/spanien/barcelona/forum/8225.aspx/spanien/barcelona/forum/8225.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona el Flaco - Me, Myself and I
2013-06-20 12:47
Om det nu stämmer att det finns folk inom klubben som inte har något förtroende för Thiago och som inte ser honom som en framtidsman har jag full förståelse att han lämnar. Har aldrig fått intrycket att han ska vara en girig legosoldat. I såna fall hade han lämnat för länge sedan.

Min ilska och irritation är snarare riktad mot ledningen. Det pågår alltför många skumma saker för att man ska kunna dölja det för allmänheten. Abidals sorliga sorti, Valdés ovilja att ens förhandla med styrelsen och nu denna skamliga klausul i Thiagos kontrakt. Inte konstigt att folk, såväl spelare som folk inom tränarstaben väljer att lämna. Något skumt pågår inom maktens korridorer i FC Barcelona. Till och med Zubi verkar ha beef med vissa styrelsemedlemmar.

Men istället för att försöka analysera detta väljer man att kasta skit mot en trogen canterano och lovande talang som Thiago, som aldrig har uttalat sig negativt om klubben eller försökt hinta om att han vill ha bättre betalt, etc. Jag förstår att det är svårt att vara startspelare i dagens Barça, men de underlättat knappast att ha en Cesc Fabregas framför sig dessutom som snor åt sig en massa speltid.

Dessutom kan man analysera det faktumet att det inte verkar finnas mycket förtroende för de egna produkterna längre. För några år sedan var man hur lugn som hels inför framtiden med tanke på att vi hade la quinta de Thiago på uppgång. Nu ser verkligheten helt plötsligt annorlunda ut och det är inte bara Thiago som har blivit lidande. Det är svårt att begripa sig på varför Tito slängde in Bartra mot Bayern medan sedan inte gav honom mer speltid i ligan när det i princip var avgjort.

Jag är rädd för att detta med Abi, Valdés och Thiago bara är toppen av isberget. Har ingen bra feeling just nu och även om det återstår mycket av silly season kommer jag aldrig komma över det faktumet att Abidal slängdes ut ur klubben, när vi behöver förstärka försvaret, och om Thiago nu lämnar.
Barcelona elbraco - CP5
2013-06-20 12:25
För det första; folk skriver om Thiago som om det är 100% klart att han sticker. Är det typ officiellt eller är det bara åsikter som grundar sig på förutsättningen att han drar? Seriös fråga, har inte hängt med i sillyn de senaste dagarna.

För det andra tycker jag det är jäävligt tråkigt med den skolpojke-attityd som många här inne sitter på. VARFÖR ska Thiago *OBS CITAT!*: "hålla käft (!) och inte ställa krav till klubben!"??

Killen är 22 år, ingen jävla 16-årig talang. Kapten i Spaniens U21-landslag, tre mål i finalen, förmodligen världens topp5 mest eftertraktade spelare och redan en klasspelare. Vem bestämmer att han inte är berättigad att kräva lite speltid?
Och ja, han spelade ~30 matcher förra säsongen men om jag inte minns fel så var typ 60% av dom matcherna mindre än 30 minuters speltid.

Är han en bortskämd snorunge för att han är trött på att inte få blomma ut för att en 34-årig Xavi står före i prioriteringen? Knappast, det är väl snarare förståeligt. Lika förståeligt är det att tränaren MÅSTE välja Xavi före Thiago då han betyder mer för laget, och om Thiago inte vill acceptera det, ja då önskar åtminstonde jag honom lycka till i någon annan klubb där han, som Mazinho har helt rätt i, förmodligen hade fått en startplats och mer speltid.
Om Tito väljer att inte spela Thiago och han drar - ja, då är det väl självorsakat av Tito. Svårare än så är det inte.

Utöver det är det ganska barnsligt att måla upp Thiago som någon gråtande, snorig bäbis som blir ledsen för bristande speltid. Då kan jag rada upp en lista med spelare som har gjort värre saker än att som världens största talang kräva speltid:
Att Zlatan inte kunde acceptera att Messi var större än honom.
X antal brasilianares klubbande.
Alexander Hleb - need i say more?
Giovanni dos Santos som ville vara en startspelare långt innan han var 22 och en bra spelare.
etc etc.

Sen att Fabregas har gått före Thiago trots att Fabregas rent utsagt sugit balle stora delar av säsongen är ju ett skämt. Om Thiago stannar så kommer jag bli sjukt glad men om han drar så kommer jag att skaka på huvudet åt ledningen och Tito och önska Thiago all lycka.
Barcelona La liga es blaugrana!
2013-06-20 12:23
@barcastuff: De Gea (Man United): "We've been joking about Thiago joining, but Barça know they have a great player and I don't think they'll let him go."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2013-06-20 12:23
Tråkigt det här med Thiago men samtidigt ska båda parterna ha skit. Det var väldigt många matcher där Tito inte använde sig av alla sina tre byten eller gjorde byten sent. Varför inte ge Thiago mer speltid och ev. slussa in honom mer? Vi har alla sett hur Xavi och Cesc tappat under säsongen då de inte varit lika bra. Samtidigt fick Thiago ändå rätt mycket speltid, och sååååå övertygande var han inte. Om han tror att han förtjänar bättre och inte har tålamod likt alla andra Barca-ikoner, fine, dra. Lycka till i United och vi får se om han verkligen gör succé där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-06-20 12:22
Dos Santos förtjänar thiagos talang. Den killen är för lojal för sitt eget bästa till och med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-06-20 12:19
Han förtjänar inte ett fint avsked ens. Han får dra och sen får han floppa. För det känns som att han hade kunnat gå till real om dom hade erbjudit honom 30 min mer speltid varje säsong
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2013-06-20 12:15
Hoppas vi satsar för fullt på thiagos bror istället! Hans potential är minst lika hög, killen känns en aning underskattad samtidigt som Sergi Roberto känns överskattad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zamboza
2013-06-20 12:09
Mycket tråkigt med Thiago. Han hade varit vår framtida Xavi. Jag har dock inte glömt hans ord för 2 år sen, när han sa att det viktiga var att bli en stor spelare och om det var i Barca eller någon annan klubb spelade mindre roll. Även om det är förståeligt så gjorde han en grov tavla, även om han bad om ursäkt senare. Jag ser han tyvärr som förlorad. Manchester är ju ingen vidare stad, men han kan alltid ta en shopping runda i London när han blir uttråkad. Hur kommer han känna sig där utan sin brorsa och bäste vän JDS? Han förstår inte hur bra han har det i Barca och med tålamod hade han blivit framgångsrik hos oss.
Barcelona LeoMessi
2013-06-20 12:07
Är det bara jag som hellre ser att Rafinha är kvar i a-laget ån Sergi Roberto? Tycker att han är bättre än honom samt att rafinhas potential kan till och med vara högre än thiagos.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2013-06-20 12:06
Hetfield
Ville du inte ha Özil till Barca innan han gick till Real? När vi hade chansen och värva honom för kaffepengar? Var det inte Pep som stoppade värvningen för att han inte ville förstöra Thiagos utveckling? Om det där stämmer så borde Thiago skämmas PÅ RIKTIGT..
Barcelona Hetfield
2013-06-20 12:02
Det är helt ofattbart för mig hur man kan försvara Thiago. Barcelona har gjort honom till den han är, och det här är tacken, genom att lämna genom bakdörren? Thiago har under den här säsongen fått gott om speltid och fått gott om chanser. Han var skadad och missade en stor del av hösten. Han konkurrerar med den bästa mittfältaren i Barcelonas historia (Xavi) och den bästa mittfältaren i dagsläget (Iniesta), har han på allvar några tankar att han skulle ha petat någon av de? Dra inte heller upp hans "missade spelminuter", för så jävla bra har han inte heller varit när han har spelat, och han har fått gott om chanser. Så jävla ruttet att använda media och fulspel emot klubben. Bortskämd snorunge är alltid en bortskämd snorunge. Jag kan inte heller lägga allt skit på Thiago, då jag skyller mest på Mazinho. Han gjorde samma skit sist när han skulle skriva på genom att ständigt hota. Visst gjorde klubben ett misstag när det gällde klausulen, men inte ska Thiago använda det emot klubben som har lärt honom allt han vet? Jag hoppas verkligen att Thiago går till Man U och blir konstant petad och att han inser att han inte passar in i deras träbensliga. Jag hoppas även att han missar VM truppen och ser på Barcelona briljera med Neymar. Jag hoppas även att man ersätter honom med en liknande talang som Isco, Gundogan eller Verratti och att den spelaren överglänser allt Thiago har gjort. Jag hoppas även att Rafinha tar ett stort steg och blir den spelaren Thiago aldrig blev. Ja, jag är väldigt irriterad då Thiago var en av mina favoriter. Oavsett hur det här slutar så är jag enormt besviken.
Barcelona Shanghai - Karbala 680
2013-06-20 12:01
Njut av nya Pirlo. :)
Barcelona Diar Shekha
2013-06-20 12:01
När jag nämnde Tito och styrelsen i mitt förra inlägg så syftade jag självklart på hans närvaro i Barca och ingenting annat. För att själva priset är ju ett skämt, men vi är Barcelona och vi kan ingenting när det gäller ekonomi så det är inget nytt.
Barcelona Rambla~
2013-06-20 12:00
Jag tror att det handlar lite om Thiagos ego, som hans pappa pumpar i honom. Thiago vill vara stjärnan i laget, kungen, den viktigaste spelaren, den spelaren där allt kretsar kring. Han har nog insett att så länge Messi finns i Barcelona och nu Neymar värvats så kommer det aldrig att bli så. Vad tror ni? Ligger det något i det? Jag får den känslan att han vill vara numero uno. Inte det att han verkar dryg och egoistisk, tvärtom, men någonstans får man den känslan att han vill vara den som ska bära laget.
Barcelona Diar Shekha
2013-06-20 11:53
Thiago har fått spela mer än 30 matcher denna säsong, han har varit skadad i nästan två månader och han har knappt presterat när han har väl lirat utan har mest yrat runt och stannat i utvecklingen. När en 22 åring får så mycket av en klubb som tävlar om tre pokaler då ska han hålla käft (!) och inte ställa krav till klubben! Jag har följt Barcelona sen 2004 (tack vare Ronaldinho), jag vet inte hur det var när Xavi började komma in i A-laget men när det gäller Iniesta så har jag sett mycket. Iniesta fick inte spela 30 matcher när han var 22 år trots att han gjorde mer för klubben då än vad Thiago gör nu. Iniesta gnällde aldrig och presterade oftast när han fick chansen. Han höll käft, bet ihop och kämpade som en "man".

´Thiago måste komma ner på jorden, för att han är verkligen inte lika bra som han och hans farsa tror. Han har ju endå fått 30 matcher denna säsong och jag har inte sett förbättringar och han har ju kunnat prestera men har ej gjort det. Han har två av världens bästa mittfältare framför sig och han kan inte respektera det.. För Iniesta "grät" ju verkligen när han hade Xavi och Deco framför sig..

Jag gillar inte spelare som ska spela på grund av sina agenter eller för att de är snälla. Man ska spela för att man är BRA och ingenting annat, där har vi inte sett så mycket av Thiago denna säsong. Kom inte och skyll på Tito eller styrelsen (även om jag ogillar de av hela mitt hjärta) nu bara för att Thiago ska lämna. Hur många 22 åringar får spela 30 matcher som reserv i ett topplag som Barcelona? Graham Hunter sa att klubben har haft ett möte med Thiago och de har berättat för honom att de vill ha KVAR HONOM och de värderar honom högt, men de kan inte lova honom startplats. Så vad ska klubben göra mer egentligen? Det är väl självklart att de inte kan lova honom en startplats, han heter inte Messi eller Iniesta direkt..

Han får gärna dra, för mig gör det absolut inget. Barcelona kommer inte gå under för att lilla Thiago ska lämna , de finns talanger i La Masia och utanför klubben som skulle kunna spotta blod för att spela med Barca. Kan inte en 22 åring acceptera att han har Xavi och Iniesta framför sig samtidigt som han får 30 matcher så ska han inte vara kvar! Det är iallafall min åsikt.

Det roliga är att han vill spela mer men han ska alltså till United.. Ironi på hög nivå. Vem ska han peta där? De har redan Phil Jones och Tom Cleverly som spelar på hans position och som är rätt unga. Sen har de ju andra spelare som är bra på hans position som tex Carrick och Kagawa.. Han kommer ju knappast bli startspelare nästa säsong då är frågan om det är verkligen så smart och gå till en annan bänk.. Det går rykten om att en av anledningar till att han lämnar är för VM, tja, för Spanien behöver ju verkligen mittfältare. Spelare som Silva,Cazorla,Martinez och Mata sitter på bänken.. Well, Lycka till!
Barcelona Shanghai - Karbala 680
2013-06-20 11:52
Vår akademi är full av talangfulla mittfältare som har potential att ersätta Xavi. Bland de finns Sergi Samper. Han påminner mig mycket om Pirlo och skulle mycket väl kunna ta en plats i elvan, men först måste han minst spela 1 säsong i B-laget.

Är inte Thiago nöjd, får han då skriva på för vilket lag som helst utan att vår ledning hindrar honom. Vi förlorar inget på det, utan snarare självaste Thiago som förlorar på det. Han kan läsa på om hans goda vän Giovanni Dos Santos.
Barcelona Barcadinho.
2013-06-20 11:52
Ledningen har kanske haft planer på att använda de 18 milj på Thiago för att värva en meriterad mittback.
Det är kanske lite därför reaktionerna från huvudmännen var rätt svalna.
Det är inte varje sommar man kan få in 18 milj för en bänkspelare, även om det är ett dunder underpris i det här fallet.
18 milj för Thiago.
Runt typ 12-15 på Villa är också möjligt. Hoppas verkligen att klubben hittar en lösning för Villa. han är utan tvekan en överflöd nu när vi har så många kantspelare (Ney, Alexis, Pedro, Tello och tom Iniesta).
Barcelona Rambla~
2013-06-20 11:50
Det verkar som om Inter gör allt för att försöka få till förhandlingar om Handanovic. De är alltså mer angelägna än vad Barca verkar vara. Åter igen skickar de en delegation till Barcelona för att försöka få till förhandlingar, samtidigt som de säkert är intresserade av Alexis, Cesc, Montoya och Bartra. Kan de inte fatta? Barca är inte intresserade. De kan behålla sin målvakt, speciellt med tanke på att de begär nästan dubbla marknadsvärdet för honom. När det gäller Thiago kan jag endast vara förbannad på klubben. Vill en spelare lämna ska man inte tvinga honom kvar, den devisen brukar också Barca alltid följa. Fast då ska det självklart vara på deras villkor där man åtminstone kan förhandla om en transfersumma. Det ska inte gå att klanta bort det med en så låg utköpsklausul som man nu lyckats göra. Det är helt otroligt och saknar nästan motstycke inom proffsfotbollen.
Barcelona Barcelona10Messi
2013-06-20 11:50
Jahapp verkar som att Neymar Jr får sitt nummer 11 trots allt. Kom igen ledningen värva in ISCO nu istället! Då kan jag glömma bort Thiago. Lämnar han, kan han dra åt helvete. Allt som Barca har gjort för honom.. Judas.

Thiago ----- Götze
Barcelona Barca King -
2013-06-20 11:34
Barca är ett lag som alltid har handlat om den fria, magiska, fantasifulla fotbollen utan begränsningar som håller dig tillbaka. Men sedan pepa ankomst till klubben har spelarna känts mer fasta och låsta i sina roller. Thiago är en mittfältare men varför använder man inte en sådan spelare i flera olika positioner han har talangen för det. Detsamma med Alexis även Pedro eller Yaya som vi blint stirra på som defensiv mittfältar istället för att se potentialen i honom som City njuter av. När klubben impulsköpte Fabregas var det som en lavett i Thiagos face. Ibland undrar jag om Thiago var en äkta katalan, hur skulle då hans framtid i Barca utspela sig. Han ersattes av en äkta katalan iaf, cesc.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona10Messi
2013-06-20 11:30
Jag vill inte bry mig om Thiagos övergång men... Ända sedan jag såg honom första gången mot City i Joan Gamper visste jag att det där var Barcas stora framtid... Helvete Thiago! Varför??!! :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2013-06-20 11:28
Känns som om vägen är spikrak till a-laget för Sergi Samper nu. Två säsonger i B-laget och sedan upp och tar över Xavis plats efter en säsong. Perfekt. Det finns alternativ till Thiago, det är bara låta honom gå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King -
2013-06-20 11:25
Att Thiago lämnar känns surt och dumt men felet ligger hos båda parterna. Thiago vill slå genom internationellt och klubben med Shaggy aka tito visade inte honom tillräcklig kärlek och omtanke. Som man gör med Pedro, Messi, Busquets, xavi, iniesta, cesc och alla andra som någonsin har haft sin fot i la masia. Thiago är inte jeffren eller dos santos han är en super talang så jag är helt chockad över att man anser att han kan dra. Jag är besviken på Thiago men jag är mer arg på Shaggy och ledningens agerande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2013-06-20 11:15
Gud, vad alla attackerar Thiago här inne. Det handlar väl i slutändan om att klausulen som aktiverades och som skrevs in i hans kontrakt under förra kontraktsförlängningen skulle ge en indikation på hur mycket Barcelona satsade på honom.

Om inte Zubi eller Vilanova kände till klausulen så är det katastrofalt. Jag förstår honom ifall han vill lämna. Barcelona hade spelat med honom så att klausulen inte hade aktiverats i sommar och ingen klubb hade jagat honom.

Vi har oss själva att skylla. Jämför inte Xavi och Iniesta med Thiago. Xavi var startspelare under ung ålder. Iniesta startade CL-semifinalerna mot Milan 2006. Thiago kom inte in i förlustmatchen mot Milan, och satt på läktaren i returmötet.

Tito visade tydligt när han bytte ut Xavi mot Thiago i returmötet mot Bayern för att vila Xavi mot Betis... i en liga som nästintill var avgjord.
Barcelona Messidinho_10
2013-06-20 10:57
Grabbar vem bryr sig om Thiago om han lämnar eller inte?? När vi har världens bästa spelare hos oss för evigt!!

Kolla o njut!!
Barcelona Pep - El Míster
2013-06-20 10:51
Mer och mer Thiagos beslut verkar det som då klubben inte vekar bry sig nämvärt. Vad fan ser han där borta?

Uppmärksamhet och pengar är de enda anledningarna. Hans VM-plats chans ökar inte det minsta.

Off u go little bitch,
Barcelona Gabriel
2013-06-20 10:47
Personligen hade jag inte kunnat bry mig mindre om Thiagos karriär ifall han lämnar för Manchester United. Drar han, försvinner alla mina sympatier samtidigt. Det är inte så att jag kommer att önska han olycka i karriären, men absolut inte så att ja önskar han lycka till heller. Varför skulle jag det? Vi pratar om en spelare som fått chansen och möjligheten och bildas som fotbollsspelare i världens största och bästa klubb och i världens bästa talangskola, om det här är sättet att tacka klubben på så skiter jag fullständigt i honom. Det var en helt annan sak med Eto'o och Abidal, spelare som krigade för att få stanna i klubben och hade bevisat att de platsade, de blev utsparkade från klubben. Dem älskar man fortfarande. Thiago beslutar sig för det här helt själv. Nä. Jag förstår Thiago ändå till en viss mån att han tycker att han förtjänar mer speltid, det gör han, framför allt när man tänker på hur både Xavi men framför allt Fabregas har underpresterat. Jag förstår också att han vill skaffa sig speltid inför VM. Men om han tror att bra prestationer i Manchester United kommer att få honom att peta Xavi ur landslaget så kan han glömma det. Först var jag ledsen över att Thiago verkade lämna, men nu när det verkar vara som mer eller mindre klart så skiter jag helt ärligt i honom. Vill han dra så fine, vi klarar oss. Han är en talang ut över det vanliga och det kommer att svida att förlora honom, men jag vill inte ha spelare i laget som inte brinner för att få vara en del av Barcelona. Så off you go och ha så kul med att bo i jätte roliga och charmiga Manchester. Hur kommer han att trivas där? Jo men super, en brasilianare älskare ju industri område med regn och molnigt väder. Sen e Sir Alex gone också, den enda vettiga anledningen jag hade kunnat se till att ens överväga att lämna för ManUtd. Men men, han gör som han vill. Börjar hur som helst ledsna ordentligt på Thiagos beteende.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2013-06-20 10:42
Hade Thiago stannat i Barcelona så hade han haft alla möjligheter att bli topp 10 i världen. Han utvecklas för varje dag och kan redan deras spelsystem innan och utan. Att då helt plötsligt byta klubb till United behöver inte alls innebära att han blommar ut. Det kan bli omvänd effekt där omställningen blir för stor. Nu tror jag visserligen att Thiago är tillräckligt talangfull och skicklig för att lyckas var han än väljer att spela... men hade jag varit United- fan så hade jag nog inte förväntat mig succé direkt. Thiago har gjort en del plattmatcher i Barca...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2013-06-20 10:40
DM1982/

Jo, något är det som inte stämmer. Rent fotbollsmässigt kan han ju inte ha det bättre än i Barca. Hela Thiago andas typisk brasse med lite attityd. Som spelare är han dock väldigt mogen på planene, mestadels.

Jag tror också hans farsa ligger bakom mycket. Sånt märker man bara.
Han vill väl helt enkelt inte ligga bakom Neymi, Messi och Iniesta(flera därtill). Då kan han lika gärna dra om det inte passar att spela med dom.
Barcelona DM1982
2013-06-20 10:30
Pep - El Míster Samtidigt kan jag förstå Tito. Thiago är en bra spelare men han är ung och han slarvar mycket. Tycker inte att han har utvecklats så mycket sedan förra säsongen och han har inte visst att han är en startspelare i svåra matcher. Visst är han bra men jag måste säga att många överdriver nu om Thiago. Det är inte en ung Messi som drar, snarare en dos Santos. Jag är rätt säker på att han gör ett misstag och allt snack om speltid känns som bs, tror mer på att det handlar om pengar.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: