/spanien/barcelona/forum/865.aspx/spanien/barcelona/forum/865.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andresito | 94:39
2017-03-30 16:05
@Gabriel:
"Reports that circulated in 2016 suggesting that he had a €10 million release clause". Med andra ord inget officiellt. I samma artikel står det: "Klopp sanctioned an offer of €25million in an effort to secure Dahoud's signature". Vad detta troligtvis innebär är att klausulen endast gällde inhemska klubbar, med andra ord så hade vi fått punga upp mycket mer än 10 miljoner för Dahoud.
Barcelona Xaviesta
2017-03-30 15:52
El Pistolero #9 Inte mig emot alls. Jag tar gärna en och annan trippellös säsong för att istället återuppbygga klubbens värderingar på det sportsliga planet iaf med en återsatsning på La Masia. Helst redan till nästa säsong nu när våra killar har en gyllene chans att avancera upp till Segundan igen. För mig är kärleken och relationen till klubben en livslång symbios, I'm in it for life. Kortsiktiga resultat som inte gynnar klubben alls i längden och bara är till för att stryka dom moderna fansen medhårs samtidigt som man kan visa upp ett bättre bokslut varje år än den förra presidenten intresserar mig inte ett dugg. So bring on the kids if you ask me :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Treyh
2017-03-30 15:29
Även om vi hade fått 100 miljarder för Messi, Neymar och Iniesta så hade det ej varit värt det. Det finns saker som inte går att köpa för pengar.
Barcelona Visca el Barca 17
2017-03-30 14:57
Fan kan inte hitta middagen efter 6-1....
Barcelona Gabriel
2017-03-30 14:50
@El Pistolero #9:


Va? Okej är det någon som kan bekräfta det? Aldrig hört att det är så man betalar utköpsklausuler.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-30 14:40
[QUOTE=Gabriel]Men nu förstår jag inte? Dortmund betalar ju knappast den där summan redan nu, utan i sommar när han anländer? Varför skulle inte vi också kunna göra det isånnafall när den nya transferbudgeten sätts? [/QUOTE] Har för mig att summan betalas nu i o med att det är en utköpsklausul som aktiveras.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-03-30 14:27
@El Pistolero #9:


Men nu förstår jag inte? Dortmund betalar ju knappast den där summan redan nu, utan i sommar när han anländer? Varför skulle inte vi också kunna göra det isånnafall när den nya transferbudgeten sätts?
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-30 14:23
[QUOTE=Gabriel]Gällande Dahoud, "The Germany youth international has signed a contract that will keep him at Signal Iduna Park until June 2022, with reports that circulated in 2016 suggesting that he had a €10 million release clause at Borussia Monchengladbach if purchased this summer." 10M€? Vart är vår ledning? [/QUOTE] Inga pengar, vi förbruka allt. Nya Transferbudgeten sätts i sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-03-30 14:22
Förlåt men man blir ju förbannad när man ser att en sådan talang som Dahoud sticker iväg till Dortmund för ca 10M€. Samtidigt sitter våran ledning med skägget i brevlådan och försöker övertyga hem Thiago igen, en kille de själva skickade bort från laget. Och precis som många säger, våra transferfönster kommer att påverkas av Espai Barça, allt annat vore befängt att tro. Då kan man ju inte låta en sådan juvel slippa undan som Dahoud för det där billiga priset. Seriously, vad håller de på med?

Grattis till Dortmund. Fixa hit deras sportchef och Tuchel säger jag.
Barcelona Kröjjff
2017-03-30 14:15
Den som vill se allas vår Iniesta såld, har för evigt ställt sig själv i forumets skamvrå.
Barcelona El Pistolero #9
2017-03-30 14:10
[QUOTE=Xaviesta ]neymar JR Espai Barca kommer att dra igång nästa säsong och vara tillbyggd och färdigrenoverat ungefär 2021. Ett vanligt byggprojekt överskrider normalt sett budgeten, allt från 1/3 av ursprungssiffran till ännu högre höjder, och att tro att vi kommer hålla det här projektet inom budgeten som är satt för den vore på tok för naivt. Det här blir utan tvekan en dyr soppa. Precis som du skriver är många av önskelistorna här inne ett tecken på att folk fortfarande verkar tro på jultomten. Ju fler cyniker och realister som får kidsen att inse detta, ju bättre: Espai Barca kommer att påverka våra transferwindows framöver och det är lika bra att ställa in sig på detta redan nu så man inte hänger läpp sen. [/QUOTE] Strålande. Nu kan vi äntligen satsa på La Masia igen! Right?... Right? :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-03-30 14:01
Gällande Dahoud,

"The Germany youth international has signed a contract that will keep him at Signal Iduna Park until June 2022, with reports that circulated in 2016 suggesting that he had a €10 million release clause at Borussia Monchengladbach if purchased this summer."

10M€? Vart är vår ledning?
Barcelona Gabriel
2017-03-30 13:57
Om jag får ge min egna profetia kring sommaren och värvningar så tror jag varken att Verratti eller Thiago värvas in, istället lär fokus ligga på att köpa Coutinho och Bellerin som blir huvudmålen till sommaren. Coutinho är en spelare jag älskar och har även sag det här inne ett par gånger, men jag håller med om att hans spelstil inte bör vara prio till mittfältet även om det är en superskön lirare. Bellerin vill jag inte se oss köpa om han så ens vore den sista högerbacken kvar på jordklotet. Ber till Gud att Wenger stannar och vägrar släppa honom.
Barcelona S.Eto'o
2017-03-30 13:55
OFFICELT: Dahoud har skrivit på för Bayern munchen. Kommer spela tre säsonger för farmarklubben Dortmund innan han anländer till Bayern.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2017-03-30 12:54
Visst om man vill sticka ut från cule mängden kan man vilja sälja Iniesta men då måste man fråga sig till vilken nytta. Vi skulle Max få 20 miljoner euro för honom (en skadebenägen snart 34årig går inte för mer). Då förlorar vi vår lagkapten och vår bästa mittfältare för 20 miljoner extra pengar i kassan. Med den uträkningen behöver vi sälja 5(!) stycken Iniesta för att ha råd med 1(!) coutinho/Thigo som är sämre än vår Don. Vi kan till och med sälja Arda och tjäna mer än att sälja Iniesta som är 10ggr bättre än Arda. Tyvärr ser ingen logik i det hela, inte spelmässigt och inte ekonomisk mässigt. Skulle du tex vilja Messi för låt oss säga 2-3 miljarder skulle jag kunna förstå (inte för att jag håller med) varför.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito | 94:39
2017-03-30 12:53
Skojar inte när jag säger detta. De som vill sälja Iniesta borde spärras permanent. För antingen är man ett enormt troll eller så saknar man kärlek till FC Barcelona vilket innebär att man inte har något här att göra. Hade kunnat skriva ett långt inlägg om varför jag tycker det är totalt idiotiskt att skriva att Iniesta bör säljas, men det hade varit ungefär som att berätta att Jorden är rund för folk som tror att den är platt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-03-30 12:29
Sälja Iniesta? Vad är det jag läser? Fy fan, visst okej för att alla är berättigad till sin egna åsikt men den där åsikten får mig att vilja spy i munnen. Hur kan man som en äkta culé över huvud taget ens överväga att sälja våran underbara och speciella Iniesta? Iniesta må inte vara lika jämn i sina prestationer längre, men han är fortfarande en av världens bästa mittfältare och under loppet av en hel säsong så bidrar han med mer än bara teknik, bollbehandling och passningsspel (som numer verkar vara kvaliteer som desperat eftersträvas till mittfältet), utan även med en enorm rutin, erfarenhet och trygghet som inte under några som helst omständigheter bör eller skall underskattas. Bortse från faktumet att Iniesta faktiskt visst fortfarande är en av de bästa mittfältarna i fotbollsvärlden så går det inte att ta en sån här diskussion utan att se bort och utöver de fotbollsmässiga aspekterna kring vad våran underbara San Andres bidrar med. Man måste ta in faktorer som vad Iniestas legacy i klubben är, har varit och kommer att förbli den dagen han lägger skorna på hyllan. För när Iniesta bestämmer sig för att hans dag har kommit för att avsluta sin karriär och knutit sina sista dojor så kommer han tveklöst att gå in i historien som en av världens bästa och mest eleganta mittfältare, inte bara i Barcelonas historieböcker utan även genom tiderna regardless vart man spelat och vilken klubbadress samt nation man tillhört. Och när den dagen kommer och man ska se tillbaka på hans karriär så vill åtminstone jag att namnet Andres Iniesta alltid ska förknippas med och enbart med FC Barcelona. Inte med FC Barcelona och Manchester City, eller PSG eller någon annan klubb. Jag gillar inte moderniseringen av sporten pga flera olika orsaker, allt handlar idag om kommersialisering, Twitter, Instagram, sponsorer, tv-avtal, tuffa hårfrisyrer, coola tatueringar, vem som har den snyggaste flickvännen, att slå transfer rekord, att tjäna den högsta lönen, agenter som blandar sig i, ändringar av arena namn till Qatar, emiratet, Ettihad mm. Det smakar lika illa i munnen som vid en jobbig tandköttsinflammation. Det behövs i denna hysteriska fotbollstid saker som man bara måste hålla fast vid, saker som inte får ses över, saker som är fortfarande är grunden till ens tro och ens hopp om att det trots denna mega kommersiella utveckling så finns det fortfarande värderingar och principer som man inte ens väljer att dutta på. Totti i Roma är det utmärkta svaret för comeback-uppercuten mot denna utveckling, Steven Gerrard var det likaså och nog fasiken ska Andrés Iniesta få vara det även han innan han avslutar karriären. Att vilja sälja Andres Iniesta från Barcelona pga fotbollsmässiga grunder slår sig bara helt fel, delvis eftersom han fortfarande har saker att erbjuda klubben på gräset med sitt spel men också och kanske framför allt eftersom Iniesta givit sig själv rätten att förtjäna att själv få välja när han vill lämna klubben, precis som Puyol och Xavi, och precis som Messi ska få göra när hans dag kommer. Om vi börjar skita i allt vad namnen erbjudit och the legacy som dessa skapat för oss under åren så kan vi enligt min mening lika gärna lägga ner allt. Jag vill inte vara med och leka alls längre isåfall. Det har redan varit med stora konflikter i mitt huvud som jag återvänt och faktiskt beslutat mig för att stanna kvar när det finns så mycket ruttet i fotbollsvärlden, men om dagen någonsin kommer där vi kastar ut legendarer som Iniesta och säljer de som ingenting så tar jag och säger upp alla mina fotbollsabonnemang och byter intresse till golf istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-30 12:28
Xaviesta Precis, själv drar jag bort plåstret snabbt och tar smärtan direkt. Vi ska värva veratt/coutinho/thiago Ge nya löner till Neymar/Messi/Suarez/rakitic Starta bygget Vart ska vi få pengarna ifrån? Även ifall Qatar kliver in i igen så kommer det knappt räcka till renoveringen. Gränsen till konkurs kommer vara hårfin....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2017-03-30 12:27
För övrigt är Iniesta för mig lika helig som Messi och betydelsen för klubben rent abstrakt sett är på samma nivå. Dessa killar är våra Maldini/Totti/Zanetti. Jag tror heller inte att Iniestas karriär kommer att vara lika länge som tex Xavis. Inte heller har jag fått intrycket av att han är sugen på nya utmaningar och äventyr längre upp i åldern och såvida han inte själv ber om det rakt ut så är det fullständigt i-d-i-o-t-i-s-k-t att ens skriva inlägg som "vi borde sälja Iniesta". Helt befängt och inte ens värt att bemöta konstruktivt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2017-03-30 12:25
Iniesta är en spelare som man ger en blank lapp där han själv får skriva i sin lön och hur många år. Skulle han mot förmodan vilja ha en ny utmaning och testa något annat så är han en spelare som man släpper gratis efter allt han har gjort för våran klubb, sina tränare, lagkamrater, oss fans och fotbollsälskare världen över. Men att sälja honom bara för att göra oss av med honom finns inte på kartan. Vi har redan sålt en stor del av vår själ, vi behöver inte spotta våra legendarer i ansiktet också.
Barcelona Xaviesta
2017-03-30 12:22
neymar JR Espai Barca kommer att dra igång nästa säsong och vara tillbyggd och färdigrenoverat ungefär 2021. Ett vanligt byggprojekt överskrider normalt sett budgeten, allt från 1/3 av ursprungssiffran till ännu högre höjder, och att tro att vi kommer hålla det här projektet inom budgeten som är satt för den vore på tok för naivt. Det här blir utan tvekan en dyr soppa. Precis som du skriver är många av önskelistorna här inne ett tecken på att folk fortfarande verkar tro på jultomten. Ju fler cyniker och realister som får kidsen att inse detta, ju bättre: Espai Barca kommer att påverka våra transferwindows framöver och det är lika bra att ställa in sig på detta redan nu så man inte hänger läpp sen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-03-30 11:14
Bosketts

För mig är Iniesta utan tvekan vår bästa mittfältare fortfarande. Innan sin skada så var han fantastisk och man märkte verkligen hur mycket vårt spel led utan honom. Nu är han tillbaka och det är bara en tidsfråga innan han är tillbaka som untouchable på toppen igen. inte en chans i världen att jag vill släppa honom.
Barcelona Bosketts
2017-03-30 11:02
Helt otroligt att vissa härinne vill sälja Iniesta. Samma Iniesta som, förutom att vara en av klubbens största legendarer genom tiderna, fortfarande är en av världens absolut bästa mittfältare när han är i form. Detta i en tid då La Masia bortprioriteras och fansen tvingas bevittna klubbens kultur blekna bort i förmån för Qatar-spons och värvningar av anonyma portugiser från Valencia.

Nej, vi säljer av Pique, Iniesta, Messi och köper tillbaka Song för en miljard tycker jag!
Barcelona Katalano
2017-03-30 10:54
Angående Messi. Om man sätter hans ord i kontext och ser hur "allvarligt" det är så blir det ganska löjligt. Tänk er engelskans "son of a b....." och svenskans "h..unge" som har precis samma innebörd som det Messi slängt ur sig. Det är väldigt vanliga uttryck som jag är övertygad om att man hör i var och varannan match i England, spelarna emellan och om domarna. Det är inget ovanligt uttryck.

Att han får 4 matcher för det när domarna inte ens hört något är helt sjukt. En våldsam tackling som riskerar andras fotbollskarriär ger enstaka matcher, men en irriterad kommentar som ingen hört ger en längre avstängning. Kom igen nu....
Barcelona Soko
2017-03-30 10:46
Messi: "Inte riktat mot domaren"

Timmarna efter att Leo Messi fått en
fyra matcher lång avstängning för att
ha förolämpat domaren i matchen mot
Chile förlorade laget med 2-0 mot
Bolivia. Nu har Messi skrivit ett brev
till Fifa där han hävdar sin oskuld.

"Mina ord riktades aldrig mot domaren,
jag sa dem rakt ut i luften", skriver
han i brevet som avlutas med att han
menar att ingen har tagit skada och att
avstängingen därför borde hävas.

Argentina har halkat ner till en play
off-plats. Med fyra omgångar kvar av
kvalet har man bara två poäng ner till
Ecuador som man möter i sista omgången.

Jag är övertygat om att Messis straff kommer att upphävas även om man aldrig kan lita på korrupta Fifa. Man kan bara inte använda sig av video för att bevisa det verbala speciellt när i gen av domarna hört något och inte heller rapporterat.
Barcelona Soko
2017-03-30 10:34
Man brukar också säga att det är bäst att sluta medan man är på topp. Och ett annat exempel är Iniesta. När han var 27 var det helt otänkbart att han skulle säljas och var och en Barca fan ville att han skulle avsluta sin karriär hos oss. Men nu när han är 32 hör man röster att han ska säljas och att han inte räcker till. Ska man då sälja honom eller låta honom spela tills han själv vill även om han inte garanteras startplats längre ? Så var det ungefär med Xavi att han petades sista åren.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-03-30 10:12
Messi ska lämna gratis, om det nu blir Argentina, Dubai eller USA är skitsamma. Han kommer inte att spela för någon annan europeisk toppklubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Felix-Forca Barca!
2017-03-30 09:56
Soko

För mig går vissa saker före pengar, oavsett. Messi är ett exempel. Med tankenpå vad han har gjort för klubben anser jag att det om något är ett fall där han själv bestämmer fill 100% hur länge han vill stanna, inte transferrekord kommer få mig inalla fall att tänka om kring de.
Barcelona Soko
2017-03-30 09:52
Thierry Henry

Hur gigantisk löneppost sitter Iniesta på ? Med tanke på att han är egen produkt och Barca aldrig behövt betala en miljard för honom så är hans lön hur mycket än den var ganska låg med tanke på hur mycket han gav tillbaka till klubben.
Barcelona Soko
2017-03-30 09:48
Visst är det otänkbart utan Messi i Barcelona men killen fyller 30 snart och om några år blir vi tvungna att börja vänja oss utan honom. Det kommer att bli stor sorg för fotbollen den dagen han lägger skorna på hyllan. Så förr eller senare blir det inte längre Messi i Barcelona. Och jag vet att många vill att världens genomtidernas bäste ska avsluta karriären hos oss. Men om vi skulle få 4 miljarder för honom och Neymar och för dessa pengarna göra om laget, köpa 5-6 stora namn, hur skulle ni ställa er till det ?
Annons: