/spanien/barcelona/forum/9042.aspx/spanien/barcelona/forum/9042.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gio Style
2013-02-18 22:49
@enkos:

Transfermarkt har rätt mkt info, kort o mycket mer. Hur pålitliga de är vet jag inte men ta och jämför med siffrorna du hittar, så ser du om det verkar vara rätt :)
Barcelona petersays
2013-02-18 22:39
Jag är på riktigt tveksam till en värvning som Neymar - men självklart är allt beroende på pris. Börjar vi snacka fantasisummor så ställer jag mig högst tveksam.

Kul med ålderssnacket om Eto'o tidigare. Gammal och närmar sig slutet på karriären. Faktum är att Eto'o var 28 när han slängdes i väg i en bytesaffär och Villa var 29 när han köptes för €40M. Alltså faller det argumentet på sin egen orimlighet.
Barcelona enkos
2013-02-18 22:11
Finns det någon pålitlig hemsida för spansk fotboll som visar publiksnitt, förutom
soccerway och espn? Inte ens officiella liga bbva visar det, märkligt..
Tack på förhand!
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-02-18 22:09
barca_joe (Barcelona) Hade vi värvat dom så hade jag nog gråtit av lycka men det är högt otroligt att något sådant skulle ske haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona aniliito
2013-02-18 22:06
Neymar, Aguero, Hummels. Ni drömmer mycket hehe :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-02-18 22:05
Här var det livat:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona R10 Gaúcho
2013-02-18 18:48
Såg precis detta videoklipp (länk nedan) när Niang skjuter ett skott under träningen så att målramen går sönder!

Vi får hoppas på att just det här målet var ett måndagsexemplar för annars måste Valdes verkligen vara på sin vakt på onsdag!
Barcelona The Octopus of Badia
2013-02-18 17:31
Official: Xavi (thigh) has been given the medical green light and is available for Wednesday's game against AC Milan #fcblive #ucl

Grönt ljus dagen innan match betyder att han borde starta. Otroligt skönt!
Barcelona Messidinho_10
2013-02-18 17:23
@barcastuff: Berlusconi (president Milan): "My suggestion to our coach would be to man-mark a certain guy named Messi, maybe you've heard of him.." [rtl] Word!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-02-18 15:42
Man kan likställa en tränare med en chef.
Det finns vissa personer/spelare som man känner att man inte kan arbeta med, även om de levererar. Det finns andra som man älskar att ha att göra med, men som inte bidrar med det som "räknas". Däremot bidrar de sistnämnda med att få andra att lyckas vilket i slutändan ger ett bättre resultat än det de förstnämnde orkar förmå på egen hand.

Så ibland blir det knepigt i prioriteringen av spelare, plus att det så klart aldrig handlar om exakt likadana situationer. För Pep handlade det mycket om att lita på magkänslan också, och den lär vi aldrig kunna diskutera eller ifrågasätta då det just är en känsla. Däremot kan vi ifrågasätta resultatet.

När det gäller Song trodde klubben/Tito/Zubi att de fick två spelare för priset av en när de köpte honom. Men scoutingen var nog så där, för någon mittback blir det aldrig av kameruniern, och nu står man med en back-up till Busquets för en summa av €19 miljoner.
Kommer man få tillbaka de pengarna vid en eventuell försäljning? Troligen inte.
Det verkar dock som man fattat galoppen och nu inser att det är en riktig mittback som behövs, och att lära av misstag är den bästa läxan (om än en dyr sådan).
Barcelona The Octopus of Badia
2013-02-18 15:34
Villa och Adriano lämnas utanför truppen mot Milan, men Xavi åker med.
Barcelona Naknooo
2013-02-18 15:18
"Today I returned to train with my team mates, but after the colic of last week I am still not 100%. So we have decided to stay in Barcelona and train hard these two days! Thank you to everyone!"

David Villa kommer alltså inte delta i CL mot Milan, mycket tråkigt!
Barcelona Deulofeu
2013-02-18 14:55
Man köper en reserv som ska skolas in för 19 milj euro och har en färdig spelare i Romeu som skulle kompletterat honom perfekt då han är tyngre och annorlunda i spelstil fattar fortfarnade verkligen inte varför de inte sett till att han kommer tillbaka.

Så lite som han spelat i Chelsea hade han minst fått gjort hos oss också.Nu är han ju långtidsskadad.Jag hoppas på att ersättare till Song blir S.Roberto och om några år Samper som jag gillar skarpt och vill se i b-laget nästa år.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-02-18 14:36
L.A.M Nr 10
Självklart har vi gjort många bra värvningar de senaste åren också. Men det kommer i skymundan av våra floppvärvningar enligt mig. Kolla det där med Zlatan tex, jag fattar fortfarande inte hur ledningen kunde på fullaste allvar ge Inter Etoo plus 400- 500 milj kr..

Alla gör floppvärvningar, det är normalt för du kan inte göra bra värvningar varje fönster. Men samtidigt är det inte heller många topplag i världen som gör så många dåliga köp som oss. Så enkelt är det. Det har blivit lite bättre sen Rosell blev president men Sanchez och Song är inga höjdare.

Man köper alltså en reserv till Busquets för hela 19 milj euro, jag vet faktist inte om jag ska gråta eller skratta....
Barcelona stefano 85
2013-02-18 14:23
tänk att man har fått uppleva allt detta, helt galet helt sjukt. jag finner inga ord. alla har säkert sett den. men än idag så ryser man, tänk er allt man sett och vad messi har gjort och vad han har gått igenom allt och vad han har gett världens vackraste klubb!
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-02-18 14:19
Det är inte bara dåliga köp vi har gjort. Senaste säsongerna har vi gjort riktigt bra värvningar såsom Alba, Adriano, Mascherano(ja, det är en bra värvning) och delvis Villa. Om vi går längre tillbaka i tiden, spelare som Yaya, Dani Alves och Cesc(som iofs var ett rätt säkert köp). Det är fel att säga att vi bara gjort floppvärvningar, vi har gjort en del absolut, men vilken klubb gör inga floppvärvningar?
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-02-18 14:10
Jag tycker inte att Sanchez ska få någon mer chans från start så länge vi möter ett topplag. Det räcker nu! Vi har inte råd med hans missar mot ett topplag som Milan eller Real Madrid. Han har fått för många chanser och han är jävligt kass. Det räcker inte att vara bra var fjärde match i Barcelona för det finns alltid de som kan göra det bättre än honom, sen om det är spelare utifrån eller från B-laget är en annan femma.

Jag är förbannad på honom och jag mår nästan illa när jag ser honom på plan. Han har börjat filma som in i bäng, han missar oerhört många lägen och han kan ju för fan inte ens utamana längre. Tello gör fan mer nytta än honom. Jag säger inte att Tello är en bättre spelare jämfört med Sanchez, men Tellos stil passar in mer hos Barcelona än vad Sanchez gör.

Barcelona B-Guden
2013-02-18 14:10
Alexis tänker så mycket när han kommer fri, nästan så han vill ha öppet mål för att våga skjuta.
Skulle ledningen gör så här skulle hans målskytte 4 dubblas.
Om han inte skjuter när han kommer fri blir han utan lön. för hur många gånger har han inte kommit fri och sen tagit för lång tid på sig och inte ens fått iväg ett skott ?
Barcelona Gabriel
2013-02-18 14:01
el Flaco - Loco-Motive

Det blir så, folket förväntar sig att en spelare levererar när han spelar. Minns när jag var på Camp Nou och såg matchen mot Valencia under dubbel säsongen, Villas första år. Det var en helt annan ton kring Villa då. Då var det massvis med kritik från människor som satt runt omkring mig. Både det ena och det andra sades om honom, att han inte var värd pengarna, att man köpte honom för sent, att han inte är samma spelare som han var i Valencia, att klubben gjorde ett misstag som köpte honom, att han bara springer offside hela tiden osv. Att fansen reagerar så är inte så konstigt direkt, det är så fans fungerar. Det kan man ju även se på hur det här forumet fungerar.

Tidningarna får ju göra vad de vill, de måste ju också sälja. Det är helt normalt att de försöker komma i underfund med varför han bara gjort 4 mål hitills. Bara de inte startar en (som du kallar det för) häxjakt på honom så bör det inte vara något som stör Alexis.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-02-18 13:58
"Man behöver inte vara en nobelpristagare för att inse att Eusebio och Zubi sitter där de sitter pga. deras relation till Rosell och att de är lojala mot honom, inte pga. deras kompetens".

Där håller jag med dig till 110%!!!!! Det är bara kolla på en som Txiki tex, hur många sportchefer i världen köper spelare utan att ens använda de, eller köpa de för att sportchefen själv tycker om de? Tex Keirrison och Henrique. Jag har aldrig tagit våra sportchefer på allvar och kmr inte göra det heller så länge vi har sånna som Txiki och Zubi. Det är skam att ens kalla de för sportchef.

Vi har gjort alldeles för många dumma köp de senaste åren. Och det är inte lite pengar vi pratar om. Casceres, Henrique, Keirrison, Sanchez, Song, HLEB, Zlatan, Chygrynski och de här värvningar har vi gjort på typ fem år ungefär. Det är ALLDELES för mycket, för mycket. Det är egentligen bara Real Madrid som kan mäta sig med oss här. Det finns säkert flera spelare till som har floppat som jag har glömt...

Det är okej att göra dåliga köp , men det är inte okej att göra lika många som vi och Real gör på så kort tid. Vi har behövt en mittback i snart tre år och ledningen är så trångsynta och har knappast kunnat hämta hit ngn mittback. Hela världen vet att vi behöver en mittback men inte ledningen...
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2013-02-18 13:54
Hetfield/

Även om det finns olika anledningar till varför man sålde de spelarna som du nämnde så läste jag någonstans en fras som sammanfattar det ganska bra: Ingen klubb i världen är bättre än Barça när det gäller att välkomna en ny spelare och ingen annan klubben i världen är sämre på att göra sig av med dem.

Gabriel/

Fast de senaste veckorna har tidningarna börjat skriva mer och mer om Alexis dåliga form och försökt komma till underfund med hur han endast gjort fyra mål hittills under säsongen. Även om det inte rör sig om en häxjakt känns det som att såväl medierna och Camp Nou inte har någon feeling med honom. Minns när Villa värmt upp på kanten och bytts in hur publiken ger el Guaje ett varmt mottagande, medan man är mer eller mindre likgiltig när Alexis bytts in. Men jag håller med om att det lönar sig inte heller att ”döda” Alexis nu med tanke på att de närmaste matcherna är livsviktiga och vi behöver en Sánchez med bästa möjliga självförtroende.
Barcelona Gabriel
2013-02-18 13:52
Gio Style

Håller med dig. Förbättrar han sitt målskytte kan han bli hur sjukt bra som helst, för han kommer till fler lägen än någon annan i vårat lag (bortsett från Messi då). Problemet är att han missar alla lägen...
Barcelona Gio Style
2013-02-18 13:50
Som jag tidigare nämnt, anledningen till att Alexis fortfarande har klubbens förtroende är just för att han faktiskt passar in i vårt spel. Jag tyckte inte det i början när han började kritiseras, men nu när man har studerat situationen lite djupare så ser man att det inte är där felet ligger.
Alexis rörelseschema är outstanding och passar helt perfekt hos oss. När Messi har så mycket boll som han har så måste vi ha någon som löper, ex. Pedro/Alexis.
På vilket sätt skulle inte Alexis passa in i vårt spel? Han kommer ju till lägen just för att våra mittfältare och Messi är så pass passningsskickliga att mackan kommer att komma om du söker rätt yta.

IMO är det enbart Alexis målskytte som måste förbättras. Ingen spelare bidrar med ALLT på plan. I hans position så bidrar han just nu med allt han ska, bortsett från mål.
Barcelona Gabriel
2013-02-18 13:49
Sen håller jag absolut med om att köpet av Alexis och prislappen på 30 mille för honom än så länge måste ses som en misslyckas värvning. Det är ändå inget man kan blunda för. Han har inte levererat till det pris han köptes för.
Atlético FC Barcelona en Mi Corazón
2013-02-18 13:48
Sälj Sánchez i sommar. Varför ska han få så många chanser. Till och med publiken i Camp Nou har börjat bua ut honom och om man ska tro spanska sport kanaler och kommentarerna på Mundo och Sport så vill folket ha honom så långt ifrån Barcelona som möjligt
Barcelona Gabriel
2013-02-18 13:44
Hetfield

"De här personerna tränare varje dag och tjänar stora pengar för att spela fotboll, om man inte kan prestera så måste man ifrågasätta och kritisera. Det här är en miljardindustri som rullar på, inte en liten klubb i 6:e divisionen. Man måste ibland sluta vara så "snäll" och vara realistisk."

Vad föreslår du att man gör? För just nu går det inte att sälja honom, fönstret är stängt. Ville du att vi skulle sälja honom i fönstret som nyss var? Vill du att tidningarna ska kritisera han mer? Att klubben ska gå ut offentligt och förklara att man inte är nöjda med hans prestationer? Vill du att han ska säljas nu till sommaren som kommer?

Jag vet inte, personligen så ser åtminstone inte jag hur det hade hjälpt varken honom, eller oss som klubb ifall tidningarna eller klubben började kritisera honom offentligt. I det läge som vi befinner oss i nu, att vi leder ligan överlägset och går som tåget tycker jag att klubben och tidningarna gör helt rätt i att låta Alexis vara. Helt rätt att stötta honom och försöka få honom att komma igång istället. Sen kan man diskutera en försäljning till sommaren som kommer om inget ändras till våren, men det är en helt annan femma. Det kanske också diskuteras bakom stängda dörren, men det är det ingen som vet.

Men som det är just nu, ser jag ingen som helst poäng med att kritisera en spelare som uppträder klockrent både på och utanför planen och verkligen gör allt i sin egna makt för att hjälpa klubben. Man kan också diskutera vare sig man ska ge han så mycket speltid som han får, för trots allt är det viktigaste inte att få igång en spelare, utan att vinna matcher och titlar. Och man måste vara medveten om att sånna målchanser som han missat kan komma att kosta dyrt i viktiga utslagningsmatcher i CL. Men det är också en annan femma. Man kan göra en bedömning där och välja att förpassa han till bänken, en uppfattning jag isf hade delat.

Men jag säger det igen and I can't stress this enough. Att tidningarna eller klubben ska gå ut och kritisera honom, det lönar sig inte alls...
Barcelona Hetfield
2013-02-18 13:44
el Flaco

Jag tror att Pep insåg misstaget i att köpa Chyg och gömde sig bakom Rosell. Hur kan man annars vilja köpa en mittback för 25 miljoner och sen aldrig låta honom få spela?

Låt oss vara ärliga. Klubben har inte världens bästa trackrecord när det gäller att behandla spelare. Vissa spelare har gjort det svårt av egna misstag, men klubben är inte heller felfria. Rivaldo skickades ut ur klubben efter bråk med Van Gaal. Ronaldinho fick försvinna i smyg utan att ens ha ett värdigt slut, Deco fick göra likadant. Eto'o målades upp som ett problembarn trots att han alltid presterade och sprang för laget, och han fick försvinna. Det verkar ha blivit lite av en grej att ibland så baseras mycket av klubbens beslut på personlighet, och inte på kompetens (Eusebio och Zubi).

Gabriel

Jag skrev ju klart och tydligt att det var en faktor, men med tanke på Eto'o kropp och professionalitet så var inte åldern en avgörande faktor.

Det är klart att en ung spelare ska få fler chanser, men inte kan man blunda för prislappen? Han köptes som en storstjärna (prismässigt) och presterar i samma nivå som Tello och Cuenca (som inte har kostat klubben något i övergångssumma), är det bara jag som tycker att det är bisarrt?
Barcelona Barcaholic
2013-02-18 13:40
Rolig diskussion, det här med Sanchez situation är något speciellt. Han presterar faktiskt inte alls, åtminstone denna säsongen och ändå backar klubben upp honom mer än vad dom gjort på dem flesta andra spelarna som presterat såhär.
Förutom att hans vilja att lyckas & hans beteende kan det faktiskt också vara att klubben vill verkligen få honom att lyckas så att inte ännu ett dyrt köp misslyckas, vilket det har hittills.

Men det är något speciellt med Sanchez trots att han totalt sugit iår, och även om han gör det 2-3 år till hade jag velat att han stannar kvar. Man ser hur gärna han vill lyckas, och gör det mesta rätt ''bara'' det att han missar lägena. Klippet på mitt länktips förklarar verkligen Sanchez situation.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2013-02-18 13:37
Hetfield/

Även om Tito ger Alexis förtroende i flera matcher är chilenaren långt ifrån untouchable och ordinarie startspelare i varje match. Han måste kriga för sin plats som nästan alla andra anfallare- Är väl bara Messi och Pedro som är givna och med all rätt. Men jag tycker ändå inte att man kan jämföra Alexis situation med varför Zlatan och Eto'o såldes, som jag nämnde i tidigare inlägg. Sen lär ju Alexis automatisk gå ner ett steg i hierarkin om en ny anfallare skulle köpas in i sommar.

När det gällde Chyg ville Pep inte sälja honom, utan det var Rosells beslut och Guardiola gick motvilligt med på det. I Bojans fall försökte Pep hjälpa honom och hade ett möte med honom tillsammans med ynglingens föräldrar i hopp om att få igång honom men inget hjälpte. Så i de två fallen har inte jag känslan av att Guardiola bara sket i de och slängde de åt sidan. Fallet med Eto'o håller jag däremot med om, men Samu var inte bara missnöjd med hur Pep hade behandlat honom, utan även Laporta och andra folk inom styrelsen mot slutet.

"Man behöver inte vara en nobelpristagare för att inse att Eusebio och Zubi sitter där de sitter pga. deras relation till Rosell och att de är lojala mot honom, inte pga. deras kompetens".

Så här det nästan alltid varit i Barça. Tråkigt nog ska tilläggas. All politik, särintressen och ismos har varit ett problem inom klubben t.o.m. innan Núñez kom in i bilden.
Barcelona Gabriel
2013-02-18 13:33
Hetfield

Haha, men nu får du ge dig. Hur kan du totalt skita i min poäng när jag gjort det så klart och tydligt som man bara kan. Vadå gammal man? När har jag sagt det?

Verkar det verkligen så främmande att klubben resonerade på det sätt att Eto'o faktiskt ändå var 30-31 år (?) med ett år kvar på kontraktet och därför valde att göra sig av med honom (självklart pga personligeten och Peps feeling). Jag säger inte att klubben ansåg att han var slut, men pga det jag nyss nämnt så tog man ett beslut som man då ansåg vara bäst - ett beslut jag inte tror man hade tagit OM han hade varit lika ung som Alexis. Då hade man antagligen snarare försökt att jobba på hans personlighet.

På samma sätt tvekar jag på att man hade gett Alexis lika många chanser och förtroende om han var äldre.
Annons: