/spanien/barcelona/forum/914.aspx/spanien/barcelona/forum/914.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 15:56
[QUOTE=Kung Messi (#Sarri)]Att vinna ligan cupen med Bayern är inget att hänga upp i granen, dessa är minimikrav med tanke på hur pass dominanta Bayern är inom tysk fotboll. Pep misslyckades att ens ta Bayern till CL-final på 3 försök, något som naturligtvis inte kan förklaras något annat än underkänt. [/QUOTE] CL är så få matcher o man måste ha flyt också. Bara att kolla på oss under Pep, sedd som historiens bästa lag men vi vann CL två gånger på fyra år, åkte ut mot Inter o Chelsea. Sådan är CL. Bayerns insats mot Atletico förra säsongen var briljant, bästa insats jag sett ett lag göra mot Simeones Atletico i CL, ändå gick dom inte vidare, oflyt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjff
2017-03-18 15:55
Mitt nick till trots tycker jag det är onödigt att trolla bort Peps tränargärning med att jämföra honom med Cruijff. Vem skulle få för sig att exempelvis skriva "Puyol i all ära men han kommer inte ens nära Messi". Äpplen och päron? Precis det är min poäng.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 15:53
[QUOTE=Amo.38]El Pistolero Att Pep skulle vara den bästa tränaren i Bayerns historia är inte sant. Jag har växt upp på Olympiastadion i München och Peps sejour i Bayern var godkänd inget mer inget mindre. Jag drog mig i hårbanden ett par gånger under hans tid där, bästa tränaren? Långt ifrån. Jag håller fortfarande Generalen Hitzfeld högre än Pep. [/QUOTE] Hur kan Peps sejour inte vara mer än godkänd för dig? Briljant fotboll o mängder med titlar. Bayerns ledning ville förlänga med honom, säger väl allt om hur nöjda dom var.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-03-18 15:48
Den bästa tränaren är för Barca genom alla tider är.... JOHAN CRUIJFF! Pep i all ära men du gav oss alla 4 underbara stunder men Pep kommer inte ens nära Johan Cruijff.
Postat via SvenskaFans-appen
Kung Messi (#Sarri)
2017-03-18 15:47
Att vinna ligan + cupen med Bayern är inget att hänga upp i granen, dessa är minimikrav med tanke på hur pass dominanta Bayern är inom tysk fotboll.

Pep misslyckades att ens ta Bayern till CL-final på 3 försök, något som naturligtvis inte kan förklaras något annat än underkänt.

Barcelona Amo.38
2017-03-18 15:36
El Pistolero Att Pep skulle vara den bästa tränaren i Bayerns historia är inte sant. Jag har växt upp på Olympiastadion i München och Peps sejour i Bayern var godkänd inget mer inget mindre. Jag drog mig i hårbanden ett par gånger under hans tid där, bästa tränaren? Långt ifrån. Jag håller fortfarande Generalen Hitzfeld högre än Pep.
Barcelona Reymar
2017-03-18 15:35
@neymar JR || Cillessen #1:

Det säger väl mer om ligan än tränaren. Bayern vinner ligan oavsett tränare, skillnaden är att Pep brukade vinna ligan överlägset och fira ligatiteln i februari Medans den nuvarande inte har någon riktig spelidé och fått kämpa i år.
Kung Messi (#Sarri)
2017-03-18 15:34
Med tanke på Unzue ryktena under de senaste dagarna, så är jag faktiskt rädd att han blir vår coach p.g.a. sin bakgrund som före detta målvakt.


Dino Zoff och USAs Bruce Arena är de enda tränarna genom tiderna som har varit framgångsrika trots deras bakgrund som ex-målvakter.


Barcelona Xaviesta
2017-03-18 15:24
Men palla ta till statistik för att avgöra vem och vad som är bäst.. så jävla ute så det inte är sant. Statistik betyder nada för mig personligen i en så pass subjektiv fråga som den här. Jag tycker att Lucho är en av dom sämsta tränarna i Barcelonas historia.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 15:20
[QUOTE=JUSSI BJÖRLING]Inte för att jag tycker att Pep är på något sett dålig, eller spelar tråkig fotboll. Men för att använda samma logik är Luis Enrique, som jag har påpekat, den näst bäste tränaren i La Ligas historia. Ändå gillar du honom inte. Han är även den bästa tränaren i Barcelonas historia efter 100 matcher. Laget under honom har gjort fler mål än under någon annan tränare, och släppt in färre än under någon annan tränare. [/QUOTE] Jag skrev ju att Pep fixa fantastiska resultat i Bayern SAMTIDIGT som det spelades briljant fotboll, så är inte fallet med Lucho i Barça - resultaten är grymma men fotbollen är kass.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 15:17
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]El pistolero Really? En tränare som har visat sig vara en riktig dålig liga coach går och vinner ligan utan att ens göra något. Har inte lucho bättre vinst % än pep i Barcelona? = lucho bättre tränare? ; han hade hittat en liknande spelartyp som xavi ouuch... [/QUOTE] Jag la ju till att det samtidigt spelats briljant fotboll i Bayern under Pep samtidigt som han fixa fantastiska resultat, hur gick det att missa? Peps grundspel sitter fortfarande kvar i Bayern, nästa säsong tror jag ett annat lag vinner. Spelartyp som Xavi ja, inte samma kvalité som jag skrev.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-03-18 15:05
@El Pistolero #9:

Inte för att jag tycker att Pep är på något sett dålig, eller spelar tråkig fotboll. Men för att använda samma logik är Luis Enrique, som jag har påpekat, den näst bäste tränaren i La Ligas historia. Ändå gillar du honom inte. Han är även den bästa tränaren i Barcelonas historia efter 100 matcher. Laget under honom har gjort fler mål än under någon annan tränare, och släppt in färre än under någon annan tränare.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 15:05
El pistolero Really? En tränare som har visat sig vara en riktig dålig liga coach går och vinner ligan utan att ens göra något. Har inte lucho bättre vinst % än pep i Barcelona? = lucho bättre tränare? ; han hade hittat en liknande spelartyp som xavi ouuch...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2017-03-18 15:04
Det går bra för Arsenal nu haha Wenger alltså
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-03-18 15:03
Nu har Pep vs Lucho snacket börjat igen. Det många glömmer bort är att fotbollen har utvecklats så mycket sen Pep var hos oss. Många lag är mycket skickligare idag och kan hålla bollen inom laget. Detta gör det svårare att kontrollera matcher som på Peps-tid. Finns massa exempel på matcher under Peps tid i Bayern där han inte kunde kontrollera matchbilden. Kolla Monaco-matcherna i CL, ingen kan påstå att Toure, De Bruyne och Silva är dåliga possessionspelare? Sen kan man ha åsikter om att Lucho väljer att utnyttja MSN till max och inte fokusera lika mycket på mittfältet. Jag kan med fast bestämdhet skriva att Suarez & Neymar aldrig hade varit lika lyckade med Pep som coach. Pep gillar inte att ge spelarna fria tyglar, det är intrycket jag har fått. Sen förstår jag inte hur vissa resonerar. Man vill ha MSN på topp men samtidigt inte ha en Rakitic-typ på planen. Hade vi värvat Kroos istället, grym spelare men hade han kunnat täcka Messis ytor ute till höger? Jag kanske låter kritisk mot Pep men jag uppskattar verkligen allt han gjorde för oss och han tog oss till nys höjder. Men Barcelona är inte bara åren 2008-2012. Även om Pep kunde handplocka vilka spelare han ville idag skulle han inte kunna återskapa det han gjorde med oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 14:56
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Vadå briljant fotboll, det var den tråkigaste fotbollen där man fick 2 bra matcher/säsong. Att göra Bayern tråkiga var en bedrift ska jag säga. Att påstå att inte xavi var den som satte Peps filosofi i praktik är ju rent av idiotiskt. Sluta spela rondo med dig själv och utan boll. Utan xavi hade pep enbart varit en teoretiker med misslyckade testresultat. [/QUOTE] Pep Guardiola ends with 80.4 win % in the Bundesliga. Next best Bayern coach: Hitzfeld - 58.4% Utan konkurrens bästa tränaren i Bayerns historia inhemskt och det spelades dominant fotboll med ett mittfält som dominera matcher. Ingen Xavi som hjälpte Pep i Bayern. Hade Barça inte haft Xavi under Pep så hade vi fixat en annan sådan spelartyp som hade passat Peps fotboll, inte lika bra spelare såklart (omöjligt). Pep fixa ju Thiago i Bayern för han fatta att han behövde en spelfördelare o det sluta utmärkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-03-18 14:48
Valverde är annan tränare som ryktas starkt till Barca, senare idag möter han Real och lyckas han vinna så höjs hans aktier men vid en förlust kan vi väl räkna bort honom?
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 14:43
Vadå briljant fotboll, det var den tråkigaste fotbollen där man fick 2 bra matcher/säsong. Att göra Bayern tråkiga var en bedrift ska jag säga. Att påstå att inte xavi var den som satte Peps filosofi i praktik är ju rent av idiotiskt. Sluta spela rondo med dig själv och utan boll. Utan xavi hade pep enbart varit en teoretiker med misslyckade testresultat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 14:41
Bellerin är knappt en uppgradering på högerbacken. Mycket bättre kan vi. Rondon gillar jag, fin anfallare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-03-18 14:37
Hellre Valverde än Unzue. Unzue är säkert en skön snubbe men vi behöver någon som kan styra laget. 4 spelare som hade höjt vårt lag enormt. 1. Veratti. Behövs enormt i mitten. 2.Bellerin. Flytta Sergio.R till mitten. 3. Laporte Malbro säljs. In Laporte. 4. Rondon. Sälj Paco in med Rondon. Rondon gör mkt mål och hans längd hade dödat alla i la liga. De hade vi behövt i vissa matcher sen kan man flytta ner Messi helt till mitten för att sen slänga in Rondon.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas FCB
2017-03-18 14:34
@Escobar:
Haha, vilka pajaspriser. En äkta supporter hade sålt för inköpspriset istället för att göra vinst. Tattarbeteende. Dessutom kommer det finnas en hel del biljetter att köpa via hemsidan 1-3 dagar innan matchen. Dessutom behöver man inte vara medlem för att köpa biljetter idag från 16.00 utan det enda som krävs är lite tålamod och en bra hållbar f5 knapp. Hälsningar, medlem sedan 2004 och 30-talet besök på Camp Nou och ett tiotal bortamatcher.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 14:24
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Ja hur gick det för pep i Bayern? Inte mycket till tiki-taka där :). [/QUOTE] Succé. Otroligt många titlar vunna och en briljant fotboll. Extrem otur att man inte slog ut Atletico i semin förra säsongen. Påminde faktiskt om vår match mot Chelsea 2012. Poor Pep...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 14:13
Ja hur gick det för pep i Bayern? Inte mycket till tiki-taka där :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 13:24
En intressant grej, Under Lucho så används rondo som uppvärmning. Under Pep så var rondo huvudträningen. Bara en sån detalj, men visst vi har inte Xavi längre, det är the main reason, ja sure.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2017-03-18 13:11
Samma Xavi som en tredjedel härinne hånade under hans sista tid hos oss, speciellt nästsista säsongen. "Sidleds-Xavi" som var för långsam och inte bidrog med något längre och var för gammal och spelade tack vare gamla meriter och stoppade dom unga från att få chansen. Den Xavi som var en av huvudorsakerna till att vi åkte ut mot Bayern med 7-0 efter. Han som borde säljas så vi kan "casha in" innan det var för sent. The good old chicano U-turn. Apropå tiki-taka - att påstå att det vi spelar idag är ens en uns av tiki-taka är en skymf mot allt den står för och är. Precis som Katalano skriver är det snarare en slags vertikalt uttänjd rondo vi lirar där vi involverar mittfältet så lite som möjligt. Mittfältarna utgör den mest fundamentala pusselbiten när det kommer till tiki-taka så att klä dagens Barca med detta ord är en joke.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2017-03-18 13:06
Jag gillar verkligen 3-4-3 uppställningen som är väldigt offensivt viktad. Känns som att man sett ett Barca som man är van vid som har extremt mkt bollinnehav. Tycker att denna uppställning är den som skall spelas med även nästa säsong om vi ska få ut det bästa av en lite åldrad Messi som verkar vilja spela mer centralt. Framgångsreceptet känns som det ligger i att göra Messi nöjd för att han just är Messi, briljantaste spelaren helt enkelt. Det har ju ryktats om Bellerin in men den värvningen skulle isf kännas överflödig antar jag. Barca 2017/18 som jag skulle vilja se det (önsketänkande) Neymar---Suarez---Rafinha --------------Messi------------- --Veratti---Sergio---Thiago ----------------------------------- Umtiti-----Pique----Mascherano -----------Ter Stegen------------ Subs: Rafinha, D.Suarez, S.Roberto, Alba, Bartra, Cillesen, Det skulle räcka med en av Veratti och Thiago och spela med S.Roberto som jag tycker varit väldigt nyttig i just den rollen på tremannamittfältet då han är så löpstark och kan täcka upp stora ytor längs med högersidan.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-18 13:04
Quique Setien kallade till pk idag o berätta att han inte kommer förnya sitt kontrakt med Las Palmas som går ut i sommar. Barça next? Man kan ju hoppas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-18 12:46
Indeed Att förvänta sig att Barcelona skall vara likadant utan xavi är ju lite ja .... För att ta upp en spelare som liknar xavi i veratti så är han fortfarande långt ifrån den spelartypen xavi var ändå. Visst satte pep taktiken men xavi gjorde den möjlig utan att den hämmar andra spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2017-03-18 12:38
Tiki-taka dog den dagen Xavi lämnade klubben. Ingen behärskar ett mittfält på samma sätt till dagens datum. Xavi hade en radar som täckte 360 grader. På så sätt kunde man alltid lita på honom med eller utan boll. Han spred så mycket självförtroende till lagkamraterna att de vågade sig på svårare saker och lyckades med dessa saker dessutom.
Barcelona Krabban94
2017-03-18 12:32
Någon som har tillgång till hela artikeln?
Annons: