/spanien/barcelona/forum/8595.aspx/spanien/barcelona/forum/8595.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Hetfield
2013-04-26 21:34
Jag ska förklara varför Sanchez inte är min favorit. Han filmar ständigt, bidrar lite och han kan inte ens göra ett mål om ens en naken Rihanna stod bakom målet. Men låt oss lägga det åt sidan och se på de spelmässiga problem. Vilka matcher har Sanchez presterat som mest? Jo, i matcher med stora ytor och när han har fått spela centralt (som t.ex: i matcher där Messi har varit skadad). Hur länge ska man vänta? Det har gått två år och inget har blivit bättre med Sanchez. Om Sanchez var ett "fynd" som kostade en liten summa så hade jag accepterat honom som truppspelare, men en spelare som kostade över 30 miljoner är en stjärna. Det är vad folk glömmer. HANS PRIS. Det är ingen ungdomsspelare eller ett fynd som man hittade i en liten klubb, han köptes som en stjärna. Säg inte att Sanchez behöver tid, om han inte hanterar att spela på en kant, kommer mer tid att göra saken bättre? Han kommer aldrig att få spela centralt eller att få sådana ytor när Messi spelar. Lägg till att konkurrensen med Tello som börjar bli en bra spelare, Neymar i laget och att Pedro är given i startelvan, vill man ha en sådan spelare på bänken?
Barcelona [ Xaviesta ]
2013-04-26 21:28
Jonas - tots units fem força Att vinna CL när man heter FC Barcelona har för tillfället ingenting med Alexis startplats att göra. Varför är det så många som är emot killen? Tittar ni på matcherna egentligen? Det klagas hejvilt på stillastående spel och ingen som tar löpningar (väldigt populära uttryck vid kritik) och sedan har vi denna fenomenala fotbollsspelare som löper och löper och river upp ytor åt sina medspelare, men då ska han bänkas eller säljas istället. Hur tänker man då? Det finns inte många i truppen som har hans teknik eller spelstil. Eller hans speed pch lekfullhet med bollen. Han har inte använts rätt helt enkelt. Många ggr får han inte bollen heller när han tagit en klockren löpning eftersom vårt mitthav hellre söker Messi. Många av sakerna ni anser honom vara impotent i, tex att göra sin gubbe (ännu ett populärt uttryck bland alla experter här inne) beror på direktiven han får av tränarna. När ALLA kantspelare är "ur form" samtidigt säger det väl sig självt att problemet inte är Alexis Sanchez utan istället andra detaljer i vårt spel som inte stämt. Yes, jag är medveten om att Tello är en av våra yttrar och att han har gjort det bra. Men killen är vår egen och har inte behövt anpassa sig likt Villa och Alexis. Yes, jag vet att Pedro också är en av våra egna canteranos, men hur förklarar man hans landslagsform under Del Bosque? Nej, Barca som enhet har inte klickat i år. Tillräckligt för att vinna inhemskt, men mot större lag har alla krackeleringar i muren synts allt för väl. Alexis Sanchez ska ingenstans och han är fortfarande en av dom bästa spelarna vi har i truppen. Jag tror att det är "inne" att klanka ner på honom. Så många målchanser som han har missat under säsongens gång gör att man svär för sig själv i soffan och när det snart ska säsong-summeras hänger man gärna honom först. Det är "inne" att göra narr av Pique och ange Shakira som orsaken till att han helt plötsligt har tappat alla sina förmågor som fotbollsspelare. Att fet har med kalabaliken och skadorna i vårt försvar de senaste säsongerna har självklart inget med saken att göra.. Sluta hänga ut våra spelare titt som tätt. Ska någon bort ska det vara av acceptabla skäl, tex Villa pga ålder osv. Stå bakom ditt lag i vått och torrt. Stötta dina spelare. Och till er som vill köra FM med Barcelona och listar drömelvor och önskespelare och lever för Silly Season: ni håller tyvärr på fel lag. Så spännande kan det aldrig bli här, och tacka Gud för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-04-26 21:27
Otippat att "Gio Style" rider in med sin vita häst och schasar bort alla drakar som ens vågar kritisera Sanchez. Hehe. Skit är skit. Spring 2 km mer än någon eller 10 km, presterar man varken spelmässigt eller poängmässigt så är man bara en börda för laget. Snälla, sätt inte Pedro i samma mening som Sanchez. Pedro har vunnit två CL titlar med laget och han har inte kostat något för Barcelona. Till skillnad från Sanchez så fick han kämpa om en plats för laget, inte att han köptes och kom in direkt i laget som en stjärna. Jag vet att du är en chilenare och verkar tycka att Sanchez går runt i skogen och att alla fåglar landar på hans axlar, men han har varit en stor flopp, både spelmässigt och poängmässigt.
Barcelona Gio Style
2013-04-26 21:22
Hetfield

Komigen nu, du vet bättre än så själv. Alexis har onekligen levererat alldeles för lite mål, men han levererar ju mer än att han bara "krigar". Du måste ju veta detta själv innerst inne med, hans spel utan boll är mer än "springa ihjäl sig". Han löper absolut mest och smartast i vårt anfall. Utan hans löpningar (eller Pedros) så skulle vårt spel hacka betydligt mer än vad den redan gör.

Ja, Cesc har ju levererat poäng. Men jag uppskattar mer viktiga löpning som ger Messi 5 meter att gå på för att sätta 2-2 i en superviktig match än att Cesc levererar 2 mål i en 5-0 vinst eller 2 assist i en match som vi absolut ska vinna utan problem. Om han suger fullständigt i en superviktig match så bryr jag mig 0 om hans poängskörd i oviktiga matcher.

Du tar bara med La Liga statistik, nåväl.
Vill du stirra dig blind på statistik så kan vi säga så här.
CL
Cesc 439 minuter, 5 starter. 1 mål 0 assist
Alexis 485 minuter, 5 starter, 1 mål 2 assist.
Pedro 769 minuter, 9 starter, 1 mål 1 assist.
Villa 395, 4 starter 1 mål 1 assist.

Av våra offensiva spelare (utöver Messi) så har Alexis levererat bäst i CL.
Statistik är inget jag bryr mig speciellt mkt om, jag ser t.ex. mkt hellre Alexis från start än Cesc om han bidrar mer till vårt spel. Cesc kan jag gärna slänga in.

Vi har ju alla olika smaker, men för mig är 4 poäng mot Mallorca oviktiga om du viker ner dig totalt i stormatcherna samtidigt som du bidrar med 0 spelmässigt.

Nu blev det värsta sågningen av Cesc, men försöker bara få dig att förstå att det där är olika från individ till individ och lika självklar som din förklaring till varför du tycker att Cesc levererat betydligt bättre, lika självklar är min förklaring till varför Alexis är för mig en mindre flopp. Sen var Cesc bra mkt dyrare också...

Något som jag däremot är helt oförstående till är varför Pedro kommer undan så grovt? För att han är från den egna skolan? Det är i mitt tycke oviktigt, ni vill väl att alla spelare ska bedömas lika? Varför skulle det vara mer okej för Pedro att, trots betydligt mer speltid än Alexis, Villa och Tello, prestera på en sån låg nivå match efter match jämfört med övriga spelare?

Han tjänar ju inte direkt mindre än Alexis av informationen jag lyckas googla fram...

Och snälla, bespara mig dina gissningar om min nationalitet. Ja, jag är chilenare och det vet du säkert redan om =) Men jag har här ovanför i varje fall förklarat varför jag tycker att det är fel att totalsåga Alexis när Cesc, IMHO, inte presterat speciellt mkt bättre nu. Dock ej att förglömma att han var väldigt vass i början av den här säsongen, det vill jag inte ta ifrån honom.

Jag vet inte heller om du missat det, men en av dem spelarna som fått mest kritik den här säsongen är Alexis. Både av oss här inne och av media.

Varför kommer Pedro undan så lindrigt...
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-04-26 21:21
I returen hade jag velat se Villa och Tello från start, just för att de båda spelar med riktning mot mål varje gpng de har bollen. Villa som "falsk högerytter" men som rör sig mycket i straffområdet och hjälper Messi i det området, tar fokus från Bayerns mittbackar, tar de viktiga djupledslöpningarna och är en duglig huvudspelare vilket betyder att det åtminstonde är värt ett försök då och då med inlägg när vi väl tar oss till de situationerna.

Tello har varit riktigt bra den här säsongen, han förtjänar faktiskt helt enkelt chansen i en match av den här vikten. Han kan ta sig förbi spelare, och det kommer vara en fördel för oss även om han får möta världens bästa högerback Philip Lahm. Han tar sig till avslut och gör mål på chanserna, han vänder inte tillbaka spelet varje gång och gör att vi inte kommer någonstans.

Valdés;
Alves, Puyol, Abidal, Alba;
Thiago, Sergio, Iniesta;
Villa, Messi, Tello

Min drömelva i returen om vi har grymt flyt med skadade spelare. Och ja, jag petar Xavi. I den här matchen är det all in, jag tror Thiago kan passa i den här typen av match. Han kan göra det lilla extra. "Lugnet" på mitten får Sergio stå för, så kan Thiago och Iniesta få fria tyglar framåt. Få tryck på Bayerns mittfält och backlinje, tryck ner dem mot deras egna mål och var redo på att vinna boll högt. Får de en kontring så är det inte mycket att göra än att be för att Abi eller Puyi fixar det. Jag tror på Remuntada, enligt mig fullt möjligt med tanke på vad vi är kapabla till.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-04-26 21:18
"Vad har du rökt och var kan jag få tag på det?"

Kom igen, lägg ner det där tugget. Det leder ingenstans och Shanghai får utstå mycket såna där kommentarer nu.
Barcelona Capitan Puyol - El Corazón
2013-04-26 21:17
Varför ska man alltid börja med personliga påhopp så fort någon har en åsikt? Shanghai kanske tycker att Mascherano eller Valdes har presterat bra under denna säsong. Lär er att respektera varandras åsikter och istället försöka skapa en diskussion med ARGUMENT utan personliga påhopp. Man börjar att undra vart admin håller hus? De är här för att förhindra dessa saker med åtminstone en varning på forumet. EDIT: Nu refererar jag inte endast till de som nyligen har kommenterat, utan i synnerhet till alla som skriver här att man hädanefter ska tänka på vad som står i den lilla rutan innan man trycker på skicka.
Barcelona AndreD
2013-04-26 21:11
Shanghai - SHOOT ME $12

Mascherano har varit sämst i laget och förtjänar en nolla på en skala 1-5. Vad har du rökt och var kan jag få tag på det?
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-04-26 21:10
hehe, Gai av alla gör 1-0 för Racing. Åter igen ett mindre bra agerande av Masip.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-04-26 21:07
Av ren nyfikenhet undrar jag om det finns någon mer culé här från Umeå?
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-04-26 21:01
Stream till Barca B, usel upplösning men det hackar iaf inte och det var det enda jag hittade.
Barcelona elbraco - CP5
2013-04-26 21:00
Tello är ju dock lite av en one trick pony och gör mål för att han kan runda Osasunas ytterbackar gång på gång. Mot valfritt topplag eller lag med låg backlinje hade han raderats relativt enkelt. Sanchez däremot har andra kvalitéer att ta till, vilket han ha visat mot exempelvis Real Madrid m.m. Dessutom är han ung och har mycket att anpassa sig till. Alexis har dessutom ett betydligt bättre spelsinne än vad överstegsfintarn Neymar har. Honom kan man sätta skygglappar på och ingen skillnad hade märkts...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
2013-04-26 21:00
@zick9:


Jag håller faktiskt med Shanghai här i alla betygen tror jag. Alba har varit riktigt bra, men han har varit sämre än både Iniesta och Messi.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-04-26 20:54
Hetfield Instämmer, det känns som om kraven på en Barca forward har sänkts en hel del när det räcker med bra löpningar och mycket jobb. Sanchez är i nuläget ingen startspelare som man vinner CL med tyvärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-04-26 20:46
Tello: 18 matcher 7 mål 4 assist Sanchez : 24 matcher 4 mål 8 assist Cesc: 27 matcher 10 mål 10 assist Villa: 23 matcher 8 mål 4 assist Rätt så tråkigt att en spelare som alltid prestera alltid får sitta på läktaren eller sitta på bänken, medan en 30 miljoners värvning får chans efter chans. Nej, just det. Sanchez springer ju väldigt mycket, det är därför han ska spela, sen spelar det ingen roll att han missar och är medioker.
Barcelona Hetfield
2013-04-26 20:44
Cule Neymar kommer att floppa? Vad har Sanchez gjort då? Fjärtat regnbågar? Jag har svårt att se att Neymar kommer att misslyckas lika mycket. Jag lär väl kritisera Sanchez tills den dagen han börjar prestera. Han är varken bra spelmässigt eller poängmässigt, en överhypad dribblegubbe. Cruyff har väl rätt i många saker, men att han ska vara källan till logik och smarta uttalanden är väl inte hans grej alltid. Men en bra tränare.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2013-04-26 20:31
Hetfield ''Barcelona ska vara glada över att ha Alexis'' - Cruyff Just sayin', Alexis ska vara kvar. Han är ung och utvecklas sedan att hans avslut är skit är en annan femma. Börjar bli irriterande att du alltid ska nämna Alexis angående transfers. :P (Är inte chilenare) Neymar kommer floppa. Typ som Chyg. ;)
Barcelona Hetfield
2013-04-26 20:27
När de säger sex nya spelare så räknar de väl med att tre ungdomsspelare kommer att flyttas upp. Resten är ju Neymar, en mittback och eventuellt en målvakt. Jag tycker att årets upplaga av Barcelona är långt ifrån toppnivån. Jag säger inte att man ska köpa sig ut ur varje problem, men kan inte blunda för att spelare som Sanchez och Villa inte bidrar med något nämnvärt. En spelare som Hummels och Neymar kan vara de bitarna som behövs, även en bra målvakt i Ter Stegen.
Barcelona Barca o Mort!
2013-04-26 20:26
Mojito Tack ska du ha! Gio Style Jo nu snackade jag inte om den biten, där håller jag lite med. Men att köpa nya spelaren för dyra pengar är inget fel tycker jag. Även om det är oljepengar t om.
Barcelona Gio Style
2013-04-26 20:24
Självklart har alla storlag pengar, och man ska absolut värva för att förstärka.

Men att skeppa iväg 7 spelare från a-laget och ta in 4-5 som ska direkt in i startelvan påminner mig väldigt mycket om ett smutsigt lag klätt i vitt som vi förr i tiden hånade av just den anledningen.

Har man pengar och behöver förstärka så ska man göra det. En mittback och möjligtvis en anfallare. Vi behöver inte skeppa iväg 7 spelare, vem fan kommer att vilja spela för oss då? Visst, vi må vara "världens" bästa lag men om enbart 4 gamla trotjänare kan känna sig säkra i klubben trots alla våra framgångar så lär ingen vilja komma hit pga pressen, vem vill bli behandlad som skit?

Som sagt, vi är bättre än så. Är väldigt glad över att inte vi fans sköter om vår kära klubb =)
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-04-26 20:23
Gai har spelat 18 matcher för racing denna säsongen, men bara 5 från start.
Han har mäktat med 2 mål, men inte så mycket mer.

Iago Falque blev utlånad från Tottenham till Almeria i januari. Almeria spelar också precis som Barca B i segundan.
Han har gjort 9 matcher, 8 från start och lyckats göra 1 mål.

Spelmässigt har jag ingen aning om hur de presterat, men Yago verkar ha bidragit med mer till 5:e placerade Almeria än gai gjort för bottenlaget från Santander.
Barcelona Barca o Mort!
2013-04-26 20:14
Mojito Jasså det är där han spelar nuförtidenm undrade hur det gick för honom. Vet du om han fått spelat något mer för Israel? Minns att han fick spela några ynka minuter medan han var i vårt b-lag. Du råkar inte veta vart Iago Falque befinner sig idag också? EDIT: Jävla mycket ordet "köpelag" har kommit upp här idag. Vakna upp, alla lag som har pengar i dagens fotboll köper dyra spelaren. Varför skulle de inte?
Barcelona Gio Style
2013-04-26 20:11
Andres- Såg din feta lista tidigare, är det små justeringar enligt dig? Ett helt nykomponerat mittlås? 2 nya startanfallare till vårt 3-manna anfall? För jag förstår inte hur du resonerar om du vill värva en anfallare utöver Kun för ca 25 miljoner euro som ska bli bänkad av Pedro som förövrigt spelat 400 minuter mer i ligan och 300 minuter mer i CL än Alexis och har trots det plockat in mindre poäng (båda underkända). Är det små justeringar? Vaddå så du menar att man inte är köpelag om man ersätter dem inköpta spelare? De är ju endå bara inköpta. Med den logiken är Man city och dem lagen allt annat än köpelag. De köper ju in en massa nya och byter dem efter nån säsong, men äsch det var ju inköpta spelare trots allt. Köpelag är ett lag med en stor spelaromsättning, vilket är precis det många här önskar att vi har trots CL-semi och ligaguld. Ska vi gå och sälja 7 spelare från a-truppen varav 4 st spelare som är i startelvan eller knackar på dörren till startelvan efter att "enbart" ha nått CL-semi och vunnit ligan? Och köpa in ett helt nytt mittlås (vaddå behålla stomme?) och 2 nya anfallare till vårt 3-mannaanfall? Finns det något lag i historien som har gjort något så idiotiskt förr? Knappast va? Vad beror det på? På att det är en idiotisk sak att göra! Det enda vi verkligen behöver är en mittback, sen har vi egentligen det rätta materialet. Vi behöver bara utnyttja våra resurser på rätt sätt. En anfallare kan jag välkomna, en ung sådan som klubben har en långsiktlig plan för. Men där räcker det. Sen bara för att en spelare har blivit köpt så behöver man inte sälja när det går knackigt. Det blir bara en massa utgifter med nya sign on bonusar, agentbonusar till nyförvärven samt antagligen högre löner. Att man har blivit köpt till klubben är ingen anledning till att bli såld, vet inte vart den logiken kommer ifrån. Missförstå mig inte, jag är för förstärkningar, men någon jävla måtta får det vara. Vi är inte i kris bara för att vi har ett mellanår, det hade vi ju även under Guardiola-eran. Edit. Angående att vi inte byter lag säsong efter säsong, ne det gjorde vi inte dem två senaste säsongerna, men säsongerna innan det hade vi rätt stor spelaromsättning. Laget är knappast för gammalt för att behöva ersättas överallt. Enbart Puyol och Villa är pjäserna som börjar bli till åren, som behöver ersättas med klasspelare då dessa har varit viktiga för startelvan under sin tid i klubben. http://www.transfermarkt.co.uk/en/fc-barcelona/transfers-alle/verein_131.html Se efter själv, om dina önskemål går igenom har vi över 30 spelarförändringar i a-laget senaste 5 åren. Det är inte okej och inte heller nödvändigt.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-04-26 20:09
Hittade stream till slut.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-04-26 20:06

Klockan 9 ikväll gästar Barca B el Sardinero för match mot Racing.

Startelvan:
Masip
Balliu, Lombán, S. Gomez, Planas
S. Roberto, Ilie, Espinosa
Deulofeu, Dongou, Rafinha

Luis Alberto får börja på bänken tillsammans med bland andra Araujo.

I hemmalaget startar förre Barcatalangen Gai Assulin på mittfältet.

Tyvärr verkar stream endast finnas på bettingsidorna.
Barcelona nr10messi
2013-04-26 19:46
Jisses killen gjorde en egen bedömning, alla ser inte fotboll på samma sätt. Och ska det börjas gnälla direkt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-04-26 19:45
Iniesta: “This is not the end”
“We have 90 minutes and we have to give it our all. I can’t promise you that we’ll score five goals, but we have to play as if the match was a matter of life and death, like a final.”
Barcelona Andreas-
2013-04-26 19:33
Gio Style: "Tror du en trupp mår bra av att byta ut halva laget efter varje säsong?" Det här svaret är inte bara riktat till dig, men då du skrev så ville jag passa på att förmedla det här. Har Barcelona bytt ut halva laget tidigare säsonger? Nej. Har 80 % av Barcelona haft det som förhoppning? Nej. Vi ska inte byta ut laget, vi ska göra små justeringar. Ta bort lite äldre spelare eller som underpresterat. Spelare som dessutom inte har den ljusaste framtid. Det är också inga direkta fanbärare i klubben. Är vi nya City för att vi gör förändringar? Nix. Hade vi varit nya City så hade Xavi, Puyol, Cesc osv fått flytta på sig. Det är verkligen inte dem dom ska bort. Folk som skriker köplag o målar fan på väggen för att vi ska ersätta nyförvärv från tidigare säsonger, som inte har klubbens rötter i sig, med andra nyförvärv får ta o kamma till sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2013-04-26 19:17
Förstår inte varför så många här inne går lös för att vissa vill se förändringar. Inte så att vi säljer av ryggraden o klubben. Det är inte Puyol, Messi, Busquets, Iniesta, Xavi osv vi ska sälja. Det är Adriano, Mascherano, Villa, Alexis osv. Så långt ifrån ryggraden man kan komma. Vi ersätter några inköpta spelare med andra. Vart i helvete ser ni dilemmat i det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2013-04-26 19:07
zick9

Sedan tycker jag att Valdés gör en bra säsong för att han har räddat oss stundtals gånger och verkligen bevisat att han är en fantastisk målvakt.

Mascherano har gjort en klart betydligt bättre säsong en katalanen. Lägg därtill att det är inte hans originella position.

Alves vi inte så bra ifjol om du nu såg förra säsongen, så var han så kass att flera ville få bort honom från klubben, men i år har han förbättrat sig enormt.

Xavi har varit skadad en hel del så, det var inte så konstigt att jag gav honom ett lågt betyg.
Annons: