/spanien/barcelona/forum/8819.aspx/spanien/barcelona/forum/8819.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2013-03-24 19:41
Mycket viktigt att göra en bra match borta mot PSG och inte göra Milan-misstaget och underskatta motståndare. Bättre att spela med en back mer än en anfallare. Där framme kan vi alltid göra mål oavsett om vi har två eller tre anfallare, så det gäller att täta bakåt..
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-03-24 19:34
Adriano är borta 4-6 veckor, varav det redan gått en sedan skadetillfället.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-03-24 19:31
Jag vet inte om Abidal har den utbildning och licens som krävs för att få träna ett lag på Segundanivå, men visst är det ett bra val och någon gång, förr eller senare, kommer han att ingå i tränarstaben.
Barcelona enkos
2013-03-24 19:30
@Andresito:

När beräknas Adriano bli spelklar igen?
Barcelona påfågeln
2013-03-24 19:14
Mojito: Abidal kanske? (Spelande) tränare och mentor? Ta in Oleguer vid hans sida och låt dem styra upp defensiven! Jag kan inte påstå att jag har koll, finns det någon bra tränare på ungdomssidan? Eller nån f.d. spelare med tränarkarriär på gång?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-03-24 19:06
The contract of Barcelona B coach Eusebio (48) expires in June. He wants to continue for another year, but there's no deal yet. [md]

Skicka honom så långt det går, men helst till Madrid.

Men man blir ju inte chockad om Rosell och CO väljer att förlänga med honom, eller tar in någon ny anti-Cruyffperson bara för att.

Frågan är vem som skulle vara den mest optimala ersättaren?
Kanske Sergi Barjuan som varit inom ungdomsleden tidigare men som nu tränar Recreativo. Han är ju gammal back och borde ha något att tillföra B-laget när det gäller den aspekten. Visserligen var han ju en sjukt offensiv vänsterback, men oavsett så lär han ju vara bättre än Eusebio...

Vad tycker ni?
Barcelona DM1982
2013-03-24 16:09
@Andresito:


Xavi är tydligen helt ok och tränar med landslaget men det känns som om de stressar honom till matchen mot Frankrike. Skulle inte förvåna mig en ett dugg om han skadar sig mot Frankrike och är borta en månad eller så.
Barcelona Andresito
2013-03-24 15:48
Även Adriano är skadad, och Xavi är 50/50
Barcelona enkos
2013-03-24 15:41
Hur många skadade har vi i nuläget förutom Puyol och ALba?
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-03-24 14:28
Det blir helt klart en intressant sommar där vi måste ersätta Valdés och troligen går för en mittback samt Neymar. Inte bara det, många ungdomar på väg uppåt och det känns som att den grymma generationen som varit i Barca B börjar bli för gamla för B-laget numera. Då menar jag spelarna födda 92 och 91, Bartra, Montoya, Thiago, Tello, JDS och Cuenca är spelare som har blivit uppflyttade medan Sergi Roberto, Muniesa, Sergi Gómez och Oier för deras karriärers bästa inte borde spela fotboll i den spanska andradivisionen nästa säsong.

Problemet, eller jag vet inte om det är ett problem, men faktum är att vi har en betydligt bredare trupp än på flera säsonger. 2 målvakter, 8 backar(räknar inte med Abidal på allvar den här säsongen), 7 mittfältare och 5 anfallare, dvs i stort sett två spelare på varje position. Då får vi tänka på att spelare som Montoya, Bartra och JDS knappt får någon speltid alls. Och nu går det rykten om att Oier, Rafinha och Sergi Roberto ska flyttas upp i år. Det blir väldigt mycket spelare. Man vill inte sälja någon men tyvärr så är det flera spelare som måste bort i sommar. Ett alternativ hade varit att försöka låna ut eller sälja många av de unga spelare med återköpsklausul. Var ska spelare som Rafinha och Sergi Roberto få plats. Och när ska en spelare Muniesa få chansen? Som sagt, det blir en väldigt intressant sommar, hoppas Zubi löser detta, tror knappast jag kan lita på honom fullt ut.

Nu ser vi också fördelen med en stor trupp. Det är så många spelare som aldrig får spela. Mycket bättre med en mindre trupp och att sedan ha spelarna från Barca B som kan hoppa in och göra ett bra jobb.
Barcelona Gabriel
2013-03-24 14:19
Att Abidal skulle säljas känns inte på långa vägar troligt. Han kommer att avsluta sin karriär hos oss. Vare sig han fortfarande håller, efter allt han fått gå igenom, eller inte vet vi inte. Men att han skulle fortsätta sin karriär i något annat lag är inte realistiskt. Han kommer att avsluta den hos oss, och förmodligen erbjudas någon roll efter karriären i Barça.

Abidal ska ingenstans!
Barcelona Andresito
2013-03-24 13:24
Tror tyvärr inte Abidal håller på denna nivån längre, hade han varit yngre så hade han kunnat jobba sig uppåt igen, men jag har svårt att se Abidal hålla undan anfallare som han en gång i tiden gjorde. Jag motbevisas gärna, men jag tror även sympatiske Abi själv kommer inse att han inte håller, och därmed ge plats åt de yngre självmant. En roll inom staben hade funkat för honom.
Barcelona Chrisicito
2013-03-24 12:57
Abidal tror jag ej säljs. Man skulle ju kunna göra sig av med även nämnde Cuenca (men tror ej man skulle få så mkt mer än 2,5-5 m för honom) och ha Adriano som back up både till ytterbacksplatserna och ytterforward, så skulle han nog få lite matcher sammanlagt ändå.
Barcelona FCB_Messi
2013-03-24 12:51
Abidal säljas ? Det är lika troligt att Messi säljs då .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barieta
2013-03-24 12:25
@Andresito:


Tror du verkligen Abidal säljs med tanke på vad han gått igenom? Dessutom har han ju sagt att han vill avsluta karriären i Barca.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-03-24 12:16
Alba lär bli borta 7-10 dagar så det är bara hoppas att han är tillbaka mot PSG. Mot Frankrike och Celta Vigo är han garanterat borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2013-03-24 12:14
Som jag ser det så ser det troligtvis ut såhär Spelare som definitivt stannar: Pinto Alves Puyol Pique Mascherano Alba Adriano Cesc Xavi Iniesta Thiago Busquets Song Messi Pedro Alexis ------------- Spelare som inte sitter säkert (2-3 av dessa kommer stanna): Valdes (säljs) Villa (säljs) Dos Santos (säljs) Abidal Bojan (säljs) Fontás (säljs) Afellay (säljs) Muniesa Rafinha Sergi Roberto Deulofeu Montoya Bartra Tello Cuenca Troligtvis blir det 2 anfallare och 1 back som stannar. Montoya för att hjälpa Adriano täcka upp på kanterna, samt Tello Cuenca i anfallet, eller Villa istället för någon av dem, Deulofeu har också chans bland dessa fyra. Ett annat alternativ är att ha en extra mittfältare istället för 3st anfall-backups, så att Iniesta täcker upp i anfallet. Då känns det troligt att Sergi Roberto stannar. Resten lånas ut. Förutsätter att en målvakt, en mittback och en anfallare värvas in.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-03-24 12:10
Official: Tests this morning have confirmed that Jordi Alba has a thigh muscle injury. He is expected to be out for 7 to 10 Days

Så han kan mycket väl vara tillbaka till CL-mötet mot PSG. Positivt!
Barcelona NoGo™
2013-03-24 12:10
Lite glädjande nyheter då! Albas skada var inte så farlig trots allt. Var ju snack om 3 veckor först. Official: Tests this morning have confirmed that Jordi Alba has a thigh muscle injury. He is expected to be out for 7 to 10 days #fcblive note: being out for 7 to 10 days means alba will miss ESP's game vs FRA, probably the league game vs celta and maybe the CL game vs psg
Barcelona Abbe.
2013-03-24 11:24
På tal om inget, men Deulofeu kommer troligtvis få ett kontrakt som innehåller en klausul som ger han en A-lagsplats inom den närmsta framtiden. Precis som Montoya, Bartra, Muniesa och Jonathan dos Santos.

Förr fick man A-lagsplats baserat på prestationer, nu får man A-lagsplats tack vare "bra" agenter. Därmed inte sagt att ovanstående spelare inte har presterat i B-laget, men det irriterar mig att klubben trasslar in sig i jobbiga kontraktsavtal som de sedan inte kan bemästra. Det är ju bara titta på speltiden på de nämnda spelarna för att inse hur värdelös klausulen i fråga faktiskt är.
Barcelona Chrisicito
2013-03-24 11:00
Sen Pedro/Villa så menade jag EN av dem inte båda som du skriver
Barcelona Chrisicito
2013-03-24 10:59
Tror vi får mer pengar för både Pedro och Tello än Cuenca! Pedro och Alexis ser jag lite som kunna göra samma jobb som slitvarg. Tello lär ju vara vår snabbastespelare tror jag, men får man in Neymar så kommer mkt speed(plus annat). Visst har jag flera före Cuenca, men ska man minska kostnaden på förlusten för dessa spelare som jag ville ha in så kan det kanske vara bättre att sälja andra än Cuenca. Jag har gärna kvar flera däribland Villa. Men pengar kan vara en fråga
Barcelona barca_joe
2013-03-24 10:47
Sälja Pedro, Tello och Villa samt behålla Cuenca? Snälla... Cuenca är väl snarare den som ska bort fortast av dem allihop. Villa vill jag ha kvar då man kan lita på hans målskytte. Tycker det är upp till Pedro framförallt och Sanchez att höja sig i det offensiva spelet om de ska vara kvar.
Barcelona Chrisicito
2013-03-24 09:33
Det här är bara siffror som jag uppskattar det till och inte säker det är så men

Neymar 25-30 m
Hummels 22-27 m
Ter Stegen 18-20 m

65-77 m euro

Säljer man d å dessa så får man in mkt av summan

Bojan 7 m
Valdes 10 m
David Villa 7 m, el pedro 12 m
Affelay 12 m
Tello 10 m

46-51 m euro

Så har man Messi, Neymar, Alexis, Cuenca, Villa/Pedro och eventuellt även
Defoleu som forwards och Iniesta kan ju flyttas upp vid behov som vi vet.

Jag hade ju även gärnat blivit av med Song och haft Busken och Masken som de två där. Masken är ju bra som Def mitt. Men är frågan om Song säljs. Vet inte vad man får för honom så fall, 16-19 m skulle jag tro
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-03-24 09:27
Enligt sport kommer man gå efter Agüero ifall Villa lämnar i sommar. Förstavalet är dock att Guaje stannar. Låter bra alltihop måste jag säga och skönt att inte neymar nämns i denna affären utan ses som ett sidoprojekt. Hoppas detta ryktet har lite substans i sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2013-03-24 05:08
Rosell och Zubi är som två svältande hundar som har en stor saftig köttbit i sikte när dom kollar på vad man ska värva. Neymar är den stora spännande köttbiten och allt annat trams som mittback och målvakt är vardagsstrunt som inte alls är lika spännande. Camp Nou är arenan där det ska erbjudas offensiv anfallsfotboll och försvarsspel finns knappt i vår arsenal. "Vår offensiv är vår defensiv" som det brukar heta :-) Det är väl därför man har två yttrar i Alves och Alba som hade kunnat panga in 20 mål som anfallare i vilket lag som helst, och en waka waka mittback som knappt kan lösa en tackling längre. Detta är dagens barca, kära vänner. :-) Att släppa in mål kvittar så länge vi gör fler framåt!
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-03-24 03:58
@vifa Såg också det, helvete alltså jävla socialamedier. Även om mittfältet är komplett så vill jag att Sergio Roberto ska få chansen att bevisa dig, han är en oerhört duktig spelare som vi måste ta vara på. Vill inte att vi ska behöva värva tillbaka honom från PL om 3-4 säsonger när han slagit igenom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona R10 Gaúcho
2013-03-24 03:06
Påfågeln Håller med dig! Tycker inte ens att vi ska prioritera Neymar för tillfället med tanke på vår situation, trots att han är oerhört talangfull. Efter att vi har fått in de spelarna vi behöver eller tagit upp de spelarna som förtjänar en plats från Barcelona B så kan man överväga en värvning av Neymar. Jag ska dock inte ljuga, jag vill verkligen se Neymar bära vår tröja men Rosell mfl måste inse vad vi verkligen behöver! Vi behöver backar! Jag vill inte se oss hamna i dessa situationer igen. Att de aldrig lär sig något? Jag kan slå vad om att alla i ledningen biter sönder naglarna för tillfället.
Barcelona påfågeln
2013-03-24 02:57
Eftersom Neymars kontrakt går ut 2014 så ser jag ingen anledning att betala summor över kanske 25-30 miljoner €. Annars får det va, Neymar är prio fyra eller fem på truppförstärkning, mittback + målvakt är det som behövs. Nytt kontrakt på Villa där det ingår att han ska lära Alexis lite kyla och bättre avslut är allt som egentligen behövs. Truppspelare kommer underifrån och behöver inte köpas. Viktigast värvningen är en frisk Tito och den moralboost det ger truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona R10 Gaúcho
2013-03-24 02:38
Tycker att det syns ganska klart och tydligt vem som egentligen är den största talangen mellan Neymar, Oscar och Lucas när man kollar på landslaget. Neymar är alltid den som sticker ut mer i dessa matcher. Oerhört talangfull! Om Oscar och Lucas lyckas göra succé i Europa så tvivlar jag inte ens på att Neymar inte kommer lyckas här.

Sen är det en annan sak att han höjs till skyarna väldigt lätt jämfört med de andra, då Oscar och Lucas också håller en väldigt hög nivå. Jag tror att skillnaden är att Neymar vet hur man gör bra PR jämfört med dessa två. Att han kom väldigt långt under "Klubb VM" med Santos under det året de mötte Barca i finalen och blev utsedd till att göra det vackraste målet under samma år gjorde att man höll ögonen lite extra på denna killen.

Om han är värd den summan som Santos har satt på honom är däremot en annan femma. Vi får inte heller glömma att Chelsea köpte Oscar för £25m (notera valutan!) och PSG fick Lucas för ca €45m. Känns som överpris för dessa unga brassar men om man tänker på vad de två har kostat så får vi nog räkna med att vi får panga ut en ca 40-45m euro om vi ska få Neymar.
Annons: