/spanien/barcelona/forum/8413.aspx/spanien/barcelona/forum/8413.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andreas-
2013-05-08 00:28
Skulle inte förvåna mig om säljer två hjältar i Puyol o Abidal samtidigt som rikssopor som Mascherano, Villa o Alexis blir kvar. Tragiskt.
Barcelona Gio Style
2013-05-08 00:23
Om Puyol och Abidal försvinner så har vi ingen själ i klubben längre.
Jag hoppas innerligt att medlemmarna gör revolution om detta verkligen är på väg att hända.

Ut med problemen och inte med trotjänarna.
Barcelona Hugo - Culé hasta la muerte
2013-05-08 00:22
Man måste komma ihåg att mycket av det som skrivs i media angående sillyseason är endast rykten eller kanske t.o.m hjärntvättning från medias sida. Man ska inte tro på allt men man mår heller inte bra av att läsa alla dessa rykten. Media vinklar spekulationer till verklighet....

Jag kommer framöver sluta läsa allt som skrivs fram till att transferfönstret öppnas. Det känns som om de endast kommer med dåliga nyheter när vi för tillfället behöver det motsatta.

Puyol lämnar, Abidal får inget nytt kontrakt, Reina värvas in, Tito vill inte ha Hummels men däremot en skadedrabbad Thiago Silva som kostar det dubbla, Tello kan säljas för ynka 10m..... Vad kommer härnäst? Att Messi och Iniesta lämnar?

Det enda positiva man läst hittills i stort sätt är att Laporta överväger att söka till nästa val.
Barcelona Vampíro
2013-05-08 00:14
De kan inte slarva bort Puyol och Abidal, de kan bars inte det. Förstör inte vår klubb era idioter!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2013-05-08 00:07
Some more bad news...

Barcelona have today sounded out Liverpool on a transfer of goalkeeper Pepe Reina (30). They could sell him for around 10M. [cat radio]

Herregud....
Barcelona NoGo™
2013-05-08 00:07
Alltså vafan är det här!? El Capi på att lämna?! HOPPAS innerligt att det bara är bs.

Barcelona centre back Carles Puyol (35) wants to leave Barcelona this summer. He will join AC Milan. [btv]
Barcelona Hugo - Culé hasta la muerte
2013-05-08 00:06
EDIT: Gonzales hann före.
Barcelona Gonzalez_Barca
2013-05-08 00:06
@barcastuff: Barcelona centre back Carles Puyol (35) wants to leave Barcelona this summer. He will join AC Milan. [btv]

Wth??
Barcelona Diar Shekha
2013-05-07 23:48
@barcastuff: Venditelli (agent Abidal): "We'd perfectly understand if Barça decide not to renew his contract, but we'd like to know the decision soon." @barcastuff: Venditelli (agent Abidal): "Possible offer to become club ambassador? It'd be an honour, but Eric wants to keep on playing for now." [rac1] Det här är patetiskt. Jag skäms när jag läser det här. De Kan inte ens ge ett svar till grabben... Jag skäms, skäms, skäms & återigen skäms. Jag vill slå sönder Tito, Zubi & Rosell nu...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-07 23:44
Dessa två citaten reagerade jag på.

Venditelli (agent Abidal): "Possible offer to become club ambassador? It'd be an honour, but Eric wants to keep on playing for now." [rac1]

Venditelli (agent Abidal): "We'd perfectly understand if Barça decide not to renew his contract, but we'd like to know the decision soon."

Hur kan en klubb/tränarstab inte meddela en spelare att de räknar med honom och att de kommer att förnya hans kontrakt, men att de inte vill riskera hans hälsa. Och följa utvecklingen med läkarna och spelaren?
Barcelona 1.70-ligan - Remontada épica de Abidal
2013-05-07 23:15
Barcelona want Reina to replace Valdes this summer, and then buy a young, promising goalkeeper next year, when Pinto's contract expires [md] Man kanske helt enkelt inte skulle förlängt med pinto.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2013-05-07 22:08
Busquen

Det jag skrev var "Tello är ett exempel på en spelare som löper smart."

Som jag förstår det så, så tog du mitt första inlägg som att jag ville byta Sanchez mot Tello. Det var inte det jag ville komma fram till. Det jag ville framföra var att tänk om Alexis tog samma löpningar som Tello , han har definitivt snabbheten. Varför gör han det aldrig? Då Sanchez väldigt ofta också startar på vänsterkanten. Jag gav bara Tello som ett exempel.
Barcelona Busquen
2013-05-07 21:55
!Sergio_ Busquets!

Jag håller med dig om att det är den löpningen Tello brukar göra. Men att det är en "smart" löpning till skillnad från Alexis håller jag inte med om. Som "Barca o Mort!" skriver; det är en löpning som kan skapa målchanser i omställningar och mot försvarssvaga lag. Men det är inte där problemet ligger för Barca den här säsongen. Jag tycker att Alexis gör betydligt mer och ett betydligt bättre jobb för att försöka skapa chanser med sina löpningar, även om han inte får passningen så ofta. Att försvara sig mot Tello är fortfarande inte svårt för bra lag, ytan stängs och Tello har inget annat att komma med.

Ber f.ö. om ursäkt om min ton var nedlåtande i mitt första inlägg.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-05-07 21:49
Eto´o var unik, han var Messi, Tello och Alexis i en och samma person.

Målspruta med förmågan att ta sig förbi sin gubbe och samtidigt jobba stenhårt för laget.
Verkligen synd att han fick lämna efter trippelsäsongen.
Barcelona Barca o Mort!
2013-05-07 21:45
Mojito

Tycker dock att han har samma som Henry men inte Eto'o. Alexis har den rollen.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2013-05-07 21:37
Rent krasst borde man inte jämföra Alexis och Tello, de är två skilda spelartyper och har olika uppdrag/roller på planen.

Det brukar ju vara så att den som spelar till vänster ska bredda, medan den som spelar till höger ska öppna upp kanten för Alves genom att löpa in i mitten och på djupet.

Alexis tar löpningar på djupet, men bollen kommer väldigt sällan och då hamnar chilenaren oftast med ryggen mot målet när han tvingas "vända hem".

Tello har precis den rollen som !Sergio_ Busquets! beskriver när det gäller löpningar.
RedemptionMn
2013-05-07 21:34
Har hört det senaste ryktet om Reina och Barca. Snälla låt det inte vara sann. Reina håller inte måttet för Barca.
Barcelona Barca o Mort!
2013-05-07 21:26
Busquen Håller helt med, jag gillar inte Tello även om han gjort ett godkänt jobb denna säsong. Han gör alltid samma sak och blir sönderläst, utnytar inte heller sin snabbhet till fullo. RonaldinhoGaucho! Jaha snackar vi om samma Spanien som varit världens bästa landslag i över 4 år nu? Du får det att låta som att vilken Allsvenskanfallare hade kunnat komma dit och göra mest mål. Jag menar, vem är Villa, Mata, Llorente, Silva, Pedro, Negredo och Torres.. Jo typ de främsta anfallarna i sina respektiva ligor. EDIT: Sergio Busquets Visst den där moven fungerar på kontringar, men 90% av våra matcher har vi inte ytor att göra ens den där passningen bakom mållinjen då de försvarar med hela laget. Sen tycker jag Alexis löper mera likt Eto'o än Tello tbh :P Tello löper alltid ut på sin kant och försöker ta sig förbi med sin vanliga lättlästa move eller slår en enkel tillbakapassning.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2013-05-07 21:22
Busquen

"Hur kan du påstå att Tello löper "smart" till skillnad från Alexis? "

Låt mig förklara, enligt Cruyffs filosofi så ska vi spela med ett 4-3-3 som exemplet under

37----------------9
--------10--------
-----X------X-----
---------X----------
X----X-----X-----X

Där varje X representerar en Barcaspelare, 10 är Messi, 37 är Tello och 9 är Alexis.

Som du ser så har vi ingen CF. Vi har Messi som falsk 9:a. Cruyff påstår att det bästa sättet att hjälpa Messi är att ge han en så stor yta som möjligt. Det är därför vi brukar sakna en spelare i straffområdet när Messi är längre ner i planen (men det är en annan diskussion).

Som du redan vet är Messi en av de bästa assist spelarna i världen. Du som följer Barca har nog vittnat att Tello utnyttjar sin snabbhet och tar en löpning längst kanten så fort Messi har bollen. Då kan Messi slå passningen mellan deras högerback och mittback vilket gör:

1 att deras högerback kommer ur position och hamnar bakom Tello
2 att deras höger-mittback måste teppa till den ytan och stänga Tellos väg.
Då får Tello ett läge att antingen avsluta eller passa tillbaka till Messi som har löpt in i straffområdet.

Det här är en löpning som ligger i grunden av vårt anfallsspel, och det ger Messi en stor möjlighet. Visst är löpningen lättläst för oss som tittar ur en tv-vinkel, men om löpningen timas bra och passningen slås perfekt så spelar det ingen roll vilken backlinje det är. Henry och Etoo tog samma löpning en gång i tiden.

Visst löper Alexis också men när han väl löper så löper han inte som Tello, nästan varje gång Alexis får bollen så har han ryggen mot mål och minst en försvarare i ryggen, det är för att han löper längst linjen och viker aldrig in. Tello utnyttjar sin snabbhet det gör Alexis väldigt sällan.

"Har du sett Barca spela ens?"

Snälla, håna mig inte.
Barcelona I.Cuenca
2013-05-07 21:12
Tycker synd om Pepe, han har inte gjort något fel i detta läge.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-05-07 21:09
Att se dagens Real med en portugis i täten är ungefär som att se två och en halv män. Och Perez är latare än Rosell, han står ba där, tuggar på sina popcorn och njuter av "showen". Skulle inte förvåna mig om nu Mou får en karatespark i huvudet av Pepe.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-07 21:03
Tomás Roncero twittrade precis en sak som är ganska intressant: "Nu när många sågar Pepe. Kom ihåg att det enda han gjorde var att försvara en lagkamrat. Han förolämpade ingen" Han fortsatte och menade på "...om det är av tekniska skäl så måste man respektera det. Men vi alla vet att det är av disciplinära skäl. Pepe är inte frustrerad. Han är en väldigt bra spelare" Tomás Roncero har kritiserat Mourinho en del den senaste veckan. Samma Roncero som spyr över allt Barcelona gör. Han var vansinnig när Mourinho kallade Barcelona det bästa laget de senaste 20-30 åren. Så vansinnig att han döpte ett blogginlägg till: "Mourinho por que?" (Jag vet inte om han såg ironin i det) och undrade hur han kunde glömma Madrids tidigare lag. 80-talet och 00-talet.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-07 20:39
Jag orkar inte mer. Pepe är utanför truppen mot Malaga. :-) Hahaha. Kaos. Nu kommer väl ingen spelare våga att uttala sig.
Barcelona Busquen
2013-05-07 20:34
@!Sergio_ Busquets!:


Hur kan du påstå att Tello löper "smart" till skillnad från Alexis? Har du sett Barca spela ens? Alexis är en av få som med jämna mellanrum hotar med djupledslöpningar och skapar rörelse i anfallet. Att han inte får ut så mycket med boll håller jag med om. Men problemet ligger inte i att han inte tar smarta löpningar. Tello löper betydligt mindre och betydligt mer förutsägbart för försvaret.

När det gäller Tello har jag förhoppningar på att han kan ta ytterligare steg framåt i sin utveckling. Men jag håller verkligen inte med den del av forumet som tycker att han ska starta i stormatcher för att han "alltid presterar när han får chansen". Han presterar som inhoppare (och understundom som startspelare) enbart mot långsamma ytterbackar och sämre motstånd. Han har en (1) rörelse som hotar, och det är ryck ner mot kortlinjen. Men han blir onekligen sönderläst mot kompetenta försvarare.
Barcelona Vampíro
2013-05-07 20:32
Vi förlorade faktiskt inte båda matcherna mot Madrid, hemma på Camp Nou blev det 3-3, matchen där Messi tog över stafettpinnen som lagets bästa spelare. Håller annars med om att katastrofen började den säsongen, även om Ronaldinho gjorde det bra så var han långt ifrån säsongen innan vilket säger en del om vilken talang den människan hade.
Barcelona [ Xaviesta ]
2013-05-07 20:29
RonaldinhoGaucho! Vem har blandat in Messi? Glöm tidningarnas teorier för en stund och tänk efter själv lite. Kommer du ihåg Ronaldinhos kroppsform i början hos oss och hur han såg ut mot slutet? Lägg sedan in kraven Pep har på sina spelare, sömnrutiner, dieter, inte ta över showen i media osv, och det krävs ingen astrofysiker för att lista ut att Ronaldinho inte längre var i dugligt skick för Peps nya Seny-Barca. Att han syntes utanför nattklubbarna gjorde ju ite saker och ting bättre. Och din förklaring till varför Pedro lyckats i landslaget i år var så lam att jag inte pallar diskutera det vidare. "Alla e fan målsumpare, klart som fan någon måste göra mål". Tack för din vetenskapligt korrekta analys av Pedros landslagsinsatser i år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-05-07 20:25
Barcelonistas.

Jag vill inte hålla med dig där. Säsongen 2006/2007 började eländet. Det var inte endast Ronaldinho, men stora delar av tränarstaben som misslyckades.

Det började med en 0-3-förlust mot Sevilla i europeiska supercupfinalen. Rijkaard bjöd in ett holländskt popband för att delta vid lagets middag inför matchen. Dagen innan matchen åkte Ronaldinho iväg för ett sponsoruppdrag. Efter jul fick Ronaldinho och de andra sydamerikanska spelarna extra ledigt. De kom försent ändå.

Eto'o åkte på den långa skadan och när han kom tillbaka till laget såg han hur omklädningsrummet hade förändrats totalt. Då började också bråken med Ronaldinho. Där han anklagade honom för att inte ge allt för laget öppet i media.

Givetvis hamnade vi på lika poäng som Madrid i slutet av säsongen, men det var ingen slump att de vann. De slog oss i båda clasico-matcherna.

Värst av allt var väl när vi slog Getafe hemma med 5-2. Och förlorade med 4-0 borta. Messi lämnades i Barcelona för att "segern" var så gott som klar.
RedemptionMn
2013-05-07 20:19
När det gäller målvakter har jag några kandidater:

1.ter Stegen
2.Guaita
3.Handanovic
4.Krul
5.Vorm
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2013-05-07 20:18
fattar inte heller vad det dåliga va med 06/07.
23mål 10assister ? detta ansågs som hur bra som helst på en säsong. spelare gjorde inte 40+mål per säsong som man gör nu
Barcelonistas
2013-05-07 20:10
Heywood - det var en myt att Ronaldinho gjorde en dålig säsong 06/07, i mina ögon var han helt klart godkänd och var även världens bästa spelare den säsongen ochså. Pedro ska inte säljas, men han får acceptera bänken i sådana fall.
Annons: