/spanien/barcelona/forum/9116.aspx/spanien/barcelona/forum/9116.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Maykii
2013-02-03 17:23
Barcelonistas

Tyvärr var denna spelare vår bästa mittback förra säsongen, bättre än både Pique och Puyol. Det är tyvärr sant. T.o.m. Pique har varit minst lika dålig som Mascherano är nu under en viss period. Så, han behövs, också p.g.a. Puyol som inte klarar av att spela fotboll kontinuerligt.
Barcelonistas
2013-02-03 17:06
Masken duger inte ens till att bära vatten flaskorna, han ska bara ut från världens bästa klubblag genom tiderna. Det är ett stort hån att han ens kan proklamera sig själv som Barca spelare, när det finns spelare som är 10 gr bättre än han på marknaden.

Positionsspelet!
Kommunikationen!
Vilsen!
Gör altid det där onödiga jobbet!
Gör själv mål varje match!

Bara några få saker som sagt... och snälla försvara han inte nu han förtjänar att kritiseras efter alla usla matcher.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-02-03 17:05
addeh

Nej, bara Puyol får vara skadefri har han nog en del kvar att ge. Vad gäller Mascherano så gillar jag honom skarpt egentligen. Spelare som honom är guld att ha sitt lag, och ja, han är pålitlig. Men en mittback av yttersta världsklass tror jag aldrig han blir. Personligen hoppas jag Mascherano återgår mer till att vara en pålitlig backup till både mittfältet och backlinjen. Och så kryddar vi truppen med ytterligare en klassback. Vi är i ett större behov av en mittback än av Neymar, det måste du väl ändå hålla med om?
Atlético addeh
2013-02-03 16:44
1.70

Dude, räkna aldrig ut Puyol. Magkänslan säger att han inte är inne på sista versen riktigt än. Och även om jag inte tycker Mascherano rosat marknaden den här säsongen duger han helt klart som komplement. Han har både varit i laget under flera säsonger nu och samlat på sig värdefull rutin.
Barcelona Leo y Cesc
2013-02-03 16:36

Någon som är intresserad av biljetter längst fram nästan vid spelarutgången mellan Sverige-Argentina 2 platser bredvid varandra.

PM.a mig. Sorry för OT.
Barcelona Acrobat
2013-02-03 16:35
@ 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal:

Okej! :) Tack för svaret!
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-02-03 16:31
@Acrobat:Barcastuff samlar ihop och summerar alla nyheter/rykten och annat som rör Barca. Man avslutar varje tweet med att skriva urpsrungskällan inom parentes
Barcelona R10 Gaúcho
2013-02-03 16:17
@barca show:


Mycket snack fram och tillbaka. Det sägs att vi redan har betalat av en bit utav summan till Santos och att enligt detta kontrakt (såsom jag vet, inte har kommit ut offentligt) ska han komma efter VM 2014. Om detta stämmer och han väljer att inte komma till oss trots allt, så får han en saftig bötesumma. Men som sagt, detta är bara rykten.
Dani Alves har tidigare sagt i presskonferensen:
"jag längtar till att Neymar kommer Barcelona, han och Messi kommer bilda världens bästa anfall". Detta kan vara ett bevis på att det stämmer, men vi kan bara spekulera.

Med andra ord så har inget kommit ut offentligt än. Vi får vänta och se.
Barcelona Acrobat
2013-02-03 16:16
Vad är egentligen syftet med att Barcastuff lägger upp "possible line-ups"? Har de fått någon indikation på att startelvan kommer att se ut så, eller är det bara rena gissningar från deras sida? Gissa kan ju vem som helst göra, men det är ju inte särskilt intressant egentligen?
Barcelona barca show
2013-02-03 15:51
La armada Håller med om att vi har mycket mer poäng så vi inte behöver tänka på ligan så mycket men innan cl semifinalerna ska vi vinna milan och gå vidare sen kvart sen dina semifinaler man kan inte springa förbi allt. Och cdr mot real måste vi vinna så e vi i final
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La Armada Blaugrana
2013-02-03 15:44
Hoppas att laget går in i matchen råtaggade, ju tidigare vi vinner ligan i år ju större chanser har vi att vila viktiga spelare till viktiga Champions League matcher i April-Maj.

Nu är det helt klart att vår enda utmanare är Atletico, kan vi behålla avståndet och förhoppningsvis utöka det finns möjligheten att vi vinner ligan redan i mitten av April, borta mot Zaragoza med 7 omgångar kvar.

Champions League semifinalerna spelas 23-24 och 30-1, då vore det skönt om laget kunde fokusera helt och hållet på dessa matcher och skita i ligan.
Barcelona Barcelona10Messi
2013-02-03 15:41
Usch, vad äckligt självisk den walesaren är.. Tack o lov att vi inte (försökte) värva honom. Vilken flopp det skulle blivit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barca show
2013-02-03 15:35
Tjena grabbar. Jag e barca fan men brukar bara läsa här inne inte skriva men blir mer skrivande nu. Är det säkert att neymar kommer till oss ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stoichkov~
2013-02-03 15:17
@¡Barca! - Crèma Catalana:

:

Det är klart att han rör sig mest på vänsterkanten. Jag ställer mig inte emot det. Jag menar bara att han kan spela centralt också utan att ha den fysik som folk förknipper med centralanfallare. Det är bara en fördel om han kan spela i båda positionerna.
Barcelona Stoichkov~
2013-02-03 15:12
@¡Barca! - Crèma Catalana:Jag tror att det blev lite missförstånd. Begreppet ”centerforward” är lite missvisande i sammanhänget. Jag borde kanske ha använt mig av ett annat begrepp som exempelvis centralanfallare. Du behöver inte vara så stor fysisk som Zlatan, Torres och andra som har liknande egenskaper för att kunna spela i centeralt, ta emot bollen och dominera. Däremot så kan en spelare vara anfallare som Pedro, Alexis och andra som kan göra sig bäst på kanterna. Neymar har precis som du beskriver de kreativa egenskaper, snabbheten med mera men vem har sagt att han inte kan ta emot bollen centralt, hålla i den och dominera?

Vi får väl se när han kommer men jag är säker på att han kommer att kunna spela i mitten lika bekvämt som han spela från kanten. Han är en intelligent spelare.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-02-03 15:08
@Bästelona:


Ja det är den enda orsaken jag är lite tveksam när det gäller en värvning av Neymar. Om han inte får röra sig fritt och utmana så är det inte lönt att köpa in honom.
Barcelona Bästelona
2013-02-03 15:06
Frågan är om han kommer våga göra så i barca också. Alexis va en spelare som utmana konstant, men sen ankomsten i Barcelona så utmanar han aldrig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-02-03 14:57
Här är ett klipp på några anfall med Neymar, som du ser rör han sig mest på vänsterkanten.
Barcelona Thiagooo
2013-02-03 14:53
Stoichkov~

Du verkar inte ha sett några som helst matcher med neymar på plan.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-02-03 14:48
@Stoichkov~:


Tror att du har missuppfattat rollen som center forward lite. En centers kännetecken brukar vara styrka, han ska vara stark, kunna dominera sina motstånsdare fysikst och vara bra med huvudet. Hans jobb är att fungera som en samlingspunkt för attacken, kunna ta emot bollen med ryggen mot mål ska han kunna hålla i bollen och passa vidare eller avsluta själv. Zlatan är en typisk center forward. Drogba är en annan.
Neymar är inte en center forward. Han är en kreativ spelare som använder sin teknik och snabbhet för att komma förbi spelare. Spelar på mitten men rör sig ofta mot vänsterkanten.
Barcelona Stoichkov~
2013-02-03 14:35
@¡Barca! - Crèma Catalana:
:

Där håller jag inte med dig om. Att han kan spela som vänsteranfallare det vet jag och alla. Däremot är han också mer som David Villa än som Alexis.

Neymar är en anfallare som mycket väl kan spela centralt i vilken klubb som helst. Men i Barca kommer han säkert att bli mer eller mindre bofast på vänsterkanten. Det är därför han är den bästa ersättaren till Villa.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-02-03 14:33
Addeh Bartra får ju inte spela ändå känns det som. Men om han växer ut till en viktig pjäs, vilket jag hoppas, ser det ändå rätt tunt ut. Puyol och Abidal är inne på sista versen och Mascherano lär aldrig bli optimal som mittback även om jag gillar hans inställning och vilja. Kvar står då endast Pique och Bartra som bra mittbacksalternativ för framtiden. Det finns helt klart utrymme för en till
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-02-03 14:28
@Stoichkov~:


Om Neymar köps in kommer han spela på vänsterkanten, han är så långt ifrån en center man kan komma
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2013-02-03 14:26
@addeh:


Vårt främsta mål bör vara att säkra försvaret och inte att få upp talanger till varje pris. Vi måste inte alltid lita på egna produkter, ibland måste vi köpa utifrån också. Och just mittbacksplatsen tycker jag vi bör förstärka, en stabil stjärnback måste köpas in
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-02-03 14:24
Idag kan vara den dagen vi tar ett riktigt stort steg mot ligatiteln. Jag vet att den varit rätt död en längre tid, men hade Real vunnit igår samtidigt som vi tappat poäng idag hade det ändå funnits en liten press på oss samtidigt som vi har ett El Clásico kvar, och också flera av de tuffa matcherna kvar på bortaplan. Nu däremot, när vi fick en gåva från Granada så hade det varit riktigt fint att ta till vara på den med tre poäng idag. Med det sagt så blir det en riktigt svår match, Valencia i form kan spela otroligt bra fotboll och jag kommer aldrig glömma hur utspelade vi faktiskt blev stora delar av förra säsongens ligamatch på Mestalla. t blir riktigt svårt att vinna, men gör vi det så kan vi koncentrera oss mer på CL och copan när matcherna där stundar, och mindre på ligan som förhoppningsvis kommer vara helt död.
Atlético addeh
2013-02-03 14:19
1.70

Att värva in en mittback vore som att strypa Bartras chanser i klubben fullständigt. Och Mascherano är väl inget alternativ att sälja.
Barcelona Stoichkov~
2013-02-03 14:00
@Thiagooo:


Vad är han då? Förklara för mig istället för att skriva ett enkelt påstående!

Edit: Jag skrev att han är mer centerfarward än vad Alexis är.
Barcelona Thiagooo
2013-02-03 13:57
Stoichkov~

Neymar är ju verkligen inte en centerforward.
Barcelona enkos
2013-02-03 13:50
Malaga fortsätter att tappa poäng, synd att de inte kunde närma sig Real om den tredje platsen..
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-02-03 13:43
Högsta prioriteten i sommar måste ändå vara att få hit en stabil mittback. Ser man på truppen, skadehistorik och spelarnas ålder, är det där vi är i behov av nytt blod. En spelare som Hummels hade varit perfekt, jag tror det hade lyft oss ytterligare lite med honom i laget. Neymar är välkommen, men inte på bekostnad av en mittback! Han kan vänta till 2014 annars.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: