/spanien/barcelona/forum/9028.aspx/spanien/barcelona/forum/9028.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Deulofeu
2013-02-21 13:53
Rambla~ el chico dorado

Som svar på din fråga från i förmiddags så borde Barca juvenil laget ha avgjort i första.

Chelsea var bra men fick en utvisad och det är inte alltid så bra precis de backade hem som vanligt och barca trillade bill hände inte mycket de saknade Sandro Ramirez skyttekungen dessvärre.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-02-21 13:51
Även Sergi Roberto har fått el alta médica. Både han och Muniesa är disponibla för Eusebio.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-02-21 13:42
Tredje gången måste det bli giltig mot såna försvar. Om inte torsken, Abidal och Titos sjukdomar kan MOTIVERA de så är det något som är fel på riktigt.
Postat via SvenskaFans-appen
ragnarök
2013-02-21 13:39
Jag tycker inte att Pedro gör så mycket nytta just nu. Frågan är om inte han bör bänkas till returen. Han utmanar väldigt sällan och passar istället bara till närmsta lagkamrat, dessutom är han dålig i djupledsspelet och inger ingen rädsla alls hos ytterbackarna verkar det som. Jag hoppas att Villa kan spela till returen. Där har vi en mer oförutsägbar och målfarlig spelare.
Barcelona NoGo™
2013-02-21 13:32
Tänk om spelarna hade haft samma inställning igår som Abi i klippet. Det är sånt man saknat..

Muniesa tillbaka också!

Official: Marc Muniesa, who was recovering from injury since July and returned to B-team last month, has been given the medical green light
Barcelona zigazaga
2013-02-21 13:29
Okej, vi gjorde en skitmatch igår. Men är säsongen slut eller? Har vi åkt ut ur CL? Visst kommer det blir svårt, men våra spelare kan göra det. Vi kan fortfarande ta oss vidare i CL, ligan har vi, Copa del rey lever.

And so what om vi åker ut ur CL, ta det inte så hårt grabbar, det är bara fotboll. Sometimes you win, sometimes you lose. Så funkar livet.
Barcelona Zyzz - U mirin brah?
2013-02-21 13:24
@L.A.M.10: Jag måste bara säga att jag håller med dig om allt som du skriver! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2013-02-21 13:23
Jag tyckte Messi var bra igår, men vad ska han göra när han har bollen på mittplan ingen spelare löper ? så fort vi kom upp runt deas straffområde var det tack vare messi.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-02-21 13:22
Abireeeeeey :) Det är ju nära till tårarna när man tänker på vad han gått igenom de senaste två säsongerna.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-02-21 13:22
Mannen som har kämpat mot cancern i två år är äntligen tillbaka. Kung Abi! Det är bara vänta och hoppas på Tito nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2013-02-21 13:15
Eric Abidal, recovering after liver transplant since April last year, will today get the medical green light #fcblive #anismabidal [md]

Lite glädjande nyheter iaf.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-02-21 13:12
Jag vet inte vad ni anser men personligen tycker jag ledningen har gjort ett stort misstag som inte tog in en ersättare till Tito. Ok, efter de första rapporterna från klubben så skulle ju Tito genomgå behandling under 6 veckor efter sin operation. Då förstår jag och håller även med ledningen att låta Jordi Roura leda laget. 6 veckor går ganska så fort och i ligan bör vi klara oss ändå tack vare den fina starten i höstas.

Så här lät det inför Titos operation den 20 december:

"After the surgery, Francesc ‘Tito’ Vilanova will undergo chemotherapy and radiation treatment for approximately six weeks. During this time, and depending on how well he recovers, Vilanova’s treatment may be compatible with his normal schedule."

Fast vad hände sen? Jo, Tito började sin första vecka av sin behandling, jobbade trots allt vidare och satt ju även på bänken under några matcher. Helt plötsligt så förändrades allt och det bestämdes att han skulle över till New York för en alternativ behandling. Självklart är detta inget jag klandrar Tito för, tvärtom. Hittar han en behandling som han anser vara bättre och som han känns tryggare med så är det ju så klart upp till honom att genomföra det. Hälsan och livet är viktigare än några fotbollsmatcher. Men vad hände med behandling i 6 veckor? Då från början sytades det ju heller inte på behandling i 6 veckor i sträck utan han skulle även kunna jobba mellan behandlingarna. Helt plötsligt ska han vara borta i New York under hela februari och nästan hela mars månad också.

Här borde ledningen kontaktat tex Luís Enrique eller någon annan och tagit in honom som ersättare tills Tito är tillbaka. Jordi Roura är assistent som tidigare scoutade motståndare. Någon coach som kan motivera spelarna är han inte.
Barcelona NoGo™
2013-02-21 13:08
@THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket):


Haha tänkte precis samma sak, vilket annat lag som är kvar i CL hade kunnat vinna mot dom förutom just vi... Dock tror jag inte att de hade spelat så defensivt mot ett annat lag.
Men du har rätt, Granada hade iaf gett de en match till skillnad mot vad vi såg igår.
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-02-21 13:05
Något jag stör mig enormt på är hur hela laget lämnar Pique och Puyol ensamma och hoppas att dom ska vinna bollen och passa den vidare till mittfältet så vi kan "kontra" slutar alltid med hela laget stannar upp på mittfältet och väntar tills hela motståndarlaget hinner samla sig för att sen attackera
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ton
2013-02-21 13:03
enkos
Det är inte Messis fel att andra spelare inte fungerar, det är självklart varje enskild spelare som ansvarar för sig enskilda prestation.
I en match som den igår där Milan dödade dels utrymmet strax ovanför mittlinjen (Xavis) & ytan precis framför straffområdet (Messis) samtidigt som de hela tiden hotar i djupled, så måste vi använda oss mer av kanter & mer riskfyllda bollar över motståndarnas backlinje. Att vägga sig igenom går inte -uppenbarligen!
Barcelona THIAGO ALCANTARA (LeoMessi förra nicket)
2013-02-21 13:03
Jag kan lova er att ett lag som Granada hade vunnit mot Milan igår med det laget dom ställde upp med...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-02-21 13:01
Gabriel

Efter matchen igår så är jag övertygad om att vi behöver Villa på planen i returen. Vi måste framåt, vi kan inte göra en sådan match där vi tröttar ut motståndarna i evegheter, utan vi måste göra mål direkt, minst ett under första halvlek. Med Pedro som breddar till höger och Villa som spelar till vänster blir det en helt annan uppgift för Milanförsvaret. Cesc får offras. Det jobbiga är att jag är 90 % säker på att vi spelar exakt samma startelva om tre veckor igen om alla är friska, och jag är rädd för att matchbilden då kommer att bli läskigt lik den igår.
Barcelona Hetfield
2013-02-21 12:58
Det som gör mest ont är att Barcelona inte ens förtjänade en vinst igår. Förut har det alltid varit ineffektiviteten som skickade ut laget, men nu är det bara motivationen.

Jag kan inte förstå hur man kan åka dit och vara så ointresserad. Kan det vara trötthet? Man har ju spelat med mer eller mindre samma lag hela tiden.
Barcelona enkos
2013-02-21 12:49
Ton: Men är det alltid Messis fel för att andra spelare inte fungerar, när andra spelare inte ger understöd. Messi hade hela tiden 3-4 spelare på honom så varför utnyttjade inte andra spelare de ytor som öppnades? Medan Messi i alla fall försökte och tog sig förbi ett par gånger så var Xavi och Iniesta helt borta. Alba och Alves vågade inte, Pedro likaså, Fabgregas såg jag inte ens på plan..
Barcelona Gabriel
2013-02-21 12:45
Att Messi skulle vara dålig i de stora matcherna måste vara det löjligaste jag hört på ett jävla bra tag. Påstår man något sånt så kan man inte ha följt Messis karriär allt för länge. Behöver inte ens dra upp hans facit mot stora lag eller stora matcher eftersom de flesta redan är medvetna om det, tänker istället påminna om att det inte är Messi som är dålig mot lag som parkerar bussen, det är snarare vi som är det.

Faktum är att Messi inte kan göra allt själv, visst, det hade han säkert kunnat göra ifall motståndarlaget inte valde att lägga 10 personer runt om i straffområdet, för så bra är han. Men vilken annan spelare runt om i världen hade klarat av att göra något mot ett lag som spelar på det sättet. Jag har sett Man Utd skapa noll mot lag som spelat så mot dem, har även sett Real Madrid skapa noll mot lag som spelat så mot dem. Det är svårt som fan att bryta sig igenom ett sånt försvar, vad ska Messi göra.

Grejen är den att Messi är alldeles för ensam där uppe, vi har ingen annan som hotar. Våra spelare är inte bra på att göra mål, det är en sanning och ett faktum, utan Messi vet jag inte hur det hade gått för oss. Våra spelare är bra på att SPELA FOTBOLL, men inte på att göra mål. Vi har Villa, som inte används. Han användes när vi vann dubbeln, under trippelsäsongen hade vi både Henry och Eto'o som kunde avlasta Messi. Under en bra dag klarar våra mittfältare av att göra mål också, men de är fortfarande inga man kan räkna med målmessigt.

Detta är ett bekymmer vi har. Därför hoppas jag att Neymar kommer, vi kan inte vara så beroende av Messi när det kommer till att göra mål.
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-02-21 12:45
Snälla, vi förlorar första åttondelsfinalen på bortaplan med 2-0, vi sitter i ett riktigt jobbigt läge och får svprt att gå vidare. Ska man sitta och berömma laget? Säga att allt kommer ordna sig? Säga att Messi kommer göra hattrick och vi kör en manita på Camp Nou? För av vad jag såg igår lär vi få det minst lika jobbigt på Camp Nou. Och jag kommer ihåg Chelsea, jag kommer ihåg Inter. Många inklusive jag själv tyckte det var dåligt att förlora men hade bra förhoppningar inför returen, båda matcherna slutade med respass. Min poäng är att det här var en av de sämsta matcherna på säsongen och absolut den jobbigaste matchen på säsongen, det kan ha varit matchen där vår säsong förändrades från succé till fiasko. Får man inte klaga då? Det är klart man får kritisera, så länge det är konstruktiv kritik.
Barcelona Ton
2013-02-21 12:44
enkos

Jag vet lika väl som du att Messi presterat fantastiskt i CL. Om du läser en gång till så kan du se att det inte är det jag invänder mot.
När vi möter defensivt skickliga lag likt Chelsea, Real, & Milan så stryps det utrymme Messi normalt får mot lag i ligan. Resultatet blir att han vandrar ner i banan för att hämta boll & när han väl får den & vänder upp så har han en ocean av motståndare mellan sig & målet. Rörligheten i laget går ner & sidledspassandet eskalerar.
Självklar skall inte Iniesta start upp till vänster i en sådan här match, utan istället befinna sig på mitten för att skapa utrymme där. Med Tello/Alexis på ena kanten & Pedro på andra så kanske vi kunde fått till något djupledsspel.
Barcelona enkos
2013-02-21 12:34
Ton, vill bara påminna dig om Messis facit i CL

Messis 56 mål I CL

Germany 12
England 8
Ukraine 5
Ryssland 4
Greece 4
Scotland 4
Italy 3
Denmark 3
Czech Rep 3
France 3
Belarus 2
Switzerland 2
Spain 2
Portugal 1

Barcelona L.A.M Nr 10
2013-02-21 12:34
Jag tycker Messi sett extremt loj ut efter juluppehållet. Visst blixtrar han till ibland, visst gör han sina mål i La Liga men ser så enormt mycket segare ut utan boll, och har dessutom stått för fler felpass och bolltapp. Senaste matchen mot Real Madrid var nästan en pina att se, igår tyckte jag han var ok, dock inte med Messimått. Sen ska vi nog ta det lite lugnt med att han presterat dåligt de senaste stormatcherna, i höstas gjorde han 4 mål på 3 El Clásicos tex. Men som sagt, efter uppehållet tycker jag han sett sämre. ut.

Allt är dock räknat med Messimått, och det sämsta på den skalan är typ ändå bättre än alla i världen:). Nej skämt åsido, det är klart att han inte är dålig, men räknar man hur han presterat tidigare förväntar man sig det. Målet är alltid att utvecklas och bli bättre, och jag tycker Messi tagit det steget varje säsong men just nu har han stannat av lite, och har blivit lite mer lättläst av de andra lagen.
Barcelona Ton
2013-02-21 12:30
Till moderator.

Jag har nu blivit anklagad för att vara pajas & real-fan, bara för att jag skrev ett kritiskt inlägg. Är detta OK?
Barcelona enkos
2013-02-21 12:26

Ton: Du får istället skriva på puertan vad din ronaldo gör i stora matcherna, hur många titlar han vann åt sitt real och hur många cl vinster han fixade!!!
Barcelona Ton
2013-02-21 12:25
Är man inget Barcafan bara för att man kritiserar laget?! Jag håller på Barca alla dar i veckan, men det innebär inte att jag inte kan kritisera laget, eller enskilda spelare då det inte fungerar. Att såväl Messi som Iniesta genast fick tre-fyra spelare på sig igår så fort de rörde bollen & att de därför kör fast, innebär väl bara att spelmodellen behöver omvärderas?
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-02-21 12:25
Man är så otroligt besviken igår. Det är roligt hur fansens attityd och spelarnas attityd på planen känns som att de hänger ihop, man brukar ofta säga att det inte spelar någon roll vad man själv har för inställning, vilket det kanske heller inte gör, men varje gång fansen underskattar motståndarna så känns det som spelar går in med en taskig attityd också. Igår så trodde många på storvinst, andra på uddamålsvinst, men gemensamt var att ingen av oss på allvar trodde Milan kunde utmana oss över två matcher. Se vad som hände. Vi lär oss inte, fans lär sig inte generellt. Det finns inga lätta matcher i fotboll, och speciellt inte i en åttondel i CL. Milan är uppenbarligen tillräckligt bra för att ta vara på den där lilla, lilla procenten underskattning som fanns hos Barcaspelarna igår. Det var inte mycket, men tillräckligt för att det ska kunna kosta laget ett kvartsfinalavancemang.

Jag tänker inte gå in på matchen. Det är ingen idé. Vi försökte knappt, vi väntade på att andra skulle göra jobbet, vi hade inget som helst djupldesspel och ingen som helst tanke på att gå framåt och försöka vinna matchen. Förmågan att lyckas ta sig tillbaka från underlägen vi har haft hela säsongen var som bortblåst, spelet såg om möjligt ännu sämre ut efter Milans ledningsmål. Sen är det också små marginaler vi snackar om, första halvlek var inte helt olik alla andra halvlekar vi har spelat den här säsongen, vi kunde mycket väl ha fått en chans och gjort 1-0, Messi kunde ha gjort en solorusch, Iniesta en fin passning eller liknande. Istället får de ett handsmål. Jag tänker inte skylla på det, bara undra över hur det hade sett ut i världen om vi hade gjort ett exakt likadant mål, hur reaktionerna hade varit.

Vi är riktigt illa ute nu. Från och med idag så ska vi göra oss redo för returen. Inte att vi ska skita i ligan och cupen, utan vinster där hjälper bara oss i väntan på matchen om tre veckor. Spelarna ska träna hårdare, vi ska inte slappna av någonting, vi ska vila de som behöver vila, vi ska göra allting som är nödvändigt för att skapa så bra förutsättningar som helst i returen. Det blir svårt, mycket svårt. Det känns läskigt likt både Chelsea och Inter-matcherna, och då har vi ändå ett sämre resultat den här gången. Förra året hade man känslan att det ändå löser sig mot Chelsea, men nu känner jag något helt annat. Insatsen igår var så dålig att det inte gav något som helst hopp om bättring i returen. Trots de här känslorna ska vi kämpa, vi ska kämpa till sista droppen. Det blir som sagt en mycket tuff uppgift men det är inte omöjligt.
Barcelona enkos
2013-02-21 12:24
Man märker att det finns några Real fan här som skapat falska konto för att provocera ... stäng av skiten direkt!
jawwa
2013-02-21 12:17
Som någon nämnde så skall cesc inte spela mot lag som parkerar. Det han gör som är bra i dagens barca är att slå dem rakare bollarna, finns då inte ytorna och ett obefintligt ljupledsspel så gör han ingen nytta. I sådana matcher skall iniesta ner på mitten o luckra upp
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: