/spanien/barcelona/forum/876.aspx/spanien/barcelona/forum/876.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-14 02:02
[1/2] Prior to yesterday's session, Lucho had a heated meeting with squad and blasted on his players for having wrong attitude against Juve. [2/2] Never has Luis Enrique been so annoyed, not since taking over at Barcelona. He specially criticised Pique and Mascherano. [cat radio] HAHAHA
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-04-14 01:00
Koeman92 Ok, jag kan ta på mig att förklara termen fulwhiskey eftersom jag är en "missbrukare"av både själva ordet och drycken i sig, speciellt under pågående säsong. Det finns egentligen två förklaringar men jag kan nämna den allmänna uppfattningen om dess betydelse. Helt enkelt så används fulwhiskeyn efter en bedrövlig insats av allas vårt favoritlag FCB, för att stilla sinnet..för att dämpa smärtan och få nån form av harmoni efter nåt haveri. Och man vill ju helst inte plocka fram de dyra, fina flaskorna efter nåt fiasko, så då tar man fram den "billiga skiten" och dränker sorgen med. Därav termen "fulwhiskey". Sen finns det en förklaring till men den är Kröjjff bättre lämpad att förklara. Sen ska det tilläggas att jag inte sörplar det så ofta som det skrivs, för då hade jag definitivt varit inskriven eller hängt på nåt AA forum, speciellt under denna miserabla säsong:) Hoppas förklaringen gick fram:) Edit: ni grabbar och tjejer under tjugo får absolut inte springa o nalla av farsans whiskey gömma så fort grabbarna i Barca missat en passning. Ni får hålla till godo med att dränka era sorger med Trocadero o Gatorade:)
Barcelona wallmannen
2017-04-14 01:00
googla Lord Calvert
Barcelona koeman92
2017-04-14 00:38
Ok, nu får någon förklara för mig vad denna term 'fulwhyskey' betyder. Är det något slags inside-skämt jag har missat eller? :p
Barcelona the cameroonians
2017-04-13 23:47
Alltid intressant att lyssna till vad som sägs i katalanska radioprogrammet club de la mitjanit. Tydligen ska Piqué ha blivit vansinnig på Neymar eftersom han gick och skrattade med Alex Sandro i den mixade zonen efter Juventus-matchen. Sägs också att Lucho gav hela laget, och i synnerhet Piqué och Mascherano, en rejäl avhylning rörande spelarnas bristande inställning och attityd under matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jefecito
2017-04-13 23:06
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Kanske mot Sevilla i första halvleken. Men överlag anser jag i alla fall att Neymar bidrar mer i defensiven. Det är inte sällan Neymar är nere på vänsterkanten och hjälper till.

Messi däremot fuskar ofta i defensiven, tråkigt men sant. Tänkte på det under matchen mot Juventus. Hela juves lag försvarade som en enhet, tänk om Barca kunde agera likadant som lag. Får hoppas nästa tränare får dom att spela som ett lag igen, bara det inte blir Unzue.
Barcelona Gabriel
2017-04-13 22:43
Soko min vän, jag kan säga så här till dig, det finns precis lika lite culés runt om i världen som vill ha kvar Mathieu, Mascherano, Digne, Arda, Gomes o de andra jag nämnde som de finns lika lite culés runt om i världen som vill ha Godin, Felipe Luis, Kante och Diego Simeone som tränare i Barcelona. Du lurar ingen här inne längre, trots dina tummen upp på ditt svar till mig.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-04-13 22:39
jefecito

Sist jag såg Messi ge allt för Barca var första halvleken mot Sevilla.
Innan dess var det mot Atletico M innan han blev skadad.

Men låt oss vara ärliga mot varandra. Det som händer i Barca är större än hela vår galax.

Utvecklingen medlemmarna tog (katalanerna efter Laporta) har lett oss till där vi är idag.

Två, tre bra värvningar kommer inte att placera oss på toppen igen.
Vi behöver åtminstone 3-5 år till vi är på toppen igen.
Barcelona jefecito
2017-04-13 22:24
@Soko:


Fuskar Neymar i defensiven? Jämför du med Messi och Suarez då? Neymar är väl den av dom tre som tar mest ansvar i defensiven.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-13 21:20
Bollkontroll*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-13 21:20
Det är bara att titta på man u och se vad man får resliga och fysiska spelare.. Ingen teknik och divison 5 teknik, jisses vad dåliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-04-13 21:03
Ajax ställer upp med ett ungt lag i kvällens kvartsfinal!!! Den äldsta spelaren i startelvan är 27(!) år medan den yngsta är Justin kluivert 17 år. Ska bli intressant att följa Ajax speciellt sanchez (20 år), kluivert och Dolberg (19 år) som börjar på bänken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB-1899
2017-04-13 20:37
Om Juventus kan göra 3 mål så kan vi göra 5 hemma. Visca Barca!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-13 19:35
Blev lite fel med formuleringen men tror budskapet gick fram.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-13 19:34
Bosketts Jag antydde att vi kanske kunde ha 9 mittfältare även om jag skrev ner 8 så känner mig lite träffad. Undrar lite vad du tycker vi ska göra om vi inte värvar en mittfältare. Det är sällan det känts som en tydlig förstärkning som måste göras. Sedan verkar det på dig som att det är nu, när vi bara tillfälligt är i dålig form, vi ska värva. Du måste väl ändå ha sett en ganska tydligt nedåtgående trend ett tag nu? Att vi gör supermatcher då och då hjälper inte, det är svårt att undvika när man har den trion där framme. Däremot är det allt för många matcher vi underpresterar även sett till spelarmaterial, och då är inte heller vårt material på den nivån man vill ha det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-04-13 19:22
Alltid denna värvningspanik när vi spelar dåligt. Finns inget som gör mig tröttare än att se hur 15-20 spelare ska värvas, och hur det skulle lösa alla problem. Någon vill plocka in mittfältare, så att vi landar på nio (!) stycken, då jäklar skulle vi ha spelat ut Juventus!

Nej, nu tar jag och firar påsk istället.
Barcelona FCB_Messi
2017-04-13 19:18
Jag tror det är första gången jag håller med Soko faktiskt . Tiki takan spelas med pep, xavi, iniesta . Är inte dom med , så blir det ingen tikitaka så enkelt är det . Dagens problem med Barcelona är positionsspelet. Sättet vi försvarar oss på t.e.x.. vi blir allt för ofta tagna på sängen med för få spelare på rätt sida. När motståndarna attackerar oss så har vi backlinjen + Busquets som ska lösa allt . Vart fan är dom två andra mittfältarna ? Dom tillför ju för fan aldrig nånting bakåt. Vi försvarar alltså med 5 spelare i sin helhet !! Lag som bara kan anfalla men inte försvara är väldigt lätta att straffa . Exempel på det är Barcelona och Dortmund. Lista på Spelare jag kan tänka mig: Nzonzi Veratti En högerback (absolut inte bellerin) Lemar Weigl Mbappe Isco Målvakt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-13 19:10
Jag tycker folk generellt hakar upp sig för mycket på spelfilosofi, det är lätt att det blir väldigt teoretiskt och att man drömmer sig iväg snarare än att fokusera på vad problemen är och hur vi fixar det. Faktum är att vi alltid kommer spela med bollinehav. Det gjorde vi långt innan Pep. Pep förädlade det och tog det till en extrem nivå. Det betyder inte att det rätta svaret alltid är att hämta in en ren ideolog. Jag vill att vi ska vara bäst. Min tes är att vi är bäst genom att vårt grundspel bygger på att vinna mittfältet och ha ett tydligt eget offensivt spel. Att vi sen kryddar det med tränare som fokuserar lite extra på försvaret eller skickliga spelare som bryter mönster, det måste vi göra för att vinna titlar. Allt går i perioder, Lucho var perfekt för att komplettera vårt passningsspel med disciplin, fysik och intensitet. Nu har det gått för långt och inte ens Luchos bidrag till laget fungerar längre. Vårt mittfält är icke existerande och det måste repareras. Därför vill jag ha en mer passningsorienterad tränare den här gången. Inte för att jag är fotbollsidealist. Det är lätt att glömma hur trötta folk var på vårt "sega" och "tråkiga" passningsspel 12-14. Då behövde vi någonting nytt, liksom nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-13 19:06
Första citatet; "Vissa håller inte Barca klass" Andra citatet; " vi har släppt vår identitet senaste 3 åren " Hur kan vi då bedöma spelare den här säsongen och komma fram med slutsatsen att dom inte håller Barca klass trots att vi inte spelar "Barca" fotboll? Nå vad säger att spelarna som inte passar in för lucho inte skulle kunna passa in för låt mig säga garcia? Missförstå mig inte spelare som matheiu, Arda, mascherano ja även rakitic kan jag släppa. Men inte spelare som gomes, rafinha, denis och Paco. Visst tvekar jag angående denis och rafinhas potential men det var inte alls längesen folk tvekade angående xavis potential heller. Dom är unga och fortfarande formbar, man kan gjuta in självförtroende och utveckla dom rätt. Dessa "talanger" förtjänar en chans till med en ny tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2017-04-13 18:53
Tror definitivt inte att Tiki-Taka är begraven, problemet är bara att vi inte har spelarna (eller tränare) som kan behärska det. Tycker absolut att vi ska sträva efter att bygga ett nytt Tiki-Taka lag. Sen behöver det ju inte innebära att vi inte kan ha kraftiga spelare, vi har ju trots allt haft spelare som Keita och Yaya osv, och det var inga konstigheter.

Med det sagt måste jag även säga att jag håller med Gabriel helt och hållet, vi behöver göra en stor rensning, allt för många i truppen håller inte Barca klass. Vi behöver framförallt bygga ett nytt mittfällt där bör Veratti vara prio nr 1.
Barcelona Soko
2017-04-13 18:53
@Gabriel:

Säger en som precis sålde nästan hela Barcelona.
Barcelona Gabriel
2017-04-13 18:51
Sokos senaste inlägg gav mig seriöst migrän, magknip och ångestattack allt på en och samma gång. Tiki takan är död, vi ska spelare rakare, vi ska hämta in Nzonzi och Kante, vi ska hämta Godin, Felipe Luis, Juanfran och Menuier. Om han inte var avslöjad som ett troll innan så...
Barcelona Soko
2017-04-13 18:44
@L.A.M Nr 10:

Med Messi och Suarez bredvid Griezman hade Atletico spelat vackert fotboll och inget lag hade kunnat neutralisera den trio framåt samtidigt som Atleticos mitt - och försvar är hur stabila som helst.
Barcelona Iniesta70.
2017-04-13 18:40
Kröjjff Själv ser jag varken Fulwhiskey glaset som halvfullt eller halvtomt, hemma hos mig är den helt tömd, inte en droppe kvar. Den sista skvätten gick åt igår kväll när fotbollsvärldens svar på Rick Astley ännu en gång lyckades med sin 80-tals tuggummi-pop genom att sänka den stora "stygga" tysken med två baljor. Men det är klart, han har ju ett hyfsat band som backar upp honom. Våran stora rockstjärna som moves like Jagger, jo, han är tyvärr uppbackad av ett band som just nu snubblar omkring med både baskaggar och cymbaler fastsurrade runt fötterna. Låter jag bitter? Japp, jäkligt svårt att dela ut buketter med rosor och påskgodis när vi spelat som ett gäng påskkärringar. Och om nån tycker att min kritik drabbar några oskyldiga by-standers i FCB, må så vara, men det skulle dom ha tänkt på innan dom valde att endast ställa sig bredvid och bara glo. Nej, visst bär man klubbjackan med lite mer böjt huvud. Visst försöker man räta ut sin Quasimodo rygg efter de senaste spektaklen man upplevt under veckan som gått. Men jag vill inte sluta som Michael Douglas karaktär i Falling Down i slutet av säsongen, men just nu så är det inte många snedsteg till jag klarar av innan man hamnar där. Som en naiv optimist så har jag taktiken klar för mig. Vi bjuder inte upp den gamla damen på onsdag. Vi spelar helt enkelt svårflirtade, finns ingen dam som inte faller för den oldschool klyschan. Sen skickar vi henne hela vägen tillbaks till Blåkulla!!
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-13 18:38
Soko Har väldigt svårt att se Simeone hantera spelarmaterialet vi har, vinna minst två raka ligatitlar och CL. Om du inte köper argumentet att vår fotboll är finare vilket jag faktiskt själv oftast dras till en överdrift så är helt enkelt ett eget tydligt offensivt spel i längden mer vägvinnande. Du kan vinna titlar en säsong men det är betydligt lättare att läsa ett sånt spel efter ett tag. Dessa tendenser tycker jag mig se hos Atletico, i CL kan de slå ut i princip vem som helst men de har ingen chans på ligan då många botten- och mittenlag stjäl poäng genom att ganska enkelt neutralisera Atleticos anfall. Jag har enorm respekt för Simeone och hans tränargärning. Det han gjort med Atletico är fantastiskt men det betyder inte att det kommer fungera hos oss. Tvärtom är jag ganska säker på att det skulle clasha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Robi!
2017-04-13 18:37
[QUOTE=Gabriel]Jag vet att det kan vara lite av en opopulär åsikt att vilja göra sig av med halva laget, väldigt olikt Barcelona och just därför ses det som negativt, men om vi för bara en stund håller oss till verkligheten; håller spelare som Mascherano, Mathieu, Alba, Digne, André Gomes, Rakitic, Rafinha (skadad hela tiden), Arda och Paco för spel hos oss? Jag tycker då bannemej inte det. Och då är jag dessutom starkt tveksam till ter Stegen, jag hade förväntat mig en större utveckling från hans sida vid det här laget och det är frustrerande att se att han väldigt ofta släpper in mål som han borde rädda, eller åtminstone göra ett bättre försök till att rädda. Det är en fråga jag personligen inte bestämt mig kring ännu, men jag undrar om inte vi borde gå efter De Gea istället och sälja vidare ter Stegen till Pep. Sedan är jag också väldigt tveksam till Denis, men jag vägrar att döma ut honom efter den här säsongen pga utebliven speltid och en inkompetent tränare. Låt honom få nästa säsong på sig med en bra tränare för att bevisa att han är tillräckligt bra för att tillhöra Barcelona. Det är hela 10 st spelare som inte håller för spel hos oss i våran trupp. 10 st! Det är på tok för mycket, just därför blir det inte konstigt att man vill göra en tokrensning till sommaren. Att byta tränare räcker inte när vi har mediokra fotbollsspelare i ett lag som ska aspirera på alla titlar under en hel säsong. Ja, jag vet, det är inte "the Barça way", men det är behövligt. Under Laportas två första år som president gjorde han sig också av med spelare som inte höll. Under hans första år försvann spelare som Bonano, De Boer, Patrik Anderson, Riquelme, Christanval, Rochemback, Mendieta, Dani, Sorin, Fernando Navarro och Enke lämnade redan första året. Under hans andra år försvann spelare som Rüstü, Reiziger, Davids, Saviola, Cocu, Kluivert, Overmars, Mario, Luis Garcia och Quaresma. Hela 12 spelare försvann under hans första år som president, och 10 spelare försvann under hans andra år. Han gjorde sig av med 22 (!) spelare under hans 2 första år för att bygga upp ett vinnande lag igen. Det fanns för mycket mediokra spelare i Barcelona och han fick bort de ifrån klubben. Utav alla dessa var det egentligen enbart Edgar Davids som man så här i efterhand borde försökt behålla, men Davids ville ha en lön som inte accepterades och valde att ruttna bort på Inters bänk istället. Borde Laporta istället behållt dessa spelarna? Nej självklart inte. Han köpte in spelare som var tillräckligt duktiga för att spela i Barcelona. Lyckade värvningar som han hämtade in under de 2 första åren var Marquez, Ronaldinho, Van Bronckhorst, Sylvinho, Belletti, Guily, Henrik Larsson, Samuel Eto'o, Edmilson och Deco. Alla dessa ersatte spelare som alltså inte höll måttet. Ja, vi behöver se över våran trupp i sommar och ja, vi behöver göra något liknande i år. Mascherano har gjort sitt, likaså Alba och Rakitic, Digne borde aldrig ha värvats, samma sak kan sägas om André Gomes och Paco som också måste försvinna. Rafinha är duktig men inte tillräckligt duktig för att ignorera faktumet att han skadar sig för mycket, Arda måste försvinna, han är inte dålig, men han är inte tillräckligt bra och han börjar bli gammal. Vidal tycker jag synd om, han började bli bra och sedan skadade han sig, I'm sorry men han får också försvinna i min bok, inte tillräckligt stabil defensivt. Mathieu är ett skämt och den första som måste försvinna och MatS får förbli en fråga man svarar på tills efter säsongen är slut. På min svarta lista finns alltså 10 spelare som måste försvinna, 11 om ter Stegen ska bort. ter Stegen (?) Mascherano Mathieu Jordi Alba Aleix Vidal Digne Rakitic André Gomes Rafinha Arda Paco Gör det här mig till en dålig culé? Ska jag kanske byta lag till Real Madrid? Vet jag inte Barcelonas värderingar nu? Nähepp, då får det väl vara så, för jag är nämnligen trött på mediokra spelare i en klubb som ska vara världens bästa lag. [/QUOTE] Intressant! Skulle kunnat fråga efter ersättare till alla dom spelarna du vill ha bort av ren nyfikenhet. Men det ska jag inte göra. Däremot måste jag fråga angående VB där du vill ha bort både Alba och Digne. jag gissar på att du precis som jag vill ha in Grimaldo, men den andra VB platsen vem anser du ska ta den platsen? vill du redan nu flytta upp den lovande talangen Marc Cucurella eller är det någon annan spelare som du vill ha in?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2017-04-13 18:34
@Neymar Cillesen II

Andy Carroll på topp med Peter Crouch som back up. Tänk er, efter ett konstant nickande i 75 min byts Carroll ut mot en ny frisk nacke i Crouch!
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Soko
2017-04-13 18:28
@neymar JR || Cillessen #1:

Fast det är säkrare att köra runt runt runt i 180 minuter utan att göra mål Det ska hellre vara förlust på Barcas sätt än seger på Reals sätt. Vi ska vara stolta.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-04-13 18:28
Gabriel Är principiellt enig med din önskan att rensa ut lite dökött. Dock håller jag inte med om vissa av spelarna. Mascherano, Alba och Ter Stegen är trots allt högkvalitativa spelare, håller inte med om att de inte håller för Barcelona. Alba tycker jag generellt är underskattad, det finns ingen ytterback i världen som täcker så mycket yta och är så snabb. Hans bollkontroll håller och hans försvarsspel är OK men inte mer. Vet dock inte vem som skulle göra det bättre. Mascherano är en grym backup men inte startmaterial. Angående Ter Stegen var jag alltid team Bravo i målvaktsfrågan men nu när man har gjort sitt val bör man verkligen försöka se till så att det blir bra. Han är trots allt bara 25 år vilket inte är en ålder för en målvakt. Jag ger han en säsong till, fortsätter han med samma larviga misstag som i år borde man fundera på ett byte där. Gällande Mathieu, Digne, Vidal, Gomes och Arda håller jag med dig om att de bör skeppas. Paco tycker jag faktiskt inte måste bort, av två anledningar. Dels är han egentligen en bra spelare vilket han faktiskt visat den senaste tiden. Dels känns det nästan onödigt att ta in en bättre striker då han ändå inte kommer få någon speltid. Dock gråter jag inte floder om han säljs. Rafinha tror jag mycket på men både han och Denis framtid avgörs ganska mycket beroende på hur många och hur bra mittfältare som plockas in. Faktum är dock att det viktigaste är vad som hämtas in och inte vilka som lämnar. Jag föredrar dock en lite tunnare trupp kvantitativt men där i princip samtliga konkurrerar om en startplats. Däremot är det inte hela världen för laget om man har några spelare för mycket. Det viktigaste är att vi förstärker på rätt positioner. Dvs tar in minst en världsklassmittfältare samt en högerback.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-13 18:23
Andy carroll borde vi få för en hyfsad peng, ja om vi ska börja satsa på inlägg så borde det vara ett säkert kort.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: