/spanien/barcelona/forum/8736.aspx/spanien/barcelona/forum/8736.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Deulofeu
2013-09-15 21:20
Cedqvist Planas är helt klart redo för att vara ett alternativ i Adrianos frånvaro.

Dock ska Adriano få chansen nu och gärna Montoya också.

Planas gör inte bort sig på kanten han är stabil bakåt men lite trist framåt.
Barcelona Carles Puyol y Jean Marie Dongou
2013-09-15 21:14
@H.Alavi - Magico!:


Tycker inte vi ska värva Llorente. Satsar hellre på Dongou där!
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2013-09-15 21:14
H.Alavi Ja visst låter "Fernando Llorente i Barca" enormt bra! Och visst, det är klart att agenten inte säger något annat än att hand klient vill stanna i sin klubb i detta skede. Det är fullt möjligt att Llorente är tillgänglig i vinter, problemet är bara att fler klubbar kommer vilja ha honom då. Jag är livrädd att Madrid kommer rycka i honom. Att de kommer leta efter en center i januari känns ganska givet. I Barcas fall känns det dock betydligt mer osäkert och jag vågar inte riktigt ta spekulationerna på allvar...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona=Rajjesamba!
2013-09-15 21:07
Efter matchen igår så tycker jag att Tata ska förändra en del saker och dem punkterna som jag tycker är viktiga är dessa: Låt Fabregas spela istället för Xavi, spelet blir rakare och vi skapar fler målchanser med Fabregas på plan. Få in Puyol i laget, men ta det försiktigt. Låt honom lira 10-15 min i några matcher för att komma igång och sedan bänka pique. Tror att set kan vara bra för barca att man har en aggressiv spelare i masken som får till uppgift att pressa motståndarens anfallare, medans Puyol tar på sig ansvaret att backa lite och vara den smarta mittbacken. Om Tata följer mina råd så tror jag barca kan bli riktigt farliga!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona H.Alavi - Magico!
2013-09-15 20:58
1.70-ligan Oavsett om Llorente vill lämna eller inte så kommer en spelares agent alltid (om agenten inte heter Raiola) aldrig att hävda i media, i september månad att en spelare vill lämna om ett par månader. Aldrig. Llorentes situation i Juventus just nu är inte den han hade hoppats på, om han sedan har en agent som säger att han vill lämna redan nu så försvinner hans chanser till speltid helt och hållet, skulle jag tro. Fernando Llorente i Barcelona. Det låter jäkligt bra. Vi behöver en center. --- Igår fick vi se hur den här säsongen kommer att skilja sig från den förra. Tidigare, om Messi inte fick igång sitt spel så kraschade hela Barcelona. Det kanske låter lite överdrivet men så kändes det i alla fall. Nu har vi Neymar som igår visade att han är beredd att ta ansvar i spelet. Neymar gjorde saker igår på sin kant som vi har saknat på så jävla länge, dvs att någon bryter mönstret när Messi kraschar i mitten. Han vågar utmana, han vågar ta egna initiativ och han är inte rädd för att gå in i dueller. Med Pedro eller Alexis känns det lite som att de springer mot backlinjen, ser att någon kommer emot dom, och istället för att utmana så väljer dem att passa Xavi eller Busquets inne i mitten så rullas bollen runt och runt utan resultat. Neymar gav oss resultat igår. Flera gånger avancerade han inåt i banan och avslutade. SÅNT VILL VI HA! Sevilla är inget enkelt lag att slå. De gjorde det bra igår overall och skickade 2-3 spelare direkt på Messi när han hade bollen. När Neymar fick den var alla så upptagna med Messi att brassen hade en hel kant att pumpa på.
Barcelona Cedqvist
2013-09-15 20:54
En liten fråga som kanske redan diskuterats, men jag frågar ändå:

Nu när Alba är borta har vi bara Adriano som som vänsterbacks alternativ, jag vill minnas att Montoya gjort någon match till vänster men är tveksam då även Alves kommer behöva lite stöttning. Vad har vi då för alternativ? Vem av B-lagskillarna är egentligen närmast, Planas, Grimaldo eller någon annan?
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2013-09-15 20:44
SPORT verkar på allvar tro att Barca letar en Plan B, en stor striker, i januari. Man hävdar också att Llorente är måltavlan men att man kommer få tuff konkurrens av Real, Arsenal och Chelsea för hans signatur. Samtidigt går spelarens agent ut och säger att han vill stanna i Juve... fan, jag vill verkligen ha Llorente i Barca. Det skulle göra ont att se honom i Madrid - eller Chelsea/Arsenal också för den delen.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2013-09-15 20:04
Dinho the artist Du eller vem som helst får gärna länka highlights med Ray Hudson efter varje match. Det är underbart att titta tillbaka på matchen med honom som kommentator, det blir som en helt ny dimension.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2013-09-15 19:51
basaric - "el guaje" Nu räcker det, helt ärligt!! Bara för att du eller någon annan här 60000 gånger om dagen klagar på vårt försvar eller avsaknaden av en mittback så kommer det inte göra försvarsspelet bättre.... Det enda det gör är att sprida dålig stämning i forumet och gör att folk inte längre vill komma in och varken läsa eller skriva här. Jag upprepar mig det spelar ingen roll hur många gånger man skriver att försvaret är dåligt och att man vill ha en mittback ni kommer inte kunna påverka det ändå. Så sluta tjata om det. Jag håller med flera som sagt att nivån på detta forum sjunkit avsevärt den senaste tiden, numera kryllar forumet av småbarn och troll som bara är ute efter att provocera. Börjar likna Puertan, eller ja snart ännu värre här! Förr kunde man ha intressanta och givande diskussioner här nu handlar forumet om 3 saker. 1. Klagande och gnäll på försvaret och avsaknaden av en mittback, enligt mångas fantastiska logik så hade en mittback vem som helst bara kommit in och fixat allt, spelar ingen roll vem det är, en mittback hade fixat allt.... 2. Klagande på styrelsen... 3. Gnäll om spelet, så fort vi inte vinner överlägset så ska halva laget säljas, vissa spelare används som hackkycklingar och man får läsa både det ena och det andra om våra spelare. Det är vidrigt och inget beteende fans till denna klubb ska syssla med. Flera här beter sig som Realfans... Självklart ska vi ha höga förväntningar och krav på laget, och visst förstår man diskussionerna om försvaret och mittbackar, men återigen det har gått för långt nu, dessutom får försvaret överdrivet mycket kritik, så jävla dåligt har det knappast varit. Det behöver bli bättre, men fortfarande finns ingen mittback som bara hade kommit in och plötsligt gjort allt bra, visst Thiago Silva hade kanske gjort det till viss del och han försökte klubben värva. Men i övrigt måste det kollektiva försvaret bli bättre och det tycks man jobba med. Fortsätter det här överdrivna ältandet och klagandet så kommer färre och färre besöka forumet, då kommer bara småbarn som kräver att vi vinner varje match med 5-0 och Realtroll som låtsas vara Barcfans skriva här... Men kanske det folk vill? Hädanefter bör folk spärras som återigen tjatar om samma sak miljoner gånger om dagen...
Barcelona Dinho the artist
2013-09-15 19:06
13 minuter highlights med allas våran Ray.
Barcelona Dinho the artist
2013-09-15 19:05
never mind
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-09-15 18:50
The Octopus of Badia

Ja, jag håller med om att han är bättr spelmässigt, Han känns lättare och smidigare på ett sätt och är väldigt kreativ i den offensiva tredjedelen. Samtidigt som han fortfarande är grymt målfarlig och kan slå den avgörande passningen på i stort sett vilket sätt som helst. Dock har det ju varit hur tydligt som helst att något har varit fel de senaste säsongerna, troligen har han tränat på fel sätt för dte är inte normalt att man spelar såpass mycket sämre under den andra delen av säsongen som Cesc har gjort. Den risken finns fortfarande, att det blir likadant i år. Just nu är han i fysisk toppform men det är i vår som han egentligen ska vara det, och därför hoppas jag han och tränarstaben ändrat något inför den här säsongen sp han håller på ett bättre sätt i längden.

Jag kan bara hålla med till 100 % angående Mascherano. Han gör verkligen jobbet som mittback riktigt bra, framförallt så ger han allt i varje situation och försöker alltid bli bättre och det är det jag beundrar med argentinarens spelsätt. Om vi jämför med hans klumpiga kollega så tycker ju han det är roligare och ett bättre sätt att utnyttja tiden att spela poker än att träna upp sig, för han kan bara inte ha missat att han behöver träning såsom han spelar just nu. Agerandet vid målet igår är bara pinsamt. När Puyol kommer tillbaka så håller jag med dig om att Piqué ska bänkas, hoppas bara Tata även han håller med.
Barcelona The Octopus of Badia
2013-09-15 18:45
basaric - "el guaje" För att det ämnet har diskuterats så ofantligt många gånger att man numera blir spyfärdig varje gång man läser ordet mittbacksproblem.
Barcelona basaric - "el guaje"
2013-09-15 18:38
Det är ett skämt att vi inte köpt in någon mittback. Jag förstår inte hur man kan sitta här och diskutera Fabregas, Tello eller något annat förutom vår usla backlinje.

Det borde vara olagligt att ha en sån dålig backlinje som vi har.
Barcelona Canaletes
2013-09-15 18:37
Skönt att vakna upp till att se att barcelona vann mot Madrid. Barca ligger "delad" 1:a med 5 andra lag medans Madrid ligger sist med 0 poäng

Dags för en relaxing cup of café con leche :)
Barcelona Júnior ´
2013-09-15 18:33
Jag är också inne på samma spår som de flesta angående Cesc. Den klass han visar i dagsläget är utav det allra högsta. Det man dock inte kan undankomma är att vårt lag blir tokoffensivt. Cesc kommer in och är inblandad i 2-0 målet men vi får heller inte bortse från att vi släpper in två mål som kunde ha resulterat med ett poängtapp (ja, jag vet att det ena kom från en hörna). Om nu både Iniesta och Cesc ska spela tillsammans så går det inte med att spela med extremt offensiva ytterbackar, då både Iniesta och Cesc ofta ligger väldigt högt upp på motståndarnas planhalva. Med tanke på den kvalitén som vårt defensiv har så blir vi väldigt chanslösa i kontringarna, det bevisades igen efter Rakitics mål för Sevilla. Jag är för ett mittfältspar bildat av Iniesta, Cesc och Busquets men då måste det ske vissa förändringar i backlinjen. Både Alba/Adriano och Alves kan inte vara lika offensiva som de är i dagsläget, speciellt inte samtidigt. Antingen så får en ta en mer defensiv roll eller så får mittbackarna ta kommandot och tala om för en utav dessa att stanna kvar lite längre bak och inte gå upp i varje anfall.
Barcelona The Octopus of Badia
2013-09-15 18:29
@L.A.M Nr 10:


Cesc må ha öst in poäng under hans första två höster i Barcelona, men aldrig tidigare har han spelmässigt sett så vass ut som han gjort inledningsvis av denna säsong. Tidigare kunde han gömma sina undermåliga prestationer bakom en minst sagt imponerande poängskörd, men när även det väl avtog blev det uppenbart vilka brister som fanns i hans spel. Nu kan han gå poänglös i en match men fortfarande vara en av dem bästa på plan.

Utöver Cesc, vill jag passa på att hylla vår numera mittbacksgeneral där bak. Nej, det är inte en viss 192 cm lång katalan jag snackar om, utan självaste el Jefecito. Han har i mitt tycke varit vår bästa spelare hittills och stått för mer eller mindre felfria insatser i samtliga matcher den här säsongen (som han förövrigt spelat samtliga minuter i). När Puyol väl kommer tillbaka är det knappast argentinaren som ska känna sig orolig, utan när vi väl ska mönstra vår starkaste elva ska det vara Piqué som får kliva ut sidan för tillfället.

En annan spelare jag skulle vilja lyfta fram, är föga förvånande, Busquets. Det här mannen har verkligen inte många "off-days", utan håller samma jävla höga nivå säsongen igenom, men jag skulle vilja att man utnyttjade hans briljanta genomskärare i allt större utsträckning. De ytor som frigörs när han slår bort 5-6 spelare med en passning är inte att underskatta.

Jag vill avsluta med att säga att det ska bli väldigt intressant att se vad Adriano kan göra nu när han lär få spela samtliga matcher från start under dem kommande tre veckorna - d.v.s. under tiden som Jordi Alba hålls borta p.g.a. sin lårskada.
Barcelona Blaugrana91
2013-09-15 18:16
Missade matchen igår men såg nu här i efterhand och ja det var ju knappast någon speciellt bra match av oss, men vi gör en helt ok första halvlek och skapar ett par klara chanser utöver målet. Kanske att vi borde ha varit mer effektiva.

I andra så blir det mer jämt, men fram tills sista 15-20 min tycker jag att vi gör det helt ok, sista kvarten är dock katastrof, man har 2-0 hur kan man släppa in dem. I ett sånt läge är det bäst att bara försöka spela av matchen. Hur som så är det en otrolig styrka av laget att lyckas få in ett mål i dem absoluta sista sekunderna, där visar vi mästartakter.

Vi får ju trots allt också tänka på att det nyligen var landskamper och många spelare var nog lite slitna från det.

Jag tycker överlag sett över hela matchen att vårt försvar skötte sig bra, Pique var rätt bra i första halvlek och Mascherano var en gigant i försvaret under hela matchen. Problemet är dock att man slavar stundtals och det straffar sig. Spelarna måste ha fokus under HELA matchen. Visst leder man med 5-0 så förstår jag, men vid en tight match så bör det vara fullt logiskt.
Underbart att Puyol är tillbaka snart, då kan vi dels rotera lite även där samt att försvaret får sig ett välbehövligt lyft i form av en ledargestalt.

Bäst på plan igår var dock Neymar, han bara skriker KLASS. Att han inte gjorde något mål spelar ingen roll när han spelar så som han gör, han showar och underhåller publiken men spelar ändå jäkligt smart. För varje match som går blir han bättre och bättre. Vi får ju tänka på att allt fortfarande är nytt för honom och han har inte kommit igång till 100% ännu, han har ännu mer att ge!!
Fortsätter han så här kommer målen att komma snart.

Han må ha kostat €57M, men sett ur klubbens perspektiv så får man ju säga att han är värd det, dels drog vi in €10M på honom på bara 2 veckor, tänk då hur mycket vi är uppe i idag. Neymar kommer betala tillbaka sin summa mycket snabbt både ekonomiskt men framförallt sportsligt!
Att folk ens jämför med överskattade Bale...

Nåväl vi har full pott efter 4 matcher och leder ligan tillsammans med Atletico. Det ser bra ut, spelet kommer bli bättre. Spelarna har själva gått ut och sagt vad man måste jobba mer på och framförallt Tata har satt finger på vissa problem vi har.
Vi har trots allt inlett i princip bäst av alla topplag i Europa.

Se på Real haha ett lag med problem. En tränare som vill spela på ett sätt som knappast funkar med dem spelare man har, ett försvar som knappast är bättre än vårt, ett mittfält som är alldeles för naivt och inte funkar tillsammans alls, långt ifrån klassen vi har på vårt. Samt att man har ett anfall som består av en Benzema som är fullkomligt usel och som ersättare någon vid namn Morata. Deras sämsta anfallstrupp på väldigt länge. Dem har en Bale som förvisso är ny och knappat tränat ens men som inte passar in i Ancelottis spelsätt som bygger på mer passningsspel och en Ronaldo som börjat uselt och inte heller trivs med spelet. :)

Jag tror vi vinner ligan, men det vi verkligen ska lägga kraft på är CL, jag vill ha en CL-titel i år. (Avd höga krav...)
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-09-15 18:12
Vi måste komma ihåg att Cesc även var en av våra bästa spelare förra hösten, det var först efter vintern och under vårsäsongen, när allting avgörs och man ska vara i toppform, som han underpresterade. Samma sak under hans debutsäsong, han gjorde det bra under hösten men sämre under våren. Återstår att se om han den här gången håller hela säsongen och inte bara öser in poäng under hösten för att sedan misslyckas med att prestera när det verkligen behövs.
Barcelona Gabriel
2013-09-15 18:00
Jag är benägen att hålla med angående hyllningskören till Cesc. Jag är väl förmodligen bland de här inne som varit tuffast mot honom, men då har även kritiken varit befogad. Det är otroligt roligt att se hur han höjt sig den här säsongen, jag märker ett mer lugn i hans spel och självförtroende. Hans två tidigare säsonger verkade det nästan som att han kände sig sämre än alla andra och kämpade för att bevisa att han höll för att spela i Barcelona. Den här säsongen upplever jag honom med en helt annan mentalitet, ungefär som att han tagit ett snack med sig själv och insett att han faktiskt är utav yttersta världsklass. Jag vet inte vad det är, men något har hänt med honom iaf. Sen hoppas jag bara att det håller hela säsongen och att han inte blir totalt värdelös efter vinteruppehållet, för det är då han ska vara bra. Hur som helst ser jag honom som en given startspelare för tillfället. Laget blir bättre när han spelar, inget snack om den saken.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stoichkov~
2013-09-15 17:48
"Den som jag har blivit mest imponerad av så här långt in på säsongen - är Cesc Fábregas. Han har verkligen höjt sig flera snäpp och blivit otroligt vital när han är på plan. Vi såg igår när han kom in, allt förändrades och han låg bakom Messis mål. Jag och flera har skrivit det flera gånger, Cesc ska få en plats i elvan." Bra skrivet. Cesc tillför en annan dimension till laget. Spelet blir något rakare när Cesc är på planen. Han påverkar på så sätt anfallets sätt att spela, och framförallt Messis sätt att spela i kombinationer i anfallet förändras. Martino är medveten om Cescs egenskaper vad jag har förstått. I de matcher som han vill ha lite rakare spel sätter han in Cesc i startelvan. I andra fall som igår när matchen låser sig kommer Cesc in som inbytt. Då förändras anfallet. Ska säga att även Cesc är medveten om vad han bidrar med i spelet i Barca Jag har läst en artikel där han nämner detta. Är glad att vi har båda Don iniesta och Cesc. Det är ett lyx.
Jeffson
2013-09-15 17:42
Shanghai

Så som Iniesta har presterat sedan förra kontraktsförlägningen, så förtjänar han visst en löneförhöjning.
Barcelona The Octopus of Badia
2013-09-15 17:18
Shanghai

Det spelar ingen roll om Iniesta sovit på plan i samtliga matcher den här säsongen, utan en spelare av hans dignitet förtjänar nästan vad han än pekar på efter allt han gjort och offrat för klubben. Att dra undan en kontraktsförbättring från bordet pga några undermåliga insatser inledningsvis skulle vara mer respektlöst av ledningen än när de valde att skicka ut Abidal genom bakvägen.
Barcelona Shanghai
2013-09-15 17:10
Så som Iniesta har presterat denna säsong, så förtjänar han inte löneförhöjning. Det känns som att han hänger efter lite, kan det bero på landslaget som tar kål på honom och varenda spelare? Spanien spelar turneringar nästan varje sommar och kommer alltid långt, vilket gör att våra spelare blir oerhört slitna inför säsongen. Jag hoppas i alla fall att vampyren kommer igång och gör så att vi njuter av hans elegans. Den som jag har blivit mest imponerad av så här långt in på säsongen - är Cesc Fábregas. Han har verkligen höjt sig flera snäpp och blivit otroligt vital när han är på plan. Vi såg igår när han kom in, allt förändrades och han låg bakom Messis mål. Jag och flera har skrivit det flera gånger, Cesc ska få en plats i elvan.
Barcelona FCB_Messi
2013-09-15 17:06
Pogba är mycket mycket bättre än kondogbia kan jag ju säga med en gång . Har följt båda ett tag nu och det är inget snack om saken att pogba är den som sticker ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2013-09-15 17:02
LeoMessi

Nej Iniesta har varit i topp 5 i löneligan länge, han kommer dessutom få en ordentlig löneförhöjning läste €12M/per år.
Barcelona Shanghai
2013-09-15 16:47
Arsenal

Påminner mig om Ronaldinho som gjorde sånt på träningarna och speciellt den Neymar gjorde. :)
Barcelona Arsenal
2013-09-15 16:44
Titta Neymars fint i början, hehe
Barcelona Shanghai
2013-09-15 16:43
Jag tror att vi kommer se mycket av det Neymar visade igår (se länktips). Då det vill säga att han inte vågar fortsätta och dribbla, utan så fort han ser Messi måste han passa till honom. Extremt bittert att han är så rädd. Jag blev även besviken på honom när han var helt fri och kunde döda matchen, men istället så passar han till argentinaren återigen.


Barcelona NoGo™
2013-09-15 16:29
Andresitos nya kontrakt skulle göra han till den andra bäst betalda spelaren i laget efter Leo. Det var Barcastuff som skrev det för några dagar sen.

Annons: