/spanien/barcelona/forum/8429.aspx/spanien/barcelona/forum/8429.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona The Octopus of Badia
2013-05-06 01:29
Tello bör få en ordinarie plats i elvan nästa säsong, med tanke på att Villa och kanske även Alexis lämnar ska han gå före både Pedro och en ev. Deulofeu.

Tello - Messi - Neymar känns som ett otroligt mångsidigt anfall där samtliga tre kan agera poängspelare i dubbel bemärkelse samt ta sig förbi sin försvarare. Tello behöver dock slipa bort en del av hans svagheter, som hans ensidighet vid flera tillfällen i en-mot-en-spelet. Beslutsförmågan kommer att förbättras med åren, så det är ingenting vi ska vara oroliga över. Utöver Tello bör även Thiago och Montoya att få vara ordinarie inför nästa säsong till förmån för Xavi respektive Alves. Även om de båda håller så är det uppenbart att deras kroppar inte orkar med en hel säsong, och när det då vankas slutspurt i CL är de slitna och reserverna för orutinerade för att gå in. Det är precis det som hände i år.

Köper vi då in en målvakt och en mittback, samt Neymar mer eller mindre verkar vara klar kommer Tito ha en otroligt slagkraftig elva med väldigt mångfunktionella spelare, och då är det endast att snickra på den taktiska biten, när alla byggstenar redan finns där.

Lloris/De Gea/ter Stegen
Montoya Piqué Hummels Alba
Thiago Busquets Iniesta
Tello Messi Neymar

Trots ett kraftig föryngring är det ändå 8/11 egna akademispelare i elvan samtidigt som det spetsats till med några crackvärvningar. Detta för att inte tala om hur många år mer eller mindre hela elvan (med undantag för en 29-årig Iniesta) kommer att kunna spela tillsammans.
Barcelona El Messias
2013-05-06 01:09
Grabbar vet ni när man får vänta datumen för spanska super cupen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2013-05-06 01:06
Det bästa på hela matchen! Fantastiskt att se!
Barcelona LionelMessi10
2013-05-06 01:05
att ni inte lär er.. ni jämför en som har vunnit 4 guldbollar som är på väg och vinna den 5 mot en vanlig spelare?! komigen fan.. höj nivån lite!
Barcelonistas
2013-05-06 00:56
Iniesta: "CL elimination hurt, but we're close to winning a Liga after a very tough season. When you win a Liga, it's never a bad season."
Barcelona FCB_Messi
2013-05-06 00:56
Fattar verkligen inte alla matcher där Pedro och Fabregas har gått före tello . Vill inte se att nån av dom tar en enda minut igen från tello !!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonistas
2013-05-06 00:53
Neymar-Messi-Tello

Jag tror på Tello, påminner mycket om CR faktiskt snabb där han använder sin snabbhet för att ta sig förbi motståndarna. Han behöver bli lite bättre när det gäller målskyttet bara så har vi en otroligt bra spelare framöver.
Barcelona Hugo - Culé hasta la muerte
2013-05-06 00:49
Vilanova: "Tello is a special player, he adds something different, also defends better now. Bit by bit, he's finding his spot in the team." Härligt att se att man har vissa planer för killen i framtiden, frågan är hur det blir med en trolig värvning av Neymar eller en annan kantspelare. EDIT: Såg att även Mel sade vissa om Tello. Mel (coach Betis): "Tello isn't the future, he's already there today. He's ready to play with the national team."
Barcelona FCB_Messi
2013-05-06 00:49
När andra lag möter oss så gör dom upp taktik och knep för att kunna stoppa Messi , tror ni dom gör det när dom möter Madrid och Ronaldo ? Absolut inte . Dom tar Messi för en Gud (vilket han är ) och Ronaldo för en vilken annan spelare som helst . När det är el clasico så möter Ronaldo oftast Alves . En mot en . Medans Messi möter pepe, ramos, alonso, tre mot en . Men ÄNDÅ så har Messi gjort mycket mer än vad Ronaldo har gjort .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2013-05-06 00:38
Messi är alltid omringad utav 2-3 t.o.m 4 spelare ibland . När killen får bollen så är det inte bara en spelare som går på honom . Utan det är en som går på , en annan som ger understöd , och 2 som ger understöd till dom andra 2. När fan har det hänt Ronaldo ? Killen får så sjukt mycke ytor och en mot en situationer så det nästan är dåligt utav honom att inte göra fler mål . Jag sitter alltid för mig själv och tänker "tänk om man ger dom ytorna till Messi" , herregud , vill inte veta vad som hade hänt .
Postat via SvenskaFans-appen
The Magic Dwarf - Phillip Lahm
2013-05-06 00:37
Jag tror att det borde räcka med Real Madrid hån osv...

Vi borde istället hoppas på allt blir bra med Tito och räkna dagar till nästa matchen så att vi går närmare titeln

Godnatt :)
Barcelona zick9
2013-05-06 00:31
El Pasillo är spärrad läste jag precis, fan... Jag gillade verkligen att läsa hur deras Castilla-spelare hade gått rakt in i vår startelva och hur Iniesta inte ens är topp 10 i världen. :)
Barcelona LionelMessi10
2013-05-06 00:30
ragnarök@ .. tack man!
Barcelonistas
2013-05-06 00:22
Förlåt men kan inte hålla mig, hahahaha!.

-" Det kommer ta minst 50 år innan någon slår Ronaldos rekord igen"

Skrivet av Iztek Kaljic,


Kommer ochså ihåg när Kaljic skrev det där, snacka om att ha fel haha.
ragnarök
2013-05-06 00:21
Jeffson

Messi är inte dvärg.

LionelMessi10

Här är det.
Barcelona Diar Shekha
2013-05-06 00:20
Gör Messi 4 mål till så har han gjort 50 mål i ligan. Då har han gjort 100 ligamål på två säsonger. Ett hundra. E T T H U N D R A. Han kan alltså slå hans egna rekord om han vill. Jag minns när Ronaldo slog Hugo Sanchez rekord mål på över 40 mål 2011. Så här sa Kalijcic då: - Det kommer ta minst 50 år innan någon slår Ronaldos rekord igen.. Det tog bara ett år och opps så hade Messi 50. Höhö.
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2013-05-06 00:13
Låt folk hata vår lilla dvärg. Det räcker ju att vi själva vet att han är störst i världen. :) Godnatt.
Barcelona LionelMessi10
2013-05-06 00:03
Letar klippet där Messi visar känslor för han inte gjorde hattrick... någon som kan länka? Tack
Barcelona Bàckis
2013-05-06 00:01
Ja, ikväll var ju ännu ett bevis på att både Alexis och Tello skall gå före Pedro. Om det är någon vi skall sälja av våra nuvarande yttrar (Villa ser jag redan som given att gå i sommar) är det enligt mig Pedro.
Barcelona Lion24
2013-05-06 00:01
När jag läser kommentarer från aktiva spelare, legendarer och tränare som kan fotboll, så svarar 90% att Messi är bättre. 90% säger att han är världens bästa fotbollsspelare. Är det några som tycker Ronaldo är bättre så är det United fans, Real fans, portugiser, Ronaldos släkt och vänner.
Barcelona I.Cuenca
2013-05-05 23:57
Sluta jämföra Messi med Ronaldo Det är en total onödig diskussion,,, lika onödig som att försöka förklara för en elefant att snabeln är totalt onödig....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2013-05-05 23:53
Ska jag förklara kort varför Messi är bättre än Ronaldo?

Det Ronaldo kan göra, kan Messi också göra, det Messi gör, det kan Ronaldo aldrig någonsin göra.

Låt mig uteckla. Ronaldos Madrid spelar ett organiserat 4-2-3-1 spel. När man inte har bollen låter man motståndaren flytta upp. I dagens moderna fotboll så följer ytterbackarna med upp så det blir naturligt att Madrids motståndares högerback (vilket är Ronaldos kant) hänger med i anfallen. Ronaldo backar hem medvetet om att om han backar så flyttar motståndaren upp, detta är direktiv från Mourinho. Sen när motståndaren har flyttat upp så erövrar Madrid bollen snabbt och de 4 offensiva spelarna och ibland Khedira springer full fart framåt. Alltså, När de håller på o kontrar så är motståndarens högerback uppe i planen, Ronaldo springer med all fart framåt och som sagt så finns det inga motståndare mot han. De andra Madrid spelarna ''täcker'' varsin spelare. Så Ronaldo har fritt fram att springa mot mål, får en passning och avslutar. Så här ser minst 50% av Ronaldos mål ut.

Till Messi. Messi är som vi alla vet en ''falsk 9:a'' i ett 4-3-3 formation. Messi är inte en Eto'o som är där framme och hugger, han kommer ner och hämtar boll, fördelar boll, gör assist, gör ''hockeyassist'', skapar spel. Den ytan Messi spelar så finns det fyra (OBS: 4!) motsåndare. 2 mittbackar och 2 defensiva mittfältare. Barcelonas motståndare spelar oftast ett mycket defensivt 4-2-3-1. Barca spelar oftast på motståndarens planhalva vilket gör att Messis ytor minskar. Messi måste ta sig förbi 4 spelare som försvarar organiserat på sina positoner, medans Ronaldo har 1 försvarare att gå förbi. Deras vänsterback täcker den andra högermittfältaren. Och Ronaldos höger motståndare är oftast för högt upp vilket ger fritt fram till Ronaldo att springa på. Ändå så har Ronaldo inte gjort fler mål än Messi sen säsongen 07/08. Ändå så har Ronaldo inte gjort fler assist än Messi än jag vet inte hur länge sen.

Så därför kan Messi göra exakt samma sak som Ronaldo, men Ronaldo kan aldrig dirigera ett spel, skapa ett spel som Messi. För Messis fotbollskunskaper är utöver det vanliga. Mourinho måste försvara sin bästa spelare, vad förväntar folk sig att han ska svara när han får en sån fråga?

Barcelona Diar Shekha
2013-05-05 23:53
Tello gjorde en jävligt bra match och det var bra att inte Tito Vilanova bytte ut honom. Där har vi en kille med stake, utmanar hela tiden, vågar göra saker på egenhand och har grymma avslut. Jag älskar hans speed. Lämnar Villa och Sanchez så måste Tello komma in mer i laget för det förtjänar han verkligen efter hans insatser under våren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2013-05-05 23:52
Två frågor jag gärna skulle vilja ha svar på...

1. Varför är det så livsviktigt för så många här inne att Messi är bättre än Ronaldo? Varför är det så viktigt att Real-supportrarna tycker precis som ni i den frågan?

2. Vad får ni ut av att skriva så mycket negativt om Ronaldo som på alla sätt är en makalös fotbollsspelare? Oavsett om ni tycker att Messi är en bättre spelare, vad får ni ut av att kasta skit på Ronaldo?

Ni får gärna fortsätta att diskutera frågan, jag är bara lite nyfiken på varför den är så oerhört viktig och upprör så mycket känslor.
Barcelona Diar Shekha
2013-05-05 23:48
@barcastuff: Vilanova: "Tomorrow I go to New York, back on Thursday. It was planned. After the season, I'll go again. You need tests during recovery."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2013-05-05 23:48
Most Liga goals from shots from outside the area in the last 20 years: Roberto Carlos 32 - Rivaldo 27 - Messi 27 [via @pedritonumeros]

Intressant med tanke på maränger som snackar om tap ins va?
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-05 23:46
Snälla. Följ Johanna Garå på twitter. Hennes kunskaper kommer ifrån VAD andra journalister twittrar. Och i fotbollskanalen Europa bidrar hon med ingenting intressant.

Johanna Frändén är klasser bättre. Olof Lundh och Jesper Hussfelt har en passion för sin liga. Kolla på Hussfelt. Hur låg Serie A än är så visar han känslor. Johanna Garå bidrar verkligen inte med att prata upp ligan.
Barcelona Leo y Cesc
2013-05-05 23:44
Mel (coach Betis): "Against Athletic, Messi made the opponents look like traffic cones. Today, he scores that free kick. Can't do anything"

Såhär säger Betis tränare om Messi efter matchen, men i fotbollskanalen europa så nämner man inte ens Messi haha, här i Sverige så vill man absolut inte se en spelare bättre än alla andra flera år i rad, här vill man att alla ska vara lika bra.

Haha bästa kvällen på länge med mycket skratt =)
Barcelona FCB_armin
2013-05-05 23:44
Johanna Garå är anledningen till att jag bojkottade FK Europa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vamos Blaugrana
2013-05-05 23:44
Leo y Cesc //
Tror att hon var sarkastisk
Annons: