/spanien/barcelona/forum/8502.aspx/spanien/barcelona/forum/8502.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2013-05-22 13:02
Det där med lönen Barça är lite underligt. Deluofeu nobbade tex ett bud från Dortmund innan han förlängde sitt kontrakt med Barcelona. De erbjöd rätt så mycket mer i lön än vad han nu får av Barca. Egna spelare från canteran erbjuds inga fantasilöner åtminstone.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-05-22 12:30
@addeh:


För mig är det mer provocerande att Real har en VIT tröja...
Barcelona Barca o Mort!
2013-05-22 12:25
Älskar verkligen katalanska bortastället, måste nog passa på att köpa det. Tror inte det blir så många sådana.
Barcelona elbraco - CP5
2013-05-22 12:21
ÄNTLIGEN så har vi fått snygga tröjor, både borta och hemmaställ!
SoN_Un
2013-05-22 12:19
en anfallare jag är ganska sugen på, o som jag tror skulle ersätta villa alldeles utmärkt o ännu bättre. tänk er alexandre pato. hans bästa dagar ostoppbar. dessutom tror jag inte på att han skulle banga på rotera i barca. vad kan han kosta 20 mille och nhan är 89a. hellre 20 mille på pato än 22 på song om ni frågar mig=)

visca!
Jeffson
2013-05-22 11:53
Neymar får mej att känna mej som ett barn dagen innan julafton. Har blivit lite småkär i killen tror jag haha. För min del får han gärna ha en jättehög lön. Priset vi får betala annars är att få se honom dominera världsfotbollen i över ett decenium någon annanstans och förbittra oss över att vi hade chansen men aldrig tog den. Tex real madrid.

Sen det här med fotbollsspelarnas höga löner rent generellt tycker jag inte är så sjukt egentligen, det är inte så att jag är en högersnubbe snarare tvärtom, men jämför man med skådespelare, andra idrottare, företagare osv som tjänar pengar på den nivån så är det ändå fotbollsspelare som Neymar, Messi, Ronaldo osv som faktiskt håller ungdomar borta från gatan och kriminalitet genom att hålla deras drömmar vid liv. På så sätt tycker jag faktiskt att just fotbollsspelare (och basketstjärnor och kampsportare) förtjänar sina höga löner för dom håller drömmar vid liv. Fråga Julia Roberts eller Tiger Woods eller valfri oligark hur många ungdomar dom indirekt har räddat från misär ;)
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-05-22 11:39
addeh och el Flaco/

Håller med om Neymars lön, den kommer att bli saftig.

Problemmet är väl att Barça inte har något val om man verkligen vill ha honom då han redan i Santos tjänar extremt mycket pengar (sägs ligga runt en 70-80 miljoner kr per år (uppgifterna varierar dock lite)).

Lägg till att man inte bara betalar för fotbollsspelaren Neymar utan även för hans kommersiella värde så hamnar nog lönen där.

Rätt eller fel kan man så klart diskutera men jag tror (tyvärr) att detta är verkligeheten.
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-22 11:37
Fabregas gick ändå ned i lön och betalade själv en del av övergångssumman. Tycker hans lön är skälig, när man ändå värvade honom får man "stå sitt kasst"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-22 11:35
addeh/

Förutom att jag inte tycker om när en president värvar en spelare, likt en prestigevärvning, så skruvar jag även på mig när man läser att det är en kommitté som ska rösta igenom om man ska släppa Neymar. En kommitté? Really?

Gillar inte när man måste förhandla med olika parter som i det här fallet med Santos och två ytterligare delägare, Och som om det inte var komplicerat nog ska även spelarens farsa få sin del av kakan. Sägs att Rosell redan har betalat 10 miljoner euro till honom.

Får huvudvärk av alla skriverier kring Neymar. Jag lär vara ganska negatiffa om man värvar honom. :P
Atlético addeh
2013-05-22 11:34
Hetfield

Skriver under på det där. Mest absurt är väl att Fàbregas har en sådan skyhög lön. Jag menar, det var väl knappast förvånansvärt att Cesc inte skulle ta någon startplats under sina första år i klubben. Om han nu kommer göra det någon gång, ens. Fast lyckas han skrämma i väg Thiago ökar ju chanserna markant, vilket också är helt bisarrt.
Barcelona Hetfield
2013-05-22 11:28
Neymar tjänar ju ungefär lika mycket i Brasilien, så det är väl inte så konstigt att han ska tjäna ungefär lika mycket i Barcelona.

Sen så är det helt bisarrt att spelare kan tjäna sådana summor vid den åldern. Barcelona måste vara världens sämsta lag när det kommer till löner, det är nästan så att man ger varje spelare en check och säger "skriv den lönen du vill ha." Barcelonas lönebudget är ju helt löjlig, för många legoknektar i laget.
Atlético addeh
2013-05-22 11:26
el Flaco

Ett kontrakt där lönen under första året var "normal" men efter ett visst antal spelade matcher av produktivitet skulle kunna höjas hade känts mer rimligt. Risken är ju, precis som du säger, att det blir lite samma effekt som när en viss Zlatan Ibrahimovic stegade in i Barças omklädningsrum och trodde folk skulle kyssa hans fötter.

Men jag hoppas, och tror också någonstans, att Neymar har en mer ödmjuk attityd. Det faktum att han varje gång tillfälle ges hyllar Messi till skyarna och hävdar att argentinaren är nummer ett måste väl betyda någonting.

Angående pressen så tror jag att Neymar är den typen som gillar press, som gillar när kraven är höga. Jag tror jag spelar bättre då. Nu har han visserligen inte spelat på Camp Nou, vilket är ett enormt steg där prövningarna tas till nya nivåer, men min magkänsla är att han kommer göra bättre ifrån sig än vad många andra anfallare gjort de senaste åren.
Atlético addeh
2013-05-22 11:22
Apropå det nya bortastället. Att man från Madrid-håll ser det som provocerande är bara löjligt. Athletic hade sina gröna bortatröjor ifjol vilket som jag ser det snarare är en hyllning till Baskien och något att bära med stolthet än någonting tvärtemot.

Jag hoppas Barça spelar med bortastället på Santiago Bernabéu kommande säsong.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-22 11:21
addeh/

Ska bli intressant att se vad reaktionerna blir i omklädningsrummet när Neymar kommer dit med en skyhög lön utan att ha bevisat något i Europa. Det finns risk att det kan bli lite spänt och grinig när någon utifrån får den megalönen direkt.

Sedan får vi se om Neymar klarar av att stå emot den enorma pressen som det innebär att spela på Camp Nou. Om han inte presterar från första början kommer publiken säkerligen att uttrycka sitt missnöje. Och vi har fått uppleva hur de buropen kan knäcka de flesta som inte är mentalt starka. Cecs och Alexis, som kostade oerhört mycket, har fått befara det. Sen med tanke på Neymars astronomiska prislapp kommer han inte få mycket tid att acklimatisera sig.
Atlético addeh
2013-05-22 11:15
el Flaco

Det är lika bra att du mentalt redan nu förbereder dig på Neymar. Jag vet att din högsta önskan är Kun Agüero, att Alexis ska lyckas på allvar eller att klubben satsar till 200 procent på Deulofeu, men såvida inte någon lyckas övertyga Neymar om pengarna i Real Madrid (som om hans lön vore dålig i Barça...) kommer han spela i blårött nästa säsong.

Den här våren har ryktena tagit fart på ett helt annat sätt. När det beskrivs så detaljerat vad som händer är det dags att börja ta allting på allvar. Jag skulle bli väldigt förvånad om Neymar inte var klar inom kort.

Däremot våndas jag lite över ryktena som säger att han ska tjäna så in i helvete mycket stålar. Det är knappast något han har ont om i dagsläget, och i en klubb som Barcelona ska man jobba sig uppåt för att vara värd (ingen är väl värd de astronomiska lönerna egentligen) så herrans mycket pengar.

För övrigt tokdiggar jag de nya ställen, båda två faktiskt. Bortatröjan är förmodligen den läckraste någonsin, även om det finns detaljer man aldrig är helt nöjd med. Jag hade gärna sett att Qatar Airways var textat med gult på hemmatröjan, men det är petitesser.
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-22 11:04
Sorligt att Barças andra ställ har väckt känslor nere i Spanien, och främst i Madrid då, där man menar indirekt att det är ett försökt att visa sin katalanism på ett provokativt sätt. Vilket är hur löjligt som helst när samma individer inte har reagerat på samma sätt när Betis och Córdoba har haft Andalusiens färger på sina tröjor, Valencia och Levante har gjort detsamma med regionens färger som bortatröja och även Real Madrid hade kommunens röda färg som andra ställ förra säsongen.

De menar också att culés utanför Katalonien inte kommer kunna identifiera sig med la senyera. Visar hur pass lite insikt de har i vad vi tycker och känner när en bred majoritet här inne till exempel gillar tröjan med de röda och gula ränderna. Snacka om att ha barcelonitis när folk i Madrid debatterar kring vårt kommande borta ställ. Fattas bara att vi behöver deras tillåtelse för att bära la senyera.

Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-22 10:56
Nogo Hmm... Skeptisk :P men spännande!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culliford
2013-05-22 10:56
Seleção Brasileira ?@BrazilStats:

"BREAKING - Neymar agreed on his salary with Barça, about €8M and is already a Barça player. Deal announced today or this week. [Sport]"

Ska nog tas med en nypa salt, men hoppas vi hör något snart :)
Barcelona NoGo™
2013-05-22 10:52
BREAKING - Neymar agreed on his salary with Barça, about €8M and is already a Barça player. Deal announced today or this week. [Sport]

Kom igen, gör det officiellt nu då så vi kan koncentrera oss på en en ny försvarare. Hög lön..Lite väl va?
Barcelona Smogen
2013-05-22 09:43
Neymar gick ut igår och sa att han vill lämna Santos i sommar så blir troligen sista silly med Neymar på ett tag. Fast troligen blir han klar i augusti, får sitta på bänken ett par matcher under säsongen och sen är det Neymar rykten hela nästa silly också, fast då om att han ska lämna pga. för lite speltid. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-05-22 09:38
Utesluter inte att artikeln om Neymar här på SF ska behövas uppdateras ytterligare en silly season. :P
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-22 08:48
Neymar lär inte bli klar idag. Vet att det har ryktats, men jag skulle bli ganska förvånad om det stämmer
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2013-05-22 08:42
Hoppas verkligen att Neymar rapporteras klar idag! När det gäller Thiago så sa hans pappa redan förra säsongen att om han inte fick mer speltid så skulle han fundera på att lämna. Nu har ju Thiago spelat ännu mindre än då men samtidigt har han varit skadad en del under året så känns lite märkligt att klaga över speltid. Jag tror man försöker sätta press på Barcelona genom att sprida rykten som säger något i stil med "köper ni en mittfältare i sommar för att ersätta Xavi så lämnar jag". Nästa år är det ju verkligen dags för Xavi att spela lite färre matcher, så in med Thiago i startelvan för fasen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2013-05-22 08:24
Thiago är dum om han sticker till City. Förväntar han sig mer speltid där? Äsch, tror det är ett rykte som ej stämmer. Neymar till Barcelona kan bli officiellt idag om allt går som förväntad :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-05-22 03:43
Smogen Tito är redan i NY och han kommer hem på fredag. Det är bara en undersökning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2013-05-22 01:04
Sen måste jag berömma dem nya tröjorna, skitsnygga!
Barcelona Blaugrana91
2013-05-22 01:02
Äsch oroa er inte Thiago lär bli kvar.

Till något annat:

Barcelona has agreed to pay T.Silva the same wages as in PSG, but the €40M the French club are asking for remains the main problem. [Globo]

Verkar som man ställt in sig på allvar för Thiago Silva nu...
Barcelona Barca o Mort!
2013-05-22 00:48
RonaldinhoGaucho!

Ah right det var Barca King sorry var för lat för att gå igenom alla inlägg :P
Barcelona Bästelona
2013-05-22 00:13
EMD (elmundodeportivo) rapporterar att Thiago sägs fundera allvarligt över sin situation i laget och utesluter inte möjligheten att lämna klubben till sommaren pga utebliven speltid. Manchester City nämns som en möjlig destination.

Styrelsen i ett nötskal
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-05-21 23:43
@Barca o Mort!:


nej nej det var inte jag som skrev att han lever på trippel säsongen, killen citerade en annan kille bara, hela dedär va hans inlägg..

var de inte under trippel säsongen han gjorde massa mål?.. har väl mixat ihop åren då.. srry.. men jag står fortfarande för att han är kass och bidrar inte med något
Annons: