/spanien/barcelona/forum/8793.aspx/spanien/barcelona/forum/8793.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona KristoferDelija
2013-04-02 00:05
Såg Sergio Busquets texten idag Daniel Olsson och den var helt fenomenal. Värmde mitt hjärta att få läsa om min idol. http://www.youtube.com/watch?v=2Jx8O6hRpE0
Barcelona Vampíro
2013-04-01 23:54
@Gabriel

Word! Summering på det jag sagt senaste tiden.
Barcelona Gabriel
2013-04-01 23:47
Ang. Fabregas. Personligen skiter jag fullständigt i att vi ser till att han trivs och kommer till sin rätt så att han kan må bra och vara lycklig. Det viktigaste är klubben och att vi når de resultat vi eftersträvar och suttit upp som mål inför säsongen. Och sanningen är helt enkelt den att vi spelar sämre med Cesc och blir ett sämre lag, minst en dimension i spelet försämras. Det är upp till honom att komma i form och spela bättre, dvs om han vill ta en ordinarie plats. I ärlighetens namn ser jag inte vad tränarna hade kunnat göra för att underlätta det mer än vad man redan gjort för honom. Förra säsongen experimenterades det med en 3-4-3 uppställning, mest för att få in Fabregas i laget och det var en uppställning som kostade oss många poäng i ligaspelet. Vi kan inte offra poäng bara för att han ska "komma in i det". För tillfället ska han sitta på bänken i de viktiga matcherna, annars riskerar vi att gå miste om titlar. En annan sak jag finner lustigt är hur vissa argumenterar för att det inte är tänkt att Fabregas är den som ska ta över Xavis roll så småningom, för det var precis samma människor som sa tyckte att man skulle köpa Fabregas just pga den anledningen. Vad hände där, har ni ändrat er nu eller? En sista sak. Jag kan förlåta dålig form på spelare, missade målchanser (även om man blir förbannad i stundens hetta när de sker), och ett kasst självförtroende - vad jag inte kan acceptera är en spelare som inte kämpar på planen. Och som vissa redan nämnt så menar jag inte att han ska löpa och kriga som Pedro och Alexis gör, men lite mer jävlaranamma kan ha allt visa upp. För en spelare som drömde om att spela i "laget i hans hjärta" visar han upp lika mycket vilja som jag gör när jag ska öppna upp en matematik bok.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
2013-04-01 23:34
Wenger (coach Arsenal): "Barça are not invincible. They are more vulnerable at the back this season. PSG can do what Celtic and Milan did. Alla utom vår ledning vet inte vad alla vet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ViscaBarca1899
2013-04-01 23:21
Lilla fröken Kan inte göra något annat än att hålla med. Cesc har haft det tufft i Barca ändå så är han 3a i poängligan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stoichkov~
2013-04-01 23:16
@ Lilla Fröken:

:

Går in i forumet för att se vilket ämne som är hett just nu. Ser att Lilla Fröken har sagt allt jag har velat säg om ämnet. Tackar Lilla Fröken för ett bra inlägg och loggar ut.
Barcelona Davids3
2013-04-01 23:10
Har Messi gjort mål i varje minut 1-90 i sin karriär :p

De svåraste att fullborda är väl 1-10 min , någon som har koll ? vore roligt !
Barcelonistas
2013-04-01 22:54
Hetfield - problematiken i det hela är att du verkar ha något emot Villa och Sanchez?. För det är inte normalt att man sitter och sågar dessa två spelare så mycket som du gör.

Är det Villas fel att han inte fått spela när han levererat?. Hittills borde Villa ha spelade betydligt fler matcher än vad han gjort hittills, men istället har Alexis och Pedro fått förtroende av Tito och Rorua.


Btw Cavani är överskattad!.
Barcelona Gabriel
2013-04-01 22:49
Frodo Kunde inte ha sagt det bättre själv!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Frodo
2013-04-01 22:43
Hetfield

Cesc är inte tillräckligt bra för Barcelonas startelva i dagsläget och ingenting tyder på att han någonsin kommer att bli det om Barcelona vill fortsätta sin storhetsperiod.

Det är lustigt hur du sågat Villa och Alexis till fotknölarna där du använt deras övergångssumma och lön till ditt argument. Men Cesc undgår samma kritik trots att han kostade mycket och drar en enorm lön.

Han har fått spela på flera positioner utan att laget blir bättre av det. Vi kan inte anpassa hela laget efter en spelare av Cesc kaliber. Så bra är han inte trots att många fortfarande tror på hans PL-hype.
Barcelona koeman92
2013-04-01 22:39
LeoMessi Japp... Lika bra att värva Agüero istället då.
Atlético addeh
2013-04-01 22:23
Hetfield

Du missar ju fortfarande en viktig grej här. Bojan gjorde mängder av mål i ungdomslagen. Det gjorde Deulofeu också - men han har även levererat på seniornivå. Det är en stor och väsentlig skillnad där.

Det finns naturligtvis inte garantier för att Deulo blir något stort bara för att han presterat på seniornivå trots sin ringa ålder, men det är nog bara han själv som kan sätta stopp för eventuell storsuccé.

Just angående hans attityd är det något som blivit bättre allt eftersom. Ända sedan Oscar García visade en video på Deulofeus missar och lägen han borde passat medspelare för några år sedan har han skärpt till sig. Visst, han är lite kaxig på planen, men det är hans stil och den tror jag inte man bara kan plocka bort. Kolla på Ronaldo, han har trots allt lyckats ganska bra trots en divig attityd genom hela karriären. Jag säger inte att det är bra, men det behöver inte bara betyda negativt.

Dessutom är det något för ledarna och spelarna i A-laget att hjälpa Deulofeu med den dagen han tar steget upp. Jag är inte särskilt orolig. Grabben har så pass mycket talang i sig.
Lilla Fröken
2013-04-01 22:22
Vet inte om jag finner det så jäkla konstigt att Fabregas underpresterar så pass just nu ... Först och främst vill jag säga att det är intressant att det alltid måste finns en syndabock, alltid någon som inte riktigt duger. Namnen byts ut varje vecka. Är det inte Pedro så är det Alexis osv ... Fabregas vet med sig att han inte kommer att behövas i de större kommande matcherna, såvida inte någon skadar sig. För mig är Fabregas en kille som absolut borde ha en plats i de största matcherna med tanke på vad han kan. Men killen har i ärlighetens namn aldrig haft någon lätt uppgift heller. Många av oss här inne skulle också "ge upp" till slut. Han dominerade fullständigt under större delen av sin PL karriär utan att riktigt få "betalt" för det. På sidan av det har han alltid stått i skuggan av ett landslag som vunnit allt i sin väg. Han byter Arsenal mot Barca i hopp om mycket. Men så står han där igen av oförklarliga skäl. En av de bästa på sin position men han känner sig inte behövd. Vi som spelat fotboll förstår hur det kan funka. Om man nu inte heter Henrik Larsson och är en på miljonen. Att kräva att Fabregas plötsligt ska prestera på topp i en bortamatch i en liga som för längesen är avgjord, är för mig orimligt. Glöm inte att det här är en kille som spelar sjukt många matcher på ett år. Och i slutskedet på en säsong är det inte dessa matcher man vill spela. Inte en spelare som Fabregas (en tjurskalllig vinnarskalle) han ska vara spelaren som vilas till den stora matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-04-01 21:57
enkos (Barcelona) Om han förlänger enbart för att Barca ge Santos mer pengar så kan han lika gärna stanna där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2013-04-01 21:56
Neymars pappa förhandlar med Santos om att förlänga avtal till 2016
Barcelona Occi
2013-04-01 21:50
Zlatan, en riktig culé. Måste svida för folket i Puertan efter dagens hyllningar till Barca och Messi. De har ju ända sedan Zlatan lämnat oss kallat honom för "Kung Zlatan" och trott att han helt plötsligt är en madridista som hatar barca :D.

Kung Zlatan vet vilka som är bäst i världen ;)
Barcelona Vampíro
2013-04-01 21:03
@Hetfield Om man kollar på hans karriär i Arsenal så var han framtill säsongen 09/10 en playmaker som styrde spelet från djupet. Han skötte den positionen utan problem i ett lag som gillar att föra spelet. Under sina två sista säsonger fick han dock kliva fram i banan som en nr 10 bakom RVP, då gjorde han visserligen mer poäng men han har spelat längre ner i banan under majoriteten av sin karriär. Det gäller både i klubb och landslag. Förväntar mig inte att han ska springa som Alexis men man kan kräva att han visar rätt inställning något han knappast gjort senaste månaderna. Han ser bara loj och ointresserad ut, typ som Zlatan var i Barça. Man ska ställa betydligt högre krav på en spelare som säger sig älska Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-04-01 20:45
Zlatan berömde Messi på presskonferansen: han är bäst i världen . Dom borde döpa om ballon D'or till Messi .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-04-01 20:45
Vampiro Jag tror att det beror på att folk har fel förväntningar av Cesc. Cesc är en poängspelare, inte den som styr upp bollen och gör något med den. Sätt Cesc i en positionen där han får stå får poängen, dvs. gör mål och sätter avgörande passningar, inte att han ska styra upp spelet eller dribbla förbi spelare. Sen angående hans attityd så har Cesc inte heller varit den som springer sönder, så jag kan inte förvänta mig det av honom. Man kan inte jämföra det med Pedro och Sanchez som är två "kämpare". Det är som att säga att Xavi är sämre än Cavani för att Cavani är en bättre huvudspelare. Sen så är det bara en svacka, Cesc har visat under stora perioder att han håller en hög nivå, han har redan gjort en hel del mål för att vara en mittfältare (3:e bästa målskytten i laget). Cule Det är snarare respektlöst. Jag har ingenting emot att någon har självförtroende, men det är stor skillnad på att vara respektlös och att ha bra självförtroende. En snorunge som har knappt spelat A-lagsfotboll går och gestikulerar mot Messi. Om han ska ta en plats i laget så får han sluta tro att hans bajs luktar bättre än någon annan. Arroganta stilen funkar sällan i Barcelona, det har visat sig om och om igen att det inte funkar.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2013-04-01 20:36
Hetfield

''Dessutom så störde jag mig enormt på när han fick hoppa in och började gestikulera mot Messi när han slog en felpassning. ''

Vad är det för fel med det? Killen har cojones tillskillnad från Alexis och Pedro som ''rövslickar'' Messi. :P

Don't get me wrong, det kan vara en fördel det där. :D
Barcelona Vampíro
2013-04-01 20:35
@Hetfield

Man spelade även med den formationen i flera matcher där Fábregas vart totalt under isen. I CdR borta mot Madrid gjorde han visserligen mål men god damn vad han slarvade och tappade boll, sen mot Milan och returen i CdR var han kanske sämst på planen, med samma uppställning du nämnde och det finns många fler matcher. Så för mig beror det inte på vilka som är på planen.

Nu låter det kanske som att Fábregas gjort något illa mot mig och min familj då jag gnäller på honom väldigt ofta. Jag vill gärna att han lyckas i Barcelona, han är ju den förlorade sonen osv. Har dock svårt för spelare som inte kämpar trots att de är i formsvackor.

Han kan lära sig av spelare som Mascherano, Alexis och Pedro, de sliter i 90 min trots att de haft det tungt den här säsongen. Något man inte kan säga om Cesc, en spelare som så gärna ville till Barcelona och en spelare som hävdar att det är klubben i hans hjärta.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2013-04-01 20:34
Hetfield

''Dessutom så störde jag mig enormt på när han fick hoppa in och började gestikulera mot Messi när han slog en felpassning. ''

Vad är det för fel med det? Killen har cojones tillskillnad från Alexis och Pedro som ''rövslickar'' Messi. :P

Don't get me wrong, det kan vara en fördel det där. :D
Barcelona enkos
2013-04-01 20:12
Wolfgang Stark dömer Barca - PSG
Barcelona Hetfield
2013-04-01 20:09
addeh Det är kanske imponerande för hans nivå, men det garanterar inte att han kommer att bli en stjärna. Titta på Bojans rekord i ungdomslaget och hur det blev. Sen så gillar jag inte Deulofeu just för hans attityd. Det går ju rykten om honom att han är en rätt så arrogant typ som hånar sina motståndare och som dessutom spelar väldigt mycket för sig själv. Dessutom så störde jag mig enormt på när han fick hoppa in och började gestikulera mot Messi när han slog en felpassning. Vampiro Poängen är väl att när Cesc var som bäst så spelade Barcelona med Iniesta-Messi-Pedro och där Cesc fick en fri roll. Barcelona ska inte behöva återgå till det eller behöva anpassa, men jag tror att Cesc skulle trivas om han fick en klar roll. Man kan ju ta Xavi som ett exempel, när han fick spela långt ner i banan så blommade han inte ut, det var när han fick flytta fram som man fick se honom ta stora steg framåt.
Barcelona Vampíro
2013-04-01 20:05
@addeh

Syftade mest på de senaste åren men visst finns det undantag. Messi petade både Giuly och Larsson under sin första höst blott 18 år ung och han blev snabbt en given pjäs i Rijlaards lag. Iniesta däremot var långt ifrån given under sina tre första säsonger, det var i samband med Xavis knäskada 05/06 som han verkligen började få chansen och det dröjde några år innan han blommade ut.

Poängen är dock att det vart väldigt svårt för de sk. stjärnorna från La Masia att slå igenom under de senaste åren. Ser hellre att Deulo spelar vidare i Barça B än att kasta in honom i A-truppen för tidigt.
Barcelona enkos
2013-04-01 20:03
För att Barcelona inte ska göra om Milan-misstaget samtidigt som Pedro är avstängd hoppas jag på en mittfältare mer än en anfallare.. -------------------Valdes------------- -Alves-- Pique - Masken---Alba -- ------ --Busken --- Song ------------- --Xavi ------Messi --------Iniesta -----------Villa---------------------- Då Alves och Alba deltar i offensiven skulle jag känna mig mycket mer trygg med Song och Busken framför Pique och Masken när PSG kontrar..
Atlético addeh
2013-04-01 19:26
Vampíro

Sedan finns det också en hel del undantag. Leo Messi & Andrés Iniesta är två sådana som kommit fram på 2000-talet, och de har väl trots allt lyckats ganska bra, inte sant?
Atlético addeh
2013-04-01 19:25
Hetfield

Frågan man då kan ställa sig är följande; var det rätt från början att köpa Cesc för hiskeliga summor om han inte kan användas i en position längre ned i planen? För det var väl det som var tanken med honom från början, att han skall bli en som i framtiden tar över allt mer som mittfältsmotor. Och nej, jag säger inte att han ska och kommer axla Xavis mantel, men snarare agera som en av två mittfältsmotorer framöver.

Man lägger knappast de summorna för en spelare som inte är tänkt att åtminstone i framtiden starta de stora matcherna. Och en position som "tia" finns inte för Cesc i dagens Barcelona.

Angående Deulofeu missar du många väsentliga saker. Gai, dos Santos och Jeffren presterade längre ner i divisionssystemet. Deulo har bevisat att han håller även mot seniorer, både i Segundan och i U21-landslaget.

Jämför man Gerard med andra spelare som däremot lyckats ganska bra så har han dessutom ett ruggigt facit. Tello gjorde vissa bra matcher, men i det stora hela inte så stort väsen av sig i B-laget. Han var långt ifrån ordinarie under sin tid där. Målmässigt gjorde han inte heller särskilt bra ifrån sig, med fyra mål på 23 matcher 2010/11 och fem mål på 16 matcher säsongen därpå. Ta det i kontrast till Deulofeus målnotering 18 baljor på 27 ligamatcher. Och då är Deulo fortfarande året yngre än vad Tello var när han började ta plats i B-laget.

Det var en sak när Gerard briljerade i Juvenil-lagen. Nu har han däremot bevisat att han även kan leverera mot riktigt tuffa lag i seniorfotbollen. Han är inte hypad, han är en talang utöver det vanliga.

Pep #4

Deulo kan spela både till vänster och höger. Själv föredrar jag honom som vänsterytter då han dels kan gå utåt och slå inlägg, men dels vika inåt och gå på avslut. Men som sagt, han gör det lika bra även till höger.
Barcelona Vampíro
2013-04-01 19:11
När det kommer till Deulofeu så har jag aldrig gillat tanken att man ska räkna med att en talang ska slå igenom och bli nyckelspelare, det funkar nästan aldrig. Är de tillräckligt bra så kommer de in i laget oavsett konkurrens. De spelarna som lyckats etablera sig från La Masia de senaste åren har nästan kommit från ingenstans, som t.ex. Sergio, Pedro, Cuenca och Tello. Bortsett från Thiago så har de hypade namnen sällan lyckats, bara att kolla på Bojan, Giovani, Fontas och som tidigare nämnt Gai. Med det sagt så är Deulofeu en sällsynt diamant och jag hoppas man har en genomtänkt plan för honom. Vill inte se honom stanna i utvecklingen, det bästa hade kanske vart ännu ett pr i segundan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep #4
2013-04-01 19:05
Är Deulofeu en vänsterytter eller högerytter? om han kan spela på båda vilken position är han bäst på?
Annons: