/spanien/barcelona/forum/8715.aspx/spanien/barcelona/forum/8715.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
2013-04-01 21:56
Neymars pappa förhandlar med Santos om att förlänga avtal till 2016
Barcelona Occi
2013-04-01 21:50
Zlatan, en riktig culé. Måste svida för folket i Puertan efter dagens hyllningar till Barca och Messi. De har ju ända sedan Zlatan lämnat oss kallat honom för "Kung Zlatan" och trott att han helt plötsligt är en madridista som hatar barca :D.

Kung Zlatan vet vilka som är bäst i världen ;)
Barcelona Vampíro
2013-04-01 21:03
@Hetfield Om man kollar på hans karriär i Arsenal så var han framtill säsongen 09/10 en playmaker som styrde spelet från djupet. Han skötte den positionen utan problem i ett lag som gillar att föra spelet. Under sina två sista säsonger fick han dock kliva fram i banan som en nr 10 bakom RVP, då gjorde han visserligen mer poäng men han har spelat längre ner i banan under majoriteten av sin karriär. Det gäller både i klubb och landslag. Förväntar mig inte att han ska springa som Alexis men man kan kräva att han visar rätt inställning något han knappast gjort senaste månaderna. Han ser bara loj och ointresserad ut, typ som Zlatan var i Barça. Man ska ställa betydligt högre krav på en spelare som säger sig älska Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-04-01 20:45
Zlatan berömde Messi på presskonferansen: han är bäst i världen . Dom borde döpa om ballon D'or till Messi .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-04-01 20:45
Vampiro Jag tror att det beror på att folk har fel förväntningar av Cesc. Cesc är en poängspelare, inte den som styr upp bollen och gör något med den. Sätt Cesc i en positionen där han får stå får poängen, dvs. gör mål och sätter avgörande passningar, inte att han ska styra upp spelet eller dribbla förbi spelare. Sen angående hans attityd så har Cesc inte heller varit den som springer sönder, så jag kan inte förvänta mig det av honom. Man kan inte jämföra det med Pedro och Sanchez som är två "kämpare". Det är som att säga att Xavi är sämre än Cavani för att Cavani är en bättre huvudspelare. Sen så är det bara en svacka, Cesc har visat under stora perioder att han håller en hög nivå, han har redan gjort en hel del mål för att vara en mittfältare (3:e bästa målskytten i laget). Cule Det är snarare respektlöst. Jag har ingenting emot att någon har självförtroende, men det är stor skillnad på att vara respektlös och att ha bra självförtroende. En snorunge som har knappt spelat A-lagsfotboll går och gestikulerar mot Messi. Om han ska ta en plats i laget så får han sluta tro att hans bajs luktar bättre än någon annan. Arroganta stilen funkar sällan i Barcelona, det har visat sig om och om igen att det inte funkar.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2013-04-01 20:36
Hetfield

''Dessutom så störde jag mig enormt på när han fick hoppa in och började gestikulera mot Messi när han slog en felpassning. ''

Vad är det för fel med det? Killen har cojones tillskillnad från Alexis och Pedro som ''rövslickar'' Messi. :P

Don't get me wrong, det kan vara en fördel det där. :D
Barcelona Vampíro
2013-04-01 20:35
@Hetfield

Man spelade även med den formationen i flera matcher där Fábregas vart totalt under isen. I CdR borta mot Madrid gjorde han visserligen mål men god damn vad han slarvade och tappade boll, sen mot Milan och returen i CdR var han kanske sämst på planen, med samma uppställning du nämnde och det finns många fler matcher. Så för mig beror det inte på vilka som är på planen.

Nu låter det kanske som att Fábregas gjort något illa mot mig och min familj då jag gnäller på honom väldigt ofta. Jag vill gärna att han lyckas i Barcelona, han är ju den förlorade sonen osv. Har dock svårt för spelare som inte kämpar trots att de är i formsvackor.

Han kan lära sig av spelare som Mascherano, Alexis och Pedro, de sliter i 90 min trots att de haft det tungt den här säsongen. Något man inte kan säga om Cesc, en spelare som så gärna ville till Barcelona och en spelare som hävdar att det är klubben i hans hjärta.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2013-04-01 20:34
Hetfield

''Dessutom så störde jag mig enormt på när han fick hoppa in och började gestikulera mot Messi när han slog en felpassning. ''

Vad är det för fel med det? Killen har cojones tillskillnad från Alexis och Pedro som ''rövslickar'' Messi. :P

Don't get me wrong, det kan vara en fördel det där. :D
Barcelona enkos
2013-04-01 20:12
Wolfgang Stark dömer Barca - PSG
Barcelona Hetfield
2013-04-01 20:09
addeh Det är kanske imponerande för hans nivå, men det garanterar inte att han kommer att bli en stjärna. Titta på Bojans rekord i ungdomslaget och hur det blev. Sen så gillar jag inte Deulofeu just för hans attityd. Det går ju rykten om honom att han är en rätt så arrogant typ som hånar sina motståndare och som dessutom spelar väldigt mycket för sig själv. Dessutom så störde jag mig enormt på när han fick hoppa in och började gestikulera mot Messi när han slog en felpassning. Vampiro Poängen är väl att när Cesc var som bäst så spelade Barcelona med Iniesta-Messi-Pedro och där Cesc fick en fri roll. Barcelona ska inte behöva återgå till det eller behöva anpassa, men jag tror att Cesc skulle trivas om han fick en klar roll. Man kan ju ta Xavi som ett exempel, när han fick spela långt ner i banan så blommade han inte ut, det var när han fick flytta fram som man fick se honom ta stora steg framåt.
Barcelona Vampíro
2013-04-01 20:05
@addeh

Syftade mest på de senaste åren men visst finns det undantag. Messi petade både Giuly och Larsson under sin första höst blott 18 år ung och han blev snabbt en given pjäs i Rijlaards lag. Iniesta däremot var långt ifrån given under sina tre första säsonger, det var i samband med Xavis knäskada 05/06 som han verkligen började få chansen och det dröjde några år innan han blommade ut.

Poängen är dock att det vart väldigt svårt för de sk. stjärnorna från La Masia att slå igenom under de senaste åren. Ser hellre att Deulo spelar vidare i Barça B än att kasta in honom i A-truppen för tidigt.
Barcelona enkos
2013-04-01 20:03
För att Barcelona inte ska göra om Milan-misstaget samtidigt som Pedro är avstängd hoppas jag på en mittfältare mer än en anfallare.. -------------------Valdes------------- -Alves-- Pique - Masken---Alba -- ------ --Busken --- Song ------------- --Xavi ------Messi --------Iniesta -----------Villa---------------------- Då Alves och Alba deltar i offensiven skulle jag känna mig mycket mer trygg med Song och Busken framför Pique och Masken när PSG kontrar..
Atlético addeh
2013-04-01 19:26
Vampíro

Sedan finns det också en hel del undantag. Leo Messi & Andrés Iniesta är två sådana som kommit fram på 2000-talet, och de har väl trots allt lyckats ganska bra, inte sant?
Atlético addeh
2013-04-01 19:25
Hetfield

Frågan man då kan ställa sig är följande; var det rätt från början att köpa Cesc för hiskeliga summor om han inte kan användas i en position längre ned i planen? För det var väl det som var tanken med honom från början, att han skall bli en som i framtiden tar över allt mer som mittfältsmotor. Och nej, jag säger inte att han ska och kommer axla Xavis mantel, men snarare agera som en av två mittfältsmotorer framöver.

Man lägger knappast de summorna för en spelare som inte är tänkt att åtminstone i framtiden starta de stora matcherna. Och en position som "tia" finns inte för Cesc i dagens Barcelona.

Angående Deulofeu missar du många väsentliga saker. Gai, dos Santos och Jeffren presterade längre ner i divisionssystemet. Deulo har bevisat att han håller även mot seniorer, både i Segundan och i U21-landslaget.

Jämför man Gerard med andra spelare som däremot lyckats ganska bra så har han dessutom ett ruggigt facit. Tello gjorde vissa bra matcher, men i det stora hela inte så stort väsen av sig i B-laget. Han var långt ifrån ordinarie under sin tid där. Målmässigt gjorde han inte heller särskilt bra ifrån sig, med fyra mål på 23 matcher 2010/11 och fem mål på 16 matcher säsongen därpå. Ta det i kontrast till Deulofeus målnotering 18 baljor på 27 ligamatcher. Och då är Deulo fortfarande året yngre än vad Tello var när han började ta plats i B-laget.

Det var en sak när Gerard briljerade i Juvenil-lagen. Nu har han däremot bevisat att han även kan leverera mot riktigt tuffa lag i seniorfotbollen. Han är inte hypad, han är en talang utöver det vanliga.

Pep #4

Deulo kan spela både till vänster och höger. Själv föredrar jag honom som vänsterytter då han dels kan gå utåt och slå inlägg, men dels vika inåt och gå på avslut. Men som sagt, han gör det lika bra även till höger.
Barcelona Vampíro
2013-04-01 19:11
När det kommer till Deulofeu så har jag aldrig gillat tanken att man ska räkna med att en talang ska slå igenom och bli nyckelspelare, det funkar nästan aldrig. Är de tillräckligt bra så kommer de in i laget oavsett konkurrens. De spelarna som lyckats etablera sig från La Masia de senaste åren har nästan kommit från ingenstans, som t.ex. Sergio, Pedro, Cuenca och Tello. Bortsett från Thiago så har de hypade namnen sällan lyckats, bara att kolla på Bojan, Giovani, Fontas och som tidigare nämnt Gai. Med det sagt så är Deulofeu en sällsynt diamant och jag hoppas man har en genomtänkt plan för honom. Vill inte se honom stanna i utvecklingen, det bästa hade kanske vart ännu ett pr i segundan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep #4
2013-04-01 19:05
Är Deulofeu en vänsterytter eller högerytter? om han kan spela på båda vilken position är han bäst på?
Barcelona Pep #4
2013-04-01 19:05
Är Deulofeu en vänsterytter eller högerytter? om han kan spela på båda vilken position är han bäst på?
Barcelona Vampíro
2013-04-01 18:59
Fábregas började underprestera långt innan Villa kom in i laget igen. El Guaje har egentligen vart "given" sen ligamatchen mot Madrid och då hade redan Fábregas vart usel i flera veckor så det argumentet håller inte. Sen att han inte löper in i straffområdet osv beror nog mer på att han knappt löper överhuvudtaget, när såg man honom vinna tillbaka bollen på mitteplan senast? Hans "roll" har inte ändrats pga Villa då de båda aldrig vart givna i startelvan under en längre tid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-04-01 18:51
Sen angående Deulofeu så är jag inte lika säker på honom som resten verkar vara. Man har sett många "spektakulära" spelare från B-laget misslyckas.

Jeffren, Dos Santos och Gai hade samma rykten, de var väldigt hypade spelare som stod för något extra, men så fort de tog steget så blommade de aldrig ut. Sen så vet jag att Gai kanske inte fick en ordentlig chans och drabbades av skador, poängen är väl att man ska vänta med att hypa upp spelare innan de presterar.
Barcelona Hetfield
2013-04-01 18:49
addeh I höstas så fick Cesc en väldigt fri roll där han fick gå in i straffområdet, han spelade som en anfallare (eller trequartista). När Villa har kommit tillbaks så har Cesc mest fått spela som offensiv mittfältare där han varken får slå avgörande passningar eller gå in i straffområdet, det är därför han inte presterar som han gjorde. Det är ju klart att man inte ska anpassa spelet utefter honom, men man måste även förstå honom.
Atlético addeh
2013-04-01 18:38
Hetfield

Angående vem som skall avlasta Messis målskytte i ett långsiktigt perspektiv är väl Gerard Deulofeu den mest naturliga lösningen på den frågan/problemet, beroende på hur man ser på saken.

Deulo har många egenskaper som såväl Pedro, Alexis och Tello saknar - det naturliga målsinnet och viljan att hela tiden gå mot mål. En spelare som Pedro behövs i en trupp, men Deulofeu har kvalitéer att bli precis hur stor som helst och har, som man brukar säga, det där lilla extra.
Atlético addeh
2013-04-01 18:34
Hetfield

"Ge Cesc en klar roll som han hade under hösten så kommer han att växa."

Fàbregas har haft precis samma roll efter nyårsskiftet som han hade i höstas. Till skillnad från förra säsongen då han under en period hade en mer fri roll, likt Messi, har han nu flyttats ned permanent till mittfältet. Skillnaden mot i höstas är att han då var i form - nu är han varken i form och ser inte ens ut att ha kul på planen.

Jag håller med Gabriel i hans långa inlägg om Cesc från igår. Det är knappast Barcelona som skall hitta en roll åt Cesc - det är spelaren i fråga som måste lära sig att växa in i sin nuvarande roll.

Faktum kvarstår att så länge Xavi fortfarande är aktiv kommer Fàbregas sitta mycket på bänken, framför allt i de allra viktigaste matcherna. Jag är inte ens säker på att Cesc kommer ta en ordinarie tröja när Xavi väl slutar, beroende på hur Thiago presterar och utvecklas fram tills dess.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2013-04-01 18:23
@barcastuff: Roura (assistant): "In principle, Tito will be on the bench, with the rest of the staff. He's the boss, the head coach, he's in charge." YES!!!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sersari
2013-04-01 17:46
Jag har 2 frågor till den som kan besvara dom.

Har funderingar på att se hemma matchen mot PSG, min första fråga är om någon här känner till en pålitlig sajt som ni har använt er av för att köpa matchbiljetter på Camp Nou.

Andra frågan handlar om Sports Internationals paketpris där matchbiljett+1 natt på hotell ingår för 2700:- Är det någon här som har köpt deras paketerbjudande och som rekommenderar dom? Är det värt att satsa på det paketpriset?

Otroligt tacksam för svar.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-01 17:02
När messi är i en svacka så spelar han ändå bättre än vilken spelare som helst i toppform. Så bra är killen. ;)
Barcelona Vampíro
2013-04-01 16:47
Higuain? That's it, I'm out.
Barcelona zigazaga
2013-04-01 16:47
Celta Vigo gav vår Abi varma applåder när han värmde upp senaste matchen, fin gest! :)
Barcelona Pep #4
2013-04-01 16:45
Hetfield

Higuain hade nog löst våra problem på den fronten. Han är kanske den spelaren som liknar etoo mest fast en sämre version bara.
Barcelona Hetfield
2013-04-01 16:41
Jag tycker bara att det är naivt att sätta alla kort på Messi. Varje gång Messi har blivit skadad så har alla fått panik.

Man måste ha någon som kan avlasta Messi. Det är klart att ingen spelare kommer att ersätta Messi, men att ha någon i laget som man vet är en målskytt skulle avlasta både Messi och minska trycket på honom. Om Messi skulle hamna i en svacka, vem ska göra målen? Villa är inte en långsiktig lösning.
Barcelona Sang Blaugrana
2013-04-01 16:36
Och med all rätt. Finns ingen pålitligare målskytt än Messi just nu.
Annons: