/spanien/barcelona/forum/8760.aspx/spanien/barcelona/forum/8760.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona AndreD
2013-04-04 20:22
Butte

Och du satte dig ner? Varför? Be han sätta sig ner istället
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-04 20:14
Jag kan hålla med om att det börjar bli tröttsamt att läsa saker som UEFAdrid och blanda in Franco varje gång Madrid vinner sina matcher. (Anklagar ni dagens tyskar för nazism?)

Däremot är det relevant att förstå att Madrid är våra största rivaler och ett hot för oss i Champions League. Men vi behöver höja nivån. Det är mer intressant att diskutera Madrids taktik i gårdagens match mot Galatasaray än eventuella domarfördelar.

Trodde ni verkligen på allvar att Gala skulle slå ut Real Madrid? Mer intressant är att de spelade en liknande taktik som mot oss 2011 och Bayern 2012. Då åkte de ut. I går fick de full utdelning.

Detta tycker jag också borde gälla för deras redaktion och forum, men när deras skribenter på sidan fortsätter att hälla bensin på elden inne på Puertan finns det inte mycket vi kan göra. Bara att försöka att föregå med gott exempel.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-04 20:10
Marc Bartra kommer inte att få en ärlig chans den här säsongen. Det är väl ganska klart. Trots att det rapporterades att Tito Vilanova ville ge honom och Martin Montoya fler chanser. I oktober hade vi ett bra läge i ligan och mådde fantastiskt som lag - tyvärr skadade sig Bartra under den perioden och Puyol fick skjuta upp sin operation.

Nu hamnar vi i ett vägskäl. Ska vi chansa på Bartra eller satsa på mer säkra kort (Adriano, Song). Ska bli intressant.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-04-04 20:00
Det här är ett forum och vi bor i ett land där det finns yttrandefrihet. Man får precis skriva vad man vill och klart att jag ska bli sur när våra värsta antagonister får enormt med hjälp. Man kan inte bara titta och nicka det vidare liksom att inget har hänt. Hade inte detta forum funnits så skulle jag brinna inombords, vart skulle jag dela mina tankar? Du skrev att jag skulle bli spärrad, var det egentligen bara jag som skrev så? Nej, utan allihopa skrev exakt det jag skrev. Så, sluta att rövslicka folk kära du.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [ Xaviesta ]
2013-04-04 19:44
Ok, pratar sällan om annat än fotboll här men börjar bli less på skiten nu. Tycker att MOD ska börja styra upp här framöver. IP-spärr på Shanghai och Barcelonistas som bara är tandvärk för hela forumet till att börja med. Därefter borde det införas nolltolerans mot uttryck som UEFAdrid, Franco FC osv. IP-spärra direkt utan nåder. Vad fan liksom, är detta ett Barcelona forum eller är det ett Anti-Puertan/Anti-Madrid forum? Jag kommer in här och vill läsa vettiga inlägg från L.A.M Nr. 10, Hetfield, addeh, Gabriel, Mojito och en drös andra som vet vad klubben står för och skriver intressanta tankar och delar intressanta historier och anekdoter. Men man får skumma igenom tonvis med skit för att sila fram det guldet. Så fort ni märker någon som medvetet drar ner hela forumet i sandlådan, spärra på ren "feeling", som Pep hade sagt. Även retroaktivt om ni ser opassande inlägg i efterhand. Väck med dessa parasiter, please and thank you. Slutpoäng : Lyft Barca, sluta med anti-Madrid kampanjerna (klart man ge en syrlig gliring emellanåt) och prata om vårt eget lag. Det räcker nu för fan..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2013-04-04 19:41
Adriano ryktas ju vara tillbaka till returen i CL och starta med Pique, tror ni Bartra får mer eller mindre än en halvlek? Att en Adriano som precis kommit tillbaka från skada inte skulle skada sig igen är nog en högoddsare, men håller han så tror jag det blir bra mot de snabba spelarna i PSG.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona elbraco - CP5
2013-04-04 19:10
Capitan Puyol - El Corazón

ja, för några år sen kanske. Sen det infördes i Italien att man måste registrera sig och hålla på när man ska på bortamatch så har åtminstonde jag upplevt att det ofta är tomt på arenorna i Italien.

Tyska publiken å andra sidan är verkligen något att ta efter. Billigt inträde, sjuk publik och galen stämning. Jag tror som Diar Iniesta Shekha att Dortumunds gula vägg vore något att uppleva!
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-04-04 18:55
Eller så kan man ta och kolla på gula väggen hos Dortmund. Fansen hoppar, gapar och klappar utan lämna så många skandaler efter sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan Puyol - El Corazón
2013-04-04 18:50
Galatasarays och Fenerbaches fans är psykiska och våldsbenägna! De är huliganer. De bästa fansen kommer från den italienska ligan, där är det riktiga, passionerade fans som åtminstone värnar om alla andras säkerhet. Folk mördas på matcherna i Turkiet. Turkiska fans är det sista man önskar på en arena som Camp Nou.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-04-04 18:48
Där växte Daniel "Dani" Alves enormt i mina ögon. Det behövs bara fler spelare som ska ut och kritisera UEFAdrid. Jag väntar på att Xavi, Cesc, Piqué och några till katalanska spelare som ska prata öppet i media som UEFAdrid spelarna gör så fort dem förlorar.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-04-04 18:44
Det allra roligaste är när maränger skyller på domaren och UEFA. Vart är mänskligheten på väg? Jag måste erkänna att jag skäms och leva i denna äckliga värld. Att dem har mage och kritisera deras huvudkontor UEFA och domarteam.
Barcelonistas
2013-04-04 18:22
Gabriel - jag drog en jämförelse med klubbar som Galatasaray och Fenerbache där stämningen på läktaren är mycket bättre än på CN.

Självklart är det bra stämning på CN men en majoritet av gubbjävlarna som är inne på arenan sitter bara ner och gör inte ett skit. Det är något jag stör mig på eller alla japanese som har sina digital kameror där dom bara sitter ner enbart för att ta kort på spelarna. Från nöter till cigarrer, för vissa verkar det vara någon jävla biograf, seriöst?. Ok sen finns det många som sjunger och lever sig in i matcherna men det kan bli så mycket bättre.

Jag tycker laget förtjänar mer än vad det fått av oss.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-04-04 18:16
@Barcelonistas:


Just de gubbjävlarna vet betydligt mer om klubbens historia än dig.

Tycker det är underbart att föräldrar kan ta med sina barn till en arena där fotbollen kommer i första hand och våldet är som bortblåst. Visst kan det saknas stämning ibland, men på de stora matcherna ställer sig majoriteten bakom laget och sjunger med i hyllningarna.

Butte

Intressant det du säger om ordningsvakten som bad dig sätta dig ner under hymnen. Aldrig sett något sådant under mina nio besök på Camp Nou.'
Trist att du inte återvänder pga detta.
Barcelona Gabriel
2013-04-04 18:11
Vissa är ju bara svåra att förstå sig på. Vart ligger eran verklighetsuppfattning någonstans? Att vilja se en kriminell organisation med personer som är mördare, knarkare och ligister på Camp Nou bara för att FC Barcelona ska ha en någorlunda bra stämning och stöd på läktarna. Det kanske är dags för vissa att ändra syn på vad som verkligen är viktigt i livet? Boixos Noisr rå kriminella personer, vet ni ens om vad de står för? Laporta gjorde många bra saker som president men beslutet av att porta Boixos Nois var det bästa han gjorde. När man går på en fotbollsmatch så ska man kunna känna sig säker utan att behöva oroas för att råka ut för våld. En pappa ska kunna ta med sig sitt barn och sin fru på matcherna och veta att det är en säker omgivning han tar med sig sin familj till. De som klagar på stämningen på Camp Nou har dessutom aldrig varit där. Det är livat som fan och fansen gör sitt jobb, det kan jag lova. Det är mycket möjligt att ljudnivån inte alltid går ut hela vägen in till TV:n. I de största och mest viktigaste matcherna kan man verkligen känna av atmosfären och stödet från fansen, även om man sitter hemma i soffan. Det behövs inte ett gäng kriminella dårar för det där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2013-04-04 18:06
Grattis till Pedro som fått en son!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-04 18:02
Aldrig någonsin att jag vill se Boixos Nois på Camp Nou. Även ifall de bidrar med stämning och kan skapa en galen atmosfär är just konsekvenserna alldeles för stora för att ens överväga en sådan sak.

Vill ni se heilande supportrar? Medlemmar ur Boixos Nois är kända hos polisen och är tungt kriminella. Allt från mord, knarklangning och trafficking.

Nej, följ Galatasarays modell. De har jobbat med sin historia och verkligen röjt ut alla svinen.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-04-04 17:59
Yaya Touré som länkades till ett par klubbar för några veckor senare skriver på ett nytt kontrakt för Manchester City. Någon som är förvånad? Ivorianen och hans agent kan leka rövare med Citys pengar.
Barcelonistas
2013-04-04 17:43
Är du i Barcelona och ser en semifinal i Cl, heja fram ditt lag då för helvete istället för att sitta ner under 90 min och inte röra en min.
Barcelonistas
2013-04-04 17:40
Smogen - kanske inte men lika trött är man på dessa gubbjävlar som tror sig vara i någon biograf. Camp Nou har blivit som Paris, invaderade av massa turister som inte vet ett skit om Barcelona och dess historia.

Jag är ingen fascist, men jag är inte livlös heller jag är en supporter som gappar och skriker mycket själv, jag lever mig in i matcherna.
Barcelona Smogen
2013-04-04 17:39
Rätt intressant....och mycket läsning
Barcelona Smogen
2013-04-04 17:32
Barcelonistas

Driver du med mig? Vill du ha en fascistisk grupp på camp nou som har två intressen i livet?
1. heja på Barcelona
2. slå folk på käften.
Barcelonistas
2013-04-04 17:26
Butte - allt är Laportas fel det var han som portade Boixios Nois om jag inte minns fel. Heller att vi har några riktiga supportrar som gappar och skriker, än en gammal gubbe som sitter och kör en handisch och äter nöter...
Real Madrid Butte
2013-04-04 17:14
Boixos Nois är inte en homogen grupp fall ni tror det. Falangen har flera undergrupper och Casuals FCB är den undergrupp som var/är den mest våldsamma. Ni som följt laget sedan 90-talet minns säkert incidenten som uppstod när vi spelade mot Zaragoza borta. Casuals FCB hade sjukt nog köpt biljetter till Zaragozas klack och väl där inne hade de satt igång en helvetes fajt mitt under matchen. Fan, jag är verkligen en våldsromantiker :) Blir helt varm i kroppen av att tänka tillbaka till den tid när Boixos Nois, Sang Culé, Komando Flipper och Almogàvers stod tillsammans (runt 5 000 renodlade Ultras) och fullständigt skrämde skiten ur alla motståndare. Senast jag var på match blev jag tillsagd av en jävla ordningsvakt att sätta mig ner mitt under hymmen. Svor för mig själv och lovade att aldrig mer besöka arenan som jag en gång älskat och känt som mitt hem. Nu är det inget annat än ett horhus där den som betalar mest är välkommen. Fotbollen är smutsig....
Barcelonistas
2013-04-04 17:08
Gabrel - Messis 0-2 som blev felaktigt bortdömt för offside, det mest komiska är ju att det även är en handsituation som borde ha resulterat i straff, dubbel fel av domaren där. ( Eller så är handsen i en annan situation kommer inte ihåg). Du har Inter Matcherna, nu senast mot PSG... Milans 2-0 som borde dömts bort.
Barcelonistas
2013-04-04 16:52
Gabriel - domaren är väll placerad och ser den solklara handsen på Pique, och visst är det skumt att han inte blåser. Men samtidigt sker det i den 80 minuten, blåser han straff där så hade semifinalen förmodligen avgjorts där, jag tror inte domaren vågar blåsa straff i det läget med tanke på utvisningen som jag tror han hade i huvudet. Domaren gav väll antagligen en kompensation till Barcelona i och med det röda kortet, därav att han helt enkelt inte vågar blåsa straff i det läget även om den är jätte solklar. Utvisningen i säg har ju en stor påverkan på spelet samt den straffsituationen på Pique det får man heller inte glömma. I länktips kan du även se Van Persies som redan har ett gult kort, stämpla Messi grovt i den tacklingen, detta sker i första halvlek, redan här borde han ha blivit utvisad. Barcadinho - Sanchez situationen är 50/50 har sett domare blåsa straff för sådana situationer, men jag har även sett dom fria dom för att sen även dela ut ett gult kort för filmning.
Barcelona Barcadinho.
2013-04-04 16:48
Resultatet mot PSG speglade matchbilden rätt bra. Matchen var jämn.
Helt sjukt hur domarna missade offsiden (och mystiskt hur Zl fick nåd av uefa).

Men jag kan tänka mig att 7 av 10 domare inte skulle ge straff för Alexis situation. Jag vill inte säga att han filmade, utan det att många domare skulle vifta undan situationen. Så här hade Barca lite tur.

Jag själv väntade faktiskt en stund med att bli glad innan det var klart och tydligt att domaren gav straff (medan alla hemma jublade). Jag märkte att Stark var på väg att plocka kortet och jag trodde först att Alexis skulle få det och inte målvakten.

Ja - på tal om domare.

Men deras fel kan avgöra matcher helt klart, hänt många gånger, särskilt när nivå-skillnaden mellan lagen är liten, så kan ett enda grovt fel beslut ha en stor betydelse.
Barcelona elbraco - CP5
2013-04-04 16:29
Rambla ah, då var den redan med! får plugga på spanskan :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-04-04 16:25
Kom att tänka på en sak. Den enda situationen som varit "orättvis" och helt sjukt fel i bedömning som vi fått med oss är just den Piqué situationen mot Chelsea. Jag är den första att skriva under på att det där är skumt, även som culé erkänner jag det. Va fan en blind gås ser det, så ingen mening med att ens försöka vinka bort det.

Men allt det andra. Nej... Van Persie, jo men tjena det var hårt dömd men idioten hör signalen det är jag helt säker på. Inte första gången Van Persie gör så för övrigt. Dessutom fick vi ett bortdömt mål som borde ha godkänts i matchen innan mot dem. Sen är det roligt att Mourinho och Inter fansen klagar på Busquets - Motta situationen. Haha, så mycket som de fick med sig i de två matcherna mot oss ska de bara vara tysta. De har ingen talan!

Andra lag har gynnats mycket mer än oss.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-04-04 16:24
Någonting jag saknat från Piques sida är hans "Lucio-raider". Det har blivit betydligt mindre av dem, senaste gången jag minns att han tog för sig offensivt rejält var i CdR finalen mot Athletic. Det här att vi aldrig kan hålla nollan gör mig galen. Tänk att vi de senaste fyra säsongerna släppt in minst mål. I år är vi 4a på den listan tror jag. En kombination av stundtals för offensiva ytterbackar, ojämnt mittbacksspel, sämre press spel och skador?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2013-04-04 16:15
Rambla~ el chico dorado Jag är medveten om de 150 straffar som de ville att Chelsea skulle få, vilket bara är löjligt. Är man fotbollsinsatt och vet reglerna så vet man också innerst inne att de där sekvenserna inte ska resultera i straffsparkar. Piqués situation, däremot, är väldigt konstig. Domaren står där och det finns bara ingen chans att han inte ser det. Det kändes mer som att han inte ville blåsa straff. Kommer ihåg när det hände, jag var helt upgiven och hade i princip redan gett upp och accepterat att vi skulle åka ut. Det kändes helt enkelt bara inte som våran match. När det sen hände, började jag bara skratta, helt ärligt, jag kunde inte förstå att det inte blev straff. Kan ha varit den mest solklara hands-straffen genom tiderna som inte delats ut. Men folk glömmer som sagt att Abidal blev utvisad efter att Anelka snubblat på sig själv. PSG matchen nu senast, det kändes ärligt talat väldigt konstigt med domaren. Han blåste allt, allt och totalt allt i deras väg. Den där situationen när han tvingar två av våra spelare gå ut i en försvarad hörna, hallå eller? Det där är INTE enligt regelboken och det är dessutom ett dödsstraff mot vårat lag som har fasta situationer som en stor akilleshäl. Domare är inte så oinsatta att de inte är medvetna om det heller. Frisparken som resulterade i en avstängd Zlatans offside mål borde också egentligen varit frispark för oss. Det kändes som att han helt enkelt hade bestämt sig för att PSG skulle kvittera - han kunde lika gärna tagit bollen själv och försökt göra mål. Inter kommer jag förmodligen aldrig att släppa. Står fast vid att det är det sämsta laget som har slagit ut oss, är sjukt frustrerad över det, framför allt eftersom finalen gick på Bernabeu. Minns när vi fick inter, både Chelsea och ManU var utslagna, så även Real Madrid. Det kändes i princip som helt upplagt för en andra på raken för oss det året. Började så bra också med Pedros bortamål, sen gick det åt helvete bara. Men återigen, så sjukt mycket konstiga saker i den matchen. Att ens låta en domare från Portugal döma matchen - som dessutom är nära vän med Mourinho och har ägt en restaurang tillsammans med honom. WTF? Milito situationen är ju lika solklar som Zlatans nu senast, om inte mer. Men MÅNGA glömmer Inters 2-1 mål. Kolla igenom hela den sekvensen så ser man att det bör vara frispark på en av våra spelare innan Inter tillåts att kontra. Har för mig att det är Motta som drar på sig en frispark. Jag erkänner att vi spelade dåligt i den matchen, men dessa saker påverkar, inser man inte det är man bara dum. Sen ska Alves ha en straff på en fällning av Sneijder i straffområdet. Skiter fullständigt om Alves hjälper till eller inte, det är tackling på spelare och sen om Alves utnyttjar det eller inte spelar ingen roll - det ska vara straff. Haha, orkar inte mer, det finns så många situationer. Men alla som påstår att vi får med oss allt är blinda haters. Faktum är att vi förmodligen är det storlag ute i Europa som får spela mest mot domarna av alla lag.
Annons: