, i alla fall om man vet att 1a keepern Valdes lämnar sommaren efter. Alltså, finns bara ett alternativ, hitta den målvakt man tror på (och som är möjlig att värva) och ta in honom i sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2013-01-21 15:53
Jag har tittat lite extra på Courtois i Atleticos senaste matcher och jag tycker han sett väldigt stabil ut och dominerat i luften. Just den styrkan tror jag kan visa sig väldigt viktig i Europaspelet. Om Courtois bara får fortsätta utvecklas finns det inget som talar emot att han en dag är världens bästa målvakt, han är redan riktigt duktig. Chelsea lär knappast vilja sälja, men kommer inte heller låta honom få chansen ordentligt så längs Cech finns där så kanske Courtois vill lämna. Ett byte mot Villa kanske? Om Courtois vill komma så lär det ekonomiska gå att lösa, jag tycker inte man ska köpa en sämre målvakt om man inte måste, hellre spara på lyxvärvningar som Neymar i så fall. Annars så är det ju synd att man inte köpte Lloris i somras, där hade man haft en färdigutvecklad, relativt ung världsmålvakt till kaffepengar. Bästa målvakten i Premier League just nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-01-21 15:51
Reina? Om ni trodde att Valdes bjöd på många tabbar, så är Reina rena ålen i målet, han skulle inte ens kunna ta ett långskott om så hans liv hängde på det.

Dessutom är han helt bedrövlig i luftrummet, till och med Valdes är bättre. Det finns en anledning till att Liverpool behöver två starka mittbackar så att de kan nicka bort bollar. Om Barcelona ska ersätta Valdes så ta in en bättre målvakt, inte en sämre version av Valdes.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-01-21 15:42
Att hitta en målvakt som är tillräckligt bra (dvs världsklass) men som är är beredd att ta ett "inskolningsår" tror inte jag känns speceillt troligt. Visst, idén i sig är vettig men jag ser det inte hända.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-01-21 15:32
Ska vi vara ärliga så är även Valdes rätt medioker i luftspelet. Fast jag håller med dig L.A.M Nr 10, jag vill heller inte ha in Reina som ersättare till Valdes. Jag vill istället ha en ny målvaktstyp, en yngre som framför allt är längre och bättre i luftspelet.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-01-21 15:30
Jag är inte direkt ett fan av Reina. En helt okej målvakt, och visst är han en egen produkt och på så sätt blir det en ganska bra lösning. Han påminner om Valdés, med en bra teknikframförallt, dock tycker jag mer att han påminner om en yngre Valdés. Han är usel i luften och är väldigt ojämn. Det är knappast en långsiktig lösning för Barcelona, vi behöver en bättre målvakt som vi kan lita på.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-01-21 15:27
Vi förlorar en del pengar på att Valdés stannar ett år till. Inte så att han blir världens dyraste spelare men det är en bra målvakt och det vet trots allt klubbarna om, så 10-15 miljoner euro bör vi kunna få. Vill han lämna får han göra det i sommar, om han nu har tagit ett besult så borde han låta klubben göra allt de kan för att göra något bra av det som är och han borde inte stå i vägen. Om Pinto vill stanna får han gärna göra det en säsong till som andremålvakt då det blir svårt att köpa två nya duktiga målvakter.

Angående Villa så förstår jag om han vill lämna. Hoppas däremot han stannar, åtminstonde till sommaren. Som många andra varit inne på tror jag han blir viktig under våren, spelare som Xavi, Cesc, Iniesta och Pedro kommer inte hålla hela säsongen, utan han kommer att få sina chanser. Enligt mig är han förstareserv bakom den ordinarie anfallsstrion, även om Tito föredrar Alexis.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-01-21 15:25
DM1982

Gillar din idé, känns också logiskt och förnuftigt. Det är nog bara om det blir Pepe Reina man går för som det scenariot inte behövs. Reina kan ta över direkt, han har det speletsättet i sig och minst lika mycke rutin som Valdes.
Barcelona DM1982
2013-01-21 15:07
Frågan är om det inte är bra att Valdes stannar hela kontraktstiden ut.

Köper Barcelona in en yngre målvakt så har han ett år på sig att vara andremålis och komma in långsamt i det hela. Annars så blir det skarpt läge på en gång för en ny målvakt. Jag tror att det skulle vara bra med en långsam inlärning.

Sedan så verkar det vara en tidningsanka om Villa, han blir kvar till sommaren. Sedan är det väl mer eller mindre garanterat att han inte blir kvar.
Barcelona Hetfield
2013-01-21 15:07
Barcelona kommer inte att släppa Villa under vintern, det innebär att man måste köpa in en anfallare som måste anpassa sig, och det tar för lång tid.

Angående ligan så kan man väl säga att förr eller senare så får man betala för ineffektiveten. Barcelona har vunnit många matcher pga individuella prestationer eller bara vinnarmentalitet, men missar man så många målchanser så tar det ut på ens energi. Man kan inte ha spelare som missar lägen hela tiden.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-01-21 15:04
Valdes tycks vilja stanna till 2014 när hans kontrakt går ut. Vad tycker ni om det? Ska han själv få bestämma när han lämnar? Personligen tycker jag inte det är upp till honom bestämma det utan det är vad som är bäst för klubben som gäller. Visst, jag har inga problem om han vill stanna till 2014 och lämna på fri transfer, det har han liksom gjort sig förtjänt av, men han får fan finna sig i om Barca köper in en målvakt redan i sommar och som de tänker satsa på. Då får Valdes snällt finna sig i att sitta på bänken om det är en målvakt som är bättre eller minst lika bra.
Barcelona -SAMI-
2013-01-21 15:02
After discussing his situation and a possible January exit with Vilanova, David Villa has decided to at least stay until the summer. [sport]
Barcelona Dinho the artist
2013-01-21 14:09
längta efter*
Barcelona Dinho the artist
2013-01-21 14:01
United-Real, känns som att ha ett extra el clasico att längta på!
Barcelona Gabriel
2013-01-21 13:55
Dubbel...
Barcelona Gabriel
2013-01-21 13:55
Så nu vill Villa bort alltså. Herregud vilka jobbiga skit dagar det har varit på sistone. Så är det, allt kan inte vara frid o fröjd hela tiden, stormen kommer förr eller senare.

- Guardiola skriver på för en ny klubb (känslomässigt för alla culés)
- Skitresultat mot Malaga i cupen
- Valdes meddelar att han inte förnyar och vill lämna.
- Första förlusten för säsongen
- Villa vill lämna

Kan ärligt talat inte klandra honom heller. Har väl haft en diskussion angående Villas vara och icke vara i laget under en längre tid här inne nu, och jag står fast vid att man hade och borde kunnat använda sig utav han mycket mer än vad han har gjort. Hans spetskompetens är på tog högre än både Pedro och Alexis som målskytt. Nu är jag förvisso i överens med många andra om att firma Iniesta - Messi - Pedro bör starta, men det förklarar fortfarande inte varför Villa inte får mer speltid.

Jag är fullt övertygad om att Villas mål kommer att spela en stor roll nu till våren när det närmar sig slutfasen i CL och även ligan. Hoppas att man kan nå en överenskommelse med Villa om att ge han lite mer speltid så han åtminstone kan stanna säsongen ut - inte för att han klagar, utan för att han förtjänar det. Så enkelt är det. Inget snack om att;

"Villa kan dra åt helvete, han går och gråter över speltid. Han kan ta sitt pick pack och dra härifrån om han ska vara sån", det där är bara löjligt. En spelare av hans kvalitéer bör klaga om han inte får speltid, framför allt när han spelat bra och levererat när han fått chansen. Hade absolut inte sagt något om han hade spelat dåligt, men fallet är inte så nu.

Förstår inte varför man inte utnyttjar en sådan spelare mer.
Barcelona Riiio!!
2013-01-21 13:12
Reina tror jag hade passat fint i dagens Barca. Sen är han ju lite av en clown också samt bra vän med många från landslaget osv så det hade varit nice o få hit honom!
Annons: