/spanien/barcelona/forum/8858.aspx/spanien/barcelona/forum/8858.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcadinho.
2013-03-31 20:50
En sak som är bra med Thiagos "inskolning" till framtiden är att han får rätt ofta lite defensivare roll. Spelar faktiskt rätt tufft (i Barcas mått mätt...) och orsakar många frisparkar. Alltså som Xavi tidigare innan han hamnade högre upp.
Det är ett bra sätt att uppfostra en spelare till att ta ansvar (det krävs mer ansvar och koncentration i försvar jämfört med offensiva biten).

Men Thiago är innerst inne en artist. Han kommer nog ha svårt att bli av med det (och det är kanske tur det). Och som en artist så kommer han kanske ha det svårt att vara lagets motor i mitten. Spelare som är dirigenter är nästan alltid väldigt försiktiga när de vårdar bollen. Artister gör "galna" misstag kombinerat med geniala drag.
Så Thiago kommer kanske ta i framtiden "Iniestas roll" och iniesta "Xavis roll".
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-03-31 20:40
Hummels told people close to him he'd be delighted to join Barcelona. Dortmund could've deal with Athletic's Amorebieta to replace him. [as] Hoppelihoppas...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sang Blaugrana
2013-03-31 20:39
Pep.G
Håller med angående Sergio. Om det är någon som kan axla xavis roll i mittfältet så är det busquets.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-03-31 20:35
Kanske en bra lösning vore att spela thiago lite mer ut på kanten? Menar inte att han ska slicka kanten utan mer centralt, likt iniesta när han precis började få speltid av Rijkaard. Om jag inte minns helt fel så har Thiago spelat på kanten mer än en gång under Pep och gjorde verkligen inte bort sig.
Barcelona Vampíro
2013-03-31 20:34
Fattar inte hur Barça B-spelarna kan få klausuler i sina kontrakt som säger att de ska flyttas upp efter X-antal säsonger. Tidigare har man flyttat upp de som vart tillräckligt bra nu flyttar man upp de som har duktiga agenter. Det är knappast rätt plan att gå efter, titta bara på senaste kullen. De har nästintill noll förtroende från tränarna och tvingas ruttna på läktaren istället för att spela kontinuerligt i segundan. Ser inte vad Rafinha, Sergio Roberto och Deulofeu ska göra i A-truppen nästa säsong, alla har stor potential men det är bara dumt att låta de spendera hela året på bänken/läktaren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep.G
2013-03-31 20:32
Tja, länge sedan man var här. Tänkte dela med mig en tanke.
Varför liras inte Thiago på vänsterytter platsen? Hans fötter är skrämmande lika Dinhos och hade lätt kunnat bli vår nya ytter. Han känns tyvärr inte som någon Xavi och det gör inte Cesc heller. Själv tror jag att antingen Messi ( när han tappar kvickheten) eller faktiskt Busquets som kommer ta över den rollen. Han känns som den ultimata Xavi arvtagaren. Han har lugnet, förmågan att styra en matchs tempo och slår fan inte bort många bollar. Både Cesc och Thiago kan vara riktigt dumma när de ska släppa bollen vidare. Särskillt Cesc.

P.s.. Kul o va här igen. Extra kul blir det när forumet har mognat som fan sen sist jag var här. Big up!
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-03-31 20:28
Juvenil A är att likställa med U19-laget, medan Juvenil B är U17-laget.

Det finns dock mycket riktigt vissa yngre spelare som redan nu spelar för Juvenil A. Ett exempel är Xavier Quintilla.
Barcelona LeoMessi
2013-03-31 20:22
Mojito - Culé (un estilo de vida) (Barcelona) Antar att dom allra bästa redan spelar i Juvenil A.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-03-31 20:15
Det gick inget vidare för Juvenil B i Aegon cup.

Förluster mot Anderlecht (0-1), Bayern (2-3) och Benfica (1-2) gjorde att laget hamnade sist i sin grupp.

I länktipset finns höjdpunkter från den sista matchen.
Barcelona tarrak - Oh-Oh-Oleguer
2013-03-31 20:09
Jag tycker att man hänger upp sig väl mycket i att Xavis arvtagare måste vara så lik sin föregångare som möjligt. Under Rijkaards era var Deco den obestridlige dirigenten och ändå det krävdes ingen större revolution för att Xavi skulle axla hans mantel. Minns även att de flesta länge ansåg att Iniesta och Xavi var för lika varandra för att överhuvudtaget kampera ihop på mittfältet i ett 4-3-3, så inser man hur dumt det är att låsa sig vid fasta spelarroller.

Om man ändå ska plocka ut den som ligger närmast Xavi, så är jag övertygad om att det är Thiago, även om han fortfarande är alldeles för valpig och överarbetar. Cesc ger jag däremot inte mycket för, bra i media - medioker på plan.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-03-31 19:49
Kan tänka mig att Thiago känner på samma sätt som Xavi en gång kände när han hade Guardiola före sig i rangordningen. Folk förväntade sig att han Xavi skulle vara en kopia av Pep, fast det skiljde rätt mycket mellan spelarna i attribut.

Det var ju egentligen inte förrän Xavi flyttades fram 20 meter på plan från pivote till volante som han blommade ut. Samma sak känner jag med Thiago, han är ingen arvtagare till Xavi, klubbens utmaning är att hitta en passande plats för Thiago på planen om man vill få ut hans enorma potential.
Personligen ser jag honom ytterligare 10 meter upp i plan jämfört med Xavi, men där spelar ju redan Iniesta eller en droppande Messi.

Det sämsta klubben kan göra är att försöka göra spelare till vad de inte är och kan bli, och sanningen är att ingen kan ersätta Xavi. Kanske är det till och med så att det behövs en ny tränare den dagen Xavi lägger skorna på hyllan - allt för att föra in klubben på en fortsatt vinnande väg som nödvändigtvis inte är förknippat med extremt bollinehav och tiki-taka. Utan Xavi, men med en grund där samtliga spelare kan få ut sin fulla potential. 4-2-3-1 kanske.
Barcelona LeoMessi
2013-03-31 18:54
Det thiago saknar är mognaden. Killen har all talang som krävs men ibland blir han lite väl våghalsig av sig och kan förlora bollen vid farliga situationer. Och lösning är så enkel också, allt han behöver göra är att passa bollen lite enkelt till någon annan.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2013-03-31 18:48
påfågeln

Visst är det så. Det lär väl bli något mellanting kanske, en balansgång som är svår att pricka in. Xavi kommer inte bli enkel att ersätta, och jag är inte säker på att något rakt av kommer få ansvaret att axla det han har gjort i så många år.

Tror även Busquets kommer få mer ansvar den dagen Xavi inte längre finns med på planen.
Barcelona Frodo
2013-03-31 18:48
Thiago är bättre än Cesc både som volante och enganche. Cesc är världens bästa nr 10 (om man bortser från Messi som också kan spela där) som inte passar in i Barcelonas mittfält förutom när man ska möta medelmåttiga och sämre lag. Han kan göra det helt okej som enganche men där har vi Iniesta som är mil bättre.
Barcelona påfågeln
2013-03-31 18:46
Addeh: Det är ju dock så att den som gör det bäst i Xavis roll i nuvarande på planen (förutom Xavi) är Iniesta, så det kanske blir han som får ta över efter Xavi i några år, Fabregas trivs ju bätte i Iniestas roll. Det är som sagt upp till Thiago, han har potentialen att ta upp Xavis mantel den dagen han lägger skorna på hyllan.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2013-03-31 18:40
filosofen21

Thiago har egentligen bara bättre teknik än Fàbregas, det är nog därför du känner att han mer liknar Iniesta. Faktum är att när Thiago och Cesc spelar tillsammans är det alltid den förstnämnde som har "Xavi-rollen", det vill säga den som styr tempot och som spelet går igenom.

Fàbregas är bättre på de längre och avgörande bollarna, Thiago bättre i tiki-taka-spelet, precis som Xavi. Cesc är inte van att spela så långt ned i banan som Xavi gör, till skillnad från Thiago, som är inskolad i positionen.

Summa summarum: det råder inga tvivel om att Thiago är den som är mest lik Xavi i vår nuvarande trupp. Om det sedan blir han som tar en ordinarie tröja före Fàbregas när Xavi lägger skorna på hyllan är en annan fråga att ta ställning till.
Barcelona påfågeln
2013-03-31 18:39
Speltid i segundan och b-laget är ett bättre alternativ än bänken, och kanske även bättre än utlåning med tanke på att utlåningar inte verkar funka i Barca... Sälja med tillbakaköpsklausul och undvika att vara rädda att använda dem måste vara ett alternativ också. En smal trupp och några bra b-lagsspelare i Deulofeu, Sergi Gomez, Rafinha, Muniesa och Oier som kan fylla på a-laget är allt som behövs, och eftersom Barca har så många talanger just nu kanske man måste låna ut några, och låta de som utvecklas bäst få chansen att fasas in.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2013-03-31 18:38
Seriöst Eusebio, bara avgå tack. Helst idag.
Postat via SvenskaFans-appen
vifa
2013-03-31 18:15
Sitter och kollar på B-laget och det är ju löjligt att tro att någon annan än Deulofeu skulle vara aktuell för A-laget. Låna ut Rafinha,Roberto och Muniesa istället för förstöra talangerna med noll speltid i A-laget
Postat via SvenskaFans-appen
BARCA-més que un club
2013-03-31 18:15
Hade gärna velat se denna elvan mot PSG


V.Valdes

Alves--------Masch------Pique--------Alba

------Busquets------
------Xavi------- ------Iniesta--------


-----Alexis------ -----Messi----- -----Villa------
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-03-31 18:08
Thiagoooo @barcastuff: [1/2] Squad (vs PSG): Valdes, Pinto, Oier, Alves, Montoya, Pique, Bartra, Mascherano, Abidal, Alba #fcblive @barcastuff: [2/2] Squad (vs PSG): Busquets, Song, Xavi, Thiago, Cesc, Iniesta, Alexis, Messi, Villa, Deulofeu, Tello #ffcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2013-03-31 17:21
Vi har inget pressspel längre, vi hade det mot milan och då var vårt försvar världsklass, förutom vid firlägetdå marscherano tabbar sig.

Om vi tar tillbaka press spelet tror jag vi kommer släppa in ännu mindre mål
Barcelona filosofen21
2013-03-31 17:14
Angående back diskussionen är jag inne på liknande spår som andra; det behövs kontinuitet för att det ska fungera. Och kontinuitet har vi absolut inte haft i backlinjen där speciellt mittbackarna i princip aldrig spelat ihop två matcher Irad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona filosofen21
2013-03-31 17:07
Thiago är väl den av han och Fabregas som faktiskt liknar iniesta mer i sin spelstil.. Thiago är irrationell och har i många sekvenser påmint om Ronaldinho när han spela i Barca.. Att påstå att thiago ska ta Xavis roll känns som en önskan då man inte tror på att Fabregas ska klara av det. Men ser man till spelstil är känslan att Fabregas är mer lik xavi och thiago mer lik iniesta
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2013-03-31 17:00
@enkos:


För er som vill läsa artikeln

Dribbelkungen
Wennman: Nu får tränarnas Messi briljera

LONDON. Nu är det dribblingarnas tid.

Nu går vi in i ett skede av säsongen när en manager kan göra en tunnel på en a­nnan genom att ha rätt spelare fräscha till rätt match vid rätt tidpunkt.

Nu är det alltså Sir Alex Fergusons ­glada dagar.

När det handlar om att dribbla med en laguppställning är Sir Alex tränarnas Messi. Han är kung på området. Han lyckas år efter år hålla en fantastiskt bred spelartrupp med starka personligheter lycklig, trots att ingen av stjärnorna kan känna sig säker på att få starta nästa match.

Ett färskt exempel är petningen av Wayne Rooney ur Manchester Uniteds startelva mot Real Madrid. Vilken annan tränare i världen skulle ha kommit på tanken? Taktiken var ytterst nära att lyckas. För Rooney var det ett dråpslag, men han gnällde inte. Tvärtom var han tillbaka och gjorde ett drömmål i nästa match.

Sir Alex, dribblingsartisten, har inte alltid tagit ut rätt lag. Jag har upplevt missbedömningar under åren, och han har själv medgett såna lite då och då. Under en period ändrade han sin startelva 99 gånger i rad, och det hände att han underskattade motståndet genom att vila en superstar för mycket.

Men som den här ligasäsongen har ­utvecklat sig för United... allt bär en ­mästares stämpel.
Sorgligt, Sunderland

I bortamötet med det alltmer desperata Sunderland, som brutalt sparkade sin manager Martin O’Neill sent i går kväll, ställde Sir Alex upp med ett mycket starkt gäng. Det var bara det att ”reservlaget”, lirarna som satt och tittade på, troligen var minst lika bra. Där fanns såna som Rooney, Chicharito, Giggs, Nani, Ferdinand, Evra, den skadade Phil Jones samt gårdagens inhoppare Evans, Cleverley och Welbeck.

Några av de som inte lirade i går kommer att vara med i morgondagens heta FA-cupkvartsfinal mot Chelsea borta. Utvilade och sugna. Så förnämligt kan man ha det när man har lyxen att ha två startelvor starka nog för att slåss om Premier League-titeln.

United vann mot ett sorgligt Sunderland (Seb Larsson på bänken från start), 1–0 efter ett Robin van Persie-skott som styrdes in av hemmaförsvararen Titus Bramble.

Det hela utvecklade sig alltså precis som Sir Alex önskade sig: fortsatt ledning med 15 poäng i ligan och en trupp med pigga ben inför matchen på Stamford Bridge.

För Chelsea ser det lite annorlunda ut. Rafa Benitez klagade inför bortamötet med Southampton och sa att ”det är ett omöjligt jobb för mig att preparera laget på bästa sätt i det här tuffa schemat”.

Han har givetvis en poäng, Chelsea ska nu spela fyra matcher på nio dar, sex på 16 dar, vilket inkluderar dubbelmötet med Rubin Kazan i Europa League. Det är ett mördarprogram som sätter truppens bredd på prov, och en sak kan vi vara överens om:

Chelsea har inte tillnärmelsevis så många alternativ att välja på som Manchester United.
Fintade bort sig själv

Jag tänker inte ge mig in på en diskussion om varför det blivit så, varför en av världens rikaste män, Roman Abramovich (som har råd att köpa Torres för 500 miljoner) har en tunnare trupp än den United skaffat sig under ägarfamiljen Glazer. Det finns många sätt att se på den saken.

Men jag kan konstatera att Chelsea försökte göra som United i går, vila några av de bästa, för att komma med en bättre uppställning i morgon. Så Benitez gjorde sju ändringar från segeruppställningen mot West Bromwich senast och lät såna som Bertrand, Marin, Moses och Torres starta på St Mary’s. Han spelade också med den närmast utfryste John Terry och vilade Ashley Cole, Hazard och Ramires.

Resultat: stryk med 2–1 av nykomlingen Southampton och viktiga poäng tappade till Tottenham och Arsenal, som båda vann.

Det var ingen lyckad dribbling av Benitez, även om det går att förstå hans tanke.

Jag minns emellertid kritiken Rafa fick för sitt plottrande med laget under sin sista tid i Liverpool, man kan nog säga att Sir Alex hade fler och smartare finter i bakfickan redan då.

Dags för en ny tunnel i morgon?
Barcelona Pep #4
2013-03-31 16:48
Stoichkov

Jag håller med dig i exakt allt du skrev angående Cesc och Xavi. Därför tror jag verkligen på att han inom några år kommer ta en startplats men inte som en liknande rol som Xavi har utan mer en Iniesta roll

Vi såg alla att när Iniesta fick en kantplats så levererade Cesc direkt. Hans rolll är inte att styra tempot och göra hockeyassist. Han ska vara den som drar förbi sin gubbe och väggspelare och göra poäng för laget.

Den som efterträder Xavi blir nog Thiago om han har tålamod.
Barcelona Messi_theONE
2013-03-31 16:04
Mourinho " Vi tog inte chansen när Barca fick oavgjort igår? Att vinna ligan har inte varit vårt prioritet! ................... Smutsen efter att han vet att ligan är körd!
Barcelona Bästelona
2013-03-31 16:03
Beckhams son ( Romeo ) med Barca-tröjan på bilden, sägs vara Barcelona-fan trots påtryckningar om att bli Real-fan av sin farsa tillika gamla Real spelaren David Beckham. Beckham sägs ha gett up om sonens klubbval. via. [l'equipe]
Barcelona DM1982
2013-03-31 14:30
@Vampíro:


Jäkligt skönt att han kunde komma tillbaka, hans snabbhet är ytterst viktig i den här matchen.
Barcelona Thiagooo
2013-03-31 14:20
@Diar Iniesta Shekha:


Vilka 21 ?
Annons: