/spanien/barcelona/forum/8795.aspx/spanien/barcelona/forum/8795.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-04-01 18:23
@barcastuff: Roura (assistant): "In principle, Tito will be on the bench, with the rest of the staff. He's the boss, the head coach, he's in charge." YES!!!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sersari
2013-04-01 17:46
Jag har 2 frågor till den som kan besvara dom.

Har funderingar på att se hemma matchen mot PSG, min första fråga är om någon här känner till en pålitlig sajt som ni har använt er av för att köpa matchbiljetter på Camp Nou.

Andra frågan handlar om Sports Internationals paketpris där matchbiljett+1 natt på hotell ingår för 2700:- Är det någon här som har köpt deras paketerbjudande och som rekommenderar dom? Är det värt att satsa på det paketpriset?

Otroligt tacksam för svar.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-01 17:02
När messi är i en svacka så spelar han ändå bättre än vilken spelare som helst i toppform. Så bra är killen. ;)
Barcelona Vampíro
2013-04-01 16:47
Higuain? That's it, I'm out.
Barcelona zigazaga
2013-04-01 16:47
Celta Vigo gav vår Abi varma applåder när han värmde upp senaste matchen, fin gest! :)
Barcelona Pep #4
2013-04-01 16:45
Hetfield

Higuain hade nog löst våra problem på den fronten. Han är kanske den spelaren som liknar etoo mest fast en sämre version bara.
Barcelona Hetfield
2013-04-01 16:41
Jag tycker bara att det är naivt att sätta alla kort på Messi. Varje gång Messi har blivit skadad så har alla fått panik.

Man måste ha någon som kan avlasta Messi. Det är klart att ingen spelare kommer att ersätta Messi, men att ha någon i laget som man vet är en målskytt skulle avlasta både Messi och minska trycket på honom. Om Messi skulle hamna i en svacka, vem ska göra målen? Villa är inte en långsiktig lösning.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-01 16:36
Och med all rätt. Finns ingen pålitligare målskytt än Messi just nu.
Barcelona DM1982
2013-04-01 16:34
@Hetfield:


Jag ser och vet att skillnaden är stor men det är trots allt Messi vi talar om, världens bästa spelare fyra år i rad. Att han gör målen är inte så konstigt men det innebär även att andra spelare hålls tillbaka då.

Sedan är det ju så att vem som än köps in så måste han underställa sig Messi vilket innebär att den spelaren riskerar att hamna på en position som inte passar honom (se Villa) eller en spelare vars främsta uppgift blir att passa tillbaka bollen (se Alexis).

Så länge Messi spelar i Barcelona kommer allt spel gå genom honom och för honom, så är det.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-04-01 16:24
Tito hade ju hittat en roll år Fabregas i höstas, som kändes optimal för såväl honom som laget. Båda spelade sin absolut bästa fotboll för säsongen under den perioden. Hoppas att cesc höjer sig nu när Tito är tillbaka på bänken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
2013-04-01 16:20
problemet är inte att någon ska avlasta Messi. Falcao hade inte ens gjort många mål i Barca. Saken är att alla våra anfallare löper för Messi. För att Messi ska få mer yta. även om andra har jätte lägen tar Messi avsluten själv. När tog Messi sist en löpning för att öppna yta åt någon annan. Hellre Alexis och Pedro som löpet för Messi än någon annan som hade fått anpassa sig till Messi trots allt. Bara kolla vad som hände Villa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca o Mort!
2013-04-01 16:20
Förväntade mig att Alexis skulle toppa skytteligan i dagens artikel men inga aprilskämt här inte =)
Barcelona Vampíro
2013-04-01 16:16
Problemet är knappast att Fábregas inte får någon tydlig roll i laget, problemet är att han inte klarat av det. Förra säsongen fick han ofta spela som offensiv mittfältare i 3-4-3 uppställningen och bortsett från en del mål i säsongsupptakten så imponerade han sällan spelmässigt.

I år har han spelat på en av de två centrala positionerna som speluppläggare och det är samma visa, några mål under hösten men medioker spelmässigt under stora delar. Som jag ser det så är båda dessa "roller" naturliga för honom då han i Arsenal spelat flera säsonger som playmaker och sedan på slutet som en slags nummer 10 bakom en striker.

I Barcelona däremot har han inte lyckats och det är inte meningen att man ska anpassa systemet efter honom. Fábregas ska kunna anpassa sig till ett spel han är mer än van vid men istället tappar han bollen i varannan bolltouch och ser jävligt ointresserad ut. Ingen kämparglöd whatsoever från en spelare som så gärna ville spela för klubben, konstigt.
Barcelona påfågeln
2013-04-01 16:15
Hetfield: Det är ju svår att ge Cesc en klar roll i ett 4-3-3, enda rollen han klarar riktigt bra är Messis. 3-4-3 var bra för Cesc, men inte så bra för laget... Det kanske blir lättare om några är att ändra lite, men just nu får Cesc stå tillbaka lite för laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-04-01 16:14
DM1982 Om man tittar på antalet mål för toppmålgörarna i laget (enligt goal) så är det : Messi 56 mål, Villa 14 mål, Cesc 9 mål, Pedro 7 mål, Xavi 6 mål. Se på skillnaden mellan första målskytten och andra målskytten, då får man även tillägga att många av Villas mål har kommit från CdR. Om Messi skulle bli skadad så skulle det drabba lagets målform enormt. Jag skulle vilja påstå att laget är väldigt beroende av Messi, hade Messi inte spelat så är jag inte lika säker på att Barcelona hade kunnat vinna t.ex: CL. Det spelar ingen roll om Pedro har målsinnet, han kommer inte att få spela i en roll där han kommer till sådana lägen, han har rollen att göra hästarbetet. Det saknas en spelare som kan avlasta Messis målskytte långsiktigt.
Barcelona DM1982
2013-04-01 16:09
@Hetfield:


Det är inte alls bara Messi som är en målskytt, nu överdriver du kraftigt. Väldigt mycket går genom Messi vilket är väldigt naturligt, när han inte spelar (hur ofta händer det?) så finns det andra som gör mål.

Messi får spela på sin favoritposition och alla söker sig mot honom, självklart blir det många mål. Tänk om Villa hade fått spela oftare på sin position, jag tror att det hade varit stor skillnad.

Sedan så har Tello hittat målet och Pedro har målsinnet i sig men det har låst sig för honom.

Som sagt, målgörare är inte prio utan någon som kan förhindra att Barcelona släpper in mål mer eller mindre varje match.
Barcelona Pep #4
2013-04-01 15:58
Min Startelva mot PSG imorgon!

Valdes
Alves Pique Mascherano Alba
Xavi Busquets Cesc
Messi Villa Iniesta

Cesc avgörande passningar samt vilja att löpa är viktig imorgon. Vi har Villa och Messi som vi får förlita oss på målen men jag föredrar att vi håller nollan.
Barcelona Zamboza
2013-04-01 15:57
Sköna citat från Albert Riera.

barcastuff?@barcastuff
Riera (Galatasaray): "In Turkey, they say that Galatasaray is like Barça, possession, attack. And Fenerbahce is like Madrid, counterattack."

barcastuff?@barcastuff8h
Albert Riera (Galatasaray): "I am not afraid of Real Madrid. I only wanted to avoid Barça in the draw. Nobody wanted them." [el periodico]
Barcelona Hetfield
2013-04-01 15:52
Angående Cesc så är det väl problemet att han måste få en klar roll i Barcelona. Ska han göra målen? Ska han slå passningarna?

Jag har fortfarande inte fått klart om vilken uppgift Cesc har i laget. Det känns mest som att han springer runt och inte har en tydlig uppgift. Sätt Cesc i en roll som passar honom, låt honom få slå de avgörande passningarna. Hur man än vrider och vänder på det så är Cesc en av världens mest effektiva spelare, han behöver inte många mållägen eller passningslägen för att göra något farligt. Ge honom en klar roll som han hade under hösten så kommer han att växa.
Barcelona Hetfield
2013-04-01 15:47
DM1982

Det är bara Messi som är en målskytt. Villa är det också, men han är knappast en lösning för framtiden.

Sen så är det väl rätt så givet att man behöver förstärka i försvaret, men kan någon på allvar säga att Barcelona inte ligger illa till ifall Messi blir skadad? Ska Sanchez göra målen? Pedro? Tello? Ingen av de kan komma att avlasta eller ersätta ens en del av Messis arbete.
Barcelona DM1982
2013-04-01 15:08
Hetfield Vi behöver verkligen inte någon som kan göra mål, vi behöver någon som ser till att vi inte släpper in mål. Målgörare finns det så det räcker i laget även om en del måste ställa in siktet. Jag har för mig att Barcelona är det lag som har flest olika målgörare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-04-01 14:47
Jag läste att Verthonghen har gjort lika många mål som Sanchez. Ja, en som kan göra mål behövs verkligen. Det känns lite hårt att skriva det om Tello, men jag ser inte honom som en startspelare. Det är mer av en spelare som ska hoppa in och bryta mönstret, inte en som ska bli en nyckelspelare. Helt löjligt att man värvar spelare som ska bryta mönstret för stora summor när man redan har spelare från b-laget.
Barcelona barca de Corazon
2013-04-01 14:39
Iniesta ska fan inte spela på kanten han ska vara i mitten a
Barcelona Vampíro
2013-04-01 14:34
Pedro är avstängd imorgon och det blir intressant att se vem som tar den sista platsen i anfallet, räknar med att el Guaje är given bredvid Messi. Tello gjorde en stark insats senast, det gjorde tyvärr inte Alexis. Ett annat val är att flytta upp Andrés på vänsterkanten och få in en till mittfältare, problemet är dock att Thiago och framförallt Fábregas inte imponerat på slutet. Sen finns ju Song som iofs aldrig spelat på den platsen i Barça men han har egenskaperna och det hade kunnat bli intressant mot ett fysiskt PSG. Han värvades som Keitas ersättare och jag är övertygad om att Keita hade fått spela i en liknande match. Personligen hoppas jag Christian Tello får chansen från start, låt honom springa mot den mediokra Jallet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2013-04-01 09:53
Pep #4

Det beror ju på om Barcelona vinner ligaguldet eller ej. Men om de gör det brukar det vara i sista hemmamatchen firandet sker.

Jag var själv nere på sista hemmamatchen mot Osasuna 2009. Ligatiteln var säkrad och veckan efter skulle laget spela CL-final mot Manchester United. Matchen i sig var inte särskilt rolig eftersom Barca matchade reservlaget och förlorade matchen med 1-0.

Men det fantastiska firandet efteråt var bland det mäktigaste jag har upplevt! Att se Barcelonaspelarna på nära håll firandes med pokalen kändes smått overkligt, Glömmer aldrig den kvällen!
Barcelona Pep #4
2013-04-01 01:45
för att vara mer exakt. Är det den sista ligamatchen som man kommer se det man ser på länktipset.
Barcelona Pep #4
2013-04-01 01:33
En fråga till er barca bröder.

Jag hade tänkt åka och kolla på sista ligamatchen den 1 juni mot Malaga. Är det något speciellt med den matchen förutom just matchen. Då menar jag ifall det är någon slags "avslutning" där dem håller tal och släcker ljusen osv... ni förstår vad jag menar :D

Väldigt tacksam för svar!
Barcelona LeoMessi
2013-04-01 00:52
Barcelonistas (Barcelona) Jag förstår det men det är inte alltid att dom övriga anfallarna gör det. Och det slutar alltid med att dom lyckas isolera Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-04-01 00:41
Världens sämsta dag under året 1 April, hur orkar ni ens dra dom här tråkiga skämten?. LeoMessi - även om motståndarna backar hem med hela laget så tycker jag att Messi ska befinna sig centralt. För att Messi ska få ytor centralt när en fett buss är framför så måste övriga anfallare löpa i djupled hela tiden, på så sätt får Messi mer yta att jobba på.
Barcelona LeoMessi
2013-04-01 00:39
Undrar vilka skador som kommer att rapporteras imorgon ;-) haha
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: