/spanien/barcelona/forum/8245.aspx/spanien/barcelona/forum/8245.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Alvés - Por Que?
2013-06-11 23:26
Spelar Messi?
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-06-11 23:23
Colombia - Peru 2-0.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-06-11 23:17
Colombia Leder med 1-0 mot Peru. Falcao så klart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-06-11 23:14
1-1 Ecuador!
Barcelona CARLES PUYOL - 1899
2013-06-11 23:03
Killar, var är Messi?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FC Barcelona #10
2013-06-11 23:00
1-0 Aguerooooo! :D
Barcelona FC Barcelona #10
2013-06-11 22:59
Nej, stream @ länktips

Straff Argentina efter knappt 2 minuter.
Barcelona ViscaBarca1899
2013-06-11 22:54
visas argentina matchem på svensk tv
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2013-06-11 22:51
Datorn är ledig igen så jag kan skriva några korta extra rader.

Ni vet mycket väl att Rosell o Laporta mediala tjafs är på en personligt nivå. Någonting har hänt nånstans runt 2006 att de har blivit stora fienden från att vara ett sam parti. Jag har aldrig riktigt förstått orsakerna till det här hatet mellan dessa två herrar. kan tänka mig att det var jäkla grova ord bakom stängda dörrar.

Men jag själv tänker inte välja sida i det här personliga kriget.
Jag försöker bedöma det de verkligen har gjort för klubben utan att bry mig om vad den ena säger om den andra. Och självklart tänker jag kritisera båda två för saker som är fel.

Laporta har haft sina skandaler, men rent sportsligt så har han lyckats otroligt bra. Så jag summerar hans period som kanon bra.

Rosell tycker jag personligt har inte visat många och allvarliga tabbar för att förtjäna den enorma kritiken här. Ärligt talat - jag har inte läst så många artiklar med hård kritik från tidningar. Varken från median eller från andra medlemmar i ledningen. Folk verkar vara rätt nöjda i det stora hela.

Abidal fall - ok, kan man kritisera, men även om det är fel så är det trots allt inte en så stor sak när man tänker på hela verksamheten. Och det verkar som att ledningen har röstat fram Abidals framtid, så det var rätt demokratiskt ändå, även om det ett surt beslut.

Gatar eller begränsningar kring medlemskapet - det finns båda fördelar o nackdelar med dessa beslut. Jag kan inte säga att de var helt katastrofala.

Pep - han skulle sluta i vilket fall och klubben behövde en ny tränare oavsett. Pep körde fast sista säsongen. Sen är det så att Rosell blivit val demokratiskt och det är tränarens uppgift att acceptera vad alla socios har röstat.

Sen finns det säkert en del fel beslut, men återigen inte så allvarliga. Annars skulle Sport o EMD driva fram en kampanj, eller AS o Marca i så fall.

Så kritisera gärna men överdrev inte med spy och svärord och gör inte Laporta till en ängel som motbevis.

Ciao.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2013-06-11 22:50
@Peshmerge:


Numero uno din Puttana di merda
Barcelona FCBlaugrana
2013-06-11 22:39
Peshmerge Stick. Nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Peshmerge
2013-06-11 22:26
Det var min kompis(madridista) som skrev här från mitt konto!
Barcelona Barcelonistas
2013-06-11 22:25
PSG centre back Thiago Silva (28) told Barcelona last summer and in January he was willing to take a 30% pay cut to join Barcelona. [md]

Va fan väntar vi på öppna plånboken och värva världens bästa MB nu tack!.
Barcelona Valdés
2013-06-11 22:18
Dinho the artist; skillnaden mellan att vara prostituerad och porrfilmsskådis är hårfin. En prostituerad säljer sin kropp för pengar vilket även en porrfilmsskådis gör, den senare väljer dock även att spela in ”akterna” på film.

Gabriel; Rijkaards första halvår var en katastrof. Hans favoriserande av holländarna gjorde att laget underpresterade kraftigt, Cocu och Reiziger valdes exempelvis som mittbackar framför Marques. Det visade sig dock vara ett riktigt val att låta Rijkaard vara kvar. Men hade inte Rosell värvat Ronaldinho, Marques, Edmilson, Deco (och Faus värvat Eto´o) och fått sin vilja igenom att göra sig av med de underpresterande och (för laget) demoraliserande holländarna så hade laget aldrig vunnit några ligasegrar eller någon CL-titel. Och jag tror fortfarande att många andra tränare nått minst lika stora framgångar med det spelarmaterialet. Hur stor har Rijkaards tränarkarriär varit innan och efter tiden i Barcelona, och vad beror det på?

Samuel Eto´o är en av mina största favoriter och jag är väldigt glad för att Faus lyckades med den värvningen. Fabiano hade också varit en bra värvning men inte i klass med Eto´o. För mig är Peps och Laportas SVINAKTIGA beteende i samband med försäljningen av Eto´o mycket svårt att glömma. Där valde vi tvärtemot situationen med Abidal att göra oss av med en spelare som fortfarande höll yttersta världsklass (vilket också ett flertal spelare offentligt gick ut med).

Jättebra med Boixos Nois men uselt med Alejandro Echevarría.

Önskar du själv mindre av stjärnvärvningar och betydligt sämre sportsliga resultat framför tröjsponsor och vilket stort multinationellt företag anser du uppfylla dina etiska och moraliska krav?

Jättebra att Laporta tog in Pep som i mina ögon är Barcelonas största tränare någonsin. Hade Pep fått fortsatt fria händer att sparka/sälja och värva spelare så hade Pep kanske varit kvar något år till men det var tydligt att han inte mådde bra. Har svårt att se Pep träna något lag i längre tid än fyra år.

Du anklagar Rosell för att ha undervärderat Peps prestationer – när har han gjort det?

Hur insatt är du i bygget av en ny arena. i vilket skick är Camp Nou (kan du göra en professionell bedömning av det eller grundar du enbart din åsikt på eget tyckande)? Hur stora investeringar skall göras och när och hur stora förluster/vinster kommer bygget att innebära och på vilket sätt kommer detta att skada klubben på kort och lång sikt?

Istället för att som under Laportas regim låta styrelsen fatta beslut bakom stängda dörrar så har Rosell öppna styrelsemöten och diskussioner där medlemmarna tillåts rösta i stora frågor vilket gör att klubben aldrig har varit mer av medlemmarnas klubb än nu. Det är ett faktum att Laporta till och med lät spionera på sina egna styrelsemedlemmar för att ha ABSOLUT kontroll.

Blir mycket intressant att följa presidentvalet om tre år men att börja kampanja tre år i förväg känns otroligt desperat och löjeväckande. Men vad gör han inte för några rader i tidningarna?

Själv är jag orolig för två saker; dels att Pep och Tito spelat sönder Messi och dels att Tito får sin vilja igenom gällande Silva. Tyvärr tror jag inte att det kommer att räcka att värva världens bästa mittback (som enligt mig är för gammal) för att styra upp ett så pass illa organiserat försvarsspel. Peps Bayern tror jag tyvärr kommer att krossa Titos lag 10 gånger av 10 alldeles oavsett vilka värvningar han får göra. Hoppas dock att jag får fel och jag ser redan nu fram emot en ny säsong.
Barcelona Leo y Cesc
2013-06-11 22:11
Stoichkov~

Japp kl 23.00
Barcelona Stoichkov~
2013-06-11 22:02
Ursäkta att jag frågar men spelar Argentina inatt?
Barcelona påfågeln
2013-06-11 21:39
@zick9 Fast det lyckas de betydligt bättre med utan Puyol...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2013-06-11 21:35
@AndreMario:


Man vill inte skämma ut försvarkollegerna.
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-06-11 21:34
Kollar på denna säsongens matcher och ser direkt att Alexis är vass och har potentialen att bli en regelbunden målskytt medans Pedro har svårt att hitta ytor och ta vassa djupledslöpningar som kan skapa målchanser. Thiago är även enastående och utan tvekan den största talangen barca haft sedan Messi, säljs han är det ett rejält avbräck för Barca framtidsmässigt.
Postat via SvenskaFans-appen
AndreMario
2013-06-11 21:26
Massimo

Nämn en orsak till varför Puyols kontrakt inte ska förnyas?
Barcelona Barcadinho.
2013-06-11 21:21
Gabriel -

Du kör med den enkla taktiken av att plocka fram saker som passar in och förstärker din åsikt. Det gör i o för sig de flesta.

Jag orkar inte formulera mig, så jag drar några citat ut wiki om Laporta.
Citat som passar om man vill smutsa ner honom.
Det går så klart att plocka positiva saker istället.

Men vi kör nu.

"Nonetheless, Laporta's management of the sports sections of the club, especially the basketball section, has been controversial. On June 2, 2005, he faced the resignation of five members of the club's board of directors including Sandro Rosell. They accused him of having changed for the worse as a person, having adopted authoritarian traits and harbouring ambitions of power."

Dvs 5 stycken hoppade av, inte bara Rosell.

"Laporta's own political history added to the complications surrounding the Echevarría scandal, as his politics are diametrically opposed to those implied by Echevarría's membership of the Francisco Franco Foundation. Laporta is a self-described Catalan nationalist and has been identified on several occasions as supporting the independence of Catalonia from Spain. In the early 1990s, he and fellow Catalan politicians Pilar Rahola and Ángel Colom founded the now-defunct "Partit per la independencia", which supported Catalan separatism.[1] He was also an active participant at the controversial Frankfurt Book Fair of 2007, at which Catalan language and culture were the special featured invitees, but not including other Catalonia-based authors who wrote in other languages, such as Spanish. At the fair, Laporta stated that he "hopes that FC Barcelona continues to be a tool to promote the Catalan language and culture" and to the contrary, he would feel obligated "to create the Catalan Republic of Barcelona".[2]
Laporta has been accused of mixing the club with his own political agenda."


Sista raden särskilt - Laporta verkade utnyttja klubbens namn för sina egna extrema politiska åsikter.

"Vote of No Confidence[edit]
The poor results of the sports sections, especially in football, together with concerns about his leadership style, resulted in a censure motion which took place on 6 July 2008 and was led by Oriol Giralt. Exit polls showed that 60.60% of the 39,389 votes cast were against Laporta. However, even though he lost the overall vote, the necessary 66% to hold new elections was not achieved."


Så han var ytterst nära att få sparken. Det fattades bara 6 procentenheter. Obs att majoriteten (mer än 50 %) vill sparka honom.


"On 10 July 2008, eight of the seventeen board members – vice-presidents Albert Vicens, Ferran Soriano and Marc Ingla, and directors Evarist Murtra, Toni Rovira, Xavier Cambra, Clàudia Vives-Fierro and Josep Lluís Vilaseca – resigned following Laporta's confirmation that he will stay as President of the club despite the opinion of the members"

8 stycken från ledningen hoppade av !

Ursäkta - men låter det som en president med förtroende av medrabetare? Hur ska man tolka alla avhopp o skandaler?

Barcelona Rambla~
2013-06-11 21:11
@BrazilStats: Barcelona have already gained more than €8.8M from #Neymar after his signing, according to latest reports. Detta på 1 månad! Jag tror inte vi behöver vara oroliga för pengarna som Barça lagt ut på Neymar. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
2013-06-11 21:08
Golden Barca

Carles Puyol slutar när Carles Puyol vill, det är våran Chuck Norris.
Barcelona >The Reporter<
2013-06-11 21:05
e Messi med på bänken ikväll?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2013-06-11 20:58
Sänds Argentina på någon svensk kanal ikväll?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona barasfsdg
2013-06-11 20:46
Pinsam linjedomare i Sverigematchen missar offside hela tiden
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2013-06-11 20:40
Rosell, försöker få en stämpel likt cruyff, och Pep Han vill få en stämpel på "hans Barca"
Men han kommer aldrig lyckas, det här Barca är Peps, det var han som tog oss från 3 plats till trippel vinnare, fick experterna och diskutera om vi var tidernas bästa lag, han som tog upp Busquets, fick Iniesta å bli "ohhh my god" Hitta den centrala rollen åt messi.

Det är nästan omöjligt i Barca att som president sätta en stämpel likt cruyff och Pep gjort som tränare, Rosell kommer förmodligen försöka få oss mer Brasillianskt, göra "sina värvningar" Känns som Neymar mer var Rosells värvning än Titos. och jag vill inte att vi blir Madrid Presidenten värvar sen får tränaren göra "sitt" utifrån det, det är tränaren som ska bestämma.

Att Neymar mer är rosells än Titos är bara spekulationer och en känsla från mig inget jag vet eller som är bekräftat.

Nej jag gillar inte Rosell han försöker få sin stämpel med, Mer brasillianskt (tror jag han har sagt att han gillar det iallafal)
Ny Arena, som då ska bli "hans"

Så tycker jag det känns han pissar på vår historia.
Barcelona Golden Barca
2013-06-11 20:28
Vi alla FC Barcelona fans vet vem CarlEs Puyol är. Vi vet vad han står för vi vet historien om en av klubbens största legender någonsin. Hans hjärta brinner för vår klubb det vet vi alla. Vi vet hur gudomligt bra han var en gång i tiden. Han var mittbacken alla fruktade men i dag är Puyol inte längre den Puyol han en gång var. 34 olika operativa ingrepp och en minst sagt kantig spelstil har sagt grymma spår i vår lagkapten. Vi vet att det är som att svära i kyrkan att kritisera CarlEs Puyol men alla legender har ett slut och då föds också oftast legenden ännu mera. CarlEs Puyol ska inte enligt min uppfattning få förlängt kontrakt med flera år vilket han nyligen fick. Han borde 13/14 göra sin sista säsong och fasas underärorika former och stora avslutande hyllningar. Han borde kunna vara en mentor under den kommande säsongen till nya från La Masia och värvade spelare från någonstans runt vårt klot.


Puyol spelade bara 13 La Liga matcher den gångna säsongen summa 996 minuter. Var av 38 var som inhoppare.


Puyol spelade bara 4 matcher i CL och summa 280 minuter var av 16 som inhoppare.
CarlEs spelade 5 matcher i CDR 407 minuter.


Jag voterar för att 13/14 blir en lång avslutande hyllning till CarlEs Puyol Safocada
Barcelona Massimo
2013-06-11 19:56
Hetfield Visst gör Puyol det men mitt argument är att Abidal ska OCKSÅ ha en förlängning, visst han har inte spelat på ett tag men har har ju tränat? Vi har sätt hur Abidal har spelat när han väl har fått chansen och jag tror inte det finns nån här inne som kan säga nå annat än att han har presterat. Det var inte det smartaste att jämföra med Puyols situation men det jag vill få sagt är att klubben sparkade Abidal pga nåt annat än det som har sagts, jag köper nämligen inte att han är för gammal dittan och dattan, Han är fit, han vill verkligen spela i laget, läkarna säger att han är fullt frisk, och han har presterat när han har fått chansen säg till mig varför kastar man ut en sån spelare från sitt lag??? Det är det som stör mig oerhört!
Barcelona Hetfield
2013-06-11 19:45
Massimo

Du får tycka det du vill om Abidal, men att sätta Puyols situation är direkt fel. Puyol förtjänar all form av kontraktsförlängning efter allt han står för och har gjort.

Sen så ser jag inte heller hyckleriet. Jag sa det och säger det igen, det är stor skillnad mellan att vara borta i nästan två säsonger pga. en allvarlig sjukdom än att vara småskadad. Sen återigen, det är upptill tränaren att avgöra om en spelare kan vara en tillgång eller inte, man kan inte ha en spelare på bänken av ren sympati.
Annons: