/spanien/barcelona/forum/8148.aspx/spanien/barcelona/forum/8148.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Shanghai - Karbala 680
2013-07-04 02:06
Barcelonistas (Barcelona) Håller med dig. Tito bör verkligen få en ärlig chans innan man tar fram motorsågen. Under hans närvaro så var laget oslagbart. Vi spelade ganska bra stundtals och han försökte införa nya idéer till laget. Hoppas i alla fall att han är frisk den här säsongen för att rätta till allt igen, men först måste truppen bli komplett och det blir vi om både Thiago Alcantara och Thiago Silva är med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2013-07-04 02:06
Jag tycker man överdriver kritiken lite mot Tito. Tror helt klart han är rätt person för jobbet.


Under första halvan av säsongen spelade vi faktiskt riktigt bra, körde över en hel del motstånd och slog poängrekordet för första halvan av säsongen. Och då vill jag minnas att många här var lyriska...

Senare mot mitten och slutet av säsongen så kom ju en ordentlig dipp och det berodde dels på Titos frånvaro, men också för att spelarna var slitna. Dels därför press spel och liknande var i princip borta Det förklarar också skadorna vi hade på flera spelare. Det i sin tur berodde på Titos och Rouras oförmåga att rotera spelare, är det något Tito kan jobba med så är det just att rotera.

Även om vi hade en fantastisk stark trupp förra säsongen så blir det mycket lättare att rotera utan att tappa så mycket i standard om man får in både Neymar och Silva, då spelar det i princip ingen roll vem som spelar, laget är världsklass ändå. Samt att spelarna inte slits ut lika lätt. Viktigt också att Thiago blir kvar för han kommer få spela. Xavi behöver inte spela alla matcher, tror även att det är anledningen till att han sett seg ut på senaste tiden, han har spelat för mycket matcher och behöver vila. Hoppas Thiago insett det...
SoN_Un
2013-07-04 02:01
kommer tito var borta hela september?
Barcelona Barcelonistas
2013-07-04 01:36
Jag tror på Tito jag tycker inte han fick en ärlig chans den här säsongen och helt ärligt allt såg ju bra ut innan Tito åkte till New York. Tito blev borta flera månader jag tror det påverkade laget väldigt mycket, antagligen blev träningarna segare mer lojt, även om Tito kom tillbaka så hittade laget aldrig tillbaka till den stabiliteten som man hade innan han åkte till New York.

Det här med att Tito inte klarar av att motivera sina spelare, jag vet inte riktigt nog är man motiverade när man plockar 100 poäng under en liga säsong?. Problemet ligger inte där utan det har med andra faktorer att göra.
Barcelona Alvés - Por Que?
2013-07-04 01:26
Det enda man hoppas på är att Thiago Silva affären blir klar denna månad så han får en hel försäsong med oss och så det inte blir någon utdragen affär. Det där ryktet med 32M Euro är bra då man börjar med ett högt bud för att köpa loss honom för 40-45M antar jag.
Barcelona Ronaldinho " fotbolls guden"
2013-07-04 00:45
Pep

Det stora problemet med Tito är ju att han kommer spela med Pedro. Det är vad jag tror, förstår inte varför folk skriver en trio med Sanchez - Messi - Neymar. Är Pedro skadefri så kommer nog han att få spela istället.
Barcelona Pep #4
2013-07-04 00:27
Ronaldinho " fotbolls guden", koeman92 Jag håller med er båda två om att Tito inte är rätt man att styra laget. Men inte bara på grund av sjukdomen utan för att han saknar de egenskaper en tränare behöver. Det jag känner som är det största problemet med Tito är att han inte kan motivera spelarna. Just nu är det viktigaste att lagets motivation är hög då laget har vunnit så mycket och inte ska vara "mätta" på titlar. Att även vara idérik och inte komma på något nytt är inte heller hans styrka. Vad för taktiska drag har Tito egentligen infört? han har aldrig överraskat likt Pep gjorde flera gånger mot Mourinho i el classico. Sen har vi även den sista biten som jag skulle kalla "utstrålning" och "pondus" samt respekt. Det känns inte som att laget ens tror på sin egen tränare. I deras ögon kommer han alltid vara den assisterande tränaren som hjälpte Pep. Därför känns det inte som att spelarna ser upp till tränaren. Jag tror faktiskt det blir ett mellan år nästa säsong där vi startar vår nya generations växling med Neymar och Thiago i startelvan samt en startplats för Alexis/Cesc.
Barcelona EL Corazon
2013-07-04 00:25
Veckans snackis!
Barcelona Federer
2013-07-04 00:24
Topp 3 världens farligaste trianglar

1. Iluminati
2. Bermudatriangeln
3. Messi-Xavi-Iniesta
Barcelona Ronaldinho " fotbolls guden"
2013-07-04 00:21
Jeffeson

Har du alldeles rätt i. Men inte höjde sig Pedro för att Sanchez kom in? Han gjorde istället sin sämsta säsong. Och inte höjde sig Thiago/Xavi när Fabregas plockades in? Vi har 3 spelare som har haft en hög nivå trots allt och det är Messi, Iniesta och Busquets. Hade dom andra spelarna hållit samma höga nivå så hade också spelet sett annorlunda ut, men tyvärr så kan inte alla hitta formen på en å samma gång. Det hände under Pep, men det är inte lika stor chans att det händer igen. Ingen blir gladare än mig om Pyoul tar tillbaka sin plats, när Pique spelar så känns det inte ens som att han vill vara där.

koeman92

Klubben tänkte väll att "fan det gick ju bra med Pep, ska vi köra på samma grej så kanske det fungerar med Tito också" men vissa förstår inte att Pep är unik. Han kunde motivera sina spelare som väldigt få tränare kan och det var det viktigaste, han fick dom att aldrig slappna av och springa som djur. En sån grej som när han knuffar iväg Fabregas eller svor åt Sanchez kanske inte är rätt för många men för mig är det ibland vad dom här spelarna förtjänar, han visade vart han stod och att han sket fullständigt i vad du heter om du inte presterar. Tito är inte ens 50 % av vad Pep var, han har inte hjärnan eller kulorna för att träna Barcelona. Det kan låta lite grovt när man pratar om någon som har cancer men han ska helt enkelt inte ta hand om laget. Lag uttagningar, byten, taktik, motivering m.m allt detta är han egentligen ganska dålig på. Varför inte ge Thiago mer speltid? Varför inte spela in Batra tidigare? Varför envisas med Sanchez? Och vad gör ens Fabregas på planen? Varför inte försöka ändra match bilden tidigare? Om du vill ha Silva så mycket (varför inte göra ett seriöst försök att värva honom förra säsongen, eller åtminstone en mittback) men nej Song plockas in. Tränaren är viktigast, som du säger spelar det ingen roll vilka spelare du har om du inte är en tillräckligt bra tränare. Därför är jag lite rädd över att Mourinho lämnat Real, han hade oftast i handbromsen när Real spelade och förstörde för dom. Ancelotti är för mig en bättre tränare, han vet hur man handskas med spelare och får ut allt utav sina spelare och själva laget. Han höll på att slå ut oss med ett ny bygge som PSG om inte Tito höjer sig så är jag orolig över vad han kan göra med Real.

Hur som helst så är det absolut viktigaste att få in en eller två backar, för Tito kommer inte lämna ändå.
Barcelona koeman92
2013-07-03 23:48
Ronaldinho "fotbolls guden"

Även om dessa faktorer gör mig väldigt ledsen håller jag med till 110%. Tito är det stora problemet och att han fortfarande är cancer sjuk och lär behöva pendla mellan Barcelona och New York även under säsongen gör inte direkt saken lättare. Det är som du säger inte bara nu man inser hur sjukt överlägsna vi var under Pep, utan även vilken fantastisk tränare han är. Barcelona är inget självspelande piano som många försökt få fram det till, och det.fick vi se inte minst denna föregånga säsongen mot bl.a Real Madrid och Bayern där våra spelare ärligt talat såg ut som yra höns som inte visste vart de skulle ta vägen pga Titos cancersjukdom och låga kapacitet som tränare. Och vem minns inte när Henk Ten Kate lämnade sin post som Rijkaards assisterande tränare efter säsongen 05/06? Också ett utmärkt exempel på hur viktig tränaren är för laget. Poängen är att även om vi köper en helt ny elva i sommar så kommer våra problem knappast att lösas med Tito som tränare. Det svider verkligen att säga detta, men stannar Tito ser jag det nästan som en omöjlighet att vinna CL nästa säsong. Vi ska då vara nöjda om vi ens vinner ligan. Neymar och Silva i all ära, men har man inte rätt trämarmaterial kommer man ingen vart.
Jeffson
2013-07-03 23:41
Ronaldinho " fotbolls guden" Men man får också tänka lite på vad värvningar av Neymar och Silva kan göra för motivationen för de övriga i truppen. Tex så kanske både Pedro och Alexis höjer sej när konkurrensen har blivit större. Och vem är egentligen startspelare i augusti om Puyol får till en hel försäsong och Silva köps in? Pique kanske då höjer sej ett par behövliga snäpp och faktiskt får kriga för sin plats när han inser att Puyol-Silva startar. Det är inte så att jag tror att detta är lösningen på alla problem men man får inte glömma den psykologiska aspekten i det hela.
Barcelona zick9
2013-07-03 23:38
The Octopus of Badia

Skillnaden mellan Ronaldo och Messi är att den senare jämförs med Maradona och Pelé medan Ronaldo jämförs med Messi.
Barcelona The Octopus of Badia
2013-07-03 23:23
Yashin Cafu Maldini Bobby Moore Beckenbauer Di Stefano Zidane Maradona Cruyff Messi Pele Världens bästa elva någonsin enligt World Soccer. Det var inte många i denna elva som man fått se spela. Yashin tror jag annars är en målvakt som kanske glöms bort ibland när man snackar om "the greatest of the greats".
Barcelona Ronaldinho " fotbolls guden"
2013-07-03 22:08
Barcelonistas

Det är sjukt att priserna har gått upp så mycket. Det är bara löjligt egentligen. Går Carrol för 400 miljoner så är väll runt halv miljarden kanske inte så mycket för Silva ändå, fast om man bara stannar upp och tänker efter lite så inser man att 1 miljard för två spelare (Neymar och Silva) ändå är löjligt mycket pengar, även för en klubb som Barcelona. Jag gillar inte att man lägger ner så mycket pengar på Silva, hur bra han än är så önska jag han vore 3-4 år yngre och hade kunnat leda våran backlinje i många år framåt. Det är synd att Pique har varit usel i några år och att Pyoul bara skadar sig hela tiden för då hade en "Varane" passat alldeles utmärkt i Barcelona, en spelare som knappt kostade någonting men kan bli världens kanske bästa mittback. Nu måste vi lägga enorma pengar på en snart 30 årig Silva, hur länge han håller på högsta nivån vet vi inte men visst är det ändå lite tråkigt att Pique har tappat allt som gjorde honom en av dom bästa i världen. Jag tror inte Silva löser alla våra problem, Alves och Pique är säkerhetsrisker bakåt och med en offensiv Alba så krävs det att mittfältet jobbar som pitbulls för att försvaret ska vara starkt. Något dom inte gjort på två år vilket har ledat till att vi blivit flera snäpp sämre, Xavi har precis som Alonso tappat enormt och varit usel dom senaste två åren (VDB borde inte ta med någon utav dom till Brasilien) och nu ser det även ut som att Thiago försvinner och där står vi kvar med Fabregas som inte kan slå en 3 meters pass och en Alex Song som kostade oss 19 miljoner. Bara för att Silva kommer så är inte laget där det en gång varit. Valdes lämnar, Xavi blir inte bättre, Alves blir inte heller bättre, hjärtat i laget Pyoul kommer till slut bli tvungen att lägga av, Thiago kommer förmodligen att lämna, Fabregas och Sanchez har inte gjort någon glad. Det är nu man börjar inse hur omänskligt bra vi var under Peps tid, Neymar och Silva visst, men dom kommer inte komma som räddande änglar och fixa allting. Största problemet för mig är ändå Tito, han har inte det som krävs för att leda Barcelona. Tyvärr. Vi kommer defenitivt att vara där uppe bland dom bästa igen, men lika överlägsna som vi varit kommer vi inte bli på ett bra jävla tag.

Neymar värvningen är bra men det är inte där det stora problemet har varit. Och sen vet vi inte hur han kommer prestera i ett lag där någon annan redan är störst och är stjärnan, i Brasilien är han det i Barcelona kommer han vara långt ifrån att vara det. Vi är ett lag som äger matcher och håller mycket i boll medans motståndarna allt som oftast parkerar bussen, hur kommer det passa Neymar? Vi får se helt enkelt.

Nu babblar jag om allt möjligt. Hoppas det inte blev för rörigt.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-07-03 21:32
Barcelonistas/

Precis som jag skrev så anser jag att Neymar inte ha mycket chans mot Messi men jag tycker ändå att statistiken (160 mål vid 21års ålder) är jävligt imponerande. Det var det jag ville framhäva med inlägget.
Barcelona Barcelonistas
2013-07-03 21:27
El Kaiser - år 06/07 kom Messi 3a i ballon dor omröstningen, 07/08 blev Messi 2a, efter det har han varit etta varje år.

Så den där statistiken säger mig inte speciellt mycket.
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-07-03 21:24
Ni som har Twitter in och se till att #stayThiago trendar. Redan många som har gjort sitt!

Barcelona El Kaiser de Michoacán
2013-07-03 21:16
Säger inte att Neymar är bättre än Messi för Messi är bäst genom tiderna men nog är det en alldeles speciell spelare som skrivit på för blaugrana i sommar: @Zizouology: Aged 21, Neymar has scored 160 goals for club country. Ratio: 0.60. Aged 21, Leo Messi had only 47 goals for club country. Ratio: 0.40.
Barcelona Barcelonistas
2013-07-03 21:04
En halv miljard för Thiago är verkligen inte mycket vi alla vet hur marknaden ser ut idag. Vill du ha kvalite så får du helt enkelt öppna plånboken ordentligt, det går inte och sitta ner som Arsenal och inte värva ett skit när det egentligen behövs. Lägg därtill att vi är Barcelona som får in näst mest deg av alla klubbar varje år, varför skulle det vara ett problem att värva Thiago?.
Barcelona Barcelonistas
2013-07-03 21:00
Ronaldinho " fotbollsguden" - vi behöver en mb som har dom här ledaregenskaperna och Thiago är ju helt perfekt för vår backlinje då. Vi kan inte chansa en säsong till, det är bara och inse fakta att Puyol inte håller längre han går sönder i stort sett varje match. Vi behöver kontinuitet i backlinjen det funkar inte att vi byter MB varje vecka, detta påverkar dom andra försvararna enormt mycket men framför allt Pique. Om du kollade PSG matcherna, Bayern osv, så kunde man se att lagdelarna var alldeles för långt ifrån varandra, det var perioder där backlinjen var för långt nere och för högt uppe, därav behöver vi en MB som kan ta ansvar och veta när det gäller att pressa framåt, elr sjunka bakåt. Sen det här snacket om att Thiago är skadebenägen är lite av en myt, jag vet inte riktigt var folk har fått det snacket ifrån?. "Silva är helt klart en utav världens bästa mittbackar tillsammans med Ramos men frågan är om han ska köpas in med tanke på sin ålder och sina skador, för just det priset alltså. Nästan en halv miljard pratar om," Man blir så trött på det här för det första så brukar MB hålla längre än vad många tror. Bara för att man är 28 så är man helt plötsligt gammal. Herregud en MB håller till 33-35 finns ju hur många exempel på det som helst.
Barcelona koeman92
2013-07-03 20:59
96

4. Presspelet måste vi också bli bättre på. Vi är en av de sämsta, om inte det sämsta topplaget i Europa på kontringar bl.a.
96
2013-07-03 20:54
Tre förändringar och laget kommer bli världens bästa igen! 1. Laget måste pressa bättre även messi ska delta i de 2. In med T.Silva så Pique inte behöver spela med olika spelare varje match! 3. Låt Thiago/Fabregas spela mer så Xavi kan vara i toppform när det gäller då vågar jag tro på trippeln
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho the artist
2013-07-03 20:47
Fan kan inte vi låta allt som skrivs där i puertan bero? Vi har ingen anledning att diskutera det och de har i alla fall mods som rensar så fort någon nämner något som vi skrivit. Dessvärre är inte våra mods lika aktiva och det ser löjligt ut när forumets inlägg är en hatsida mot puertan mer än ett barcaforum.
Barcelona Grimaldo
2013-07-03 20:28
Namn: Xabier_Alonso_Olano
Sänt: 2013-07-03 16:09
tänk hur grymt det här för en 21 åring att höra 8000 personer skandera hans namn...... ISCO!! ISCO!! ISCO!!!

Denna man missade självklart Neymars presentation hahaha!
Barcelona Ronaldinho " fotbolls guden"
2013-07-03 20:19
Ingen ska behöva övertala Thiago Silva till att välja Barcelona. Det valet borde vara enkelt för honom, liksom Barcelona eller PSG? Dom som ska övertalas är helt klart PSG, får Silva chansen så hade han nog joggat till Barcelona. PSG är inte i närheten av att ha samma status som klubbar som Barcelona, Real Madrid och Bayern och därför är det allt som oftast inte så svårt att välja för en spelare. Fördelen med att vara en stor klubb med historia är att du har "förtur" på vilken spelare du vill egentligen, ska Alves behöva övertala Silva? Nej nej, övertala är fel ord. Silva har väll frågat honom hur det är att bo i staden och vara en del utav klubben, inte något som ska vara avgörande för hans beslut. För får han chansen så kommer han direkt, lita på det. Det kommer dock bli väldigt svårt och otroligt dyrt att få hit honom, vi cules har länge klagat på andra klubbar som köper mycket spelare men är själva tysta när vi lägger miljarder på backar och anfallare. Silva är helt klart en utav världens bästa mittbackar tillsammans med Ramos men frågan är om han ska köpas in med tanke på sin ålder och sina skador, för just det priset alltså. Nästan en halv miljard pratar om, och sen behöver det inte betyda att alla våra problem är lösta för att han kommer hit. Vi blev inte förnedrade av Bayern och Real enbart för att vi har dåliga backar, vi var lika dåliga mot PSG och Milan också och i stort sett hela säsongen förutom en enda match och det va mot Milan hemma. Press spelet är viktigt, och att Tito kan organisera försvaret annars spelar det ingen roll vem vi köper in men visst hjälper Silva en hel del.
Barcelona Siempre Barça
2013-07-03 20:15
Vet nån när spel schemat släpps?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2013-07-03 19:50
BREAKING - Barça director Raul Sanllehi has asked Neymar to personally convince Thiago Silva to join Barça. [Mundo Deportivo] Dani Alves: "I tried to convince Thiago to join us at #Barça, I told him everything about the club and he was interested to hear."
Barcelona Barcelonistas
2013-07-03 19:43
AntonAronzon - det roligaste av allt var ju idioten Mr Baloogonzalez kommentar inne i la puta, Isco är tydligen bättre än Neymar haha.
Barcelona Corazon
2013-07-03 19:34
fan börjar bli orolig har bokat söndag till söndag 25aug till 1sep d blir ju garanterat atletico hemma mitt i veckan men vill d sig illa med spelschemat kanske d blir den enda, vill gärna få med en liga match också

värsta scenariot Lördag hemma match å helgen efter när jag åker på söndan borta match vamooooooooos spelaschemaaaa
Annons: